mihalis19 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 γεια σας παιδια!θελω να ρωτησω κατι. οπως ξερουμε σε πολλους σκληρους δεν μπορουμε να κανουμε φορματ αν δεν βαλουμε πρωτα μια δισκετουλα με τους drivers του σκληρου για να διαβαστει ο σκληρος.ετσι λοιπον πριν κανω φορματ σε αυτο το pc που εχω θελω να ρωτησω αν αυτος ο σκληρος ειναι σε αυτην την κατηγορια.και αν ναι τι ακριβως κανω? Barracuda 7200.10 SATA 3.0Gb/s 320-GB ευχαριστω!!
antonl Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Αυτό που λες έχει να κάνει με τη μητρική κι όχι με τον (SATA) σκληρό. Οι σχετικές δισκέτες παρέχονται με την αγορά της συνήθως. Για να το τσεκάρεις μπορείς απλά να ξεκινήσεις με το bootable CD των windows. Αν προχωρήσει αρκετά το setup, σε σημείο να φτάσει να σε ρωτήσει πού θες να εγκατασταθεί το λειτουργικό, τότε είσαι ΟΚ και δεν χρειάζεσαι κάτι. Εννοείται ότι μπορείς να κάνεις το παραπάνω χωρίς να εγκαταστήσεις τίποτα.
mihalis19 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Αυτό που λες έχει να κάνει με τη μητρική κι όχι με τον (SATA) σκληρό. Οι σχετικές δισκέτες παρέχονται με την αγορά της συνήθως.Για να το τσεκάρεις μπορείς απλά να ξεκινήσεις με το bootable CD των windows. Αν προχωρήσει αρκετά το setup, σε σημείο να φτάσει να σε ρωτήσει πού θες να εγκατασταθεί το λειτουργικό, τότε είσαι ΟΚ και δεν χρειάζεσαι κάτι. Εννοείται ότι μπορείς να κάνεις το παραπάνω χωρίς να εγκαταστήσεις τίποτα. α μαλιστα.νομιζα οτι ειχε να κανει σχεση με τον σκληρο δισκο.βασικα δεν νομιζω να εχει δισκετες γιατι ειναι laptop οχι σταθερο!οποτε θα εχει κατι αλλο μεσα??
antonl Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Πήγες να bootάρεις με το CD του λειτουργικού που θες να εγκαταστήσεις και σε κάποιο σημείο σου είπε ότι δε βλέπει τον σκληρό δίσκο;
mihalis19 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Πήγες να bootάρεις με το CD του λειτουργικού που θες να εγκαταστήσεις και σε κάποιο σημείο σου είπε ότι δε βλέπει τον σκληρό δίσκο; οχι φιλε μου.δεν εχω κανει ακομα κατι.απλα ρωταω να μαθω μερικα πραγματα πριντο κανω γιατι το pc δεν ειναι δικο μου και δεν ξερω αν ειναι μεσα σε αυτα που θα εχουν προβλημα με το φορματ!!θα το δω ομως και θα σου πω!!σε ευχαριστω για την βοηθεια!
mohic4n Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Εφοσον ειναι φορητος, και θελεις να το κανεις φορματ με το CD που ηρθε μαζι με τον φορητο, τοτε προχωρα χωρις δευτερη σκεψη. Θα περασει windows, drivers και software αυτοματα χωρις να ζητησει απο σενα τιποτα.
washcloud Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 ...αν όμως θες να του περάσεις windows xp, θα χρειαστείς να φτιάξεις ένα ΑΛΛΟ δισκάκι εγκατάστασης windows, με τη βοήθεια του προγράμματος nLite, προσθέτοντας τον SATA driver που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχουν τα xp, για τον disk controller της μητρικής.
mihalis19 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 ...αν όμως θες να του περάσεις windows xp, θα χρειαστείς να φτιάξεις ένα ΑΛΛΟ δισκάκι εγκατάστασης windows, με τη βοήθεια του προγράμματος nLite, προσθέτοντας τον SATA driver που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχουν τα xp, για τον disk controller της μητρικής.βασικα ειμαι ετοιμος να περασω windows 7 ultimate.λες να εχω προβλημα?και κατι ακομα για να μην φτιαχνω αλλο δισκακι μπορω απλα να φτιαξω σε ενα cd τον sata driver και μετα να περασω τα windows??
washcloud Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Το πρόβλημα υπάρχει μόνο στα χρ πού όταν είχαν βγει δεν είχαν κυκλοφορήσει SATA controllers. Mε τα 7 λογικά δε θα έχεις κανένα πρόβλημα (έτσι για την ιστορία όμως, "το να φτιάξεις ένα cd με τον driver" δεν εξυπηρετεί πουθενά, μιας και δεν μπορείς να έχεις ταυτόχρονα το δισκάκι των win ΚΑΙ του driver μέσα στο λαπιτόπι. Γι' αυτό και η μόνη λύση είναι το φτιάξιμο άλλου cd win με το nLite που θα περιέχει ΚΑΙ τον σχετικό driver. Δεν είναι κάτι δύσκολο.)
mihalis19 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 ναι το ξερω οτι δεν ειναι κατι δυσκολο.το ειχα ξανακανει με nlite σε ενα αλλο pc που μου ειχε χρειαστει.θα το κανω και θα σας πω και εσας ετσι για να ξερετε αποτελεσματα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.