Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα, ψαχνω ισοθερμικα ρουχα για να φοραω first layer. Κυριως για security σκοπιες σε εξωτερικους χωρους. Το θελω για το κρυο. Κυριως θα ειμαι στασιμος. Υπαρχει κατι καλο ή οχι; Εννοειται απο πανω φοραω fleece και μπουφαν.

Νομίζω πως υπάρχει διαφοροποίηση στον τυπο ισοθερμικού αν πρόκειται να κάνεις κάποια δραστηριότητα ή αν είσαι στάσιμος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια καποια γενικα πραγματα ως χρηστης ισοθερμικων σε διαφορα σπορτ τον χειμωνα (...αν μπορω να μου αποδοσω αυτο τον τιτλο).

Το ισοθερμικο ειναι το base layer που καλυπτει το σωμα. Σκοπος του ειναι η διατηρηση της θερμοκρασιας στο σωστο επιπεδο. Αναφερομαι στο σωστο επιπεδο γιατι αναλογα την εξωτερικη θερμοκρασια και το αν κινεισαι ή οχι υπαρχει μια διαφορα  αλλα το ισοθερμικο οπως και να εχει ειναι μια εξτρα στρωση πανω σου που σε κραταει πιο ζεστο. Στα πιο ακριβα ισοθερμικα αναφερει σε ταμπελα αναλογα την δραστηριοτητα ή μη δραστηριοτητα σε τι εξωτερικη θερμοκρασια μπορει να χρησιμοποιηθει το ρουχο. Π.χ. στην Odlo που προτιμω για ισοθερμικα του σκι, εχει αναλογα την κατηγορια προιοντων (4 κατηγοριες X-light, light, warm, x-warm) και αυτο το πινακακι.

image.png.c8d0fd64f011472ef0417da533c6477e.png

Αυτο καθαρα ενημερωτικα μιας και δεν ειναι το θεμα  εδω. 

Το σωστο ισοθερμικο (μαλλινο π.χ. merino wool , ή συνθετικο ή μιξη αυτων των δυο) εκτος απο το να σε κραταει απλα πιο ζεστο εχει τον σημαντικο στοχο οταν ιδρωνεις να απορροφα την υγρασια και τον ιδρωτα και αμεσα να στεγνωνει γιατι ειναι προφανες το οτι αν μεινει ο ιδρωτας πανω τοτε κρυωνεις μιας και εχεις γρηγοροτερα απωλεια θερμοκρασιας. Αυτο ειναι το σημαντικο κομματι σχετικα με τα ισοθερμικα και τις αθλητικες δραστηριοτητες. Το προβλημα εδω ειναι αν χρησιμοποιησεις καποιο δηθεν ισοθερμικο απο βαμβακι και ιδρωσεις, το βαμβακι δεν στεγνωνει ποτε και δεν βοηθαει στον ελεγχο της θερμοκρασιας απο το σωμα σου, οποτε απεφυγε το 100%. 

Οποτε συνοψιζοντας , το ισοθερμικο σε κραταει σιγουρα πιο ζεστο μιας και ειναι μια εξτρα στρωση εφαρμοστη πανω στο δερμα. Εννοειται δεν το φορας σκετο αλλα κατω απο αλλα layers

Επεξ/σία από epp
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/2/2023 στις 7:28 ΜΜ, st@kas είπε

Για την χρήση που θες σε καλύπτουν και τα "απλά" ισοθερμικά όπως πχ τα mckinley με περίπου 20€ ανα τεμάχιο. Δεν θες κάτι εξεζητημένο, εκτός αν μιλάμε για εξωτερικό χώρο που είσαι εντελώς εκτεθειμένος σε  ακραίες συνθήκες. Σε ποιες περιοχές εργάζεσαι;

Είχα δει πέρσυ στον Βανό κάτι πολύ δυνατά ισοθερμικά με 100€ , μου είπε ο πωλητής και γυμνός στους -20 βγαίνεις έξω.😁

Επεξ/σία από Kapetanakos
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Kapetanakos είπε

Είχα δει πέρσυ στον Βανό κάτι πολύ δυνατά ισοθερμικά με 100€ , μου είπε ο πωλητής και γυμνός στους -20 βγαίνεις έξω.😁

Ναι υπάρχουν και αυτές οι επιλογές.. πάντα εξετάζεις τι θες να κάνεις και που να το φορέσεις. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...