Προς το περιεχόμενο

Νέο PC γύρω στα 1200 €

johnieXoX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα boys & girls,

ύστερα από αρκετό καιρό, φτιάχνω πάλι μια σύνθεση για έναν φίλο και κατέλειξα στα ακόλουθα:

Με intel:

-- mb -- ASUS MAXIMUS III FORMULA -- 205,55 €

-- cpu -- Intel Core i5-750 - 2,66GHz - 8MB -- 162,00 €

-- ram -- OCZ OCZ3G1600LV4GK 4GB (2X2GB) PC3-12800 GOLD XTC DUAL CHANNEL KIT -- 99,00 €

-- gpu -- Sapphire 5850 SVGA (PCI-Express, 1GB) -- 237,90 €

-- hdd -- Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 1TB HDD (32MB Cache, 7200RPM, Sata II) -- 86,00 €

-- psu -- TAGAN TG500-U33II SUPERROCK 500W -- 65,64 €

-- case -- COOLERMASTER RC-690-KKN1 CM 690 BLACK -- 57,18 €

-- dvd -- LG GH22NS40 SECURE DISC DVD REWRITER -- 18,14 €

-- monitor -- HP TFT 24" MULTIMEDIA W2448HC WIDE+CAMERA -- 249,35 €

Σύνολο -- 1.180,76 €

και αν πάμε σε AMD αλλάζουν μόνο:

-- mb -- GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H -- 76,71 €

-- cpu -- AMD PHENOM II X4 965 3.4GHZ QUAD-CORE BLACK BOX EDITION -- 164,98 €

Σύνολο -- 1.054,90 €

Η χρήση θα είναι σε τεχνικό γραφείο.

Intel ή AMD?

Να γίνουν αλλαγές στη σύνθεση ή όχι?

Ακούω τις απόψεις σας επί του θέματος...

Δημοσ.

Όταν λες τεχνικό γραφείο;

Αν καταλήξεις στην intel, προφανώς και δεν χρειάζεται να πας σε high end μητρική, εκτός και αν στον ελεύθερό σου χρόνο bench-άρεις.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, και αυτή είναι αρκετή.

Δημοσ.

Γιατι τοσο ακριβη μητρικη ; Αφου το pc ειναι για γραφειο γιατι βαζεις καρτα γραφικων για games ;

Επισης βαλε κανα αλλο κουτι και αλλο τροφοδοτικο π.χ. ενα enermax ή ενα pc power & cooling ή ενα seasonic. Για τη χρήση το θελει το pc, δηλαδη τι προγράμματα θα τρέχει ;

Δημοσ.

lol όμως.

Τεχνικό γραφείο με 5850!Θα μαμιούνται στη δουλειά λογικά!:P

Για το Amd rig o 965 είναι τσάμπα λεφτά.Ας πάει στον 955 στα 140€.

Για το Intel και υπόλοιπο rig ότι είπαν και οι από πάνω.

Να σημειώσω πως άνετα χωράει και ssd.

Δημοσ.

Σύνθεση από overclockers/gamers για gamers/overclockers, που καμιά σχέση δεν έχει με τις ανάγκες ενός επαγγελματία και της πραγματικότητας. Μην τρως το Hype από μια κλίκα άσχετων που δουλεύουν για τα συμφέροντα των εμπόρων.

Plasio.

28i6fyr.jpg

+

PC1.gr

ei84k7.jpg

+

35aj5he.jpg

Dell UltraSharp 2209WA 22" Widescreen LCD Monitor [2209WA]

Σύνολο : 1266 Ευρώ.

Δημοσ.

Ας τα πάρουμε ένα ένα..

Ο υπολογιστής θα είναι το κυρίως Workstation της εταιρείας

Επιλέχθηκε το Asus κυρίως λόγω χαρακτηριστικών και σταθερότητας. Γενικά πιστεύω ότι αξίζει να τα δίνεις για ένα καλό motherboard. Εξάλλου, σε κάνα δυο χρόνια που θα αυξηθούν οι απαιτήσεις τον προγραμμάτων, χτυπάς και ένα overclocking και είσαι κύριος..

Η κάρτα γραφικών 5850 λόγω σχεδιαστικών προγραμμάτων και 3D απεικονίσεων.. λεφτά για firegl και fx δεν παίζουν... οπότε επιλέχθηεκε αυτή.. εεε αν χρειάζεται ας παίζουν και κάνα παιχνιδάκι...

Παίζει και η 5770, με 100 € κάτω, αλλά με 24'' οθόνη δεν ξέρω αν θα τα βγάζει πέρα..

Το τροφοδοτικό επιλέχθηκε καθαρά και μόνο για αυτό:

http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3516&p=35

βγαίνει τρίτο στο test του anandtech και καθώς τα δύο πρώτα δεν τα βρίσκω στην ελληνική αγορά...

O SSD είναι καλή λύση, αλλά μάλλον θα το κοιτάξουμε για το μέλλον... αν εξοικονομηθούν λεφτά από αλλού, ίσως να τον επιλέξουμε..

Δημοσ.

overclocking σε γραφειο ? κ που παει η σταθερωτητα που ηθελες με την asus μητρικη . οχι οτι ειμαι κατα του overclock .

Δημοσ.

όχι κάνα τρελό overclocking. π.χ. εγώ τρέχω τον Q6600 στα 2,96 24ώρες το 24. Σιγά τα αυγά δηλαδή...

Γι'αυτό θέλω αξιόπιστο motherboard ώστε να δουλεύει αξιόπιστα συνέχεια, έστω και με ένα λόγικό overclocking...

Δεν είναι προτιμότερο να δουλεύω τον i5 750 24 συνέχεια στα 3,00 πάνω στο asus από το να τον δουλεύω στα 3,00 πάνω στο asrock?

Δημοσ.

οχι αλλα αν πχ ηθελε να κλοκαρει τον i5 στα 3,8 για γραφειο δεν ειναι κ οτι πιο αξιοπιστο. υποψην θερμοκρασιες . μια χαρα ειναι κ η msi που προταθηκε για τα 3g .

Δημοσ.
όχι κάνα τρελό overclocking. π.χ. εγώ τρέχω τον Q6600 στα 2,96 24ώρες το 24. Σιγά τα αυγά δηλαδή...

Γι'αυτό θέλω αξιόπιστο motherboard ώστε να δουλεύει αξιόπιστα συνέχεια, έστω και με ένα λόγικό overclocking...

Δεν είναι προτιμότερο να δουλεύω τον i5 750 24 συνέχεια στα 3,00 πάνω στο asus από το να τον δουλεύω στα 3,00 πάνω στο asrock?

δηλαδη η Asrock που ειναι 8υγατρικη της Asus αλλα κανει ~100 ευρω λιγοτερα δν κανει.

Δεν ειναι λογικη αυτη.

Μια συν8εση σαν του grimpr ειναι πιο κοντα σε αυτα που χρειαζεται μια τετοια δουλεια.

Και η στα8εροτητα που λες(ασχετα με το o/c)δεν εχει να κανει με "ακριβο" hardware αλλα με αυτον που κα8εται πισω απο το οποιοδηποτε hardware.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...