Sebastienomnia Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Καλημέρα φίλες και φίλοι. Έχω κάποια δεδομένα (γύρω στα 4 ΤΒ) τα οποία δε θέλω να χαθούν, "ποτέ" αν γίνεται. Αυτή τη στιγμή τα έχω χωρισμένα σε 4 σκληρούς, του ενός ΤΒ ο καθένας. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μη χαθούν αυτά τα δεδομένα? Για συνεχές backup μη μου πείτε, το ξέρω. Απλά είναι χρονοβόρο και κουραστικό. Θέλω κάτι πιο σταθερό.. Κάποια λύση? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
disqualified Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Σε λιγα χρονια θα βγουν μεγαλυτεροι σκληροι και ετσι σιγα σιγα θα μεταναστευεις τα δεδομενα σου. Η μονη λυση που εχεις τωρα ειναι να παρεις αλλους 4 σκληρους και να τα εχεις εις διπλουν. Το πιο σιγουρο ειναι να εχεις παντα backup σε αλλους σκληρους.
Sebastienomnia Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Μάλιστα. Ψάχνομαι γενικά με το θέμα εσωτερικού-εξωτερικού σκληρού και αν θα ήταν καλό να δημιουργήσω ένα μικρό δίκτυο στο σπίτι, τοπικά και να τα έχω εκεί..
nske Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Για συνεχές backup μη μου πείτε, το ξέρω. Απλά είναι χρονοβόρο και κουραστικό. Θέλω κάτι πιο σταθερό.. RAID 1(+0), 6 ή 5 (ανάλογα πόσο σημαντικά είναι και πόσους δίσκους είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις για redundancy.
pcos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 καλά τόσο σπανια είναι αυτά που έχεις που δεν μπορείς να τα ξαναβρείς στο internet? εκτος και είναι για επαγγελματκή χρήση. για λύση ότι σου είπε ο από πάνω
the_eye Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Τα δεδομένα αυτά θα τα επεξεργάζεσαι οπότε θα αλλάζουν ή είναι κάποια σταθερά αρχεία που θα τα ανακαλείς όποτε τα χρειάζεσαι ; Για το πρώτο θέλεις RAID 5 Για το δεύτερο δες tape backup
Tablet Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Η καλυτερη λυση ειναι να παρεις αλλα 4TB να κανεις το backup και μετα κλειδωσε τους σε μια ντουλαπα η σε μια θυριδα τωρα αν εισαι τοσο ατυχος και καταστραφουν με κανα σεισμο τι να σου πω.Αλλα σιγουρα ειναι ο πιο safe τροπος.
phanispal Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 [...]μετα κλειδωσε τους σε μια ντουλαπα η σε μια θυριδα τωρα αν εισαι τοσο ατυχος και καταστραφουν με κανα σεισμο τι να σου πω.Αλλα σιγουρα ειναι ο πιο safe τροπος. Πληροφοριακά, μη νομίζεις ότι είναι απίθανο να τους βγάλεις μια μέρα απ' τη ντουλάπα και να μην τους διαβάζει το σύστημα ή να μη βλέπεις τίποτα μέσα.. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο, όχι και απίθανο όμως.
nske Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Να συμπληρώσω ότι το raid δεν αντικαθιστά το backup, και το αντίστροφο. Και οι δύο λύσεις καλύπτουν καλύτερα διαφορετικά ενδεχόμενα. Το RAID1(/5/6/10) εξασφαλίζει ότι στην περίπτωση που χαλάσει κάποιος σκληρός δίσκος τα δεδομένα σου θα είναι άθικτα με τις τελευταίες αλλαγές τους μέχρι το τελευταίο byte, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάτι για να τα ανακτήσεις και χωρίς να πάψουν να είναι διαθέσιμα έστω και για μισό δευτερόλεπτο. Αν γίνει όμως μια ανεπιθύμητη αλλαγή, π.χ. διαγραφούν κάποια αρχεία, το RAID θα την αναπαράγει ευχαρίστως σε όλους τους δίσκους γιατί δε μπορεί να ξέρει ότι ήταν ανεπιθύμητη. Το τακτικό backup από την άλλη εξασφαλίζει ότι στην περίπτωση που γίνει κάποιο ανθρώπινο λάθος ή λάθος του λογισμικού και διαγραφούν ή γίνουν corrupt κάποια αρχεία, θα μπορείς να κάνεις roll back στο πιο πρόσφατο backup το οποίο, ανάλογα πότε έγινε, θα έχει αυτά τα αρχεία είτε με τις τελευταίες τους αλλαγές είτε με αρκετά πρόσφατες για να περιοριστεί όσο γίνεται η ζημιά. Αλλά όλες οι αλλαγές που έγιναν μετά το τελευταίο backup θα χαθούν. Οπότε αν έχεις σημαντικά αρχεία έχει νόημα και να κάνεις τακτικό backup και να έχεις RAID 1(/5/6/10).
Tablet Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Γενικα ολα μπορουν να συμβουν με τα κ.λ.ο pc Και σαφεστατα δεν υπαρχει καμια εμπιστοσυνη στα windows. Aλλα γενικα οσο πιο παρανοικα σκεφτομαστε και καλυπτομαστε τοσο λιγότερες πιθανοτητες να την πατήσεις.
koromilo Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 κανεις το παρακατο.. τα ασφαληζεις σε μια τραπεζα τους λες πως αν χαθουν τα αρχεια η δεν δουλευει μετα απο καιρο θα θελω 100.000 δηνεις και τα μισα αβερτα στο χερι, μετα πας βαζεις μια βομβα και περνεις και τα χρηματα και 10 σκληρους για κορνιζα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.