witty Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Καλησπέρα, Θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή συλλογή με ήχους Jazz. Επειδή όμως δεν γνωρίζουμε το χώρο, θα θέλαμε μερικές ιδέες. 1. Ποια είναι κλασσικά - αντιπροσωπευτικά κομμάτια και σχήματα/μουσικοί για να πάρουμε μία καλή ιδέα? 2. Ποια είναι καλά jazz μπαρ και jazz στέκια? Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
tmjuju Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Όταν λες θέλετε , πόσοι είσαστε ? Άκου λίγο Miles Davis και John Coltrane για παράδειγμα και θα καταλάβεις ότι η jazz απαιτεί διαφορετική μεταχείριση. Δεν είναι ποπ Κάτσε να το ευχαριστηθείς, χαλάρωσε, άκου, προβληματίσου… Τι να την κάνεις τη συλλογή εάν δεν τα έχεις ακούσει άλλωστε? (Και κάνε και τη χάρη στα αφτιά σου να ακούσεις cd και όχι 128 (και λιγότερο) mp3.) Που βρίσκεσαι για να σου προτείνουμε στέκια? Τέξας, Ελλάδα? Αθήνα? (κάνε μια βόλτα από το παράφωνο)
zenso Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Νομίζω πως είναι ανούσια,εκτός από χρονοβόρα,η παράθεση μιας λίστας με προσωπικές επιλογές κομματιών σε μέγεθος cd. Προτείνω να κοιτάξεις αυτές τις δύο λίστες δίσκων [1,2] - καλύπτουν μεγάλο μέρος της γνωστής jazz δισκογραφίας, και πολλοί από τους μουσικούς που δεν αναφέρονται (όπως ο Paul Chambers) συμμετέχουν σε κάποιους απ'αυτούς.
gf030 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 H λιστα που δινει ο @zenso ειναι οτι καλυτερο, καλυπτει σχεδον τα παντα απο κλασσικη Jazz. Τωρα αν θες να συνεχισεις, προτεινω να ακουσεις και παραλλαγες συγχρονης Jazz γενικοτερα (απεχθανομαι τις ταμπελες), η σοβαροτερη μουσικη κατα τη γνωμη μου στην σημερινη εποχη του "τιποτα"...
witty Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Καλησπέρα, Ήδη δώσατε πολύ υλικό για ξεκίνημα. Αθήνα βρίσκομαι. Μέσα στο Σαββατοκύριακο μου είπαν και για το Halfnote Προς το παρόν, λέω να ξεκινήσω από την κλασσική jazz και στην πορεία έρχονται και τα άλλα. όπως και να έχει ευχαριστώ για τις ιδέες
BaLsAmoMenos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Τι jazz ρε? "Considered as a whole, the perennial sameness of jazz consists not in a basic organization of the material within which the imagination can roam freely and without inhabitation, as within an articulate language, but rather in the utilization of certain well-defined tricks, formulas, and cliches to the exclusion of everything else" Theodor W. Adorno αδσκπμπμπμδασδα φσδφδσφσδφσδφ
V for Vagelis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Έχει να προτείνει κανείς κανα ραδιοφωνικό σταθμό με jazz?
zenso Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Αν εννοείς online, kjazz accujazz jazzexcursion Πολύ καλούς σταθμούς έχει και στο itunes. Προσωπικά προτιμώ το Radioio Standards,που μπορείς ν'ακούσεις κι από εδώ (Jazz Standards) Αν δεν εννοείς online,this post never happened.
V for Vagelis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Ναι online εννοώ, ωραίος Έχουν και ποικιλία βλέπω, μόνο ο kjazz δε παίζει, λειτουργεί συγκεκριμένες ώρες; Πάντως και οι υπόλοιποι μια χαρά μου κάνουν, φχαριστώ.
zenso Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 μόνο ο kjazz δε παίζει, λειτουργεί συγκεκριμένες ώρες; Σ'εμένα παίζει (με Windows Media stream),απλώς μετά τη φωνή "Thanks for listening..." πρέπει να ξαναπατήσεις play.
witty Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπέρα, Εκτός από online σταθμούς, υπάρχουν προτάσεις για ραδιοφωνικούς σταθμούς?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.