nikolaos_ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 [1] (α) Είναι δυνατόν να αναθέσεις σε ένα USB interface μια IP address από λειτουργικό windows xp ή linux, οπότε να κάνεις τα περιφερειακά σου "δικτυακά" (άσχετο αν θα δουλεύουν με TCP/IP ή όχι); (β) Επειδή δεν θέλω να μπλέκω με "μπαλαντέζες" των USB και να τραβάω καλώδια 1,5-2 μέτρων, σκέφτηκα μήπως υπάρχει hardware συσκευή που να μετατρέπει την USB θύρα κάθε περιφερειακού (εκτυπωτής - σκάνερ κλπ.) σε ethernet και φυσικά να αναγνωρίζουν τα λειτουργικά (xp, linux) αυτά τα περιφερειακά είτε σαν να ήταν πάνω σε USB, είτε σαν δικτυακά, να δουλεύουν δηλ. κάπως. Επειδή έχω ασύρματο ρούτερ, φαντάζομαι ότι κάπως έτσι θα μπορέσω να γλιτώσω τα πολλά καλώδια. Το γνωρίζετε σαν προϊόντα, τι μπορώ να κάνω (εκτός από το ν' αγοράσω καινούργια περιφερειακά); [2] Πού μπορώ να ανακυκλώσω το παλιό μου UPS (5ετίας);
The_Judas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Χρειάζεσαι ένα USB Print Server. Κατι σαν και αυτό για παράδειγμα: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=16871&cat=13
nikolaos_ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Αυτό όμως μπορώ να το χρησιμοποιήσω για οποιαδήποτε συσκευή USB?
The_Judas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Η κοινή ονομασία είναι print server αλλά κάνει και για άλλες συσκευές... διάβασε τα σχόλια στο link που έδωσα: The TP-LNK MFP and Storage Server TL-PS310U is designed to share your USB devices throughout your home or office network. More than a MFP server, TL-PS310U also supports various USB devices like scanner, external hard drive, flash drive, memory card reader, USB webcam, USB speaker, etc. It complies with USB 2.0 specifications, and provides one auto-sensing 10/100Base-T port. By connecting to a USB hub, the TL-PS310U can support up to 4 USB devices at the same time. You can also access your USB devices wirelessly when connecting the TL-PS310U to a wireless Router.
nikolaos_ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Ok, σ' ευχαριστώ. Θα το κοιτάξω. Μου μένει η ερώτηση για το UPS...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.