Προς το περιεχόμενο

Ερωτήσεις περί AGP 4x vs 8x

dpolal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά σε όλους.

Επειδή σκοπεύω να αναβαθμίσω το mobo/cpu μου θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με τις διαφορές σχετικά με την υποστήριξη των δύο εκδόσεων του AGP.

Καταρχήν να εξηγήσω ότι το pc θα το κρατήσω όσο περισσότερο χρόνο γίνετε και τα παιχνίδια που θέλω να παίζω είναι κυρίως RTS.

Επειδή έχω ήδη καταλήξει σε board (ASUS P4PE με AGP 4x 1,5volt) θέλω μερικές συμβουλές για το αν αξίζει να προχωρήσω ή να περιμένω έτσι ώστε να πάρω κάτι με την υποστήριξη του AGP 8x....

Περιμένω την γνώμη σας.Ευχαριστώ.

Δημοσ.

IMHO den axizei to agp8x. To mono shmeio pou vohthaei ousiastika einai to agp texturing kai to 90% twn shmerinwn gpus exei arketh local memory gia na mhn kanei agp texturing...ektws ama pas gia doom3/ut2k3 me ola maxed opote thes 128ra alla kai pali se auta mhn perimeneis to agp8x na se swsei.......kana agp64x kati borei na ekane....

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.....

Όπως είπα και στην αρχή θέλω να κρατήσω το mobo όσο περισσότερο χρόνο γίνετε και επειδή δεν έχω εμπειρία από την αγορά των καρτών γραφικών δεν γνωρίζω αν τα τελευταία μοντέλλα που βγαίνουν σε AGP 8x μπορούν να δουλέψουν και σε 4χ ή όχι.

Δημοσ.

Εχω το συγκεκρειμένο board εδώ και 2 εβδομάδες και είναι πραγματικά άψογο...

Ο 1.8Α ανεβάζει στα 2,7GHz απροβλημάτιστα!!!

Πολύ σταθερο,καμία διαφορά δε θα δείς με AGP8X!

Δημοσ.

Οι αλλαγές που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε σχέση με την συμβατότητα του AGP, εντοπίζονται κυρίως στην τροφοδοσία και όχι στην ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων...έτσι το AGP 1.0 (x1) είναι το μόνο standard που δεν υποστηρίζεται από τις σημερινές MoBo, αφού απαιτεί υψηλότερη τάση τροφοδοσίας από τις κάρτες που είναι συμβατές με AGP 2 & 4x...αφού δεν τίθεται τέτοια διαφορά μεταξύ των σημερινών πρότυπων του AGP, δεν υπάρχει πρόβλημα, νομίζω και μεσοπρόθεσμα...τώρα αν περιμένεις να χρησιμοποιείς το ίδιο MoBo και μετά από κάποια χρόνια με κάποια κάρτα π.χ. AGP 16x, ε τότε είσαι χαμένος από χέρι.

Imagine ;)

Δημοσ.

----------------------------------------------------------------------

Ο 1.8Α ανεβάζει στα 2,7GHz απροβλημάτιστα!!!

----------------------------------------------------------------------

Auto tha eithela na to do... :crazy: :o

Δημοσ.

Me mia mobo me 8x to poli poli na deis diafora 4% se epidoseis..... Just joking oute 0,00000004% den tha deis. Den aksizei. Apla, sxedon oi perisoteres kainouries mobos to prosferoun. The choice is yours.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...