van33 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Καλημέρα, θα 'θελα να ρωτήσω κάτι περίεργο που μου συνέβη και με ψάξιμο δεν βρήκα απάντηση. Το μtorrent δεν δούλευε σωστά (έβγαζε το κίτρινο εικονίδιο κάτω)οπότε έκανα port forwarding όπως ακριβώς λέει στις οδηγίες για το μοντέλο του router (zyxel p660 tv2). Το εικονίδιο έγινε πράσινο, και όλα μιά χαρά για κανά μήνα, μέχρι που ένα πρωί ενώ είχα καμιά ώρα στο net διακόπτεται η σύνδεση , ενώ στο μtorrent όλα δουλεύουν ρολόι. Έσπασα το κεφάλι μου να βρω τι φταίει, πήρα τον πάροχο (connex) μήπως είχα βάλει λάθος διεύθυνση στο DNS, τίποτα, έκανα reset στο router, έκανα αναβάθμιση στο firmware, τίποτα, απενργοποίησα το firewall του zyxel, τίποτα. Μέχρι που απεγκατέστησα την αναβάθμιση στους drivers μιας παλιάς nvidia που έχω, γιατί κάπου διάβασα ότι η nvidia έχει δικό της firewall κλπ κλπ Μέχρι που έβγαλα την static IP από τις ιδιότητες TCP/IP και επιλέγει αυτόματα όποια θέλει. Ως δια μαγείας ανέκτησα internet, αλλά το εικονίδιο ξανάγινε κίτρινο. Έκτοτε ό,τι ρυθμίσεις και να έκανα δεν είχα αποτέλεσμα, ή static IP και μtorrent ή όποιαναναι IP και Internet. Ξέρει κανείς; Ευχαριστώ
poulinos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 h οτενετ εχει ενεργοποιημενη ισως την αυξημενη ασφαλεια που κοβει ports.πηγαινε στο site και απενεργοποιησε το.επισης κλεισε τα firewall toy zyxel.επισης δοκιμη σε αλλο pc Μην εχει φαει κολλημα.επισης δοκιμασε με αλλο προγραμμα αν ειναι ανοιχτη η θυρα οχι μονο με το mtorrent.αυτα για αρχη Επιθυμία αυξημένης προστασίας από κακόβουλες επιθέσεις Η OTENET θέλοντας να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια σε όλους τους χρήστες της έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία αυξημένης προστασίας από κακόβουλες επιθέσεις. Έχετε δικαίωμα να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία αυτή, αλλάζοντας την κατάσταση σε ΝΑΙ / ΟΧΙ μέσω του http://my.otenet.gr επιλέγοντας “Αλλαγή Κωδικού Πρόσβασης” και μετά επιλέγοντας “ΑΛΛΑΓΗ” στο “Πατήστε εδώ για να αλλάξετε τον βαθμό προστασίας σας”. Η υπηρεσία λειτουργεί ως ένα φίλτρο προστασίας με προκαθορισμένες ρυθμίσεις και μπλοκάρει γνωστές θύρες επικοινωνίας. Όταν η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη (επιλέγοντας "ΝΑΙ"), αυξάνεται σημαντικά ο βαθμός προστασίας σας, αλλά σίγουρα δεν εξαλείφεται κάθε κίνδυνος ή πρόβλημα ασφάλειας. Η OTΕΝΕΤ αυτή τη στιγμή, έχει μπλοκάρει την εισερχόμενη επικοινωνία στις θύρες: TCP: 1 μέχρι και 1023, 1433, 3389 και 5000 UDP:161, 135 μέχρι και 139, και 1434. Σας ενημερώνουμε ότι εάν η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιες εφαρμογές που πιθανόν χρησιμοποιείτε όπως (Απομακρυσμένη Διαχείριση Υπολογιστή / router, VPN) κλπ να μην λειτουργούν. Σε μια τέτοια περίπτωση όποτε επιθυμείτε, μπορείτε να αλλάξετε την επιλογή σας, από ΝΑΙ σε ΟΧΙ. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε τροποποίηση της κατάστασης της αυξημένης προστασίας, θα πρέπει να συνοδεύεται και από αποσύνδεση-επανασύνδεση (logout-login) στο δίκτυο της OTENET. Κάθε μετατροπή "ενεργοποιείται" μόνο μετά από την επόμενη επανασύνδεση.
van33 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Το firewall του zyxel το είχα απενεργοποιήσει, χθες απενεργοποίησα και της otenet. Τώρα έχω Inernet και μtorrent το οποίο φαίνεται να δουλεύει (πριν δε δούλευε καθόλου) αλλά η port κλειστή. Άλλο pc δυστυχώς δε μπορώ να βάλω. Πάντως φίλος που αγόρασε λίγο μετά από μένα το ίδιο zyxel μου ανέφερε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Όταν λες μην έχειφάει κόλλημα, ποιό; το pc ή το zyxel; Να το σουτάρω να πάρω κανένα πιο αξιόπιστο ή αυτό θεωρείται αρκετά αξιόπιστο οπότε θα έχω μία από τα ίδια;
DDoS Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Τα zyxel εκτος του οτι πρεπει να κανεις port f. πρεπει να ξετσεκαρεις το active firewall για να βγει η πορτα εξω
poulinos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Τα zyxel εκτος του οτι πρεπει να κανεις port f. πρεπει να ξετσεκαρεις το active firewall για να βγει η πορτα εξω το εχει κλεισει υποτιθεται. Το firewall του zyxel το είχα απενεργοποιήσει, χθες απενεργοποίησα και της otenet. Τώρα έχω Inernet και μtorrent το οποίο φαίνεται να δουλεύει (πριν δε δούλευε καθόλου) αλλά η port κλειστή. Άλλο pc δυστυχώς δε μπορώ να βάλω. Πάντως φίλος που αγόρασε λίγο μετά από μένα το ίδιο zyxel μου ανέφερε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Όταν λες μην έχειφάει κόλλημα, ποιό; το pc ή το zyxel; Να το σουτάρω να πάρω κανένα πιο αξιόπιστο ή αυτό θεωρείται αρκετά αξιόπιστο οπότε θα έχω μία από τα ίδια; μια χαρα αξιοπιστο ειναι.απλα κανε δοκιμη με κανα Laptop φιλου β.σιγουρεψου οτι η Ip του Pc ειναι η ιδια με του Port forward.δοκιμασε με αλλο προγραμμα να δεις αν ειναι ανοιχτη.κλεισε τα firewall των windows.οταν κλεινεις της οτενετ την ασφαλεια πρεπει να κανεις connect disconect πρωτα για να πετυχει.και reset defaults του ρουτερ και ξανασεταρε το και βαλε αλλη θυρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.