Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω αγορασει ισοθερμικα απο τα Intersport, τα HH Dry. Το θεμα ειναι οτι δε νομιζω να κανουν και πολυ καλη δουλεια.. Τα εχει κανεις; Μηπως επρεπε να παρω τα Warm;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Helly Hansen είναι από τις πιο αξιόλογες εταιρίες του χώρου.Τι εννοείς οτι δεν κάνουν και πολύ καλή δουλειά τα ισοθερμικά που αγόρασες;Δεν αποβάλουν αρκετό ιδρώτα;Η κατηγορία warm είναι κάτι αρκετά διαφορετικό.Είναι ζεστότερα λόγω του οτι έχουν κοντά στο 60% μαλλί προβάτου Merino(μόνο από τη Νέα Ζηλανδία) και εννοείται οτι είναι ζεστότερα.Εκεί όμως μπορεί να έχεις πρόβλημα έντονης ζέστης.Για τη χώρα μας και για συνθήκες χειμερινού βουνού ενδυκνύονται τα d-dry δηλαδή αυτά που πήρες.

Επεξ/σία από velissarios1
Δημοσ.

Δε παω καν στο βουνο. Απλα στο σπιτι τα φοραω ή οταν ειμαι εξω για να μη κρυωνω. Στις φωτογραφιες δειχνει τους αλλους να τα φορανε σκετα και να πηγαινουν στο βουνο. Δε ξεπαγωνουν; Κανονικα τα φορας απο μεσα και απο πανω ρουχα, ετσι;

Δημοσ.

Luxx τα ισοθερμικά είναι "τεχνικά" ρούχα. Δουλεύουν οταν αυτος που τα φοράει είναι σε κινηση, κάνει δηλαδή μια δραστηριότητα και ΟΤΑΝ είναι εφαρμοστά στο σώμα. Επιπλέον είναι ρούχο first layer , δηλαδή φοριέται μέσα από κάποιο fleece.

Χονδρικά τα ισοθερμικά είναι για να αποβάλουν τον ιδρώτα και να σε κρατάνε στεγνό , όχι για να σε προστατεύουν από το κρύο.

Δημοσ.

Και αν θελει κατι να με προστατευει απο το κρυο; Τι εννοεις μεσα απο καποιο fleece;

Δημοσ.

Fleece είναι ένα απλό μπλουζάκι από μαλακό ύφασμα ,συνθετικό ή μάλλινο - αυτο:

8197Fleece.jpg

ή αυτό:

KII%20Fleece.jpg

Το fleece είναι το second layer ρούχο (τεχνικό και αυτό) και φοριέται απέξω από το ισοθερμικό( first layer). Υπάρχει και third layer , η λεγόμενη μεμβράνη και είναι άκρως τεχνικό ρούχο που αντέχει αέρα , βροχή ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει την διαπνοή όπως κάνει ένα ισοθερμικό και ένα fleece. Πχ η μεμβράνη μπορεί να έχει επένδυση gore tex , αν έχεις ακουστά.

Τυπικά αυτό που σε κρατάει ζεστό είναι το fleece , τα παραπάνω όμως είναι φτιαγμένα για εξωτερική χρήση και σκοπό έχουν να σε κρατάνε στεγνό όταν κάνεις πεζοπορία, ορειβασία κ.α. Τα ίδια υπάρχουν και για μηχανές αλλά έχουν διαφορετική κατασκευή ειδική για τέτοια χρήση. Επίσης ισοθερμικά υπάρχουν και για τρέξιμο, που χρησιμοποιούνται και για ποδόσφαιρο και άλλα σπορ. Αυτά σε κρατάνε ζεστό ΜΟΝΟ όταν τρέχεις. Αλλιώς το δαγκώνεις κανονικά.

:-) ... Για να κρατηθείς ζεστός μέσα στο σπιτι σου , φόρεσε ένα βαμβακερό μπλουζάκι και απέξω ένα απλό φουτερ , κολεγιακό ξέρω γω ή την φόρμα σου.

Δημοσ.

αυτό μας έλειπε να φοράγαμε ένα φανελάκι (όχι διαστημικής τεχνολογίας) και σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες να μην κρυώνουμε.

cotswoldoutdoor.com

globetrotter.de

ρίξε μια ματιά και θα καταλάβεις πως ντύνονται οι παντός καιρού μάγκες.

Δημοσ.

Εδώ είμαστε, http://www.outlast.com

Από αυτό το υλικό φτιάχνονται διάφορα ρούχα.

Υπάρχουν μπουφάν στην αγορά γύρω στα 300 €, τα οποία φοριούνται στην πόλη και στο βουνό.

Υπάρχουν επίσης φανέλες, κουστούμια (!) κλπ.

Νομίζω ότι είναι τα καλύτερα.

Μπορείς να φοράς ένα κουστούμι και μέσα στο περιβάλλον εργασίας αλλά και όταν βγαίνεις έξω.

Επίσης ένα μπουφάν στο αυτοκίνητο ή τραίνο και μετά να περπατάς στο κρύο.

Επειδή χρησιμοποιώ τέτοια μπουφάν μπορώ να πω ότι είναι πολύ καλά.

Νομίζω επίσης ότι είναι καλά και για μικρά παιδιά τα οποία θα παίζουν χωρίς να ιδρώνουν.

Δημοσ.

Νομίζω επίσης ότι είναι καλά και για μικρά παιδιά τα οποία θα παίζουν χωρίς να ιδρώνουν.

Να παίζουν ΧΩΡΙΣ να ιδρώνουν αποκλείεται , να διατηρούντε όμως στεγνά μπορεί :-)

Δημοσ.
Δε παω καν στο βουνο. Απλα στο σπιτι τα φοραω ή οταν ειμαι εξω για να μη κρυωνω. Στις φωτογραφιες δειχνει τους αλλους να τα φορανε σκετα και να πηγαινουν στο βουνο. Δε ξεπαγωνουν; Κανονικα τα φορας απο μεσα και απο πανω ρουχα, ετσι;

Η γνώμη μου είναι να μην χρησιμοποιείς ισοθερμικά για να διατηρείς το σώμα ζεστό για τον απλό λόγο ότι τα συνηθίζει το σώμα και δεν μπορείς να τα βγάλεις από πάνω σου.

Δημοσ.

Δλδ τζαμπα εδωσα 90 ευρω, ετσι; Καλα παμε..

Απλα θελω να φοραω κατι στη δουλεια ( βρισκομαι σε εξωτερικους χωρους ), αλλα να φοριεται μεσα απο τα ρουχα και να μη φαινεται.

Δημοσ.
Δλδ τζαμπα εδωσα 90 ευρω, ετσι; Καλα παμε..

Απλα θελω να φοραω κατι στη δουλεια ( βρισκομαι σε εξωτερικους χωρους ), αλλα να φοριεται μεσα απο τα ρουχα και να μη φαινεται.

εσώρουχο δεν πρόκειται να κάνει τη δουλειά που θέλεις γιατί δεν θα ταν υγειηνό οπότε δεν βγαίνει κάτι τέτοιο

αυτό που θα σε βόλευε θα ταν ένα συνθετικό στενό μπλουζάκι σαν φανέλα κλειστό, χωρίς πόρους, δλδ κάποιο υλικό που 'να μην αναπνέει', πάνω από λεπτό εσώρουχο

αυτό θα διατηρεί τη θερμοκρασία όπως τα γάντια latex που κάνουν τα χέρια να ιδρώνουν μετά από λίγο

έχω ένα παλιό μπλουζάκι που είναι σαν αδιάβροχο υλικό και όταν το φοράω έχει πολύ μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία γιατί ο κορμός δεν ψύχεται

το φοράς πάνω από ένα λεπτό εσώρουχο για να μην έχεις προβλήματα στο δέρμα όμως

κάτι επίσης αποδοτικό θα ταν να εστιάσεις σε συγκεκριμένα σημεία που επηρεάζουν πιο πολύ την αίσθηση της θερμοκρασίας όπως πχ τα πόδια βάζοντας πιο ζεστές κάλτσες

τώρα αν μας έλεγες και τι φοράς περίπου στη δουλειά θα βοηθούσε, πχ αν ήσουν μηχανικός και θέλεις να φοράς σακάκια πιθανόν να μην ξέρεις ότι υπάρχουν και πολύ χοντρά σακάκια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...