Προς το περιεχόμενο

Τηλεφωνική γραμμή ή μέσα από ασύρματο δίκτυο?

alexikakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά.

Έχω δυο σημεία με οπτική επαφή σε απόσταση περίπου 2 χιλιόμετρων. Το ένα σημείο έχει τηλέφωνο (ΟΤΕ) και internet, το άλλο τίποτα. Θέλω να μάθω αν μπορώ να ενόσω τα δυο σημεία με wireless και να δώσω internet (αυτό ξέρω πως γίνετε)αλλά κυρίως τηλέφωνο στο άλλο σημείο. Ο ΟΤΕ μου ζητά 1985 ευρώ σε κολώνες για τηλέφωνο και έλεγα μήπως με συμφέρει το ασύρματο δίκτυο.

Καμία ιδέα?

Δημοσ.

Βεβαίως και μπορείς. Από τη στιγμή που έχεις ιντερνετ, μπορείς να 'αγοράσεις' γραμμή sip και κάποιο μηχανηματάκι π.χ. linksys PAP2T

Δημοσ.
Βεβαίως και μπορείς. Από τη στιγμή που έχεις ιντερνετ, μπορείς να 'αγοράσεις' γραμμή sip και κάποιο μηχανηματάκι π.χ. linksys PAP2T

Φιλε μου σε ευχαριστω καταρχας για το ενδιαφερων σου, αυτο που θελω να μαθω ειναι αν μπορω να μεταφερω ασυρματα, μεσω κεραιων ας πουμε, ιντερνετ και τηλεφωνικη γραμμη απο ενα σημειο που εχει σε καποιο αλλο που δεν εχει. Εσυ αν καταλαβα καλα εννοεις να κανω κλησεις μεσω ιντερνετ..(???) Αν και δεν το ειχα σκεφτει ποτε, ελεγα αν μπορω να μεταφερω τον ηχο του οτε μεσω wireless Και να εχω κατι σαν τουμπλεξ.

Δημοσ.

Όχι, μάλλον είναι αδύνατο να μεταφέρεις ασύρματα την τηλεφωνική γραμμή που ήδη υπάρχει, κυρίως αν είναι αναλογική.

Δημοσ.

Για να το κάνεις αυτό πρέπει να κάνεις την pstn γραμμή voip. Αυτό σίγουρα μπορείς να το κάνεις με Asterix, kai ena fxs gateway.

Απο εκεί και πέρα συνδέεις voip συσκευή στο δίκτυο, ή κάποια άλλη συσκευή με fxo πορτα και τηλεφωνική συσκευή.

Μπορεί ίσως το όλο εγχείρημα να το κάνεις και με 1 συσκευή πχ spa3102, αλλά εγώ που τα προσπάθησα, δεν τα πολυκατάφερα, αν και θεωρητικά γίνεται. Πάντως αν το ψάξεις θα δεις ότι ισχύουν τα παραπάνω.

Δημοσ.
Για να το κάνεις αυτό πρέπει να κάνεις την pstn γραμμή voip. Αυτό σίγουρα μπορείς να το κάνεις με Asterix, kai ena fxs gateway.

Απο εκεί και πέρα συνδέεις voip συσκευή στο δίκτυο, ή κάποια άλλη συσκευή με fxo πορτα και τηλεφωνική συσκευή.

Μπορεί ίσως το όλο εγχείρημα να το κάνεις και με 1 συσκευή πχ spa3102, αλλά εγώ που τα προσπάθησα, δεν τα πολυκατάφερα, αν και θεωρητικά γίνεται. Πάντως αν το ψάξεις θα δεις ότι ισχύουν τα παραπάνω.

Μια χαρα πολυ καλη ιδεα και μου ανοιξε καινουργιους οριζοντεσ προς τα που να ψαξω και υπαρχουν πολλεσ εταιρειες στην Ελλαδα μας που εχουν τα hardware. Το ψαχνω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...