Tablet Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Γεια χαρα παιδια.Εχω εναν εξωτερικο 2.5'' 500 gb seagate ξαφνικα τον ενωνω και εκει που λειτουργουσε μια χαρα καθως εκανα αντιγραφει κολλησε και τωρα δεν μου τον ανοιγει καθολου ενω τον βλεπει και το partition magik μου τον εμφανιζει ως "bad" και μου εμφανιζει ολο το μεγεθος λες και ειναι αδειος. Οταν παταω δεξι κλικ μετα απο ωρα μου εμφανιζει το παραθυρο και οταν παταω να τσεκαρει τους sectors το παραθυρο απλα κλεινει και δεν κανει τιποτα.Υπαρχει κανενα προγραμμα που να βοηθησει?
pcos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 για κανε επανεκκινηση με τον δισκο συνδεδεμενο. ισως δεν τα επαιξε ο δισκος αλλα τα windows. XP εχεις? βασικα βγαλτον απο το USB κλεισε το PC, ανοιξέ το ξανα και βαλε το δισκο πριν κανει εκκινηση
Tablet Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 To δοκιμασα και σε αλλο pc και τα ιδια.Μ'ενα προγραμμα της Western digital μου λεει οτι βρηκε πολλους bad sectors .Εδω και 8 ωρες τρεχει ενα προγραμμα HDD regeneretor που κανει fix στους sectors.μεχρι τωρα εχει βρει 12 bad sectors και προσπαθει να τους διορθώσει.Καμια παρομοια εμπειρια απο καποιον?Υπαρχουν ελπιδες?
washcloud Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Για τί πράγμα. Για τον δίσκο ή τ' αρχεία;
Tablet Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Για τα αρχεια ποιος τον γ....ει το παλιο δισκο.. Βασικα βρηκα το Spinrite το οποιο δειχνει σοβαρο για recovery.
washcloud Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Αν δεν κάνω λάθος το Spinrite είναι από την εποχή που oι floppy disks θεωρούνταν καινοτομία. Άσε που στο mode 5 του, προϋποθέτει μετακίνηση των αρχείων σε άλλους sectors και άλλες ιστορίες που νομίζω για καλό δεν θα είναι, για να το κάνεις σαν ΠΡΩΤΗ κίνηση. Δοκίμασε με το Active File Recovery, κι αν δεν, βγάλε τον δίσκο απ' το κουτί του (εφ' όσον δεν πρόκειται να τον δώσεις για αλλαγή), πάρε έναν αντάπτορα 2.5''-3.5'' (~10€), και σύνδεσέ τον εσωτερικά, και ξανα-μανά δοκίμασε. Άμα δεν ούτε αυτό, ΤΟΤΕ δώσε μια τελευταία ευκαιρία στο Spinrite (που μπορεί να δει, νομίζω, μόνο IDE συσκευές). Προκαταβολικά, πολλά αρχεία μάλλον τον μπούλο (με βάση όσα είπες). *...δεν μιλάμε για "πολύτιμα" αρχεία, όπως διπλωματικές, την λύση του Κυπριακού, και έγγραφα τα οποία αν δεν τα ανακτήσεις θα ψάχνεις για δουλειά, right ;
Tablet Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μιλάμε για σοβαρά αρχεία δουλειάς (είμαι μουσικός) και εχω ολη μου τη δουλεια oποτε είναι ζωτικης σημασίας και ολοκληρη η συλλογη μουσικης μου και καποιες φωτο , αυτα με νοιαζουν .Αν κανω restore μετα θα τον παω για αλλαγη απο εγγυηση.Το spinrite το αφησα γιατι μου λεει να μην επιχειρήσω να κανω κατι στο σκληρο.Θα ξανατρεξω το HDD Regenerator εχω μια ελπιδα να διορθώσει τους sectors φαίνεται να κανει σχολαστικη δουλεια διαβαζει 1προς 1 τους sectors.Απλα αναμενω το MAC τωρα με τα κολο pc δε παει αλλο πραγματικα.
washcloud Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Αναρωτιέμαι τί σε κάνει να πιστεύεις ότι τα mac χρησιμοποιούν,,,"εξωτικό hardware" (το πρόβλημά σου είναι hardware). Anyway, αν είναι αρχεία δουλειάς, κι αν σε παίρνει οικονομικώς, ΣΤΑΜΑΤΑ τις αηδίες που τρέχουν, όπως το HDDR, ΜΗΝ ξαναβάλεις τον δίσκο στο ρεύμα, και απευθύνσου σε εξειδικευμένη εταιρία ανάκτησης δεδομένων. Σε αυτό το thread http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=254891 θα βρεις να αναφέρονται μερικές (διάβασε μεταξύ σελίδων 10-20, γιατί δε θυμάμαι που τις είχαμε γράψει, αλλά είχαμε αναφέρει 5-6 μαζεμένες, σε μια σελίδα) ("απ' έξω" θυμάμαι πάντα μόνο την http://www.tictac.gr και την http://www.anaktisis.gr - η πρώτη νομίζω είναι η πιο παλιά, άρα και ίσως η πιο σοβαρή) Πάρε τηλ και ρώτα τους - σε γενικές γραμμές (κάποιες-ίσως και όλες πλέον) θα σου πούνε πως θα κάνουν μια δωρεάν εκτίμηση του κόστους ανάκτησης, κι αν τους δώσεις το οκ θα προχωρήσουν, και πως σε γενικές γραμμές η φάση θα σου βγει από καμμιά 200σαρα έως 500σαρα, χιλιάρα...
Tablet Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Σαφως δεν ειναι θεμα hardware θεμα λογισμικου ειναι καθαρα.Γιατι στα osx δεν υπαρχει περιπτωση (αντε μπορει να υπαρχει μια στο εκατομμυριο) που να αντιγραφεις απλα αρχεια και να σου χτυπήσουν οι sectors του σκληρου μονο αν ειναι hardware προβλημα τοτε θα συμβει.Τελειωνω τι φαση με το HDDR θα τον φορτώσω και σε MAC και μετα βλεποντας και κανοντας.
washcloud Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δεδομένου ότι ο δίσκος σου είναι που έχει πρόβλημα, δεν μπορώ να καταλάβω τί εννοείς με το τελευταίο σου ποστ, αλλά οκ...
antonl Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Σαφως δεν ειναι θεμα hardware θεμα λογισμικου ειναι καθαρα.Γιατι σταosx δεν υπαρχει περιπτωση (αντε μπορει να υπαρχει μια στο εκατομμυριο) που να αντιγραφεις απλα αρχεια και να σου χτυπήσουν οι sectors του σκληρου μονο αν ειναι hardware προβλημα τοτε θα συμβει.[...] +1 Είναι γνωστό ότι στα windows οι κεφαλές των σκληρών δίσκων κινούνται πιο ατσούμπαλα απ ό,τι στ άλλα λειτουργικά συστήματα.
Tablet Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Οι sectors επιρεαζονται απο το λειτουργικο και οχι στα καλα καθουμενα απο μονοι τους.Εμενα απλα εκει που αντεγραφα μου παρουσιασε προβλημα στην αντιγφραφη και τελος αυτο ηταν
washcloud Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Έχεις απόλυτο δίκαιο. Αν το HDD Regenerator δεν καταφέρει να διορθώσει κάτι από τις ζημιές που κάνανε τα Windows, δεν χρειάζεται να δώσεις λεφτά σε εταιρίες ανάκτησης, αφού υπάρχει Mac. Μετάφερε τον δίσκο εκεί, και θα πάνε όλα καλά.
Tablet Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 To ΗDDR τρεχει 13ωρες ειναι στο 60% λεει εχει βρει 2560 bad sectors και τους εχει διορθωσει ολους μεχρι στιγμης.Τι να πω εχω μια ελπιδα....
washcloud Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 2560 bad sectors ; Παναγία μου. Α ρε άτιμη Microsoft... Eνημέρωσε πώς πήγε, πιθανώς πολλά άλλα μέλη να βοηθηθούν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.