Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει τρόπος να μη χαθούν ποτέ?

Sebastienomnia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα φίλες και φίλοι.

Έχω κάποια δεδομένα (γύρω στα 4 ΤΒ) τα οποία δε θέλω να χαθούν, "ποτέ" αν γίνεται. Αυτή τη στιγμή τα έχω χωρισμένα σε 4 σκληρούς, του ενός ΤΒ ο καθένας. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μη χαθούν αυτά τα δεδομένα? Για συνεχές backup μη μου πείτε, το ξέρω. Απλά είναι χρονοβόρο και κουραστικό. Θέλω κάτι πιο σταθερό..

Κάποια λύση?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Σε λιγα χρονια θα βγουν μεγαλυτεροι σκληροι και ετσι σιγα σιγα θα μεταναστευεις τα δεδομενα σου. Η μονη λυση που εχεις τωρα ειναι να παρεις αλλους 4 σκληρους και να τα εχεις εις διπλουν. Το πιο σιγουρο ειναι να εχεις παντα backup σε αλλους σκληρους.

Δημοσ.

Μάλιστα. Ψάχνομαι γενικά με το θέμα εσωτερικού-εξωτερικού σκληρού και αν θα ήταν καλό να δημιουργήσω ένα μικρό δίκτυο στο σπίτι, τοπικά και να τα έχω εκεί..

Δημοσ.
Για συνεχές backup μη μου πείτε, το ξέρω. Απλά είναι χρονοβόρο και κουραστικό. Θέλω κάτι πιο σταθερό..

RAID 1(+0), 6 ή 5 (ανάλογα πόσο σημαντικά είναι και πόσους δίσκους είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις για redundancy.

Δημοσ.

καλά τόσο σπανια είναι αυτά που έχεις που δεν μπορείς να τα ξαναβρείς στο internet?

εκτος και είναι για επαγγελματκή χρήση.

για λύση ότι σου είπε ο από πάνω

Δημοσ.

Τα δεδομένα αυτά θα τα επεξεργάζεσαι οπότε θα αλλάζουν ή είναι κάποια σταθερά αρχεία που θα τα ανακαλείς όποτε τα χρειάζεσαι ;

Για το πρώτο θέλεις RAID 5

Για το δεύτερο δες tape backup

Δημοσ.

Η καλυτερη λυση ειναι να παρεις αλλα 4TB να κανεις το backup και

μετα κλειδωσε τους σε μια ντουλαπα η σε μια θυριδα τωρα αν εισαι τοσο

ατυχος και καταστραφουν με κανα σεισμο τι να σου πω.Αλλα

σιγουρα ειναι ο πιο safe τροπος.

Δημοσ.
[...]μετα κλειδωσε τους σε μια ντουλαπα η σε μια θυριδα τωρα αν εισαι τοσο

ατυχος και καταστραφουν με κανα σεισμο τι να σου πω.Αλλα

σιγουρα ειναι ο πιο safe τροπος.

Πληροφοριακά, μη νομίζεις ότι είναι απίθανο να τους βγάλεις μια μέρα απ' τη ντουλάπα και να μην τους διαβάζει το σύστημα ή να μη βλέπεις τίποτα μέσα..

Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο, όχι και απίθανο όμως.

Δημοσ.

Να συμπληρώσω ότι το raid δεν αντικαθιστά το backup, και το αντίστροφο.

Και οι δύο λύσεις καλύπτουν καλύτερα διαφορετικά ενδεχόμενα.

Το RAID1(/5/6/10) εξασφαλίζει ότι στην περίπτωση που χαλάσει κάποιος σκληρός δίσκος τα δεδομένα σου θα είναι άθικτα με τις τελευταίες αλλαγές τους μέχρι το τελευταίο byte, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάτι για να τα ανακτήσεις και χωρίς να πάψουν να είναι διαθέσιμα έστω και για μισό δευτερόλεπτο. Αν γίνει όμως μια ανεπιθύμητη αλλαγή, π.χ. διαγραφούν κάποια αρχεία, το RAID θα την αναπαράγει ευχαρίστως σε όλους τους δίσκους γιατί δε μπορεί να ξέρει ότι ήταν ανεπιθύμητη.

Το τακτικό backup από την άλλη εξασφαλίζει ότι στην περίπτωση που γίνει κάποιο ανθρώπινο λάθος ή λάθος του λογισμικού και διαγραφούν ή γίνουν corrupt κάποια αρχεία, θα μπορείς να κάνεις roll back στο πιο πρόσφατο backup το οποίο, ανάλογα πότε έγινε, θα έχει αυτά τα αρχεία είτε με τις τελευταίες τους αλλαγές είτε με αρκετά πρόσφατες για να περιοριστεί όσο γίνεται η ζημιά. Αλλά όλες οι αλλαγές που έγιναν μετά το τελευταίο backup θα χαθούν.

Οπότε αν έχεις σημαντικά αρχεία έχει νόημα και να κάνεις τακτικό backup και να έχεις RAID 1(/5/6/10).

Δημοσ.

Γενικα ολα μπορουν να συμβουν με τα κ.λ.ο pc

Και σαφεστατα δεν υπαρχει καμια εμπιστοσυνη στα windows.

Aλλα γενικα οσο πιο παρανοικα σκεφτομαστε και καλυπτομαστε τοσο

λιγότερες πιθανοτητες να την πατήσεις.

Δημοσ.

κανεις το παρακατο..

τα ασφαληζεις σε μια τραπεζα τους λες πως αν χαθουν τα αρχεια η δεν δουλευει μετα απο καιρο θα θελω 100.000 δηνεις και τα μισα αβερτα στο χερι, μετα πας βαζεις μια βομβα και περνεις και τα χρηματα και 10 σκληρους για κορνιζα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...