Skakinen Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Παιδά έχω κυριολεκτικά πελαγώσει και θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως την όποια βοήθειά σας. Είμα σε μάλλον επείγουσα αναζήτηση οθόνης διότι η τωρινή μου (μια flat EIZO 15άρα 7ετίας) εδώ και μέρες τρεμοπαίζει συνεχώς και διαισθάνομαι ότι είναι στα τελευταία της. Έκανα μια βόλτα στα σχετικά καταστήματα και από αυτά που είδα, πιστεύω ότι οι 22 ίντσες είναι το μέγεθος που θα ήθελα. Επίσης από διαδικτυακή μελέτη (σε fora κλπ) κατέληξα στο format 16:10 λόγω της χρήσης της. Προορίζεται για γενική all-around χρήση με έμφαση στο surfing και στις εφαρμογές γραφείου. Video ελάχιστα και παιχνίδια καθόλου. Το budget κυμαίνεται γύρω στα 300 ευρώ αλλά αν πρόκειται για κάτι πραγματικά αξιόλογο θα μπορούσα να ανεβώ κι άλλο, με το σκεπτικό ότι δεν αγοράζει κανείς κάθε χρόνο οθόνη. Από τη διαδικτυακή έρευνα έχω ξεχωρίσει την HP 2275W (με S-PVA panel). Review στο PRAD και στο TFT Central. Δεν την συνάντησα όμως σε κανένα από τα καταστήματα που επισκέφθηκα. Αν γνωρίζετε κάποιο πείτε μου. Πολύ καλές κριτικές διάβασα και για την DELL 2209WA αλλά αφ'ενός είναι 16:9, αφ'ετέρου, μάλλον δεν συνεχίζεται η παραγωγή της. Από τις υπόλοιπες top μάρκες (αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο), NEC και EIZO είναι πολύ ακριβές και δεν ασχολήθηκα περαιτέρω. Οι επισκέψεις μου στα διάφορα καταστήματα (Πλαίσιο, Media Markt κλπ) δεν με διαφώτισαν και πολύ, διότι οι εντυπώσεις μου από τα μοντέλα που έβλεπα δεν ξέρω κατά πόσο είναι αντικειμενικές, μιας και οι ρυθμίσεις και αναλύσεις που είχαν μάλλον ήταν στην τύχη από τους πωλητές. Στα καταστήματα αυτά, τα περισσότερα μοντέλα που έβλεπα ήταν LG (την οποία σαν μάρκα καλοβλέπω λόγω του 0 pixel warranty) και Samsung και πλέον θεωρώ πολύ πιθανό να μην καταφέρω να δω το μοντέλο στο οποίο θα καταλήξω. Πχ Dell και EIZO και HP δεν είδα πουθενά. Στο μεταξύ όσο περισότερα reviews διαβάζω τόσο περισσότερο πελαγώνω. Από την άλλη σκέφτομαι μήπως το παραψειρίζω το όλο θέμα και τελικά κάνω εξίσου καλά τη δουλειά μου είτε διαλέξω οθόνη των 150 είτε των 300 ευρώ. Δεν ξέρω... Για να μη μακρηγορώ λοιπόν και σας κουράζω, θα παρακαλούσα , με βάση τις πληροφορίες για τη χρήση και το διατιθέμενο budget, να μου προτείνετε κάποιο ή κάποια μοντέλα από οποπιαδήποτε μάρκα. Ευχαριστώ προκαταβολικά
grmaster2 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 η 2209wa πρέπει να είναι 16:10, http://www.prad.de/new/monitore/test/2009/test-dell-2209wa.html και μπορείς να την πάρεις από Αγγλία http://www.pcbuyit.co.uk/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=586
Skakinen Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 η 2209wa πρέπει να είναι 16:10, http://www.prad.de/new/monitore/test/2009/test-dell-2209wa.html και μπορείς να την πάρεις από Αγγλία http://www.pcbuyit.co.uk/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=586 έχεις δίκιο, είναι 16:10...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 γιατί δεν σου κάνει η Dell?
Skakinen Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Όχι, δεν είπα ότι δεν μου κάνει. Το αντίθετο, είναι στις δύο top επιλογές μου μαζί με την HP 2275W και σημαντικά φθηνότερη μάλιστα. Απλά αναρωτιόμουν αν υπάρχει και καμμιά άλλη πρόταση. Επίσης μια και το έφερε η κουβέντα να ρωτήσω κάτι άλλο. Στην αγορά οθόνης από το εξωτερικό υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να με προβληματίζει; Σίγουρα δεν είναι όπως εδώ που πάς στο μαγαζί , την παίρνεις και φεύγεις. Με την εγγύηση τί ισχύει; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:04 ---------- Ώπα, τώρα είδα και αυτό στο pcbuyit.co.uk και με χαροποίησε ιδιαίτερα: All of our Dell monitors are sold with a pixel perfect guarantee for the duration of the warranty period, in the unlikely event your monitor has ANY pixel defect we will arrange for the monitor to be replaced next working day,
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 3 χρόνια on-site πανευρωπαϊκή, δλδ παίρνεις τηλέφωνο την Dell Hellas λες τον σειριακό αριθμό της οθόνης, έρχονται σπίτι και την παίρνουν Ώπα, τώρα είδα και αυτό στο pcbuyit.co.uk και με χαροποίησε ιδιαίτερα: All of our Dell monitors are sold with a pixel perfect guarantee for the duration of the warranty period, in the unlikely event your monitor has ANY pixel defect we will arrange for the monitor to be replaced next working day, αυτό δεν ξέρω αν ισχύει για το 22αρι στην Ελλάδα, δλδ παίζει να ισχύει μόνο UK
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.