Προς το περιεχόμενο

Ενδεικτικό κόστος Site

kokab

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μπορεί να μου πεί κάποιος, αν γνωρίζει σε ποιο περίπου κόστος κυμαινεται ένα Site που ειναι σαν το www.pameagora.com ? Ενδιαφέρομαι για κάτι αντιστοιχο, με την ιδια μορφή, αλλά δεν έχω ιδέα σχετικά με το κόστος. Αν γνωρίζει κάποιος ....please!!!

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γιατί να στείλεις μηνυματάκι; Μπορεί κι άλλοι να ενδιαφέρονται να μάθουν.

Δημοσ.
Γιατί να στείλεις μηνυματάκι; Μπορεί κι άλλοι να ενδιαφέρονται να μάθουν.

Γιατί έχει να κάνει με πώληση. Λέμε (γενικά, δεν έχω σχέση) στον υποψήφιο πελάτη ένα μεγάλο ποσό και αν τσιμπήσει ... τσίμπησε. Άμα το βάλει σε κοινή θέα, θα αρχίσουν οι κριτικές (από άσχετους και μή) και θα αρχίσουν τα παζάρια. Από την άλλη δε νομίζω ο kokab να ενδιαφέρεται πραγματικά ή να έχει τα κεφάλαια για ένα τέτοιο site.

Δημοσ.
Γιατί έχει να κάνει με πώληση. Λέμε (γενικά, δεν έχω σχέση) στον υποψήφιο πελάτη ένα μεγάλο ποσό και αν τσιμπήσει ... τσίμπησε. Άμα το βάλει σε κοινή θέα, θα αρχίσουν οι κριτικές (από άσχετους και μή) και θα αρχίσουν τα παζάρια. Από την άλλη δε νομίζω ο kokab να ενδιαφέρεται πραγματικά ή να έχει τα κεφάλαια για ένα τέτοιο site.

Ιsay, δέν έχεις δίκιο, όντως υπάρχει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη ενός αντίστοιχου Site, για την προβολή εμπορικών επιχειρήσεων, με κατηγορίες προϊόντων, διαφημιστικές καταχωρήσεις, σύστημα εγγεγραμμένων χρηστων και ενδεχομένως στο μέλλον κάποια επιλογή emarket.

Επειδή από γνωστούς και "ειδικούς" έχω λάβει πολλές αντιφατικές προτάσεις, (απο 100 έως 4000 ευρα) θα ήθελα πραγματικα μια ρεαλιστική εκτίμηση για το ποσο που θα κληθω να πληρωσω. Σίγουρα δεν εμπιστευομαι καποιον που θα μου πει 100 ευρο, το θεωρώ πολυ ερασιτεχνική προσέγκιση, αλλά απο την άλλη πλευρά τι παραπάνω μου προσφέρει καποιος που είπε για 4000 ?? Πως κοστολογείται ενας χωρος , με το συνολο των σελλίδων, τις επιλογές που προσφέρει , τον σχεδιασμο ? Το http://www.pameagora.com είναι αυτο που πληιαζει περισσοτερο στην αισθητική μου προσεγκιση και για αυτο αναφερθηκα σε αυτο. Αν μπορει καποιος να με βοηθησει να καταλάβω περισσότερα, και να ξερω αν αυτο που μου προσφερεται έχει αντικρισμα ας βοηθησει.

Δημοσ.

Μην περιμένει ποτέ να βρείς μια σταθερή τιμή για μια σελίδα.

Δεν μπαίνει σε τιμοκατάλογο αυτή η δουλειά. Οπως και καμιά δουλειά παροχής υπηρεσιών.Για παράδειγμα πέσμου πόσο κοστίζει μια υδραυλική εγκατάσταση σε ένα διαμέρισμα??

Σε μια σελίδα πληρώνεις πολλά.

Την αισθητική του designer. Τις δυνατότητες του χώρου. Τις τεχνολογίες που θα χρησιμοποιήσει. Την εκμάθηση σου στην ανανέωση του χώρου. Την αυτοματοποίηση διαδικασιών. Την "διαφήμηση" του χώρου σου. Το seo του. Το data entry. και πολλά ακόμα.

Τώρα φαντάζομαι μπορείς να καταλάβεις γιατι υπάρχουν αυτές οι διαφορές. Ο καθένας κοστολογεί διαφορετικά κάθε μια απο αυτές τις δουλιές (γιατί ο καθένας χρησημοποιεί διαφορετικό τρόπο για να διεκπερεώσει κάθε μια απο αυτές) που θα κληθεί να κάνει για να σου φτιάξει το χώρο σου. Και αν υπάρχει μια αποκληση των 50 ευρώ σε κάθε μια απο αυτές στο συνολικό ποσό θα υπάρχει διαφορά 1000 ευρώ.

Δημοσ.

το τελευταιο thread με τετοιο θεμα κατεληξε σε flame war. ο μονος τροπος να παρεις μια αποψη για το κοστος ειναι να ρωτησεις οσες περισσοτερες εταιριες μπορεις. εδω μεσα το μονο σιγουρο ειναι οτι θα ακουσεις απο τσαμπα εως απειρο. ο μονος που μπορει να σου πει τιμη ειναι ο ιδιοκτητης της σελιδας που λες. αλλα δε το βλεπω να συνεργαζεται!

Δημοσ.
Επειδή από γνωστούς και "ειδικούς" έχω λάβει πολλές αντιφατικές προτάσεις, (απο 100 έως 4000 ευρα) θα ήθελα πραγματικα μια ρεαλιστική εκτίμηση για το ποσο που θα κληθω να πληρωσω.

Προφανώς αυτοί που σου είπαν 100 δεν κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται. Για το συγκεκριμένο, με 100 ευρώ ούτε τα τσιγάρα που θα καπνιστούν φτιάχνοντάς το δε βγαίνουν. :lol:

(όχι πως είναι και τίποτα πεντάμορφο και φοβερό το συγκεκριμένο που έδειξες, αλλά ενιγουέι)

.

Δημοσ.
κάνει όσο κάνει ένα joomla site. βρες εταιρείες που αναπτύσσουν site με joomla και ζήτα τους προσφορά

Δεν είναι το Joomla μονόδρομος, άσχετα αν το συγκεκριμένο έχει δημιουργηθεί με αυτό.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:08 ----------

Ιsay, δέν έχεις δίκιο, όντως υπάρχει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη ενός αντίστοιχου Site, για την προβολή εμπορικών επιχειρήσεων, με κατηγορίες προϊόντων, διαφημιστικές καταχωρήσεις, σύστημα εγγεγραμμένων χρηστων και ενδεχομένως στο μέλλον κάποια επιλογή emarket.

Επειδή από γνωστούς και "ειδικούς" έχω λάβει πολλές αντιφατικές προτάσεις, (απο 100 έως 4000 ευρα) θα ήθελα πραγματικα μια ρεαλιστική εκτίμηση για το ποσο που θα κληθω να πληρωσω. Σίγουρα δεν εμπιστευομαι καποιον που θα μου πει 100 ευρο, το θεωρώ πολυ ερασιτεχνική προσέγκιση, αλλά απο την άλλη πλευρά τι παραπάνω μου προσφέρει καποιος που είπε για 4000 ?? Πως κοστολογείται ενας χωρος , με το συνολο των σελλίδων, τις επιλογές που προσφέρει , τον σχεδιασμο ? Το http://www.pameagora.com είναι αυτο που πληιαζει περισσοτερο στην αισθητική μου προσεγκιση και για αυτο αναφερθηκα σε αυτο. Αν μπορει καποιος να με βοηθησει να καταλάβω περισσότερα, και να ξερω αν αυτο που μου προσφερεται έχει αντικρισμα ας βοηθησει.

Προφανώς τις πολύ χαμηλές τιμές θα πρέπει να τις απορρίψεις χωρίς 2η κουβέντα και τις υψηλές τιμές θα πρέπει να τις φιλτράρεις εξονυχιστικά και να δεις και τι απαιτήσεις έχεις εσύ (φαντάζομαι άλλες απαιτήσεις θα καλύπτει μια προσφορά των 2000 και άλλη μια των 4000). Επίσης να δεις και τα λεφτά που θα δόσεις να πιάσουν τόπο, 100,200,300 κτλ ευρώ είναι μια χαμηλή τιμή αλλά αν το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με το να τα πετάξεις τα λεφτά στα σκουπίδια τότε καλύτερα να ξοδέψεις αυτό το ποσό σε λαχεία.

Δημοσ.

H κοστολόγηση έχει να κάνει :

- με τις ώρες που θα δουλέψει αυτός/οι που θα το κάνουν

- με το οικαστικό

- με την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί

- με το seo

- με τα updates

- με το τι τελικά θέλει ο πελάτης

Εσύ θέλεις έναν ΙΔΙΟ οδηγό ? Θέλεις users, διαφημίσεις, video? Πληρωμές με τα clicks ή με την διαφήμιση. Το κόστος των banners ?

Είναι πολλά... Το καλύτερο που θα έκανες, είναι να καταγράψεις τι θέλεις να κάνεις και τότε να ζητήσεις προσφορά. Δεν λέω να ξέρεις όρους, αλλά να έχεις υπ'όψιν σου πως θέλεις να το διαχειριστείς αυτό το site.

Μετά ζητάς προσφορά και αν σου φανούν πολλά αυτά που σου λένε, λες ότι "εγώ τόσα μπορώ να διαθέσω... τι μπορούμε να κάνουμε" και ξεκινάς το παζάρι κόβοντας κάποια πράγματα που μπορεί να μην τα χρειάζεσαι τώρα αλλά να τα χρειαστείς στο μέλλον. Διαφορετικά, απευθύνεσαι σε κάποια άλλη εταιρεία.

Δημοσ.

Σωστά τα παραπάνω.

Επίσης έχει να κάνει με αυτόν που θα σου σχεδιάσει και αναπτύξει τη σελίδα.

Μπορέι το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήθεί να είναι το ίδιο, αλλά π.χ. ο καλός developer ξέρει 1200 tweaks για να μην πληρώνεις περισσότερο στο server σου από αυξημένη επισκεψιμότητα, για να έχεις τη μέγιστη ασφάλεια και γενικότερα για να είναι η εγκατάσταση οποιουδήποτε λογισμικού και η ανάπτυξη κώδικα μέσα σε αυτό, πολύ πιο ομαλή.

Επίσης κανείς δεν είναι ίδιος designer. Μάλιστα, όταν ακούς τιμές κάτω από 1000 ευρώ, είναι πολύ πιθανό να σου κάνει την ίδια σελίδα 1 άνθρωπος.

Εδώ η πιθανότητα να πάρεις ποιοτική δουλειά ελαχιστοποιούνται, μιας και ο ίδιος άνθρωπος δεν μπορεί να είναι και καλός developer και καλός designer και να χρεώνει κάτω από 1000 ευρώ για αυτές τις 2 υπηρεσίες.

Επειδή όμως πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις, πρέπει να έχεις μια ακριβής λίστα στο μυαλό σου με αυτά που θα χρειαστείς. Αν αυτά δεν απαιτούν πολλά όσον αφορά το development τότε μπορείς να βρεις κι ένα πολύ καλό designer που κάνει minor development αλλά αρκετό για σένα και να γλυτώσεις χρήματα.

Αντιθέτως, αν δε χρειάζεσαι πολλά στο design, μπορείς να βρεις ένα developer που κάνει design κτλ.

Για την ίδια σελίδα παίρνεις διαφορετικές τιμές, γιατί υπάρχουν παιδιά που πάνε ακόμη σχολείο, φοιτητές, χομπίστες, Freelancers, μικρές εταιρίες, μεσαίες εταιρίες, μεγάλες εταιρίες.

Ο κάθε ένας χρεώνει την ώρα του διαφορετικά ή έχει ένα flat που τον ικανοποιεί.

Το θέμα είναι εσύ τι παίρνεις από αυτόν. Να μου πεις, πως μαθαίνεις τι αλήθεια παίρνεις από τον οποιονδήποτε χωρίς να έχεις σχέση με το αντικείμενο, και πως καταλαβαίνεις τη διαφορά στην ποιότητα όταν εσύ και με τα 100 αλλά και με τα 1000 βλέπεις το ίδιο...

Εδώ θα πρέπει να μιλήσεις με κάποιον που εμπιστεύεσαι και ξέρεις ότι ξέρει 100% και όχι 80% ή θα πρέπει από μόνος σου να βγάλεις τα συμπεράσματα σου από τις απαντήσεις στα διάφορα σχετικά θέματα που παίζουν σε Forums :)

Δημοσ.
κάνει όσο κάνει ένα joomla site. βρες εταιρείες που αναπτύσσουν site με joomla και ζήτα τους προσφορά

Μεγα λαθος νομιζω.Και το yupi.gr με joomla ειναι υλοποιημενο , καθως και το gazzetta.gr , αλλα για να σου στησουν κατι τετοιο θα παρουν πολυ παραπανω απο ενα συνηθισμενο Joomla site.

Δημοσ.

Το θέμα είναι εσύ τι παίρνεις από αυτόν. Να μου πεις, πως μαθαίνεις τι αλήθεια παίρνεις από τον οποιονδήποτε χωρίς να έχεις σχέση με το αντικείμενο, και πως καταλαβαίνεις τη διαφορά στην ποιότητα όταν εσύ και με τα 100 αλλά και με τα 1000 βλέπεις το ίδιο...

Ζητάς να δεις portfolio, αντίστοιχες δουλειές και καταλαβαίνεις την εμπειρία κάποιου. Συναντάς από κοντά αυτόν που σου δίνει την προσφορά, πας από το γραφείο του, αν έχεις άνεση ζητάς συστάσεις από πελάτες του.

Γενικά μπορείς να κρίνεις τις μεγάλες διαφορές (100 - 1000). Εκεί που είναι δύσκολο να συγκρίνεις, είναι εκεί που θα δεις παρόμοιες τιμές. Εκεί κρίνεις με βάση τις προηγούμενες δουλειές. Αν δεν σε βοηθήσει αυτό, όποιον από τους 2 και να διαλέξεις, θα είναι καλός :)

Δημοσ.
Ζητάς να δεις portfolio, αντίστοιχες δουλειές και καταλαβαίνεις την εμπειρία κάποιου. Συναντάς από κοντά αυτόν που σου δίνει την προσφορά, πας από το γραφείο του, αν έχεις άνεση ζητάς συστάσεις από πελάτες του.

Γενικά μπορείς να κρίνεις τις μεγάλες διαφορές (100 - 1000). Εκεί που είναι δύσκολο να συγκρίνεις, είναι εκεί που θα δεις παρόμοιες τιμές. Εκεί κρίνεις με βάση τις προηγούμενες δουλειές. Αν δεν σε βοηθήσει αυτό, όποιον από τους 2 και να διαλέξεις, θα είναι καλός :)

Πολλοί πελάτες δεν έχουν κρίση για το internet. Δεν ξέρουν πως πρέπει να είναι μια καλή σελίδα και δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί ο ένας ζητά 100 και ο άλλος 1000. Όλοι οι επιχειρηματίες έχουν μάθει με τον καλό και τον κακό τρόπο τι σημαίνει το "ότι πληρώνεις παίρνεις", αλλά ότι δεν μπορείς να δεις, είναι δύσκολο να το καταλάβεις και να το αξιολογήσεις καλά.

Οι συστάσεις από τους πελάτες είναι πολύ καλή ιδέα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...