Προς το περιεχόμενο

Καμένη motherboard ή cpu?

ata1983

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω κάτι καμμένο στον υπολογιστή, το τροφοδοτικό το μέτρησα με πολύμετρο και είναι μια χαρά. Επομένως περιοριζόμαστε σε μητρική/μνήμες ή cpu. Τα αυμπτώματα είναι ότι ανοίγουν όλα τα fan αλλά η οθόνη δεν παίρνει ποτέ σήμα. Beep δεν ακούγονται οπότε δεν είναι και η κάρτα γραφικών. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι όταν κρατάω το κουμπί power 3 δλ πατημένο ο υπολογιστής κλείνει, πράγμα που απ'ότι θυμάμαι είναι θέμα bios επομένως εντοπίζω το πρόβλημα στη cpu. Σωστό ή Λάθος?

Θα πάρω και εξαρτήματα για δοκιμή απλά για να δσω από τι θα ξεκινήσω, δεν νομίζω να τα βρω και εύκολα!

Δημοσ.

Δοκίμασε να bootάρεις μόνο με τον επεξεργαστή, τη μνήμη και τα καλώδια τροφοδοσίας της μητρικής και του επεξεργαστή.

Όταν κρατάς πατημένο το Power button για 4", λογικό είναι κλείνει, δεν πάει να πει ότι έχει καεί ο επεξεργαστής.

Δημοσ.

Απο οτι καταλαβαινω δεν πρεπει να εχεις ασχοληθει και πολυ με το θεμα pc -hardware γενικα. Στο λεω γιατι λες καποια πραγματα τα οποια δεν ισχυουν και καταληγεις σε λαθος συμπερασμα στο τελος. :-)

Δοκιμασε να βαλεις το καλωδιο της οθονης πανω στην υποδοχη της μητρικης ( αν εχει vga onboard ) και αν δεν εχει εγω θα ελεγα να δοκιμασεις αλλη καρτα γραφικων. Αλλη μνημη ραμ.Και τελος αλλη οθονη.

Δοκιμασε αυτα και βλεπουμε στη συνεχεια.:-)

Δημοσ.

alexis πήγαινε να το παίξεις μάγκας σε κανένα πεντάχρονο και άσε με εμένα. Κάνω έναν συλλογισμό για να καταλήξω σε ένα συμπέρασμα χωρίς δοκιμές που αν όντως ξέρεις από υπολογιστές καταλαβαίνεις ότι στις περισσότερες περιπτώσεις είναι δύσκολο έως αδύνατο.

Οθόνη την έβαλα σε άλλη σπίτι μου αλλά ούτως η άλλως φίλε μου αν έφταιγε η οθόνη θα ακούγονταν ένα bip στο boot. Αυτό που ακούγεται πάντα.

Η μνήμη αν έφταιγε θα ακούγονταν τα συνεχόμενα bip συναγερμού το ίδο και για την κάρτα γραφικών. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ακούγονται.

Πες μου τώρα εσύ που ξέρεις τόσα πολλά πως κατέληξες εκεί.

Και για να τελειώσω Δεν μου απαντάς σε ότι ρωτάω: Ο συλλογισμός ο δικός μου είναι ότι από τη στιγμή που το pc κλείνει σωστά μετά τα 3sec πράγμα που ειναι θέμα BIOS σημαίνει ότι το BIOS φορτώνεται κανονικά και από εκεί και πέρα έχω πρόβλημα. Και πάνω εδώ είναι το ερώτημά μου. Σε αυτό αν κάνω κάπου λάθος και το ξέρεις αυτό ρωτάω! Να κάνω δοκιμές ξέρω, ανταλλακτικά δεν έχω και ψάχνω να το βρω με τη μια.

phanispal είμαι οκ από τροφοδοτικό δεν είναι αυτό, btw το ότι κλείνει κανονικά δεν συμπεραίνω ότι κάηκε ο επεξεργαστής αλλά ότι δουλεύει η μητρική

Δημοσ.

Ναι ειδες σε θιξαμε. Τι να πω...:-(

Θα παω σε κανα πενταχρονο καλυτερα γιατι με σενα δε θα τα βγαλω περα οπως φενεται και πηγα και να βοηθησω κι ολας...

Δημοσ.

Όντως ata1983, φιλικά έχω την εντύπωση πως το είπε, όχι για να δείξει κάτι σε κάποιον.

Τέλος πάντων, στο θέμα μας, δεν υποννόησα ότι έχεις πρόβλημα τροφοδοσίας. Είπα απλά να δοκιμάσεις να κάνεις boot μόνο με τη μνήμη και τον επεξεργαστή.

Δημοσ.

Ναι ευτυχώς που δεν με βοήθησες, εδώ ψάχνω τη βέλτιστη λύση με τις λιγότερες δοκιμές και εσύ μου πρότεινες να αλλάξω οθόνη!

Anyway δεν μου αρέσει να τσακώνομαι το τελειώνω εδώ, απλά πρόσεχε λίγο όταν αστειεύεσαι με ανθρώπους που δεν ξέρεις

Δημοσ.
Ναι ευτυχώς που δεν με βοήθησες, εδώ ψάχνω τη βέλτιστη λύση με τις λιγότερες δοκιμές και εσύ μου πρότεινες να αλλάξω οθόνη!

Anyway δεν μου αρέσει να τσακώνομαι το τελειώνω εδώ, απλά πρόσεχε λίγο όταν αστειεύεσαι με ανθρώπους που δεν ξέρεις

Καταλαβαίνω πως δεν είναι εύκολο να βρεις την αιτία αν δεν έχεις άλλη μνήμη, κάρτα γραφικών, επεξεργαστή να δοκιμάσεις. Όμως με τις λιγότερες δοκιμές υπάρχει ο κίνδυνος να αγοράσεις π.χ. μητρική και να είναι ο επεξεργαστής. Η γνώμη μου είναι να δουλέψεις τη μητρική έξω από το κουτί, με μία άλλη κάρτα γραφικών (αν γίνεται να βρεις). Επίσης κοίταξε προσεκτικά αν η μητρική έχει κανέναν πυκνωτή ανοιγμένο ή σκασμένο και αν καμία της κόληση είναι μαυρισμένη. Δοκίμασε και αυτό που λέει ο φίλος phanipal.

Δημοσ.
Κάνω έναν συλλογισμό για να καταλήξω σε ένα συμπέρασμα χωρίς δοκιμές που αν όντως ξέρεις από υπολογιστές καταλαβαίνεις ότι στις περισσότερες περιπτώσεις είναι δύσκολο έως αδύνατο.

Οθόνη την έβαλα σε άλλη σπίτι μου αλλά ούτως η άλλως φίλε μου αν έφταιγε η οθόνη θα ακούγονταν ένα bip στο boot. Αυτό που ακούγεται πάντα.

Η μνήμη αν έφταιγε θα ακούγονταν τα συνεχόμενα bip συναγερμού το ίδο και για την κάρτα γραφικών. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ακούγονται.

Οχι υποχρεωτικα. Δοκιμασε να ξαναπατωσεις τις ram και την καρτα γραφικων. Μπορει με ενα ελαφρυ κουνιμα να μετακινηθηκαν ελαφρα και να μην το προσεξες/να μην φαινεται.

Και για να τελειώσω Δεν μου απαντάς σε ότι ρωτάω: Ο συλλογισμός ο δικός μου είναι ότι από τη στιγμή που το pc κλείνει σωστά μετά τα 3sec πράγμα που ειναι θέμα BIOS σημαίνει ότι το BIOS φορτώνεται κανονικά και από εκεί και πέρα έχω πρόβλημα. Και πάνω εδώ είναι το ερώτημά μου. Σε αυτό αν κάνω κάπου λάθος και το ξέρεις αυτό ρωτάω! Να κάνω δοκιμές ξέρω, ανταλλακτικά δεν έχω και ψάχνω να το βρω με τη μια.

Το να υπαρχει προβλημα στο bios αλλα να κλεινει το pc μεσω του button δεν ειναι καθολου απιθανο, αντιθετα θα ελεγα. Για να τσεκαρεις την λειτουργεια του ενας μπακαλικος τροπος ειναι να βγαλεις την καρτα γραφικων και να δεις αν βαρεσει. Κανε το ιδιο και με τις μνημες. Η καρτα γραφικων π.χ μπορει να εχει καψει κατι και να μην δινει ρευμα στο gpu της, αλλα το bios της να δουλευει και να "απανταει" στο selfcheck του bios.

Ειναι εσφαλμενη αποψη πως το οτι δεν ακουγονται beep σημαινει πως ολα οκ. Δοκιμασε αυτα που σου ειπα και προπαντως ποσταρε τα specs του μηχανιματος να ξερουμε χοντρικα με τι εχουμε να κανουμε :) Επισης δοκιμασε να κανεις ενα ρεσετ στο bios. Υπαρχει μια περιπτωση να εφαγε καποιο σκαλωμα.

Υ.Σ ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ, θεωρω πως η αντιμετωπιση σου προς τον alexis333 ειναι αδικη. Δεν το ξερω το παιδι, αλλα και μονο απο τα :) Διχνει φιλικη διαθεση για βοηθεια! :)

Δημοσ.

To οτι δεν χτυπαει δεν σημαινει οτι δεν ειναι καρτα γραφικων και μνημες. Χτυπαει οταν υπαρχει απωλεια καρτας γραφικων ή αν εχει καει εντελως. Η μητρικη αν ειχε καει δεν θα αναβε καθολου εκτος και αν εχει λαθος ρυθμισεις το BIOS και δεν ποσταρει. Κανε reset το BIOS βγαζοντας την μπαταρια χωρις το ρευμα πανω στο pc. Για αρχη τι μητρικη εχεις και τι επεξεργαστη; Ο επεξεργαστης δεν καιγεται καθολου ευκολα εκτος και αν του εδωσες υπερβολικο ρευμα πιο ετσι πιο πιθανο ειναι να καει το σοκετ παρα ο επεξεργαστης. Αν ηταν κατι τετοιο θα χτυπουσε η μητρικη. Reset τo BIOS λοιπον και δοκιμασε παλι.

Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει με τη μνήμη να τη βάλω καλά, της άλλαξα και dimmaki και τα ίδια, μιλάμε για skocket 478 μητρική με Celeron 2.0GHz και onboard vga. Την έβγαλα τελείως τη μνήμη και δεν είχα κανένα συναγερμό που βαράει πάντα όταν λείπει η μνήμη. Αν δεν κάνω λάθος πριν το check της μνήμης προηγείται μόνο του cpu επομένως καταλήγουμε πάλι σε μητρική/cpu.

Όσο για το άλλο είπα ότι στο ποστάρισμα δεν κάνει ούτε το απλό μονό beep που θα έκανε αν όλα ήταν normal επομένως το πρόβλημα δεν είναι της οθόνης.

Το όλο θέμα με την παρεξήγηση έγινε γιατί όπως καταλαβαίνεις δεν ψάχνω λύσεις του στυλ να τα αλλάξω όλα ένα προς ένα και επειδή αυτό που ψάχνω το ξέρω ότι δεν έχει ποτέ ακρίβεια 100% ζήτησα παραπάνω πληροφορίες για τη σειρά στην ουσία που γίνονται τα check στο ποστάρισμα ώστε να βρω αν μπορέσω ακριβώς τι είναι χωρίς δοκιμή. Το pc είναι άχρηστο σχεδόν οπότε δεν με βιάζει να βρω τη λύση μπορώ να περιμένω και να τα δοκιμάσω αυτά που λέω. Εκεί που βίδωσα είναι να με λένε άσχετο και μετά να μου προτείνουν να κουβαλάω οθόνες. Anyway μαλα@#@α μου χοντρή και παραφέρθηκα αλλά πρέπει όλοι να προσέχουμε πως μιλάμε μεταξύ μας εδώ μέσα. Είμαι 7 χρόνια στο insomnia και τα τελευταία χρόνια δεν μπορείς να ρωτήσεις και να πάρεις σχετική απάντηση, όλοι να το παίξουμε αμέσως είμαστε έτοιμοι

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:44 ----------

bios reset έχει γίνει, euklidis κάνε ένα ακόμα post γρήγορα μόλις έκανες το πιο σατανικό post σου!!! :)

Δημοσ.
Έχω δοκιμάσει με τη μνήμη να τη βάλω καλά, της άλλαξα και dimmaki και τα ίδια, μιλάμε για skocket 478 μητρική με Celeron 2.0GHz και onboard vga. Την έβγαλα τελείως τη μνήμη και δεν είχα κανένα συναγερμό που βαράει πάντα όταν λείπει η μνήμη. Αν δεν κάνω λάθος πριν το check της μνήμης προηγείται μόνο του cpu επομένως καταλήγουμε πάλι σε μητρική/cpu.

Όσο για το άλλο είπα ότι στο ποστάρισμα δεν κάνει ούτε το απλό μονό beep που θα έκανε αν όλα ήταν normal επομένως το πρόβλημα δεν είναι της οθόνης.

Το όλο θέμα με την παρεξήγηση έγινε γιατί όπως καταλαβαίνεις δεν ψάχνω λύσεις του στυλ να τα αλλάξω όλα ένα προς ένα και επειδή αυτό που ψάχνω το ξέρω ότι δεν έχει ποτέ ακρίβεια 100% ζήτησα παραπάνω πληροφορίες για τη σειρά στην ουσία που γίνονται τα check στο ποστάρισμα ώστε να βρω αν μπορέσω ακριβώς τι είναι χωρίς δοκιμή. Το pc είναι άχρηστο σχεδόν οπότε δεν με βιάζει να βρω τη λύση μπορώ να περιμένω και να τα δοκιμάσω αυτά που λέω. Εκεί που βίδωσα είναι να με λένε άσχετο και μετά να μου προτείνουν να κουβαλάω οθόνες. Anyway μαλα@#@α μου χοντρή και παραφέρθηκα αλλά πρέπει όλοι να προσέχουμε πως μιλάμε μεταξύ μας εδώ μέσα. Είμαι 7 χρόνια στο insomnia και τα τελευταία χρόνια δεν μπορείς να ρωτήσεις και να πάρεις σχετική απάντηση, όλοι να το παίξουμε αμέσως είμαστε έτοιμοι

Δεν κανει ελεγχο στις μνημες. Κοιταει μονο αν ειναι πανω και αυτο ειναι ολο. Οπως και με ολα τα αλλα... Το οτι δεν βαραει μου κανει πολυ για καρτα γραφικων. Τι καρτα γραφικων εχεις; Οταν το βαζεις μπροστα το cooler της καρτας αναβει; Τι μητρικη εχεις; Μαρκα και μοντελο...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:47 ----------

[/color]bios reset έχει γίνει, euklidis κάνε ένα ακόμα post γρήγορα μόλις έκανες το πιο σατανικό post σου!!! :)

Προφανως τα ξερεις ολα και δεν χρειαζεσαι την βοηθεια κανενος... Ετσι; Καλη σου νυχτα... καλη τυχη ψαχνοντας μονος σου.

Δημοσ.

Δε πηγα να το παιξω καποιος φιλε μου.Ελεος.

Απλα εχεις πει καποια πραματα που δεν ισχυουν και ειναι εντελως ατοπα και πηγα να σε βοηθησω λεγοντας πως αν δε ξερεις κατι μη το θεωρεις δεδομενο γιατι θα καταληγεις σε λαθος συμπερασματα.

Εχω βαλει και τα 2 emoticon ( :-) ).

Τωρα αν εσυ παρεξηγηθηκες πραγματικα ειναι προβλημα σου.Δε φταιω εγω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...