Προς το περιεχόμενο

Aporia se winme English

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Den nomizw pws einai 8ema fonts alla regional settings..

Alla gia afto pou les deksi klik se keno shmeio ths o8onhs->properties->appearance.

Ekei kaneis klik sthn mpara sthn opoia 8es na allakseis to font (sto preview screen pou exei apo panw)

kai meta apo katw ena apo ta options pou exei einai to font.

An ontws omws einai regional settings phgaine sto ctrl panel-> Regional settings kai dialekse Greek,

den kserw an exei kai option gia default sta WinME, sta 2000 exei, sta 98 an 8ymamai kala den exei..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Epishs paidia mh xexnate oti palaioteres efarmoges den yposthrizoun UNICODE. Opote oti kolpa kai na kanete 8a apotyxoun se mia palaia efarmogh pou den xerei to akribos range ton greek fonts.

To 8ema einai oti auth h efarmogh psaxnei kapoia grammatoseira ka8ara ellhnikh [p.x. Times New Roman Greek], kai oti UNICODE Times New Roman.

Synistv na bre8ei pia palaia grammatoseira zhtaei auth h efarmogh, kai na ginei egkatastash ths.Twra pws 8a bre8ei einai allh istoria....

BB

Ama thymamai kala sta win95, 98 Me an den mporoyses na diabaseis Ellhnikous Xaraktires, ayto ofeilotan kata tin wra tis egkatastashs den dialekses Greek. Poy Ayto shmainei gia na diortwseis to problhmma ayto prepei na kaneis Reinstall kai na dialekseis san secondary Language tin Ellhnikh.

Pisteyw na se bohthisa file !

Γενικός οδηγός για να βάλετε τα Ελληνικά σε Win98/Win98SE & WinME(?).

1) Πήγαινε στο Control Panel->Add/Remove Programs->Windows Setup->Multilanguage Support πάτα το Details και επέλεξε Greek.

2) Πρόσθεσε στο C:\Autoexec.bat:

Set path=C:\Windows;C:\Windows\Command;%path%

mode.com con cp prepare=((737) ega2.cpi)

mode.com con cp select=737

keyb.com gk,,keybrd4.sys

3) Πρόσθεσε στο C:\Config.sys:

device=C:\Windows\Command\display.sys con=(ega,,1)

country=030,737,C:\windows\command\country.sys

4) Μετά πήγαινε Control Panel->Regional Settings και στην καρτέλα Regional Settings βάλε Greek.

5) Μετά πήγαινε Control Panel->Keyboard->Language

Κάνε ADD Keyboard Layout και βάλε τα Greek, αν δεν μπορείς με αριστερό alt+shift να αλλάξεις από English σε Greek μέσα στα Windows.

Στο 1ο στο 4ο και το 5ο βήμα ίσως σου ζητήσει το CD των Windows.

Και κάνε επανεκκίνηση.

============================================================

Αν εξακολουθεί το πρόβλημα τότε κοίτα στο Win.ini (Θα το βρεις στον C:\Windows) αν υπάρχουν αυτές οι καταχωρήσεις:

[FontSubstitutes]

Helv=MS Sans Serif

Tms Rmn=MS Serif

Times=Times New Roman

Helvetica=Arial

System,0=System,161

Fixedsys,0=Fixedsys,161

Small Fonts,0=Small Fonts,161

MS Sans Serif Greek,0=MS Sans Serif,161

MS Shell Dlg,161=MS Sans Serif,161

System Greek,0=System,161

Fixedsys Greek,0=Fixedsys,161

Small Fonts Greek,0=Small Fonts,161

MS Serif Greek,0=MS Serif,161

MS Serif,0=MS Serif,161

MS Sans Serif,0=MS Sans Serif,161

Arial Greek,161=Arial,161

Arial Greek,0=Arial,161

Courier New Greek,161=Courier New,161

Courier New Greek,0=Courier New,161

Courier,0=Courier New,161

Times New Roman Greek,161=Times New Roman,161

Times New Roman Greek,0=Times New Roman,161

Helvetica,161=Arial,161

Helvetica,0=Arial,161

Times,161=Times New Roman,161

Times,0=Times New Roman,161

MS Shell Dlg 2=MS Sans Serif

Monotype.com=Andale Mono

Αν δεν υπάρχουν βάλτα.

Και στο System.ini (Θα το βρεις στον C:\Windows) πρέπει να υπάρχει αυτή η καταχώρηση:

[keyboard]

keyboard.dll=

oemansi.bin=xlat737.bin

subtype=

type=4

Αν δεν υπάρχει στον δίσκο το αρχείο xlat737.bin (C:\Windows\System) τότε θα πρέπει να στο στείλει κάποιος με WinME English.

Και κάνε επανεκκίνηση.

=========================================================

Αν και πάλι δεν έγινε τίποτα πρόσθεσε στο Win.ini και κάτω απ'το [FontSubstitutes]:

Arial,0=Arial,161

Courier New,0=Courier New,161

Times New Roman,0=Times New Roman,161

Και κάνε το ίδιο (πάντα κάτω απ'το [FontSubstitutes]) για οποιαδήποτε γραμματοσειρά που υποστηρίζει Ελληνικά και δεν είναι καταχωρημένη στην παραπάνω λίστα.

π.χ. για την Tahoma γράφεις:

Tahoma Greek,161=Tahoma,161

Tahoma Greek,0=Tahoma,161

Tahoma,0=Tahoma,161

Και μην ξεχάσεις να κάνεις επανεκκίνηση για τις αλλαγές που πραγματοποιείς στα Win.ini και System.ini

=====================================================

Παλιά υπήρχε πρόβλημα και με τα vgaoem.fon, vgasys.fon, vgafix.fon (θα τα βρεις στον C:\Windows\Fonts) αλλά δεν νομίζω να υπάρχει και στα WinME, αλλά αν υπάρχει μπορεί κάποιος με WinME English να στα στείλει.

=========================================================

Τέλος, αν εξακολουθεί το πρόβλημα, τότε Format και βάζεις στις κατάλληλες επιλογές Greek και Greece και Codepage:737.

Αν έχω ξεχάσει κάτι ας με συμπληρώσει κάποιος.

Τα λέμε.

Lipon adrea exoume kai leme:

Vimata:1,2,4,5 epitiximena.

Vima:3->Den mporo na kano edit to config.sys!Molis to anigo me notepad den periexi tipota!Enois na grapso afta pou les kai as min periexi tipota?

Afto me ta font ta ekana copy+paste.(pirazi pou merika itan idi eki kai tora ksanagraftikan?Aplos variomoun na sviso merikes grammes.)

To epeksergastika kai to system.ini alla sto system den to ex to xlat737.bin!

Sinopsizontas den ida apotelesma!Kai ine angagki na vrethi mia lisi!

P.S.Sas eyxaristo olous gia tin mexri stigmis simvoli sas kai idika esena adrea pou egrapses analitika ena olokliro katevato!

<blockquote><font class="small">Quote therock:</font><hr>

Vima:3->Den mporo na kano edit to config.sys!Molis to anigo me notepad den periexi tipota!Enois na grapso afta pou les kai as min periexi tipota?

<hr /></blockquote>

Ναι να τα γράψεις και χωρίς να περιέχει τίποτα, και καλύτερα να το ελέγξεις απ'το DOS Prompt, με την εντολή type c:\config.sys να δεις αν γράφτηκαν.

Afto me ta font ta ekana copy+paste.(pirazi pou merika itan idi eki kai tora ksanagraftikan?Aplos variomoun na sviso merikes grammes.)<hr /></blockquote>

Σβήσε τις διπλοεγγραφές ίσως σου δημιουργήσουν πρόβλημα.

To epeksergastika kai to system.ini alla sto system den to ex to xlat737.bin!

<hr /></blockquote>

Αυτό πρέπει να στο στείλει κάποιος γνωστός σου με WinME English, δεν ξέρω αν κάνει και αυτό απ'τα Win98. Δεν χρησιμοποιώ Win98/ME στο σπίτι, αλλιώς θα στο έστελνα.

Sinopsizontas den ida apotelesma!Kai ine angagki na vrethi mia lisi!

<hr /></blockquote>

Για να έχεις κάποιες πιθανότητες για επιτυχία πρέπει να γίνουν τα πέντε πρώτα βήματα.

Αν μετά απ'όλα αυτά δεν βρέθηκε λύση, τότε το μόνο που μένει είναι να κάνεις Format και πάλι εγκατάσταση των WinME.

Τα λέμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...