kos6101991 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 γεια σας!!ειμαι καινουργιος στν προγραμματισμο και χρησιμοποιω για τν c++ το dev c++.μας ειπαν στη σχολη να δημιουργησουμε προγραμμα με συνδυασμο αρχειων και οχι το προγραμμα να ειναι ενα αρχειο!δεν γνωριζω ομως πως γινεται στο dev c++ !αν καποιος γνωριζει κατι παρακαλω ας με βοηθησει !ευχαριστω..!!!!
jimmysnn_17 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Λογικά αυτό που θα θέλει είναι είτε να φτιάξεις project ή να αποθηκεύσεις όλα αρχεία σου (.c κλπ) σε ένα φάκελο. συνήθως για αρχή θέλει το δεύτερο
kos6101991 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 το πρωτο το εκανα και μου βγαζει build error.τωρα για το δευτερο δεν νομιζω να λειτουργησει γτ μας ζητηθηκε, ενα ενιαιο προγραμμα που να αποτελειται απο αρχεια!θα σας βνοηθουσε αν ανεβαζα τον κωδικα....??
kos6101991 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 to proto arxeio!!! #include <iostream> using namespace std; int x=20000; void f() { int x; x=2; cout<<x<<endl; cout<<:<<endl; } to deytero: #include <iostream> using namespace std; int x=30000; void f() {int y=x; int x=2; cout<<x<<endl; cout<<y<<endl; } ayta t 2 prepei na ginoun ena programma.mas eipe oti prepei na ginei link.
pinball_elf Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 [OFFTOPIC] Πρέσεχε τα greekglish σου γιατι μπορεί να σου κλειδώσουν το thread! [/OFFTOPIC] Μάλλον πρέπει να φτιάξεις και τα παρακάτω αρχεία επιπλέον: ένα header αρχείο για κάθε ένα απο τα παραπάνω αρχεία, π.χ. file1.h (έαν το πρώτο αρχείο έιναι το file1.cpp) τα οποία θα περιέχουν μόνο την δήλωση των παραπάνω συναρτήσεων, π.χ.void f();, και ένα άλλο αρχείο ακόμα, π.χ. main.cpp, που θα περιέχει την main συνάρτηση και στο οποίο θα γίνονται #include τα δύο header αρχεία και θα καλούνται οι αντίστοιχες συναρτήσεις. Παρατήρησα όμως ότι και οι δύο συναρτήσεις έχουν το ίδιο όνομα, πράγμα που θα δημιουργήσει προβλήματα κατά την μεταγλώτηση. Οπότε προτείνω να αλλάξεις τουλάχιστον το όνομα της μίας συνάρτησης.
jtsc21 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 εγω παλι νομιζω οτι θελει namepaces ο τυπος σωστος γιατι ετσι τα "πακεταρεις" ολα.Αν και στο συγκεκριμενο παραδειγμα μου φαινεται λιγακι τραβηγμενο
pananton Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 δεν νομιζω να χρειαζεται namespace για αυτα τα εισαγωγικα... αυτο που προτεινε ο φιλος pinball_elf ειναι το πιο "βατο"... αληθεια τι σχολη εισαι?στειλε πμ (μαλλον μπορω να βοηθησω πιο πολυ)
vamitrou Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Βάλε τα 2 αρχεία σου στον ίδιο φάκελο, και στο πρώτο αρχείο γράψε #include "file2.cpp". Επίσης, αν τα αφήσεις έτσι θα σου χτυπήσει ο compiler γιατί οι συναρτήσεις σου έχουν το ίδιο όνομα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.