Προς το περιεχόμενο

Τι είναι η Υποστήριξη Raid που είδα σε έναν δίσκο ?

Dimitris_il_mix

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δηλαδή "χαραμίζω" εναν δίσκο έτσι ε ?? Δηλαδή θα έχω δύο δίσκους αλλά ουσιαστικά θα είναι ένας + ένας backup ίδιος ε ??

Σε καμιά περίπτωση δεν "χαραμίζεις" έναν δίσκο.

Αν έχεις RAID 1 (mirroring) ναι μεν έχεις την χωρητικότητα του ενός μόνο δίσκου από τους δύο, αλλά έχεις μεγάλη ασφάλεια. Ακόμα και να τα φτύσει ο ένας δίσκος ενώ λειτουργείς δεν θα καταλάβεις τίποτα. Το μηχάνημα θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Αν έχεις RAID 0 (Stripping) τότε θα έχεις την χωρητικότητα και των δύο και θεωρητικά διπλάσια ταχύτητα.

Τα άλλα raid συνήθως έχεις Ν δίσκους και η χωρητικότητα είναι Ν-1. Συνήθως προτείνουν 8 δίσκους ώστε να χάνεις μόνο το 1/8 της συνολικής χωρητικότητας. Αν κάνεις raid 5 με 3 δίσκους χάνεις το 1/3 της χωρητικότητας.

Όταν ένας δίσκος λέει ότι είναι RAID edition, σημαίνει ότι προορίζονται για περιβάλλοντα που θα λειτουργούν 24/7 και έχουν μεγαλύτερο MTBF από τους άλλους δίσκους.

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει ή αν υπάρχει κανά tutorial με σαφείς οδηγίες πώς στήνεις ένα raid . Δηλαδή αν θα χρειάζεται να είναι εντελώς άδειοι οι δίσκοι , πόσο πρέπει να είναι ο καθένας σε χωρτητικότητα , σε rpm ή αν θα πρέπει να είναι ακριβώς ίδιοι. Ενδιαφέρομαι για σύστημα 2 tb.

Δημοσ.

Καλό θα ήταν να κοιτάξεις εάν υπάρχουν οδηγίες στο manual της μητρικής σου... Εάν είναι Asus έχει σίγουρα και σε πάνε βήμα βήμα. (Από τις ρυθμίσεις που κάνεις στα bios μέχρι το τέλος) Έκανα πρώτη φορά raid-0 την προηγούμενη εβδομάδα... δεν το πιστεύω τι έχανα τόσο καιρό.. δακρύζω κάθε φορά που τρέχω κάποιο πρόγραμμα στο pc μου.. μεγάλη διαφορά σε ταχύτητα! (ορίστε... πάλι δάκρυσα...:cry:)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...