Προς το περιεχόμενο

Τα φωτα σας για O/C με προβληματικη ενδειξη θερμοκρασιας cpu

koumos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Koumos, οι ρυθμισεις που σου ειχα δωσει ηταν για να εχεις default τον επεξεργαστη.

Οσο ανεβαζεις, τοσο ανεβαινουν οι μνημες. Και οι μνημες -ειδικα οι απλες- δεν αντεχουν πολυ παραπανω απο το default...

Οποτε ριξε κατα μια σκαλα το DRAM freq και ανεβαζε FSB.

Επισης, μη δωσεις πανω απο 1,37 vcore.

Τελος, θεωρητικα θα γινοταν το 500x6, αλλα στρεσαρεις χωρις λογο τη μητρικη. Α και το 1:1 δεν ειναι πανακεια, ειδικα απο τη στιγμη που εχεις DDR3 (και αρα πολλα Mhz στις ραμ).

Edit: Και ναι, τα 3,2 πρεπει να τα εχεις ανετα. Οπως επισης αποκλειεται να εκανες 2 ωρες μεμτεστ και prime95 και να μην εβγαλαν προβλημα... και μετα να σου εμφανισε προβλημα σε ταινιουλα... Προτιμησε τo OCCT linpack για full load cpu tests παντως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Λοιπον πηγα να κανω δοκιμες ξανα, καταλαβα οτι το λαθος μου μαλλον ηταν που αφησα να υπερχρονιστουν και οι RAM, ενω απλα μπορουσα να ειχα ριξει το DRAM Freq, αλλα ΟΤΙ και να αλλαξω τωρα δε bootarei το pc...

Bootarei μονο στα defaults με εξαιρεση τη Ram frequency.

Ακομα και 10ΜHz να αυξησω το FSb, στο save settings του BIOS, κανει reboot και απλα δε bootarei μετα...η οθονη κενη και σβηνει το Pc μονο με το κουμπι. Οταν το ξαναβαζω μπρος μου πεταει μυνημα στο Post οτι "overclock failed" και με προτρεπει να μπω στο setup...

Νωριτερα σημερα τον καταφερα και δουλεψε και σε 3Ghz...! Τι στο καλο μπορει να εγινε τωρα? Δεν πειραξα καμια αλλη ρυθμιση εκτος απο αυτες που ειχα πειραξει και την πρωτη φορα!

Λοιπον....προβληματων συνεχεια....

Δεν δουλεψε τελικα το Clear CMOS...Κανοντας ακομα και την παραμικρη αλλαγη στις ρυθμισεις, με το reboot για να εφαρμοστουν, απλα δεν μπουταρει και μενει σε 1 κατασταση οπου οι ανεμιστηρες της VGA δουλευουν στο 100% (ναι πολυ φασαρια) και δεν δειχνει τπτ η οθονη. ουτε μπιπ. Κλεινω με το κουμπι και ξαναβαζω μπρος και μου πεταει το μυνημα

" Overclocking Failed. Please presss F1 to enter setup or F2 to load defaults and continue"

Πατωντας F1 απλα με βαζει στο Bios και ειναι ολα οπως τα αφησα...αν ξανακανω save & exit, μια απο τα ιδια...

Με τα πολλα, μπουταρει μονο με defaults...Εψαξα μια γρηγορη στο google και ειδα οτι ειναι γενικοτερο προβλημα με τα Asus mobo...

Θα προτεινατε BIOS update? και αν ναι...πως γινεται ακριβως και τι κινδυνους εχει η ολη διαδικασια? (δεν το εχω ξανακανει)

PS: το ιδιο προβλημα το ειχα παθει και παλαιοτερα τυχαια μια φορα χωρις καν να εχω πειραξει κατι ή να εχω μπει στο BIOS, και νομιζα τοτε οτι εφταιγε το PSU...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 03:27 ----------

Επισης καθησα και σκεφτηκα λιγακι οταν ειχα παρει παλαιοτερα την thermal grease...δεν τα πηγαινα και πολυ καλα με αυτα και ειχα παρει μια...την οποια τωρα δεν την βρισκω πουθενα..arctic cooling mx-1 λεγεται ( το ειδα στην αποδειξη αγορας)

Σκεφτομαι λοιπον, οτι μπορει να φταιει και αυτο που παιρνω υψηλες θερμοκρασιες + το οτι δεν ειμαι απολυτα σιγουρος αν την ειχα τοποθετησει σωστα...(ειχα κανει μια μπαλα απο grease στο κεντρο του cpu, αλλα οταν τοποθετησα την ψυχτρα μπορει και να ανασηκωθηκε λιγακι 1-2 φορες μεχρι να στερεωθει καλα)

Οποτε...λεω να ξαναστησω το Pc μια και καλη και να παρω....ποια thermal grease? arctic silver 5....αν δεν κανω λαθος???

Το Clear Cmos πέτυχε; Έσβησαν τα date time του bios κλπ; Επίσης, απότι βλέπω, έχεις υβριδική (DDR2/3) οπότε μην περιμένεις και πολλά απο τις μνήμες, μπορεί να κόβει και το chipset. Ποιό bios έχεις πάνω; κατέβασε από εδώ το τελευταίο που βγήκε και βάλ'το μέσω EZ flash (θα το βρεις στο BIOS). Απλά ρίξε το .ROM αρχειάκι που θα κατέβει, σε ένα usb stick, και θα το αναγνωρίσει το ΕΖ, δεν θέλει τίποτα ιδιαίτερο (προσοχή μην πέσει το ρεύμα εκείνη την ώρα :-D). Όσον αφορά τη θερμοκρασία, δοκίμασε να επανατοποθετήσεις την ψύκτρα και την θερμοαγώγιμη (AS5 πάρε, πολύ λίγη ποσότητα όσο μια φακή στο κέντρο του CPU και άπλωμα οσότου δημιουργηθεί ένα λεπτό στρώμα πάνω από τον CPU).

Από'κει και έπειτα, ο διαιρέτης 1:1 δεν είναι και ότι καλύτερο όπως σωστά είπε ο Ζώρζ, ειδικά σε DDR3. Βρες έναν διαιρέτη που να παίζει τις μνήμες κοντά στα 1333, και ξεκίνα να ανεβάζεις τον CPU. Αφού δεις ότι είναι σταθερός τότε πιάσε τις μνήμες..

Καλημερα N.I.C. και ευχαριστω για τη βοηθεια.

Κατ' αρχας να σου πω οτι εχω το ΒΙΟS 0903 και το Clear CMOS πετυχε καθοτι σβηστηκαν οι ημερομηνιες, Παρολα αυτα το συστημα δε μπουταρε με αλλαγες ρυθμισεων για o/c.

Κατεβσα το BIOS 1203 τωρα, το οποιο ειναι και το τελευταιο που παιζει. Αν καταλαβα καλα , το περναω σε USB stick και μπαινοντας στο BIOS ψαχνω το EZ Flash και ολα τα υπολοιπα γινονται μονα τους?

Οσον αφορα την θερμοαγωγιμη, απ οτι καταλαβα προτεινεις και συ την Arctic Silver 5? αυτη? http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Aircooling/Thermal-Paste/Arctic-Cooling-Paste-Silver-5-AS5-3-5G.htm

Η μονη ενσταση που εχω ειναι στο πως να την απλωσεις...γιατι εδω λεει αλλο τροπο...http://www.arcticsilver.com/pdf/appinstruct/as5/ins_as5_intel_dual_wcap.pdf

Οσο για τις RAM δεν περιμενω πολλα απο θεμα o/c. Τιποτα δεν περιμενω βασικα! απλα να δουλευουν στα 1333 με 1.8V

και ααααν γινεται να φτασω τη cpu στα 3.2Ghz....Φανταζομαι πως οι ιδανικες ρυμισεις ειναι

FSB = 400

CPU = 400x8= 3200

DRAM Voltage = 1.8

CPU Voltage = ...? ( το πολυ μεχρι 1.3 θα τον παω βασικα)

Κατεβσα το BIOS 1203 τωρα, το οποιο ειναι και το τελευταιο που παιζει. Αν καταλαβα καλα , το περναω σε USB stick και μπαινοντας στο BIOS ψαχνω το EZ Flash και ολα τα υπολοιπα γινονται μονα τους?

Ναι, θα επιλέξεις μέσα στο EZ την μονάδα του stick σου, update κλπ, δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο. (note: το stick formaρισέ το σε FAT32, αν δεν είναι ήδη, για να το δει το ΕΖ)

Η μονη ενσταση που εχω ειναι στο πως να την απλωσεις...γιατι εδω λεει αλλο τροπο...

Είτε βάλεις μια γραμμή από πάστα όπως λέει το pdf, είτε μια σταγόνα, το ίδιο είναι, δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά, αρκεί να απλωθεί ομοιόμορφα πάνω στο heatspreader, και να δημιουργήσει ένα λεπτό στρώμα..

Λοιπον, ολα κομπλε με το BIOS update. Πλεον εχω το 1203

Παρατηρησα ομως 3 παραδοξα :

- Το system date/time δεν χαθηκε με το update και δεν επρεπε να το ξαναρυθμισω.

- Οταν μπηκα στα windows ειχαν χαθει αρκετοι drivers και τα windows εψαξαν και κατεβασαν παλι καινουργιους. πχ ξεκινησα με αναλυση οθονης 800χ600 (αντι για 1920χ1200 που ειχα συνηθως) και τα windows εκαναν αναγνωριση της VGA και κατεβασαν οδηγους. Τωρα ειναι ολα καλα...Αυτο ομως θα επρεπε να γινει??

- Παρατηρησα ενα κλικ χαμηλοτερες θερμοκρασιες της cpu...εκει που παλαιοτερα ειχα idle 51C τωρα εχω 46C

Ακομα δε δοκιμαζω ρυθμισεις o/c. Αυριο μια και καλη θα παρω την AS5, θα ξαναστησω την ψυχτρα και ελπιζω μετα να μπορω να δω καλυτερες θεμορκρασιες για να συνεχισω

- Λογικό..

- Δε νομίζω..

- Μπας και άλλαξε το Vcore; Από πού το temp monitoring;

Και ομως για το 2ο ισχυει!! δηλαδη οταν bootαραν τα windows φαινοταν οτι δεν ειχαν drivers για καρτα γραφικων και καρτα ηχου...Η μειωμενη αναλυση πιστοποιει την VGA, και το εικονιδιο κατω δεξια οτι δεν εχω ηχο την καρτα ηχου...οντως ειναι κουλο παντως...

και το πιο κουλο? με το πρωτο boot μετα το update, ειδα ενα desktop για μερικα δευτερολεπτα, απο παλαιοτερη περιοδο του Pc μου...για να το κανω πιο κατανοητο...ειδα ενα στιγμιοτυπο του desktop μου οπως το ειχα πριν 2 εβδομαδες ας πουμε...εικονιδια και διαταξη τους, διαφορα προγραμματα (εικονιδια) που τωρα δεν τα εχω...! κουλο ετσι?

το vcore ειναι ιδιο...μετρησα και με real temp και με everest και τσεκαρα το vcore με cpu-z. Full load δεν περναω τους 59C (παλια ηταν στους 61C) και idle τωρα ειμαι στους 47-48 (παλια ημουν 50-51)

Και δια λογου το αληθες....οριστε ενα screen απο το everest...ποτε δεν εχω δει τοσο χαμηλες θερμοκρασιες παντως :)

Και γω σε system restore πηγε αμεσως το μυαλο μου...! μηπως εχουν καμια παραξενη - νεα ρυθμιση τα windows 7 ? δε μπορω να σκεφτω κατι αλλο...

post-50418-129063037655_thumb.jpg

Η "πτώση" θερμοκρασίας μπορεί να οφείλεται και στο major fix του νέου bios(Update CPU reference code/Updated Wolfdale CPU Reference Voltage) ;). Στην Asus βαριούνται να τα γράψουν αυτά μάλλον :-D. Για τα υπόλοιπα όντως κουλά, και μένα κάτι σε Restore μου φέρνει.

Λοιπον, σημερα εβαλα την AS5, καθαριζα και λιγο γιατι γινοταν ενας χαμος απο σκονη...Οντως δεν ειχε μπει αρκετη ποσοτητα θερμοαγωγιμης την προηγουμενη φορα γιατι στο 1/4 της επιφανειας της cpu δεν ειχε...

Απο κει και περα, πιστευω οτι την εβαλα καλα αυτη τη φορα...διαφορα θερμοκρασιας παντως δεν ειδα..ακομη τουλαχιστον

Κατι διαβασα οτι χρειαζονται 200 ωρες περιπου για να ερθει η ΑS5 στην κανονικη "κατασταση λειτουργιας"... ισχυει? παιζει να δω χαμηλοτερες θερμοκρασιες τοτε?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...