gormanis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Χαιρετω...εχω windows 7 64bit και ειπα να δοκιμασω να κανω ενα overclock στον Q6600 μου. Οχι τπτ το ιδιαιτερο τον ανεβασα στα 2.90ghz. Το θεμα ειναι οτι αρχισαν να κανουν κατι κολληματακια τα windows δλδ οταν φορτωνω πολλα προγραμματα ή γενικα οταν φορτωνει το pc κανει κατι σαν lag κολλαει ο ηχος και η οθονη για λιγα δευτερολεπτα και μετα επανερχεται. Μπορει βεβαια να μην το κανει και για 2-3 ωρες αλλα το κανει. Φταιει το overlocking (γιατι δεν ειμαι σιγουρος και ποτε ξεκινησαν τα κολληματα) ή φταινε τα 64bita? Το σιγουρο ειναι οτι εγινε αφου εβαλα τα windows 7 και οχι στα xp. Υποψιν οτι με το prime95 οι θερμοκρασιες των πυρηνων δεν ξεπερνανε τους 70 βαθμους max (CoreTemp64) και του επεξεργαστη τους 60. Επισης η ταση της CPU ειναι στα 1.18v με default τα 1.25v. Το overclocking εγινε μεσω bios και πειραξα μονο το fsb, ουτε ram ουτε vga. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koumos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Να φταινε τα windows ειναι λιγο δυσκολο, ειδικα αν δεν αντιμετωπιζες προβλημα πριν. Το Prime95 ποση ωρα το αφησες να τρεξει? Θελει αρκετες ωρες χωρις σφαλματα για να ξερεις οτι εχεις σταθερο συστημα. Απο θερμοκρασια παντως φαινεται αρκετα μεγαλη. Stock cooling εισαι? Αν αυξησες το FSB τοτε θα αυξηθηκε και η συχνοτητα της RAM οποτε τρεξε και ενα memtest να σιγουρευτεις οτι δεν εχεις προβλημα εκει.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Πόσο είναι το Normal Vcore του Q6600 σου και πόση τάση βλέπεις στο cpu-z; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gormanis Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Να φταινε τα windows ειναι λιγο δυσκολο, ειδικα αν δεν αντιμετωπιζες προβλημα πριν.Το Prime95 ποση ωρα το αφησες να τρεξει? Θελει αρκετες ωρες χωρις σφαλματα για να ξερεις οτι εχεις σταθερο συστημα. Απο θερμοκρασια παντως φαινεται αρκετα μεγαλη. Stock cooling εισαι? Αν αυξησες το FSB τοτε θα αυξηθηκε και η συχνοτητα της RAM οποτε τρεξε και ενα memtest να σιγουρευτεις οτι δεν εχεις προβλημα εκει.. Το Prime95 για cpu λεει χρειαζεται μονο λιγα λεπτα για να διαπιστωσεις αν εχεις stable συστημα. Ναι ειμαι stock cooling και το googlara για τη θερμοκρασια και λενε οτι μεχρι 75 max με το Prime95 ειναι καλα. Ναι το ετρεξα και για RAM κανα 8ωρο μια χαρα ητανε. Πόσο είναι το Normal Vcore του Q6600 σου και πόση τάση βλέπεις στο cpu-z; Το Normal temp ειναι 1.25v, εγω το εχω στα 1.18 απο bios και στο cpuz γραφει το πραγματικο 1.12 πανω κατω. Απλα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζετε παρομοια προβληματα για να ξερω να βαλω dual boot τα 32bita που κατα πασα πιθανοτητα τρεχουν καλα. Μνημη εχω 4gb οποτε δεν ειναι μεγαλο προβλημα τα 32bit αφου βλεπουν μεχρι 3.5. Ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.