asxetoula Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Καλησπέρα, έχω κάποια video .mkv και θέλω να τα μετατρέψω σε DivX. Δοκίμασα τα εξής προγράμματα: - OJOsoft Total Video Converter το οποίο μου βγάζει μήνυμα πως το input file είναι damaged ή unsupported. Δε νομίζω να είναι όλα κατεστραμένα, άλλωστε παίζουν μια χαρά σε WMP. - MKV TO AVI CONVERTER το οποίο δίνει output >15ΚΒ ή error. - Xilisoft MKV Converter το οποίο τερματίζει μόλις πατάω "Add Multimedia files" - SUPER © το οποίο βγάζει error και δεν κάνει κάτι. Τι φταίει; Τι κάνω λάθος;
John-lamia Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 google φιλε!! πχ mkv to avi.... και enter!!! ολο και κατι θα βγαλει!
asxetoula Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Έχω κάνει αναζήτηση, διαφορετικά δεν θα άνοιγα νέο thread για ένα θέμα που σίγουρα έχει συζητηθεί, από το μεσημέρι με αυτό παιδεύομαι αλλά δεν βγάζω άκρη. Θα μπορούσε κάποιος να μου πει τι μπορεί να κάνω λάθος; Ευχαριστώ!
parsifal Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 - SUPER ©το οποίο βγάζει error και δεν κάνει κάτι. Τί error; Τί λέει ακριβώς;
kurkosdr Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Το θεμα εχει ξανασυζητηθει και απαντηθει: Link
asxetoula Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Τί error; Τί λέει ακριβώς; Αν θυμάμαι καλά δεν έβγαζε κάποιο συγκεκριμένο κωδικό σφάλματος, απλά έγραφε με κόκκινα γράμματα ERROR! Παρεπιπτόντως, πλέον δεν μπορώ να ανοίξω με τίποτα το πρόγραμμα τώρα... Έκανα απεγκατάσταση, επανεκκίνηση και ξανά εγκατάσταση και πάλι τίποτα. Τα έχει παίξει ο υπολογιστής μου; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:27 ---------- Το θεμα εχει ξανασυζητηθει και απαντηθει: Link Ναι τα διάβασα, τα δοκίμασα αλλά δεν έβγαλα άκρη.
Bspus Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δοκιμασε και το automkv. Υποστηριζει και τα 2 container formats (avi, mkv) και τα 2 codec (χ264, divx) Λογικα θα μπορεις να του δωσεις ενα mkv και να του πεις να φτιαξει ενα avi με divx και mp3 οτι και αν περιεχει μεσα το πρωτοτυπο
kurkosdr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Οδηγος/How-to: Μετατροπη απο MKV σε Divx AVI Τους τελευταιους μηνες ολο και περισσοτερα MKV βιντεακια κυκλοφορουν στο διαδικτυο, και φυσικο ειναι να θελουμε να τα μετατρεψουμε σε Divx avi ωστε να μπορουν να αναπαραχθουν απο το standalone divx player μας. Τι ειδους βιντεακια ειναι ομως τα MKV; Στην θεωρια, τα MKV μπορουν να φιλοξενησουν μια μεγαλη γκαμα τυπων βιντεο. Στην πραξη ομως, χρησιμοποιουνται κυριως για δυο τυπους βιντεο: -Αποθηκευση βιντεο σε μορφη συμβατη με Divx AVI (mpeg4 asp) -Αποθηκευση βιντεο σε μορφη H.264, η οποια δεν ειναι συμβατη με Divx AVI (mpeg 4 avc) Το πρωτο πραγμα λοιπον που πρέπει να κανουμε ειναι να δουμε γιατι απο τα δυο προκειται: Βημα 1ο: Παιζουμε το βιντεακι με το προγραμμα αναπαραγωγης VLC (Download VLC). Βημα 2ο: Ενω παιζει το βιντεακι, παταμε Tools --> Codec Information Βημα 3ο Στο παραθυρο που θα εμφανιστει, βλεπουμε τι λεει διπλα απο το Ροή -> Ειδος: Βιντεο --> Κωδικοποιητης: Βημα 4ο: Τι γραφει διπλα απο το "Κωδικοποιητης";; ________________ - Αμα γραφει "XVID", "DX50", "DIVX" ή "3ivx" τοτε το σημαινει οτι το βιντεακι ειναι ηδη σε μορφη συμβατη με Divx avi. Οποτε, το μονο που εχουμε να κανουμε ειναι να "βγαλουμε" το βιντεο και τον ηχο απο το αρχειο mkv και να το "βαλουμε" σε ενα αρχειο avi. Παμε. Βημα i: Κατεβαζουμε το προγραμμα MKVToolnix και το ξεζιπαρουμε Βημα ii: Kατεβαζουμε και το προγραμμα MKV extractGUI και κανουμε copy paste τα αρχεια που βρισκονται μεσα στον φακελο του MKVExtractGUI σε αυτον του MKVToolnix. Μετα τρεχουμε το MKVextractGUI.exe Βημα iii: Τωρα με ενα drag n drop (ή με κλικ στο "..." του input) σερνουμε το mkv στο προγραμμα. Βημα iv: Τσεκαρουμε το video και το audio, και παταμε "extract". Αμεσως δημιουργουνται δυο νεα αρχεια, ενα .avi (το βιντεο) και ενα .mp3 (ο ηχος) Βημα v: Τωρα που "βγαλαμε" τον βιντεο και τον ηχο μεσα απο το mkv αρχειο, καιρος να τα βαλουμε σε ενα avi αρχειο και τα δυο. Κατεβαζουμε το AviMux. Παταμε Open Avi και διαλεγουμε το avi αρχειο (το βιντεο). Μετά παταμε "add", αλλαζουμε το "αρχεια τυπου" σε Mp3 και βαζουμε και το mp3 αρχειο (τον ηχο). Παταμε go και ειμαστε ετοιμοι. Το αρχειο που θελουμε ειναι το output.avi. Ετσι, με δυο μονο προγραμματακια που δεν απαιτουν ουτε install (MKV ExtractGUI και AVImux), καταφεραμε να μετατρεψουμε το mkv σε ενα avi που θα παιζει σε ολα τα divx players, χωρις απωλεια ποιοτητας, χωρις μετατροπες, σε λιγοτερο απο 3 λεπτα! (αρκει φυσικα να ειναι σε μορφη συμβατη με divx avi) Σημειωση: Αν στο Βήμα iv ο ηχος δεν βγει σε μορφη mp3, αλλα βγει σε καποια αλλη μορφη (πχ acc, ogg) θα πρέπει να το μετατρεψουμε σε mp3 με καποιο προγραμμα, πριν παμε στο βημα v. Μπορειτε να χρησιμοποιησετε αυτο το προγραμμα (μην εγκαταστησετε τα dealio toolbar, yahoo toolbar και τα αλλα που εχει μαζι, μονο το προγραμμα) ________________ -Αμα γραφει "AVC1" τοτε το σημαινει οτι το βιντεακι δεν ειναι σε μορφη συμβατη με divx, αλλα σε H.264, αρα χρειαζεται μετατροπη. Βημα i: Κατεβαζουμε το XviD4PSP Βημα ii: Τρεχουμε το προγραμμα. Παταμε Open και φορτωνουμε το αρχειο. Βημα iii: Στο "Format" διαλεγουμε "AVI Hardware HD". Στο "Video Encoding" διαλεγουμε "Xvid HQ Ultra". Μετα παταμε το κουμπακι "Ε". Στο "Encoding Mode" διαλεγουμε "Constant quality" αμα θελουμε γρηγορη μετατροπη, ή "3-pass quality" αν μας ενδιαφερει να πετυχουμε μια καλή αναλογια ποιοτητας/μεγεθους. Τωρα ηρθε η ωρα της μεγαλης αποφασης. Θελουμε να κρατησουμε την ποιοτητα κατα την μετατροπη θυσιαζοντας το μεγεθος αρχειου, ή να κρατησουμε ενα μερος της ποιοτητας, αλλα να καταληξουμε με ενα καπως μικροτερο αρχειο; Αμα θελουμε να την κρατησουμε, βαζουμε το Quantizer στο "1.0", ενω στην δευτερη περιπτωση, βαζουμε "3.0" (ή καπου ενδιαμεσα, πχ 2.4). Βημα iv: Παταμε Encode και ειμαστε ετοιμος. Σημειωση: Αμα η παραπανω διαδικασια σας μοιαζει πιο ευκολη, αφηστε με να σας πω οτι λογω τη μετατροπης του βιντεο απο τη μια μορφη στην αλλη μπορει να παρει μεχρι και ωρες, ενω θα υπαρξει απωλεια ποιοτητας ή/και αυξηση μεγεθους του αρχειου. Οποτε την κανουμε μονο οταν το βιντεο δεν ειναι σε συμβατη με divx μορφη. Αμα το βιντεο ειναι σε συμβατη με divx μορφη, προτιμηστε την αλλη διαδικασια.
micos000 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Εγώ φαντάζομαι ότι για να είναι mkv, μάλλον θα παίζει κάτι σε h264- AVC κωδικοποίηση. Ποιο γρήγορα και απλά θα έβρισκες το αντίστοιχο σε avi παρά όλη αυτή η διαδικασία.
kurkosdr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Εγώ φαντάζομαι ότι για να είναι mkv, μάλλον θα παίζει κάτι σε h264- AVC κωδικοποίηση. Μπα, μην το λες, εχω δει εγω καμποσα MKV βιντεακια που εχουν video streams συμβατα με Divx avi Οι uploaders το κανουν γιατι τους βολευει το mkv, για να βαζουν chapters και subtitles που δε υποστηριζει το avi. Αλλα αφου το video stream και το audio stream ειναι συμβατα με divx avi στις συγκεκριμενες περιπτωσεις, γιατι να κανεις μετατροπη με ενα προγραμμα οπως το super, αφου το μονο που χρειαζεται ειναι παρεις τα video και audio streams απο το mkv και να τα βαλεις σε ενα avi;
asxetoula Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Σας ευχαριστώ πολύ όλους, συγνώμη για την καθυστέρηση, έλειπα το Σαββατοκύριακο και προσπάθησα να ψάξω τα video απευθείας σε avi για να αποφύγη τη διαδικασία της μετατροπής. Ο κωδικοποιητής είναι AVC1, για αυτό δεν λειτουργούσαν τα προγράμματα που δοκίμασα; Έχω κατεβάσει το XviD4PSP, ελπίζω να δουλέψει, θα ενημερώσω αργότερα. Και πάλι ευχαριστώ, ιδιαίτερα τον kurkosdr για τον τόσο αναλυτικό οδηγό. Edit: όλα μια χαρά, δουλεύει!
kurkosdr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Σας ευχαριστώ πολύ όλους, συγνώμη για την καθυστέρηση, έλειπα το Σαββατοκύριακο και προσπάθησα να ψάξω τα video απευθείας σε avi για να αποφύγη τη διαδικασία της μετατροπής. Ο κωδικοποιητής είναι AVC1, για αυτό δεν λειτουργούσαν τα προγράμματα που δοκίμασα; Έχω κατεβάσει το XviD4PSP, ελπίζω να δουλέψει, θα ενημερώσω αργότερα. Και πάλι ευχαριστώ, ιδιαίτερα τον kurkosdr για τον τόσο αναλυτικό οδηγό. Edit: όλα μια χαρά, δουλεύει! Αμα δοκιμασεις τα προγραμματα που αναφερονται στο σκελος για το avc1 και οχι αυτα για το Xvid/divx/dx50/3ivx, ολα πανε μια χαρα. Τωρα αμα δεν ακολουθεις τον οδηγο... οκ, δεν αναλαμβανω ευθυνη.
george69 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Καλησπέρα, έχω κάποια video .mkv και θέλω να τα μετατρέψω σε DivX. Δοκίμασα τα εξής προγράμματα: - OJOsoft Total Video Converter το οποίο μου βγάζει μήνυμα πως το input file είναι damaged ή unsupported. Δε νομίζω να είναι όλα κατεστραμένα, άλλωστε παίζουν μια χαρά σε WMP. - MKV TO AVI CONVERTER το οποίο δίνει output >15ΚΒ ή error. - Xilisoft MKV Converter το οποίο τερματίζει μόλις πατάω "Add Multimedia files" - SUPER © το οποίο βγάζει error και δεν κάνει κάτι. Τι φταίει; Τι κάνω λάθος; Φίλε μου, σου συνιστώ τον ΑΠΟΛΥΤΟ μετατροπέα- Xilisoft Video Converter Ultimate!! Εγώ με αυτόν μετατρέπω αρχεία *.mkv σε *.avi (Xvid) !!!;)
berny Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 εδω εισαι http://www.formatoz.com/download.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.