antonis__19 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Καλησπερα φιλοι, θα ηθελα να αγορασω καινουριο modem router για το ιντερνετ.Γνωριζω οτι εχουν ανοιχτει απειρα θεματα ως τωρα.Τα διαβασα ολα αλλα εχω καποια ερωτηματα.....καθως δεν εχω και τις εξειδικευμενες γνωσεις πανω στο θεμα. Ως φοιτητης στην θεσσαλονικη ειχα 24αρα συνδεση....τωρα που τελειωσα και γυρισα σπιτι η περιοχη μας εχει οριο ως 2 mbit!!! .Τελος παντων κλασικα μου δωσανε το ενσυρματο το baudtek απο τον οτε. Επειδη θελει και η αδερφη μου τωρα ιντερνετ αναγκαστικα πρεπει να παω σε ασυρματο!!!Θελω να ξοδεψω καπου στα 60-80 με δυνατο wirelless και εχω διαβασει για αρκετα μοντελα οπως linksys,thomson,zyxel,netgear.Βεβαια αλλοι λενε θετικα και αλλοι αρνητικα! ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΩ ΤΩΡΑ 1)Η γραμμη μου εχει οπως σας ειπα 2mbit!! Aν επαιρνα π.χ της linksys το wag160n θα ειχα προβλημα λογω του οτι ειναι ενα ρουτερ για μεγαλες συνδεσεις? Σκεφτομαι οτι με την πρωτη ευκαιρια που θα παρουσιαστει θα παω στην 24αρα ουτως η αλλως ποσο πια να αντεξει η 2mbit γραμμη στην Ελλαδα.Οποτε σκεφτομαι να παρω ενα ασυρματο καλο με δυνατο wirelless για το μελλον κυριως και να μην ξοδευω τωρα 30-40 ευρω και μετα αλλα 60-70 αν παω σε πιο δυνατη γραμμη!!Το line attenuation μου ειναι 28,8db.Επισης θα ηθελα καποια στιγμη να συνδεσω και αλλο υπολογιστη η playstation 3 ασυρματα με διαφορα ενος οροφου(το ρουτερ θα ειναι σε πιο πανω οροφο) Και η ερωτηση βλακια, αν ειναι ενεργοποιημενο το wirelless γινεται να ειμαι γω συνδεδεμενος με ethernet και η αδερφη μου που ειναι σε αλλο δωματιο να συνδεεται ασυρματα? (το ρουτερ θα ειναι στο δωματιο μου) Εχω σχεδον καταληξει στο linksys wag160n αλλα καθε αλλη προταση ευπροσδεκτη Ευχαριστω
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 1.Οχι δεν υπαρχει προβλημα. 2.Μπορείς να εισαι συνδεδεμένος με καλώδιο και η αδελφή σου με wireless, κανένα πρόβλημα. Κατα τα αλλα το attenuation δεν ειναι και το καλύτερο που έχεις, οταν θα πας για 24(για 2Mbit μια χαρα εισαι), θεωρητικά θα συνδέεσαι περίπου στα 17Mbit, πρακτικά ποιο κάτω (14-15), βέβαια αυτο θα το δεις οταν τελικά πας σε 24.
poulinos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Καλησπερα φιλοι, θα ηθελα να αγορασω καινουριο modem router για το ιντερνετ.Γνωριζω οτι εχουν ανοιχτει απειρα θεματα ως τωρα.Τα διαβασα ολα αλλα εχω καποια ερωτηματα.....καθως δεν εχω και τις εξειδικευμενες γνωσεις πανω στο θεμα. Ως φοιτητης στην θεσσαλονικη ειχα 24αρα συνδεση....τωρα που τελειωσα και γυρισα σπιτι η περιοχη μας εχει οριο ως 2 mbit!!! .Τελος παντων κλασικα μου δωσανε το ενσυρματο το baudtek απο τον οτε. Επειδη θελει και η αδερφη μου τωρα ιντερνετ αναγκαστικα πρεπει να παω σε ασυρματο!!!Θελω να ξοδεψω καπου στα 60-80 με δυνατο wirelless και εχω διαβασει για αρκετα μοντελα οπως linksys,thomson,zyxel,netgear.Βεβαια αλλοι λενε θετικα και αλλοι αρνητικα! ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΩ ΤΩΡΑ 1)Η γραμμη μου εχει οπως σας ειπα 2mbit!! Aν επαιρνα π.χ της linksys το wag160n θα ειχα προβλημα λογω του οτι ειναι ενα ρουτερ για μεγαλες συνδεσεις? Σκεφτομαι οτι με την πρωτη ευκαιρια που θα παρουσιαστει θα παω στην 24αρα ουτως η αλλως ποσο πια να αντεξει η 2mbit γραμμη στην Ελλαδα.Οποτε σκεφτομαι να παρω ενα ασυρματο καλο με δυνατο wirelless για το μελλον κυριως και να μην ξοδευω τωρα 30-40 ευρω και μετα αλλα 60-70 αν παω σε πιο δυνατη γραμμη!!Το line attenuation μου ειναι 28,8db.Επισης θα ηθελα καποια στιγμη να συνδεσω και αλλο υπολογιστη η playstation 3 ασυρματα με διαφορα ενος οροφου(το ρουτερ θα ειναι σε πιο πανω οροφο) Και η ερωτηση βλακια, αν ειναι ενεργοποιημενο το wirelless γινεται να ειμαι γω συνδεδεμενος με ethernet και η αδερφη μου που ειναι σε αλλο δωματιο να συνδεεται ασυρματα? (το ρουτερ θα ειναι στο δωματιο μου) Εχω σχεδον καταληξει στο linksys wag160n αλλα καθε αλλη προταση ευπροσδεκτη Ευχαριστω τα 28,8 gia linksys ειναι μια χαρα εκτος αν ειναι χαλια τελειως γραμμη παρα το 28,8 attenuation.ναι μπορεις να μπαινεις με wireless και ταυτοχρονα με καλωδιο απλα κλειδωσε το ασυρματο με wpa/wpa2 για να μην μπαινει κανενας αλλος.λογικα με διαφορα ενος οροφου δεν θα εχεις προβλημα εκτος αν πλεον εχει τοσο μπετον και σιδερα και δεν περναει το σημα η αμα ειναι στην αλλη πλευρα του σπιτιου το πανω δωματιο απο το κατω αν και εκει αν υπαρχει πριζα τηλεφωνου θα μπορουσες να το μετακινησεις.αν και το wag εχει 75 ευρω.με 2 mbit σιγουρα δεν θα εχεις προβλημα.στα 24 θα το δεις μετα αλλα λογικα θα εισαι οκ.απλα στα 24 σεταρε το pppoe.αν και μπορεις και στα 2 να το βαλεις σε pppoe.kai oxi το wag160n παιζει απο την πιο μικρη γαμμη μεχρι την πιο μεγαλη.δεν εχει θεμα με τις μικρες γραμμες.παιζει apo g.lite μεχρι adsl2+.τα 2 mbit ειναι g.dmt backward compatible να το πω αλλιως.και ναι καλυτερα να ξοδεψεις τωρα κατι παραπανω παρα δυο φορες.αν και δεν ξερω αν θα σου δωσουν αλλο ρουτερ αμα πας στα 24.οσο για wireless n ειναι οποτε θα παιξει το μεγιστο δυνατο.αν και θες και καρτα n για να πετυχεις το μεγιστο.και βλεπε και παντα gia firmware update(ρουτερ) και παντα πιο νεους drivers για την καρτα
gostoso Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 παιδια to attenuation της δικής μου γραμμης που μπορώ να το δω?
poulinos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 αναλογως τον ρουτερ υπαρχει και αλλο μενου που το βλεπεις.κατι σαν μενου status η μενου dsl.
gostoso Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 το δικό μου είναι ελεηνό... ντρέπομαι και να το γράψω στο forum. 7 dB upload 16 dB download σε 24 γραμμή που κλειδώνει το modem στα 16 και στα τεστ maximum ταχυτητα 14 τι φταίει?
poulinos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 το δικό μου είναι ελεηνό... ντρέπομαι και να το γράψω στο forum.7 dB upload 16 dB download σε 24 γραμμή που κλειδώνει το modem στα 16 και στα τεστ maximum ταχυτητα 14 τι φταίει? κατι εχεις μπερδεψει.το να κλειδωνει μια γραμμη στα 16 mbit και να εχει 16 db attenuation στο down και 7 db στο Up δεν ειναι παραξενο .γιατι ντρεπεσαι.εκτος αν δεν εχεις καταλαβει τι εστι margin,attenuation οποτε εκει παμε αλλου
gostoso Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 κατι εχεις μπερδεψει.το να κλειδωνει μια γραμμη στα 16 mbit και να εχει 16 db attenuation στο down και 7 db στο Up δεν ειναι παραξενο .γιατι ντρεπεσαι.εκτος αν δεν εχεις καταλαβει τι εστι margin,attenuation οποτε εκει παμε αλλου έχεις δίκιο φίλτατε. το μπέρδεψα με το Signal/Noise που πρέπει να είναι υψηλό.
poulinos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 οσο μικροτερο attenuation τοσο καλυτερα.τωρα στις 24 γραμμες margin θα εχεις υποχρεωτικα απο 6-9 αναλογως εταιρεια.σπανια θα δεις ατομο να εχει 24 mbit και να εχει πανω απο 7.συνηθως πρεπει να ειναι διπλα ακριβως α/κ και αντε να εχει κανα 8
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.