Προς το περιεχόμενο

multiple connection σε xp

alex-gate7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

προσπαθω να βρω πως μπορω να εχω multiple connection δηλαδη να μπαινω με καλοδιο στο δυκτιο μου και ταυτοχρονα να περνω κ απο το ασυρματο του δημου στα vista γινετε και το εχω κανει πολλες φορες.στα xp θελει μια καποια διαδικασια λογικα....

ξερει κανενας να βοηθισει ????κανοντας ενα γρηγορο ψαξιμο στο google βρηκα οτι γινετε με xp sp3 το οποιο εχω:-)

Δημοσ.

Αν έχεις διαφορετικό subnet στο δίκτυό σου από το ασύρματο, τότε άφησε απλώς το default gateway της ασύρματης σύνδεσης κενό. Έτσι, θα βγαίνεις στο internet από το ασύρματο. Εκτός αν θέλεις να κάνεις κάτι άλλο και κατάλαβα λάθος...

Δημοσ.
Αν έχεις διαφορετικό subnet στο δίκτυό σου από το ασύρματο, τότε άφησε απλώς το default gateway της ασύρματης σύνδεσης κενό. Έτσι, θα βγαίνεις στο internet από το ασύρματο. Εκτός αν θέλεις να κάνεις κάτι άλλο και κατάλαβα λάθος...

θελω να μπαινω ταυτοχρωνα κ με το καλωδιο κ με το ασυρματο απο αλλο δυκτιο ωστε να εχω μεγιστη ταχυτητα !!!

Δημοσ.

Δε γινεται αυτο που θες διοτι εχεις παντα μονο ενα gateway. Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι ναχεις auto το ip/conf για να συνδεεσαι παντου.......... αλλα οχι ταυτοχρονα

Δημοσ.
Δε γινεται αυτο που θες διοτι εχεις παντα μονο ενα gateway. Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι ναχεις auto το ip/conf για να συνδεεσαι παντου.......... αλλα οχι ταυτοχρονα

στα vista ομος γινετε και στα xp με sp3 γινετε να εισαι ταυτοχρονα συνδεδεμενος με 2 δυκτια το ειδα στο google το θεμα ειναι πως......

Δημοσ.

γίνεται να είσαι συνδεμένος και με τα δύο δίκτυα αλλά όχι να τα χρησιμοποιείς και τα δύο ταυτόχρονα για να να βλέπεις internet.

θα τα βλέπεις και τα δύο σαν τοπικά δίκτυα (για να βλέπεις τους υπολογιστές που ανήκουν στο καθένα) αλλά το ένα μόνο θα έχεις gateway για να βλέπεις internet

Δημοσ.

Συγκεκριμένα, για να περάσει το ίδιο connection απο 2 γραμμές πρέπει να μπλεχτεί ο ISP μέσα.

Κατεβάζοντας ένα μεγάλο αρχείο δηλαδή δεν θα περάσει απο 2 γραμμές.

Αν θες όμως να κατεβάζεις ραπιντσεαρ πχ 3 κομμάτια απο τη μια γραμμή και 3 απο την άλλη γίνεται. Αλλά είναι ψιλοκουλό να τα διαχειρίζεσαι απο το ίδιο pc. Η διαδικασία θα έχει ζόρι.

Βάλε 2 ρούτερ ξεχωριστά και έχε το ένα στο pc και το άλλο στο λαπτοπ :P

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=321891

Το θέμα έχει συζητηθεί εδώ κι εδώ.

Οι ιδέες που θυμάμαι ότι αναφέρθηκαν εν συντομία:

1.  
  2. Linux με IProute2 ή Open/FreeBSD με PF (free)

3. Windows με Wingate ή (υπό προϋποθέσεις) Winroute (commercial)

4. Χρήση της υπηρεσίας HTTP proxy που δίνει κάποιος από τους ISPs ώστε να δρομολογηθούν συγκεκριμένες εφαρμογές (τουλάχιστον web browsers) από συγκεκριμένη σύνδεση. Ως gateway για προορισμό της διεύθυνσης του HTTP proxy θα πρέπει να οριστεί ο router του ISP που τον παρέχει, ενώ ως default gateway ο router του άλλου ISP. (δε χρειάζεται επιπλέον software)

5. Χρήση Virtual Machines, μέσω λογισμικού όπως το Virtualbox ή το Vmware, με διαφορετικό gateway από τον host. Το virtual network interface θα πρέπει να είναι bridged στο physical. (και Free και Commercial)

VWmare πες μου πιο πολλα για αυτο.....

Κατ' αρχήν επιλέγεις κάποιο πρόγραμμα εξομοίωσης -υπάρχουν αρκετά (π.χ., VirtualBox, Vmware, VirtualPC, Qemu, BOCHS), άλλα είναι free άλλα όχι. Ένα δημοφιλές free είναι το VirtualBox.

Σε αυτό το πρόγραμμα φτιάχνεις ένα εικονικό μηχάνημα ακολουθώντας τις οδηγίες ενός wizard και εγκαθιστάς ένα αντίγραφο του λειτουργικού εκεί, όπως θα το εγκαθιστούσες και σε ένα φυσικό μηχάνημα. Δε ξέρω αν έχεις δοκιμάσει κάποιο τέτοιο πρόγραμμα, αν όχι δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, απλά εγκατάστησέ το και εξερεύνησέ το.

Όπως θα δεις, το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα να πειράξεις κάποιες επιλογές για το hardware του virtual machine που έχεις φτιάξει -π.χ. αν το DVD drive του εικονικού μηχανήματος θα αντιστοιχίζεται με το DVD drive του πραγματικού ή με κάποιο ISO image-. Κάπου εκεί πρέπει να υπάρχει και μια επιλογή για την κάρτα δικτύου, αν θα λειτουργεί bridged στην πραγματική κάρτα δικτύου, αν θα συνδέεται με κάποια επίσης εικονική κάρτα δικτύου και μερικές άλλες επιλογές. Εσύ θέλεις το πρώτο: bridged, ώστε το εικονικό μηχάνημα να φαίνεται κανονικά στο τοπικό δίκτυο ως ξεχωριστός host.

Από κει και πέρα το εικονικό μηχάνημα θα έχει τη δική του ταυτότητα στο φυσικό δίκτυο, οπότε αρκεί απλά να ρυθμίσεις το λειτουργικό του να χρησιμοποιεί ως default gateway διαφορετικό gateway απ' ότι το φυσικό μηχάνημα. Το αποτέλεσμα θα είναι όποιο πρόγραμμα εκτελείς στο φυσικό σου μηχάνημα θα δρομολογείται από την πρώτη σύνδεση και όποιο εκτελείς στο virtual machine θα δρομολογείται από την δεύτερη. Το μόνο που πρέπει να γνωρίζεις είναι οι διευθύνσεις και το subnet στο οποίο βρίσκεται ο κάθε router σου (αν βρίσκονται σε διαφορετικό subnet), ώστε να ορίσεις στατική διεύθυνση στο εικονικό μηχάνημα η οποία να βρίσκεται στο ίδιο subnet με τον router που θα χρησιμοποιεί ως gateway. Π.χ. αν ο Router έχει διεύθυνση 192.168.0.1 με subnet mask 255.255.255.0, στο virtual machine μπορείς να ορίσεις κάποια διεύθυνση από την 192.168.0.2 ως την 192.168.0.254 -και default gateway, φυσικά, το 192.168.0.1-.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...