Προς το περιεχόμενο

wireless network storage

nickolas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω δίκτυο Wifi με modem-router χωρίς USB θύρες και 3 διαθέσιμους 3,5" SATA σκληρούς.

Υπάρχει κάτι φτηνό που να μπορώ να βάλω τους SATA σκληρούς μου και να το συνδέσω με ethernet στο router μου?

Αν μάλιστα έχει και μια έξοδο USB για να κουμπώνω πάνω του και εξωτερικό σκληρό, ακόμα καλύτερα!

Δημοσ.

Γιατι πρεπει να πας σε NAS λυση με θεσεις για 4 δισκους(δεβ εχω βρει για τρεις), τα οποια λογο χαρακτηριστικών που εχουν ειναι ακριβα. Μπορεις

α. Να πας σε nas λυση απο την linsys για 2 δισκους με τιμη περιπου στα 100ευρω.

β. Να αγορασεις αυτο εδω (δεν εχω χρησημποιησει ποτε κατι τετοιο) και να βαλεις πανω τους δισκους με usb(παιρνει μεχρι 4).

• Super Moderators
Δημοσ.

να ξέρετε πάντως ότι ακόμα και gigabit ethernet να είναι ότι θα σέρνεται μιας και είναι αρκετά αδύναμα τα "φτηνά" NAS

Δημοσ.

nickolas άρχισε να ψάχνεις τη λύση freeNAS. Εφόσον έχεις τους δίσκους, μάζεψε ότι παλιό hardware έχεις και φτιάξε ένα pc με freeNAS http://www.freenas.org/

Είναι πιο οικονομική και πιο αξιόπιστη λύση NAS που κάνει επιπλέον και ένα σορό πράγματα (FTP, SMB, WEB server, Torrent client.....)

Δημοσ.

jpan σε ευχαριστώ για την πρόταση!

Μάλλον όμως θα τους αφήσω να κάθονται στο σταθερό PC που δε χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ πια...

Το μόνο μειονέκτημα που βρίσκω σε αυτό που λες είναι ότι αφενώς πρέπει να έχεις χώρο για να βάλεις κανονικό κουτί PC κάπου* και αφετέρου, αν τα έχω καταλάβει καλά, ότι αυτό θα είναι συνέχεια ανοιχτό οπότε θα καίει λογικά 100-200W συνεχώς που ετησίως μπορεί να πλησιάζουν τα 100 ευρώ σε ηλεκτρικό ρεύμα.

*που να μη σε πειράζει να λειτουργεί 24/7 από άποψη θορύβου κλπ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...