antonisid Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Platon ο πελάτης πρέπει να χει ακριβως αυτο που θα ζητησει.Το πως θα το κανει ο καθενας ειναι δικο του θεμα ακομα κι αν βασιζεται σε free εφαρμογη.Στο κατω κατω και το oscommerce να του στησεις εχεις κανει μια προεργασια ειδικά αν ξερεις να το παραμετροποιείς (με τον τραγικό κώδικα και δομή που διαθέτει) . Την δουλεια σου πουλας κάνοντας απ το πιο απλό μεχρι το ποιο δύσκολο.Αν εχεις εξιδεικευτεί κι έχεις κανει την ζωη σου εύκολη δε σημαίνει οτι πρέπει να ναι μικρότερη η χρέωση. Και στο κατω κατω αν ο πελάτης ζητησει παπαδες καμμια free εφαρμογη δε θα σε καλύψει κι ετσι οδηγεισαι σε στήσιμο δικού σου cms οποτε και το κοστος ανεβαίνει κατακόρυφα.
Simplicity Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Για παράδειγμα αν εγώ θέλω το ίδιο site και με Αγγλικά η τιμή θα είναι 310 ευρώ? Σιγά το παραπάνω βρε Αλέξανδρε.. Αν γίνει μέσω google η μετάφραση, παίρνει 10-15 γλώσσες free..
Maniakos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Σιγά το παραπάνω βρε Αλέξανδρε.. Αν γίνει μέσω google η μετάφραση, παίρνει 10-15 γλώσσες free.. Τα translators δεν είναι για να γίνονται σοβαρές μεταφράσεις σε site γιατί πολύ απλά δεν γίνεται να καταλάβουν το context στο οποίο μεταφράζεται η πρόταση και το μεταφράζουν μηχανικά με αποτέλεσμα να υπάρχουνε νοηματικά λάθη. Για μια τέτοια δουλειά χρειάζεται μεταφραστής (άνθρωπος) και η τιμή των 300 Ευρώ είναι απλά αυθαίρετη. Σταματήστε μερικοί να μειώνετε την δουλειά κάποιων επειδή υπάρχουν "free" προγράμματα και να πετάτε τιμές χωρίς να τις δικαιολογείτε.
alexandr0s Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Σιγά το παραπάνω βρε Αλέξανδρε.. Αν γίνει μέσω google η μετάφραση, παίρνει 10-15 γλώσσες free.. OMG...sorry αλλά εγώ στην εταιρία που θα φτιάξω ένα multilingual site, όχι μόνο δεν θα της προτείνω να χρησιμοποιήσει το Google Translate αλλά δεν θα την αφήσω κιόλας. Είναι εντελώς ερασιτεχνικό αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Simplicity Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 To Google από ελληνικά σε αγγλικά τουλάχιστον τα πάει περίφημα! Κι αυτό γιατί δε μιλάμε για σελίδα με "ειδικεύσεις". Διαφορετικά θα ήταν σε ένα ιατρικό site, σε ένα επιστημονικό & διαφορετικά σε ένα.. καθημερινό!.. Να πουλάμε μεταφράσεις στα αγγλικά με διπλάσιο κόστος σελίδας όταν ξέρουμε πως από το εξωτερικό οι επισκέψεις θα είναι 1%, είναι αστείο! Και αυθαίρετα τιμές δε βγάζω. Όταν κάνω 5 ώρες για κάτι, δε θα το χρεώσω για 200 ώρες.. Μερικοί ίσως είναι αργοί στη δουλειά τους και χρεώνουν και 1000 ευρώ. Αυτό δε μ ενδιαφέρει.
alexandr0s Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 To Google από ελληνικά σε αγγλικά τουλάχιστον τα πάει περίφημα! Κι αυτό γιατί δε μιλάμε για σελίδα με "ειδικεύσεις". Διαφορετικά θα ήταν σε ένα ιατρικό site, σε ένα επιστημονικό & διαφορετικά σε ένα.. καθημερινό!.. Να πουλάμε μεταφράσεις στα αγγλικά με διπλάσιο κόστος σελίδας όταν ξέρουμε πως από το εξωτερικό οι επισκέψεις θα είναι 1%, είναι αστείο! Και αυθαίρετα τιμές δε βγάζω. Όταν κάνω 5 ώρες για κάτι, δε θα το χρεώσω για 200 ώρες.. Μερικοί ίσως είναι αργοί στη δουλειά τους και χρεώνουν και 1000 ευρώ. Αυτό δε μ ενδιαφέρει. Άλλο "τα πάει περίφημα" και άλλο "είναι σωστό" Άλλο να παίζει ένα site σε πολλές γλώσσες και άλλο να κάνεις μετάφραση περιεχομένου Σε άλλα site οι επισκέψεις από το εξωτερικό είναι 1% σε άλλα site όμως μπορεί να είναι 30% αν αυτό εσύ το ξέρεις εκ των προτέρων πάω πάσο..
Maniakos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 To Google από ελληνικά σε αγγλικά τουλάχιστον τα πάει περίφημα! Κι αυτό γιατί δε μιλάμε για σελίδα με "ειδικεύσεις". Διαφορετικά θα ήταν σε ένα ιατρικό site, σε ένα επιστημονικό & διαφορετικά σε ένα.. καθημερινό!.. Να πουλάμε μεταφράσεις στα αγγλικά με διπλάσιο κόστος σελίδας όταν ξέρουμε πως από το εξωτερικό οι επισκέψεις θα είναι 1%, είναι αστείο! Και αυθαίρετα τιμές δε βγάζω. Όταν κάνω 5 ώρες για κάτι, δε θα το χρεώσω για 200 ώρες.. Μερικοί ίσως είναι αργοί στη δουλειά τους και χρεώνουν και 1000 ευρώ. Αυτό δε μ ενδιαφέρει. Προσωπικά δεν μεταφράζω ποτέ site, υπάρχουνε μεταφραστές που κάνουν αυτή την δουλειά γιατί πολύ απλά δεν είναι μέσα στο job description μου. Άμα ήταν όμως ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα το χρέωνα (από την στιγμή που θα μου έπαιρνε χρόνο) γιατί πολύ απλά το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να τσεκάρεις την μετάφραση της μηχανής γιατί 100% θα υπάρχουν νοηματικά λάθη είτε είναι καθημερινό site είτε πιο εξειδικευμένο. Δεν ξέρω τι site ακριβώς αναλαμβάνεις μιας και αναφέρεις την λέξη "καθημερινό" αλλά site επιχείρησης ποτέ δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Ακόμα και αν είναι 1% οι επισκέψεις, ο πελάτης το ζήτησε να γίνει, άρα αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει σωστά. Και άλλα πράγματα ζητάνε πολλές φορές που τους εξηγείς ότι δεν έχουν νόημα να προστεθούν αλλά από την στιγμή που τα θέλουν η δουλειά σου είναι να το φτιάξεις και να το φτιάξεις σωστά αλλιώς ακολούθα τότε αυτή την λογική και για άλλα section του site και όταν δεν έχουνε μεγάλη κίνηση να έχουνε κακάσχημο design ή να μην λειτουργούν ολόσωστα κάποια features για να μειώσεις το κόστος. Το σίγουρο είναι ότι τα 300 Ευρώ ΔΕΝ είναι υπαρκτή τιμή για να φτιάξεις ένα site από το μηδέν εκτός και αν εσύ χρεώνεις 10-20 ευρώ την ώρα σου ή προσπαθείς να μας πεις ότι χρεώνεις 50 την ώρα σου και σε 6 ώρες φτιάχνεις custom template + σχεδιαστικό και έχεις κάνει και όλο το στήσιμο του site. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όλα τα site στην Ελλάδα βγαίνουν σαν αυτό http://www.pameagora.com που αναφέρθηκε στην αρχή του thread. Ο μόνος λόγος που συνεχίζω και απαντάω είναι για να βεβαιωθώ ότι αυτοί που είναι λιγότερο σχετικοί να μην ενθουσιάζονται με κάτι τέτοιες τιμές γιατί πολύ απλά, δεν υπάρχουν σε κανένα μήκος και πλάτος του πλανήτη.
alexandr0s Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Βρε οι τιμές 200-300 ευρώ υπάρχουν, αλλά επιεικώς αυτό που παίρνεις είναι μια κουράδα.
Maniakos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Βρε οι τιμές 200-300 ευρώ υπάρχουν, αλλά επιεικώς αυτό που παίρνεις είναι μια κουράδα. Έτσι συμφωνώ και εγώ
antonisid Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Βρε οι τιμές 200-300 ευρώ υπάρχουν, αλλά επιεικώς αυτό που παίρνεις είναι μια κουράδα. ωραία το έθ(χ)εσες
georgepap Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 1. Εάν θες επαγγελματική δουλειά θα πας σε επαγγελματία. Αυτό σημαίνει κατευθείαν εφορία και φπα. Οπότε τα 300€ γίνονται κατευθείαν 200. 200€ κάποιος παίρνει για να ασχοληθεί πόσο; Δυό μέρες; Τρεις; Σε δυο τρεις μέρες δεν φτιάχνεις τίποτα σοβαρό. 2. Προφανώς και μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμα πράγματα, αλλά πρέπει να το ξεκαθαρίσεις στον πελάτη σου. Άντε και έστησες joomla, WP, ¨η οτι θες. Παραμετροποίηση; Ρυθμίσεις; Αλλαγές; Προσαρμογή του design; 3. Με το hosting τι θα γίνει; Όλα ίδια είναι; Δεν πρέπει να ρωτήσεις τον πελάτη σου τι ανάγκες θα έχει για να βρεις το κατάλληλο; Εάν κάποιος θέλει να περάσει πχ 2000 φωτογραφιες τι θα του δώσεις Hosting με 100mb; Πόσα email θα έχει; Δεν πρέπει να του εξηγήσεις τι ακριβώς συμβαίνει με όλα αυτά που δεν είναι δουλειά του να ξέρει στο κάτω κάτω, εσύ πρέπει να τον ενημερώσεις. 4. Για ολα τα παραπάνω πόσες ώρες θα φας μέχρι να καταλήξεις; Πόσες φορές θα βρεθείτε η θα μιλήσετε στο τηλέφωνο; Ξέρετε κάποιον πελάτη που να μην σε απασχολεί δικαιολογημένα για μήνες; Αυτά καλύπτονται απο τα 300€;; Η κάνω το site Και δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις. 5. Άντε έβαλες τα πάντα έτοιμα (template, cms ktl) To έκανες γιατί το ήθελε αυτός αφου του εξήγησες εσύ ή μήπως γιατί δεν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω και του πουλάς παραμύθια;; 6. Τεχνικη υποστήριξη; Εκπαίδευση στην χρήση του site; Και αυτά στα 300 μέσα είναι; 7. Ιδιωτικό συμφωνητικό προσφέρες με τις υποχρεώσεις σου; Η κάνεις ότι ναναι; Τι υποχρεώσεις έχεις προς τον πελάτη σου; Του έχεις ξεκαθαρίσει; 8. Το υλικό σε μια σελίδα ποιος θα το περάσει αρχικα; Αυτός ή εσύ; Για κανα site με 5-6 κείμενα ολα OK, αλλά εάν μιλάμε για eshop δεν πρέπει να το ξεκαθαρίσεις; Με απλά λόγια, ότι πληρώσεις παίρνεις και μάλιστα όταν υπάρχουν κάποιοι που ζητούν 200-300€ για να βγάλουν χαρτζηλίκη κοροιδέυοντας του εαυτούς τους και τους πελάτες τους τόσο καλύτερα για μένα. Γιατί το 80% των πελατών μου είναι αυτοί που απογοητευμένοι έρχονται μετά σε μένα για να κάνουν την δουλειά τους αφου την έχουνε πατήσει και δεν μπλέκω. Όσοι μου έρχονται και μου λένε θέλω αυτά και άλλοι τα κάνουνε με 200ε τους λέω πάνε κάντα εκει και τα λέμε ξανά σε 2-3 μήνες. Έλεος όμως...
Uberalles_gr Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Για κάποιους εδώ μέσα (ονόματα δεν λέμε ας θυμηθούμε κάποια παλαιότερα post) οι τιμές των 200 και 300 ευρώ είναι πολλά και όσοι λένε 1000+ είναι κλέφτες , προσπαθούν να εξαπατήσουν τον αθώο κόσμο και άλλες τέτοιες μπαρούφες !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.