kirimis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 WOOT? Αυτή τη περίοδο δουλεύω 9 το πρωϊ με 7μισυ το βράδυ. Σερί. Δευτέρα με Παρασκευή. Σάββατο πάω χαλαρά κατά τις 9μισυ-10 και φεύγω κατά τη 1. Φυσικά με βασικό μισθό... Πανε μια βόλτα απο την επιθεωρηση εργασιας! Θα χαρει πολυ να σε ακουσει.... λεφτα γυρευουν αυτη την περιοδο!
slipknot Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Πρόσεξε με τη λογική σου θεωρείς, το ότι επειδή βιάστηκε μια γυναίκα φταίει ο άντρας που είναι πιο δυνατός. Απομακρύνσου λίγο απ' τον καθρέφτη όμως. Ναι το ότι κάποιος κατέχει τα μέση παραγωγής. Ναι αλλά αυτός υπονοεί μια έννοια που έχουν εφήυρει οι καπιταλιστές οικονομολόγοι, την επιχειρηματικότητα. Δλδ κοίτα αυτός έκανε φράγκα, επειδή είχε διορατικότητα. Το ότι εκμεταλλεύθηκε αλλους ανθρώπους, μέχρι και ολόκληρους λαούς, αυτό δε μας νοιάζει. Η επιχειρηματικότητα είναι μια έννοια τόσο αφηρημένη όσο η μαγκιά. Κοίτα να δεις, σε καμία περίπτωση δεν αρνούμαι την ύπαρξη αισχρών εργοδοτών και περίεργων συνθηκών εργασίας. Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι πολύ απλά. Η επιχειρηματικότητα που λες τι είναι λοιπόν; Είναι μια έννοια που εμπεριέχει: -Τον συνδυασμό των συντελεστών παραγωγής με σκοπό τη δημιουργία υπηρεσιών ή υλικών αγαθών. -Την εισαγωγή και εφαρμογή καινοτομιών. -Το στοιχείο του κινδύνου. Εσύ που διαφωνείς; Ένας επιχειρηματίας δεν πρέπει να παράγει ένα προϊόν για να το πουλήσει, δεν πρέπει να εισάγει και να εφαρμόσει καινοτομίες για διάφορους λόγους, δεν παίρνει ένα ρίσκο αφού ενδέχεται τελικά να μπει μέσα; Αυτό το "εκμεταλλεύθηκε αλλους ανθρώπους, μέχρι και ολόκληρους λαούς" δεν μπορώ να το καταλάβω. Ακόμα και οι μεγάλες επιχειρήσεις από κάπου άρχισαν. Δηλαδή ο κύριος Zuckerberg με το Facebook (ok, το Facebook δεν είναι το χασάπικο της γειτονιάς αλλά κι αυτό μια χαρά επιχείρηση είναι) ποιον εκμεταλλεύτηκε; Αυτό που θέλω εγώ να πω είναι ότι δε γίνεται ο καθένας μας να έχει μια επιχείρηση και να είναι συνεπώς εργοδότης. Γιατί χρειάζεσαι ένα κεφάλαιο, ένα μυαλό που στροφάρει και πολλά άλλα. Αν θέλει ο "δούλος" να κατέχει τα μέσα παραγωγής ας πάρει ένα δάνειο κι ας ανοίξει μια επιχείρηση. Αλλά τι λέω, εδώ σου λέει πως παίρνουν δάνεια για... να αγοράσουν αμάξια και να κάνουν ψώνια. Τρομερές ανάγκες ε.
Moderators stormrain Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Ναι το ότι κάποιος κατέχει τα μέση παραγωγής. Πρόσεξε με τη λογική σου θεωρείς, το ότι επειδή βιάστηκε μια γυναίκα φταίει ο άντρας που είναι πιο δυνατός. Δεν με ενδιαφέρει η σχέση που έχει μαζί μου. Χ... αν μου λέει καλημέρα ή με βρίζει. Από τη στιγμή που με εκμεταλλεύεται για να έχει αυτός κέρδη και μου δίνει εμένα ψίχουλα (γιατί δύσκολα ζει κανείς μόνος του με το βασικό) αυτά είναι άνευ σημασίας Αν εννοείς του μικροεμπόρους όχι. Αν εννοείς τους μεγαλοκαρχαρίες του χρηματιστήριου ζουν και βασιλεύουν. Ε αρα αυτο δεν εχει να κανει με την εργοδοσια, αλλα με τον κρατικο μηχανισμο που εχει θεσει τον βασικο μισθο σε αυτα τα επιπεδα, πραγμα που και εγω το θεωρωα απαραδεκτο.
Höfdingadrapa Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 τι δουλεια κανεις? ...για τα μάτια του κόσμου είμαι art designer.
Fidelio Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Κάποτε δούλευα για ένα μαλάκα ο οποίος θεώρησε σε μια διαφωνία μας πάνω στην δουλειά να μου πει "εγώ είμαι το αφεντικό αρα εγώ αποφασίζω εδώ πέρα.." Πρέπει να πω οτι δεν είχε ξαναπροσπαθήσει να μου πει κάτι παρόμοιο ποτέ. Το πρώτο πράγμα το οποίο μου μπλόκαρε τον έγκεφαλο πέρα από τα υπόλοιπα τεχνικής φύσεως , ήταν η ηχώ της λέξης Α-ΦΕ-ΝΤΙ-ΚΟ! αυτό ήταν , το συναίσθημα που ένιωσα σε αυτά τα λίγα κλάσματα επεξεργασίας μεταφράζεται ως "που..στη θα στην γαμ..σω την δουλειά " λολ , ούτε νεατερνταλ να ήμουνα , οι αντιδράσεις μου ήταν αστραπιαίες. Δεν ξέρω τι μου άναψε τα λαμπάκια περισσότερο , οτι αυτός ήταν μαλάκας ή οτι θεωρησε ανοιχτά να μου δείξει οτι είναι ο υπέρτατος. Φυσικά φρόντιζα να έχω επιλογές και έτσι όταν πηγε και άλλο να μου χωθεί πάνω στην διένεξη αυτή , του είπα στακα αδερφέ μην το κουράζεις , παραιτούμαι από αυριο ψάχνεις για άλλον...στεγνά όμως. Με κοιτούσε σαστισμένος , χο χο ηδονή όμως...να βλέπατε μόνο πως εντέδρασε. (με είχε ανάγκη βέβαια ..) Αυτά περι ..."αφεντικών".
vandermonde Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 το καλυτερο αφεντικο το χουν οι δημοσιοι υπαλληλοι....αλλα και εκεινο με την σειρα του εχει τους καλυτερους υπαλληλους!
afentiko7 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Ένας επιχειρηματίας δεν πρέπει να παράγει ένα προϊόν για να το πουλήσει, δεν πρέπει να εισάγει και να εφαρμόσει καινοτομίες για διάφορους λόγους, δεν παίρνει ένα ρίσκο αφού ενδέχεται τελικά να μπει μέσα; Ασφαλώς και πρέπει να παραχθούν προϊόντα χρήσιμα για το λαό. Πχ θα ήταν καλό να χτιζόντουσαν περισσότερα σπίτια έτσι ώστε όλοι να είχαν δωρεάν κατοικία. Βέβαια αυτό δεν πρόκειται να γίνει, διότι υπάρχει το κέρδος. Εσύ δλδ τι θα προτιμούσες, να επαιρνες δάνειο για σπίτι, ή να σου το παρείχε το κράτος δωρεάν. Να μην είχες το άγχος να ξεπληρώσεις το δάνειο σου. Επίσης θα προτιμούσες να μην πλήρωνες για τις σπουδές σου ή να τα σκας σε φροντιστήρια? Θα προτιμούσες να ξοδεύονταν λεφτά για από τα πανεπιστήμια για τις ανάγκες των εταιρειών ή για την πρόγνωση των σεισμών? Αυτό το "εκμεταλλεύθηκε αλλους ανθρώπους, μέχρι και ολόκληρους λαούς" δεν μπορώ να το καταλάβω Δεν είναι καθόλου δύσκολο, αλλά επειδή στο ξαναλέω έχεις ελλειπή γνώση του θέματος ας σε διαφωτίσω. Καταρχήν κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην εργασία, για να ζήσει τον εαυτό του και την οικογένεια του. Στο καπιταλισμό αυτό το δικαίωμα μετατράπηκε σε ευκαιρία, με πρόσχημα την "ανταγωνιστικότητα". Γιατί, άνεργος = τεμπέλης. Αυτό είναι άστοχο, διότι ο τεμπέλης δεν κάνει καν το κόπο να ψάξει για δουλειά. Το αφεντικό τώρα, από τη δική σου 10ωρη εργασία, κερδίζει πάρα πολλά φράγκα (τσέκαρε τα κέρδη των εισηγμένων) και εσένα σου δίνει ψίχουλα. Αν αυτό σε ευχαριστεί, be my guest. Βέβαια η άρχουσα τάξη έχει φροντίσει να σε κοιμήσει και με μπουρδες τύπου top model, x-factor, για να ξεχνάς λίγο τους προσανατολισμούς σου. Ας πάμε και στους λαούς. Όλες οι μεγάλες αυτοκρατορίες με πρώτη τη ΜΒ, ξεζούμιζαν τον ντόπιο πληθυσμό από τις πρώτες ύλες. Και αν αντιστέκονταν τους καθάριζαν, με δημοκρατικό τρόπο. Αυτές οι πρώτες ύλες μετά βοηθούσαν τις άρχουσες τάξεις των αυτοκρατοριών να πλουτίσουν, εις βάρος της εργατικής τάξης. Ετσι είχαμε φαινόμενα δουλείας πχ ΗΠΑ. Πολλοί λευκοί (ευρωπαίοι άποικοι) ήταν δούλοι επί πληρωμή των καπνέμπορων. Αλλο παράδειγμα. Το 60, οι αμερικάνοι προκειμένου να κάνουν το νόμισμα τους το νο1 στον κόσμο άρχιζαν να το δανείζουν. Ερχόντουσαν λοιπόν οι πρώην αποικίες των ευρωπαίων αποικιοκρατών, που μόλις είχαν κερδίσει την ανεξαρτησία τους και παίρναν δάνεια. Ναι αλλά, ήταν φτωχές πως λοιπόν να τα αποπληρώσουν. Απλά, έλεγε το imf, μάγκες θα φέρουμε εμείς κάποιους καλούς κυρίους οι οποίοι θα σας ξεζουμίσουν (outsource) και θα σας δίνουν και ένα πιάτο φαί, γιατί η οικονομία σας είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Ετσι αυτοί θα γλιτώσουν το εργατικό κόστος, (γιατί να πληρώνουν αμερικανούς εργάτες) κα θα αυξήσουν τα κέρδη τους. Επιχειρηματικότητα, ε? Στις ΗΠΑ το 1/9 δεν έχει να φάει. Αυτό είναι καλό, διότι οι φτωχοί θα πάψουν να γεννοβολάνε και θα μείνουν μόνο τα παιδιά των πλουσίων, οι εκλεκτοί, μια ανώτερη κάστα ανθρώπων (βλ. αρθρα βρανά στα νέα). Τώρα αυτό κάτι μου θυμίζει...
aledjo Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 ...για τα μάτια του κόσμου είμαι art designer. ok σε καταλαβαινω.... οσο για το βασικο μισθο
blashyrkh+ Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 χαχα εγραψε το τραγουδι..οσο για τα αφεντικα "ΕΑΤ THE RICH" ρε . Η λεξη αφεντικο απο μονη της για μενα ειναι απαισια ,αφεντικα εχουν οι σκυλοι αλλα και αυτος ο ορος δεν ειναι δοκιμος γιατι τα αφεντικα των σκυλων κατα πλειοψηφια τα αγαπανε...Το χειροτερο ειναι το βλεμμα του οταν περιμενεις λεφτα και το ξερει..Εχει αυτην την γ***μενη αυταρεσκεια σαν να σου ψιθιριζει "Εδω σε εχω ρε π**στη "...
slipknot Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 afentiko, βασικά χάνεις το ζουμί και αποπροσανατολίζεις την κουβέντα σχολιάζοντας άλλα πράγματα, θα σου απαντήσω όμως. Ασφαλώς και πρέπει να παραχθούν προϊόντα χρήσιμα για το λαό. Πχ θα ήταν καλό να χτιζόντουσαν περισσότερα σπίτια έτσι ώστε όλοι να είχαν δωρεάν κατοικία. Βέβαια αυτό δεν πρόκειται να γίνει, διότι υπάρχει το κέρδος. Εσύ δλδ τι θα προτιμούσες, να επαιρνες δάνειο για σπίτι, ή να σου το παρείχε το κράτος δωρεάν. Να μην είχες το άγχος να ξεπληρώσεις το δάνειο σου. Κοίτα να δεις, για να χτίσει η πολιτεία κατοικίες και να τις παρέχει δωρεάν στους πολίτες απαραίτητες είναι κάποιες προϋποθέσεις. - Χρήματα για τη υλοποίηση του έργου. Από που θα τα βρουν αυτά τα χρήματα; Φαντάζομαι πως μέρος τους θα προέλθει απ' τη φορολογία. Αυτό όμως σημαίνει πως οι πολίτες πρέπει να είναι συνεπείς και να μη φοροδιαφεύγουν. - Διαφάνεια και εντιμότητα κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου. Γιατί αν αρχίσει ο εργολάβος να παίρνει μίζες, ο ένας, ο άλλος τότε τι θα μείνει για τα σπίτια; - Κάποια αντικειμενικά κριτήρια. Ο άπορος προηγείται του πλούσιου ή αυτός που δεν έχει βύσμα προηγείται του βυσματία στην απόκτηση σπιτιού; Ο πλούσιος θα πάρει γενικά σπίτι; Οι παράνομοι μετανάστες θα πάρουν; Ακόμη κι έτσι όμως, υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια για μένα. Τα σπίτι θα θυμίζουν πολυκατοικίες κομμουνιστικού τύπου; Αν ναι, μην πάρεις καλύτερα. Επίσης θα προτιμούσες να μην πλήρωνες για τις σπουδές σου ή να τα σκας σε φροντιστήρια? Θα προτιμούσες να ξοδεύονταν λεφτά για από τα πανεπιστήμια για τις ανάγκες των εταιρειών ή για την πρόγνωση των σεισμών? Όταν κάνεις μαθήματα σε φροντιστήριο δεν πληρώνεις τις σπουδές σου αλλά πληρώνεις για να έχεις ένα αβαντάζ για τις πανελλήνιες και περισσότερες πιθανότητες να μπεις στην τριτοβάθμια, μην τα μπερδεύεις αυτά τα δύο. Οι σπουδές σε οποιοδήποτε δημόσιο ανώτατο ή ανώτερο (παιχνίδια λέξεων my ass) ίδρυμα είναι δωρεάν για όποιον μπει. Τώρα όσον αφορά τις ανάγκες εταιριών και την πρόγνωση σεισμών, θυμήσου ότι τα πανεπιστήμια ανήκουν στο δημόσιο τομέα. Το topic αφορά -όπως φαίνεται- κυρίως τον ιδιωτικό, ο ίδιος μου έλεγες μάλιστα για τον ιδιωτικό τομέα και τώρα τα γυρίζεις; Δεν είναι καθόλου δύσκολο, αλλά επειδή στο ξαναλέω έχεις ελλειπή γνώση του θέματος ας σε διαφωτίσω. Καταρχήν κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην εργασία, για να ζήσει τον εαυτό του και την οικογένεια του. Στο καπιταλισμό αυτό το δικαίωμα μετατράπηκε σε ευκαιρία, με πρόσχημα την "ανταγωνιστικότητα". Γιατί, άνεργος = τεμπέλης. Αυτό είναι άστοχο, διότι ο τεμπέλης δεν κάνει καν το κόπο να ψάξει για δουλειά. Το αφεντικό τώρα, από τη δική σου 10ωρη εργασία, κερδίζει πάρα πολλά φράγκα (τσέκαρε τα κέρδη των εισηγμένων) και εσένα σου δίνει ψίχουλα. Αν αυτό σε ευχαριστεί, be my guest. Αμφισβήτησα εγώ το γεγονός ότι δεν είναι όλα ρόδινα και υπάρχει θέμα με τους μισθούς; Σε αυτήν την περίπτωση όμως δε σου φταίει ο καπιταλισμός αλλά ο βασικός μισθός (όπως είπε και κάποιος προηγουμένως αν δε κάνω λάθος). Βέβαια η άρχουσα τάξη έχει φροντίσει να σε κοιμήσει και με μπουρδες τύπου top model, x-factor, για να ξεχνάς λίγο τους προσανατολισμούς σου. Εσύ έχεις «αφυπνίσει τον γίγαντα ελληνισμό που κρύβεται μέσα σου»; Με τι; Ας πάμε και στους λαούς. Όλες οι μεγάλες αυτοκρατορίες με πρώτη τη ΜΒ, ξεζούμιζαν τον ντόπιο πληθυσμό από τις πρώτες ύλες. Και αν αντιστέκονταν τους καθάριζαν, με δημοκρατικό τρόπο. Αυτές οι πρώτες ύλες μετά βοηθούσαν τις άρχουσες τάξεις των αυτοκρατοριών να πλουτίσουν, εις βάρος της εργατικής τάξης. Ετσι είχαμε φαινόμενα δουλείας πχ ΗΠΑ. Πολλοί λευκοί (ευρωπαίοι άποικοι) ήταν δούλοι επί πληρωμή των καπνέμπορων.Αλλο παράδειγμα. Το 60, οι αμερικάνοι προκειμένου να κάνουν το νόμισμα τους το νο1 στον κόσμο άρχιζαν να το δανείζουν. Ερχόντουσαν λοιπόν οι πρώην αποικίες των ευρωπαίων αποικιοκρατών, που μόλις είχαν κερδίσει την ανεξαρτησία τους και παίρναν δάνεια. Ναι αλλά, ήταν φτωχές πως λοιπόν να τα αποπληρώσουν. Απλά, έλεγε το imf, μάγκες θα φέρουμε εμείς κάποιους καλούς κυρίους οι οποίοι θα σας ξεζουμίσουν (outsource) και θα σας δίνουν και ένα πιάτο φαί, γιατί η οικονομία σας είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Ετσι αυτοί θα γλιτώσουν το εργατικό κόστος, (γιατί να πληρώνουν αμερικανούς εργάτες) κα θα αυξήσουν τα κέρδη τους. Επιχειρηματικότητα, ε? Στις ΗΠΑ το 1/9 δεν έχει να φάει. Αυτό είναι καλό, διότι οι φτωχοί θα πάψουν να γεννοβολάνε και θα μείνουν μόνο τα παιδιά των πλουσίων, οι εκλεκτοί, μια ανώτερη κάστα ανθρώπων (βλ. αρθρα βρανά στα νέα). Τώρα αυτό κάτι μου θυμίζει... Εσύ τώρα γενικεύεις και χρησιμοποιείς τη λέξη «αφεντικό» για να σχολιάσεις ενέργειες χωρών. Όλα αυτά όμως από τη μία τα ξέρουμε, από την άλλη συνεχίζουν να υπάρχουν επειδή βολεύουν. Πώς αλλιώς ένα μέλος της άριας φυλής θα θεωρεί έναν «Πάκι» κατώτερο και υπανάπτυκτο;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Να λείπουν οι σχολιασμοί συνδικαλιστικών ηγεσιών και πολιτικών χώρων. Μπορείτε να γράφετε όποια ανάλυση θέλετε, οσοδήποτε ανούσια ή αστήρικτη, τεκμηριώμένη ή συναρπαστική, αλλά θα αφήσετε τα πολιτικά έξω από την κουβέντα. Ευχαριστώ.
kage Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Διαφορές μεταξύ εσένα και του αφεντικού σου: (Αν δεν είσαι βέβαια το αφεντικό...) - Όταν σου παίρνει πολύ ώρα, είσαι αργός. Όταν παίρνει πολλή ώρα στο αφεντικό σου, είναι επιμελής. - Όταν δεν κάνεις κάτι, είσαι τεμπέλης. Όταν δεν κάνει κάτι, είναι πολύ απασχολημένος. - Όταν κάνεις λάθος, είσαι ηλίθιος. Όταν κάνει λάθος, είναι απλά άνθρωπος. - Όταν το κάνεις όπως θες εσύ, δεν κάνεις ό,τι σου είπαν. Όταν το κάνει το αφεντικό σου, είναι δημιουργικός. - Όταν το κάνεις μόνος σου, ξεπερνάς τα όριά σου. Όταν το κάνει το αφεντικό σου, παίρνει πρωτοβουλία. - Όταν παίρνεις θέση, είσαι ξεροκέφαλος. Όταν παίρνει θέση, είναι αποφασιστικός. - Όταν παραβιάζεις έναν κανόνα, είσαι εγωκεντρικός. Όταν το αφεντικό σου ξεχνά μερικούς κανόνες, είναι πρωτοπόρος. - Όταν ευχαριστείς το αφεντικό σου, είσαι γλείφτης. Όταν το αφεντικό σου ευχαριστεί το αφεντικό του, είναι συνεργάσιμος. - Όταν βοηθάς ένα συνάδελφο, δεν έχεις πολλή δουλειά. Όταν το κάνει το αφεντικό σου, "παίζει ομαδικά". - Όταν κάποιος άλλος κάνει τη δουλειά σου, βυσματώνεις κόσμο. Όταν κάποιος άλλος κάνει τη δουλειά του, κατανέμει ευθύνες. - Όταν είσαι εκτός γραφείου, "περιφέρεσαι ασκόπως". Όταν το κάνει το αφεντικό σου, είναι σε δουλειά. - Όταν τηλεφωνείς και λες ότι είσαι άρρωστος, έχεις πάει για γκολφ. Όταν το κάνει το αφεντικό σου, πρέπει να είναι πάρα πολύ άρρωστος. - Όταν ζητάς να φύγεις νωρίτερα, πας για συνέντευξη. Όταν το αφεντικό σου ζητάει να φύγει νωρίτερα, έχει πάθει υπερκόπωση. - Όταν σε δουν να ψωνίζεις κατά τις εργάσιμες ώρες, είσαι κοπανατζής. Όταν κάνει το ίδιο το αφεντικό σου, παίρνει προμήθειες για το γραφείο. - Όταν παίρνεις αύξηση, είσαι τυχερός. Όταν παίρνει εκείνος, πραγματικά την κέρδισε. - Όταν κάνεις καλή δουλειά, σου χτυπούν την πλάτη. Όταν το αφεντικό σου κάνει καλή δουλειά, το μπόνους χτυπάει ταβάνι." apolitistosteki.blogspot.com/
SCORPIO777 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Διαφορές μεταξύ εσένα και του αφεντικού σου:(Αν δεν είσαι βέβαια το αφεντικό...) - Όταν σου παίρνει πολύ ώρα, είσαι αργός. Όταν παίρνει πολλή ώρα στο αφεντικό σου, είναι επιμελής. - Όταν δεν κάνεις κάτι, είσαι τεμπέλης. Όταν δεν κάνει κάτι, είναι πολύ απασχολημένος. - Όταν κάνεις λάθος, είσαι ηλίθιος. Όταν κάνει λάθος, είναι απλά άνθρωπος. - Όταν το κάνεις όπως θες εσύ, δεν κάνεις ό,τι σου είπαν. Όταν το κάνει το αφεντικό σου, είναι δημιουργικός. - Όταν το κάνεις μόνος σου, ξεπερνάς τα όριά σου. Όταν το κάνει το αφεντικό σου, παίρνει πρωτοβουλία. - Όταν παίρνεις θέση, είσαι ξεροκέφαλος. Όταν παίρνει θέση, είναι αποφασιστικός. - Όταν παραβιάζεις έναν κανόνα, είσαι εγωκεντρικός. Όταν το αφεντικό σου ξεχνά μερικούς κανόνες, είναι πρωτοπόρος. - Όταν ευχαριστείς το αφεντικό σου, είσαι γλείφτης. Όταν το αφεντικό σου ευχαριστεί το αφεντικό του, είναι συνεργάσιμος. - Όταν βοηθάς ένα συνάδελφο, δεν έχεις πολλή δουλειά. Όταν το κάνει το αφεντικό σου, "παίζει ομαδικά". - Όταν κάποιος άλλος κάνει τη δουλειά σου, βυσματώνεις κόσμο. Όταν κάποιος άλλος κάνει τη δουλειά του, κατανέμει ευθύνες. - Όταν είσαι εκτός γραφείου, "περιφέρεσαι ασκόπως". Όταν το κάνει το αφεντικό σου, είναι σε δουλειά. - Όταν τηλεφωνείς και λες ότι είσαι άρρωστος, έχεις πάει για γκολφ. Όταν το κάνει το αφεντικό σου, πρέπει να είναι πάρα πολύ άρρωστος. - Όταν ζητάς να φύγεις νωρίτερα, πας για συνέντευξη. Όταν το αφεντικό σου ζητάει να φύγει νωρίτερα, έχει πάθει υπερκόπωση. - Όταν σε δουν να ψωνίζεις κατά τις εργάσιμες ώρες, είσαι κοπανατζής. Όταν κάνει το ίδιο το αφεντικό σου, παίρνει προμήθειες για το γραφείο. - Όταν παίρνεις αύξηση, είσαι τυχερός. Όταν παίρνει εκείνος, πραγματικά την κέρδισε. - Όταν κάνεις καλή δουλειά, σου χτυπούν την πλάτη. Όταν το αφεντικό σου κάνει καλή δουλειά, το μπόνους χτυπάει ταβάνι." apolitistosteki.blogspot.com/ Ειναι αυτο που λενε το αφεντικο εχει παντα δικιο.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Προσέχετε τις εκφράσεις σας. Άλλη προειδοποίηση δεν θα υπάρξει. Ευχαριστώ.
pc_admin Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Το καλυτερο ειναι πριν να πας για δουλεια ,ειδικα οταν ειναι βραδυ να χτυπας 2 ουισκακια και μετα περναει αψογα το βραδυ ... οσο και να γκαριζει μετα ο μ@κ@κ@ς (το αφεντικο) απο το ενα αυτι μπαινουν ,απο το αλλο βγαινουν Αυτη την λυση εχω βρει για το αφεντικο που γκαριζει σα να του εχουν ενα δαυλο απο πισω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.