Προς το περιεχόμενο

windows xp mode, πρέπει να εγκαταστήσω τα πάντα ξανά;

nurse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικά πρώτη φορά χρησιμοποιώ τη λειτουργία αυτή των windows 7. Θέλω να τρέχω δύο τρία προγράμματα σε αυτή τη κατάσταση.

Παρόλα αυτά όταν άνοιξα αυτή τη λειτουργία και προσομειώθηκε το λειτουργικό χρ, είδα ότι στη γωνία του παραθύρου (μπάρα εργασιών των χρ) να μου επισημαίνεται ότι πρέπει να βάλω αντιικο πρόγραμμα κλπ.

Δηλαδή θα πρέπει να εγκαταστήσω όλα τα προγράμματα προστασίας από την αρχή, αλλά σε χρ Mode; Παρόλο που έχω εγκατεστημένα αντίστοιχα προγράμματα στα windows 7;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ναι, λογικό, εφόσον το XP Mode δεν είναι «κάτι σαν XP μέσα στα 7», αλλά πρόκειται για κανονικό virtualization: Τα XP τρέχουν ως guest λειτουργικό σύστημα μέσα στην εικονική μηχανή που παρέχει το Windows Virtual PC και δε μπορούν να «δουν» και να αξιοποιήσουν τα προγράμματα που έχεις ήδη εγκατεστημένα στο host Λ/Σ.

Τώρα, ειδικά όσον αφορά προγράμματα ασφαλείας, κατά περιπτώσεις μπορεί να μην είναι απαραίτητο να υπάρχουν και στο guest Λ/Σ. Αν το guest Λ/Σ «βλέπει» directly Internet, τότε καλό είναι να βάλεις και αντιϊκό, και firewall και απ' όλα. Αν δε βλέπει, αλλά μοιράζεται κάποιον shared folder του host Λ/Σ, τότε χρειάζεσαι αντιϊκό. Αν όμως τα περιεχόμενα του(-ων) shared folders έχουν ήδη ελεγχθεί από antivirus του host, τότε δεν χρειάζεσαι.

Δημοσ.

μου φαίνεται ότι είμαι ξανά για εγκαταστάσεις.

Έκανα update των χρ μέσα από τη virtual κατάσταση και προφανώς έχει απευθείας επαφή με το internet... επίσης δεν μπόρεσα, από μια γρήγορη ματιά, να βρω στο host που βρίσκονται τα στοιχεία των xp. Αντίθετα είδα ως δικτυακούς δίσκους του δίσκους του λειτουργικού των windows 7.

Δημοσ.
Σε τι χρησιμευει αυτο το Windows XP mode?

Ουσιαστικά στο να τρέχεις προγράμματα παλιότερης γενιάς που τρέχανε κανονικά στα xp αλλά μετά τα vista υπήρχε πρόβλημα.

Συνήθως είναι επαγγελματικές εφαρμογές που οι εταιρίες τους εκμεταλευτήκανε στο έπακρο τη μετάβαση από xp σε vista, αναγκάζοντας πολλούς επαγγελματίες είτε να βγάλουν τα vista ή να πληρώσουν για λογισμικό που είδη είχαν αγοράσει, αλλά αυτή τη φορά συμβατό με Vista..

Άλλωστε για αυτό το λόγο, αλλά και για τις απαιτήσεις σε hardware δεν περπατίσανε τα Vista στους επαγγελματικούς χώρους. Κάτι που διόρθωσε η Microsoft με τα 7.

Δημοσ.

Mιας και το'πες λοιπον, προηγουμενως πηγα να περασω το ZA στο pc με τα νεα μου Win 7 Ultimate 64, αλλα μου ειπε οτι αυτη η εκδοση ειναι ασυμβατη και o wizard εκλεισε...

Μπορω να τον τρεξω κανονικα χρησιμοποιωντας αυτο το XP mode? Πως?

Δημοσ.
Mιας και το'πες λοιπον, προηγουμενως πηγα να περασω το ZA στο pc με τα νεα μου Win 7 Ultimate 64, αλλα μου ειπε οτι αυτη η εκδοση ειναι ασυμβατη και o wizard εκλεισε...

Μπορω να τον τρεξω κανονικα χρησιμοποιωντας αυτο το XP mode? Πως?

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω το xp mode είναι ουσιαστικά ένας εικονικός υπολογιστής - κατάσταση. Το ΖΑ θα σου τρέχει στην xp mode κατάσταση αλλά όχι στα windows 7. Καμία προστασία εκτός του παραθύρου των xp mode.

Προσοχή xp mode δεν είναι κατάσταση συμβατότητας με την έννοια που γνωρίζαμε στα xp η Vista. Είναι εικονικό λειτουργικό και δεν νομίζω να θέλεις να βάλεις τα 7 για να τρέχεις τα χρ από παράθυρο των 7.\

Ελπίζω να βοήθησα γιατί και εγώ νέος είμαι στα 7 και το χρ mode.

Δημοσ.

1. Aν καταλάβα καλα, μου λες οτι αν βαλω το ZA σε Win 7 μεσω του ΧP mode, δεν θα εχω προστασια?

2. Ουτως ή αλλως ο επεξστης μου (A64 X2) δεν υποστηριζει virtualization, οπως μου ειπε το havdetectiontool.exe....

Δημοσ.
1. Aν καταλάβα καλα, μου λες οτι αν βαλω το ZA σε Win 7 μεσω του ΧP mode, δεν θα εχω προστασια?

2. Ουτως ή αλλως ο επεξστης μου (A64 X2) δεν υποστηριζει virtualization, οπως μου ειπε το havdetectiontool.exe....

1. Αυτό εννοώ. (Το xp mode είναι σαν ένας δεύτερος, ξεχωριστός υπολογιστής που τρέχει χρ, μέσα στον δικό σου που τρέχει τα windows 7).

2. Πρέπει να το ψάξεις. Έχω την αίσθηση ότι υπάρχει κατάλογος των συμβατών επεξεργαστών. googlare το.

Δημοσ.

2. Τεσπα, γιατι να το ψαξω οταν μου λες οτι ειναι αχρηστο? Ψαχνω και βαζω μια 7 συμβατη εκδοση και καθαριζω...

Δημοσ.
και σε ποιον μπορει να χρειαστει μια αχρηστη, οπως την ειπες, εφαρμογη?

Δεν την χαρακτήρισα άχρηστη. (διάβασε τα προηγούμενα ποστ ξανά..)

Άχρηστη είναι για εσένα όπως εσύ την αποκάλεσες.

Αντίθετα για εμένα και πολλούς άλλους χρήστες είναι πολύ καλή και χρήσιμη.

Δημοσ.

Οποιος θελησει να τρέξει το Ulead Media Studio Pro πχ που τρέχει μόνο στα ΧΡ έχει την λύση και εμένα μου τρέχει μια χαρά. Γιατί αυτό το πρόγραμμα είναι ένα από τα κορυφαία αλλά τρέχει μόνο σε ΧΡ.

Για αυτή την χρήση είναι το ΧΡ mode.

Δημοσ.

Κάποιες (όχι όλες) εφαρμογές μπορεί να τρέχουν και με κατάλληλη ρύθμιση των Compatibility Settings που παρέχουν τα Windows 7. Καλό είναι να δοκιμάζουμε πρώτα αυτόν τον τρόπο και μόνο αν αποτύχει να επιστρατεύουμε τα «μεγάλα όπλα» (XP Mode ή άλλο virtualization software).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...