..MementoMori.. Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Θα ηθελα λιγο την βοηθεια σας. Κοψανε χτες στον αδερφο μου κληση περιπου 150 ευρω (δεν ξερω ακριβως γιατι δεν την εχω ακομα στα χερια μου) και του πηραν διπλωμα και πινακιδες για 10 μερες. Ειχε καμενη την μια λαμπα πορειας στα εμπρος φωτα. Το εψαξα λιγο επειδη μου φανηκε υπερβολικο, και οντως το προστιμο για οποιοδηποτε προβλημα με τα φωτα, ειναι 33 ευρω και 3 ποντοι απο το point system. Ορκιζεται ο μικρος, οτι την κληση την εφαγε για αυτο τον λογο, οποτε του ειπα πως θα παμε μαζι στο αστυνομικο τμημα να δουμε τι εγινε. Ειναι στην κριση του οργανου η ποινη, και ο Κ.Ο.Κ. ειναι για τα ματια του κοσμου? (πολυ χλωμο πιστευω) Πως πρεπει να κινηθω εγω τωρα? Ειναι παρανομο να κοβεις κληση ο,τι να'ναι? Θα βρω το δικιο μου (του αδερφου μου τελος παντων) ή θα μπλεξουμε χειροτερα? Ας μην εξετασουμε την περιπτωση να μου λεει μαλακιες ο μικρος, γιατι αυτο θα φανει οταν παμε στο αστυνομικο τμημα. Η κληση παντως που θα την εχω σε λιγο στα χερια μου, αναγραφει την συγκεκριμενη παραβαση. Ακομα και αν του την "χαρισε" ο αστυνομικος και του εγραψε αλλα αντι αλλων για καποια πιο σοβαρη παραβαση, η κληση αυτη την στιγμη, ετσι οπως ειναι, δεν θεωρειται παρανομη ή ακυρη?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δες πρώτα την κλήση, να διαβάσεις την αιτιολογία και από εκεί και πέρα κινείσαι ανάλογα. Τρελό μου ακούγεται έτσι όπως το διαβάζω, αλλά δεν ξέρω τον ΚΟΚ και τις ποινές. Ενδεχομένως να μπορεί να βοηθήσει ο Hamurabi. Δε βλέπω, πάντως, γιατί να "μπλέξεις".
..MementoMori.. Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δε βλέπω, πάντως, γιατί να "μπλέξεις". Αυτο θα ηθελα να μου καποιος που γνωριζει. Αν παω και ο Διοικητης με διωξει, που μπορω να παω να κανω καταγγελια? (Αμα φυσικα ειναι παρανομη ή ακυρη η κληση)
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 A. Η κληση εχει χειρογραφη την αιτιολογια-ωρα-ημερομηνια. Β. Για καθε αιτιολογια το προστιμο το οριζει ο ΚΟΚ και οχι ο εκαστοτε αστυνομικος. Αποκλειεται να χει βαλει προστιμο του κεφαλιου του ο αστυνομικος. Γ. Την κληση-παραβαση την εχει υπογραψει ο μικρος, αρα δεν τιθεται θεμα εκ των υστερων αμφισβητησης της αναγραφομενης παραβασης, εκτος αν ειναι τιποτα προφανες, πχ να τον εχουνε γραψει σε ενα στενο οτι ετρεχε με 180. Δ. Πραγμα που σημαινει πως οτι και να λεει σε εσας, εχει υπογραψει οτι εχει κανει παραβαση που αντιστοιχει σε αυτην την ποινη. Οποτε καλο ειναι να δειτε πρωτα τι παραβαση υπεγραψε ο αδερφος σου. Ε. Και μαλλον κανεις αστυνομικος, σε κανενα μπλοκο δε θα σε γραψει για κατι που ΔΕΝ εκανες... Αν εχει βαλει προστιμο 100 ευρω, για μια παραβαση που ο ΚΟΚ οριζει 30, τοτε πολυ απλα πας στο τμημα, μιλας στο διοικητη και διευθετειται, αλλιως κινεισαι νομικα. Αρα το μονο θεμα που τιθεται, ειναι στο οτι μπορει να ηταν αυστηρος (για τα ελληνικα δεδομενα παντα) και να εξαντλησε το γραμμα του νομου στον αδερφο σου, "αναζητωντας" καποια παραβαση την οποια παραβλεπουν συνηθως (πχ εμενα επειδη δεν εβρισκε κατι να με γραψει, με εγραψε για πυροσβεστηρα οτι δεν ηταν αναγωμομενος). Σιγουρα παντως εχουν βρει καποια παραβαση που αντιστοιχει σε τετοια ποινη κ προστιμο. Για το ερωτημα σου, σε περιπτωση που σε διωξει ο Διοικητης, υποθετω οτι μπορεις να το αναφερεις σε ανωτερο του τυπικα. Ουσιαστικα για να βγαλεις ακρη, δεν ξερω τι μπορεις να κανεις, αλλα ενας νομικος θα μπορουσε να σε συμβουλευσει. Προς το παρον μην προτρεχεις καταστασεις, γτ δε θεωρω τοσο αφελεις τους αστυνομικους.
..MementoMori.. Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Αρα το μονο θεμα που τιθεται, ειναι στο οτι μπορει να ηταν αυστηρος (για τα ελληνικα δεδομενα παντα) και να εξαντλησε το γραμμα του νομου στον αδερφο σου. Με βαση τα παραπανω βλεπω πολυ δυσκολο να υπαρχει νομικο θεμα κατα των αστυνομικων, ή θεμα αδικιας. Απο αυτα που διαβαζα στον ΚΟΚ, δεν αφηνει περιθωριο για να εξαντλησει το γραμμα του νομου. Για την ταδε παραβαση εχει και την ταδε ποινη. Αρα εχουμε μια παραβαση Α και μια ποινη που αντιστοιχει σε μια πολυ πιο σοβαρη παραβαση Β. Ειλικρινα αμα ηξερα οτι εκανε μαλακια ο μικρος θα τον ξεχεζα και εγω και θα του επαιρνα και τα κλειδια για αλλον εναν μηνα (ναι ειμαι σε θεση να το κανω). Αλλα ετσι οπως εχουν τωρα τα πραγματα, δεν γινεται να μεινουμε με ενα αμαξι λιγοτερο στην οικογενεια, για διαφορους προσωπικους λογους, επειδη ο τροχονομος ειχε ξυπνησει στραβα. Εστω και για το γαμωτο, θα το κυνηγησω μεχρι εκει που με παιρνει σε νομικα πλαισια.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Απο αυτα που διαβαζα στον ΚΟΚ, δεν αφηνει περιθωριο για να εξαντλησει το γραμμα του νομου. Για την ταδε παραβαση εχει και την ταδε ποινη.Αρα εχουμε μια παραβαση Α και μια ποινη που αντιστοιχει σε μια πολυ πιο σοβαρη παραβαση Β. Ναι εννοω οτι μπορει να τον σταματησαν για σπασμενη λαμπα, αλλα στη πορεια να του βρηκαν και κανα 2 πραγματακια ακομα (τυπου πυροσβεστηρα που ανεφερα παραπανω με το edit), να τα γραψανε στη κληση επανω, να υπεγραψε ο αδερφος σου και τελος. Αλλα ετσι οπως εχουν τωρα τα πραγματα, δεν γινεται να μεινουμε με ενα αμαξι λιγοτερο στην οικογενεια, για διαφορους προσωπικους λογους, επειδη ο τροχονομος ειχε ξυπνησει στραβα. Εστω και για το γαμωτο, θα το κυνηγησω μεχρι εκει που με παιρνει σε νομικα πλαισια. Μην προτρεχεις καταστασεις αν δε δεις τι εχει υπογραψει ο αδερφος σου. Επιμενω να πιστευω οτι κανενας αστυνομικος δεν ειναι τοσο αφελης ωστε να διαμορφωνει τις ποινες οπως γουσταρει αυτος (τι θα κερδισει εξαλλου πλην του να βαλει τον εαυτο του σε περιπετειες?). Ολο και κατι ακομα θα γραφει η κληση περαν της σπασμενης λαμπας. Δεν εχω ακουσει ποτε περιπτωση οπου ο τροχονομος βαζει παραπανω προστιμο απο αυτο που προβλεπει ο ΚΟΚ. Εχω ακουσει το αντιθετο ομως πολλες φορες, δηλαδη να κανεις μια Α παραβαση και να σε γραφει για μια Β παραβαση, ωστε να πληρωσεις χαμηλοτερο προστιμο. Αν παλι αποδειχθει οτι εκανε μαλ@κια ο τροχονομος και πηρε για πλακα τις πινακιδες κ εδωσε και υψηλο προστιμο για το χαβαλε του για μια σπασμενη λαμπα, θα την βρεις την ακρη, μην ανησυχεις.
..MementoMori.. Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Πηρα την κληση στα χερια μου και λεει το εξης: ... να οδηγει το ανωτερω οχημα και να μην λειτουργουν κανονικα τα φωτα διασταυρωσεως. Αυτο ειναι γραμμενο απο τον αστυφυλακα. Απο κατω λεει ΠΑΡΑΒΑΣΗ Α)αρθ. 104 και 64 Κ.Ο.Κ Διοικητικο προστιμο στον οδηγο 150.00 ...κτλ κτλ... Β)αρθ. 107 ΚΟΚ. Η παραβαση περιλαμβανεται στο ΣΕΣΟ ΟΧΙ Γ)... Δ)... Ε)αφαιρεθηκαν επι τοπου αδεια οδηγησης Αδεια Κυκλ. Πινακιδες του ανωτερου οχηματος για 10 ημερες Στο Γ και Δ δεν εχει γραψει τιποτα και στο Ε συμπληρωσε ολα τα κουτακια για τις αφαιρεσεις και εβαλε χειρογραφα το 10 στις ημερες. Μετα εχουν βαλει τις υπογραφες τους και οι δυο. Δυστυχως δεν εχω scanner για να την δειτε ακριβως, αλλα φανταζομαι οτι οποιος εχει φαει κληση καταλαβαινει τα παραπανω. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:16 ---------- Εχω ακουσει το αντιθετο ομως πολλες φορες, δηλαδη να κανεις μια Α παραβαση και να σε γραφει για μια Β παραβαση, ωστε να πληρωσεις χαμηλοτερο προστιμο. Ναι το γνωριζω αυτο, και προσπαθησα να τον τρομοκρατησω λεγοντας του οτι θα παμε μαζι στο τμημα για να βγαλουμε ακρη και θα ζητησουμε να μιλησουμε με τον συγκεκριμενο αστυφυλακα. Επειδη τον ξερω τον αδερφο μου δεν θα εμπαινε σε τετοιες διαδικασιες. Οταν τον ειχαν γραψει για αντικανονικη προσπεραση, τα πληρωσε και δεν διαμαρτυρηθηκε καν. Καταλαβε οτι εκανε μαλακια και οτι εφταιγε. Οποτε το μονο που μου μενει να πιστεψω, ειναι οτι ο αστυφυλακας εκανε του κεφαλιου του. Εκτος παλι αν υπαρχει καποιος νομος που δεν γνωριζω. Φανταζομαι καποιος νομικος ή αστυφυλακας θα μου λυσει την απορια, γιατι εψαξα μονος μου, και βρηκα μονο αυτο που αναφερω στο αρχικο μου post. EDIT Λοιπον βρηκα ενα φυλλαδιο του 2009 απο το http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=249&id=&tid=249 Άτυπη Κωδικοποίηση του ΚΟΚ (Β έκδοση) Τελικα οσο παραλογο και αν φαινεται σε εμενα, το προστιμο ειναι οντως αυτο. Η ποινη που εγραψα στο αρχικο post ειναι μαλλον απο μερικα χρονια πισω, καθως ο ΚΟΚ αλλαξε και εγινε αρκετα πιο αυστηρος. Ζηταω συγγνωμη που δεν το εψαξα καλυτερα. Ευχαριστω για τις απαντησεις.
antonl Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 ΚΟΚ (είναι του 2007, δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι πιο πρόσφατο) Άρθρο 63 3. Αυτός που θέτει σε κυκλοφορία, καθώς και αυτός που οδηγεί όχημα από τα πιο πάνω, το οποίο δεν είναι εφοδιασμένο με τα προβλεπόμενα ως άνω φώτα πορείας, που να λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου αυ- τού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150,00) ευρώ.
..MementoMori.. Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Ναι antonl το βρηκα. Εκανα edit την ωρα που μου απαντουσες. Αυτο που παραθετω πιο πανω ειναι του 2009 και εχουν προσθεσει και την αφαιρεση διπλωματος/πινακιδων στην ποινη. Σε ευχαριστω πολυ παντως που ασχοληθηκες.
kage Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 περνα απο την τροχαια και κανε μια αιτηση λογικα θα σου δωσουν τις πινακιδες... οπως και αν ο ιδιοκτητης του αυτοκ εχει ιατρικο προβλημα..
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Οκ οποτε περνα απο το αστυνομικο τμημα και ζητησε τις πινακιδες απο το διοικητη, εφοσον υπαρχει αναγκη για το αυτοκινητο, μηπως καταφερεις εστω αυτο. Ο ΚΟΚ πραγματι εχει γινει πολυ πιο αυστηρος τελευταια και σε μερικα σημεια πραλογος. Για σπασμενη λαμπα ειναι too much η ποινη. Αν και τη νυχτα ειναι αρκετα επικινδυνο για τον απεναντι (και για σενα) ειδικα αν εχει σπασει η αριστερη. Σε περναει για μηχανακι που παει δεξια στο δρομο, επειδη βλεπει μονο 1 λαμπα στα δεξια του δρομου, κανει προσπεραση μπαινοντας στο ρευμα σου και -->μετωπικη<-- (αν αρχισει ο διοικητης αυτου του τυπου τα επιχειρηματα, ξεχνα τις πινακιδες παντως . Αυτα τα λεω σε προσπαθεια να εξηγησω τη λογικη του ΚΟΚ, οχι για παρατηρηση)
De@th L0rd Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Πχ τα μουφα-xenon kit είναι πολύ πιο επικίνδυνα από την καμένη λάμπα αλλά περνάνε ΚΤΕΟ και δε τους γράφει και κανείς.Ο ΚοΚ εφαρμόζεται πολύ επιλεκτικά.
..MementoMori.. Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Μπα η καμενη ηταν η δεξια. Ασε που δεν ηταν εντελως σβηστη. Η μικρη σκαλα λειτουργουσε κανονικα. Στο συγκεκριμενο μου φαινεται πολυ αυστηρη η ποινη αλλα τι να κανουμε. Δηλαδη αμα σου καει λαμπα ενω εισαι εξω Σαββατο βραδυ τι κανεις? Φωναζεις ΕΛΠΑ για να σου την αλλαξει, αμα δεν εχεις την δυνατοτητα να την αλλαξεις μονος σου?
De@th L0rd Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Ναι γεγονός είναι οτι η αντακατάσταση ενός λαμπτήρα στα περισσότερα αυτοκίνητα είναι μπελάς.Αν ήταν όπως στο σπίτι δε θα υπήρχαν δικαιολογίες.Πχ εγώ στην εργαλειοθήκη του πόρτ μπακάζ πάντα ανταλλακτικές για τα μπροστά κ τα πίσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.