Προς το περιεχόμενο

Σκληρος σε pci controller

klipitiklopos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολο το forum.

Εχω μια μητρικη Gigabyte Ga8st800 με pentium 4/2.53Mhz.

Δεν εχει ενσωματωμενο e-sata controller, και μεχρι τωρα ειχα επανω IDE σκληρους.

Θελω να βαλω 2 samsung f3 spinpoint, 500gb.

O μονος τροπος ειναι μεσω pci controller, μιας και τους θελω εσωτερικους.

Η ερωτηση μου ειναι:

Μηπως η ταχυτητα μεσω του διαυλου pci, περιοριζει την ταχυτητα διαμεταγωγης δεδομενων, ετσι ωστε να "χαραμιστει" η ταχυτητα του δισκου, και να μην εχει σημασια αν ο pci controller που θα αγορασω, θα ειναι 150Mb/1.5Gb η 3Gb/sec.;

Η να διαλεξω τον πιο γρηγορο;

Δημοσ.

Παιδια την βοηθεια σας!

Τελικα εβαλα εναν pci controller πανω αλλα νομιζω περασα λαθος driver σε ηδη υπαρχουσα εγκατασταση, με αποτελεσμα μετα την κινουμενη μπαρα με το λογοτυπο των windows στην εκκινηση, να μενει μαυρη η οθονη, και να μην κινειται ο δισκος, για να φορτωσουν τα windows.

Mπαινει σε safe mod αλλα δεν δειχνει παρα μονο τα γραμματα οτι ειναι σε ασφαλη λειτουργια.

Μπορω κατα την γνωμη σας να απεγκαταστησω με καποιον τροπο τον λαθος driver και να σωσω την παλια εγκατασταση;

Δεν εχω παρει backup και εχω σημαντικα αρχεια!

S.O.S!!!

Δημοσ.

Εβγαλα και την καρτα, επελεξα και τις τελευταιες ρυθμισεισ που λειτουργουσαν, δοκιμασα ξανα safe mode, αλλα τιποτα.

Μετα απο καποια λεπτα αναμονης, εμφανιζει τον δεικτη του ποντικιου σε μαυρη οθονη που και παλι κολλαει.

Μετα ακινητοποιειται ο δισκος.

Εχω κολλησει και δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο.

Αν βαλω δευτερο δισκο πανω με λειτουργικο, και τον πρωτο τον βαλω σαν slave, υπαρχει περιπτωση να διορθωσω κατι;

Δημοσ.

Να διορθώσεις όχι, να πάρεις backup όμως (αν ο δεύτερος δίσκος με τα Xp υποθέτω έχει γίνει εγκατάσταση στην συγκεκριμένη μητρική) ναι.

Αλλιώς δοκίμασε recovery ή κάποιο live cd.

Δημοσ.

Συγνωμμη αν γινομαι κουραστικος, αλλα επειδη δεν το εχω ξανακανει, με ενα live cd μπορω να κανω εκκινηση, και να κανω διορθωσεις στο λειτουργικο;

Στην συγκεκριμενη περιπτωση να επεγκαταστησω τον ακαταλληλο driver?

Δημοσ.

Δεν νομίζω να μπορείς με live cd να φτιάξεις το υπάρχον λειτουργικό.

Το live cd έχει δικό του, live λειτουργικό, από το οποίο όμως μπορείς να πάρεις backup.

Δημοσ.

Κανε restore μεσα απο το recovery console. Ξεκινα το pc κανοντας boot απο το cd των xp.

Αφου πας στην recovery console και επιλέξεις την εγκατάσταση, συνηθως την 1 γραψε: cd\ και πατα enter, μετα γραψε cd system~1\_resto~1 και πατα enter, τελος γραψε dir και πατα enter. Μετα apo αυτο θα δεις ολα τα restore points (rp1,rp2,rp3...). Αν ειναι αρκετα θα πρεπει να πατας enter μεχρι να τα δεις ολα. Μολις τα δεις ολα γραψε: cd rp(αριθμο βαλε ενα απο τα τελευταια(οχι το τελευταίο) restore point που βλεπεις π.χ. cd rp12) και πατα enter. Μετα γραψε: cd snapshot και πατα enter. Στην συνεχεια γραψε: copy _registry_machine_system c:\windows\system32\config\system πατα enter και copy _registry_machine_software c:\windows\system32\config\software και παλι enter. Τελος γραψε exit και μια τελευταια φορα πατα enter !

Δημοσ.

O.k. guyes ευχαριστω για την βοηθεια.

Θα το παλεψω απο το απογευμα.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:35 ----------

Σε ευχαριστω EXARXEIA_CITY! Θα το προσπαθησω και μακαρι να δουλεψει!

Δημοσ.
Κανε restore μεσα απο το recovery console. Ξεκινα το pc κανοντας boot απο το cd των xp.

Αφου πας στην recovery console και επιλέξεις την εγκατάσταση, συνηθως την 1 γραψε: cd\ και πατα enter, μετα γραψε cd system~1\_resto~1 και πατα enter, τελος γραψε dir και πατα enter. Μετα apo αυτο θα δεις ολα τα restore points (rp1,rp2,rp3...). Αν ειναι αρκετα θα πρεπει να πατας enter μεχρι να τα δεις ολα. Μολις τα δεις ολα γραψε: cd rp(αριθμο βαλε ενα απο τα τελευταια(οχι το τελευταίο) restore point που βλεπεις π.χ. cd rp12) και πατα enter. Μετα γραψε: cd snapshot και πατα enter. Στην συνεχεια γραψε: copy _registry_machine_system c:\windows\system32\config\system πατα enter και copy _registry_machine_software c:\windows\system32\config\software και παλι enter. Τελος γραψε exit και μια τελευταια φορα πατα enter !

Μπα ! Δεν ήξερα ότι υπήρχε και τέτοιος τρόπος για να να κάνεις sys restore μέσα απ' την RC! (για ΧΡ)

(βασικά ήξερα έναν ΠΕΡΙΠΟΥ μπακαλίστικο, που προϋποθέτει να μπεις από άλλο λειτουργικό -διότι όσο τρέχουν τα win, δε σ' αφήνουν να κάνεις την παρακάτω αντιγραφή- ν' αντιγράψεις τα 5 αρχεία τα σχετικά με τις ρυθμίσεις συστήματος από κάποιο snapshot στο sys vol info, και να τα ρίξεις στον φάκελο win ή στο στο root,,,γιατί δεν μπορείς από RC να έχεις πρόσβαση -έλεγε εκεί που είχα δει τον τρόπο- να έχεις πρόσβαση σε άλλον φάκελο εκτός από τον win, ή το root...

Kαι ΟΠΟΤΕ σου χρειαστεί τεσπα, μπαίνεις από RC και με copy τα αντιγράφεις στο c:\windows\system32\config και βουαλά το restoration...αλλά είναι ιστορία να κρατάς backup από εκείνα τα 5 αρχεία κάθε τόσο, μέσω άλλου λειτουργικού...)

Aν όντως δουλεύει - αν μπορείς δλδ να έχεις πρόσβαση από RC στον sys vol info- είναι γαμάτος τρόπος, και σημαντικό ποστ για όσους έχουν ΧΡ...

klipitiklopos, λίγο περίεργη η κατάστασή σου - από τη στιγμή που έβγαλες την κάρτα, δεν πα να είχες εγκαταστήσει λάθος SATA driver;...κανονικά θα έπρεπε τα win να ανοίξουν....

Δε νομίζω να εννοείς win στον SATA Samsung, ναι;

*(...το "Κλιπιτικλόπος" είναι από Λούκυ Λουκ, σωστά; :-) )

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους!

Οντως Washcloud ειχες δικιο. Οταν πηγα σπιτι ξεκινησα αποφασισμενος να τρεξω τον τροπο που προτεινε ο φιλος Exarxeia city, αλλα το συστημα εκανε boot κανονικα!

Φυσικα πηρα backup αμεσως, και μετα αρχισα το παιχνιδι.

Την δευτερη φορα δεν εμπαινε και παλι στα windows, και δεν ξαναμπηκε μεχρι που τρωω μια φλασια, και θυμηθηκα οτι μετα το περασμα του λαθος driver, μου ειχε βγαλει ενα μηνυμα πριν μου ζητησει επανεκκινηση, οτι μια συσκευη usb δεν μπορει να λειτουργησει. Ειχα περασει παλιοτερα εναν pci/usb controller,και πανω του ειχα ενα scanner. Δοκιμαζω να βγαλω απο πανω αυτην την καρτα, και ω! του θαυματος μπηκε στα windows κανονικα!!! Στην διαχειρηση συσκευων ειχε ενα conflict.

Aπο εκει και περα ειδε τον driver και τον controller, και ολα κανονικα!

Τωρα κανω format τον sata δισκο.

Τωρα πως εκανε boot την πρωτη φορα απο χθες, δεν μπορω να το εξηγησω...

Any way σας ευχαριστω ολους για τον χρονο σας και την βοηθεια σας guyes!!!

Y.γ. ναι το klipitiklopos, ειναι απο Lucky Luke!

Δημοσ.

Τωρα πως εκανε boot την πρωτη φορα απο χθες, δεν μπορω να το εξηγησω...

...χα! Don't her search with the PCs friend my...

(...ήτανε δύο καρέ πολυαγαπημένα - μετά το άκουσμα τρομπέτας

στο ένα οι περικυκλωμένοι λευκοί να αναφωνούν εκπληγμένοι ευχάριστα "Το ιππικό!"

και στο άλλο οι περικυκλώσαντες ινδιάνοι να αναφωνούν εκπληγμένοι δυσάρεστα "Κλιπιτικλόπος!"

...κι όσο κι αν έχω σπάσει το κεφάλι μου απ' τη στιγμή που πρόσεξα το νικ σου σήμερα, δεν μου έρχεται από ποιό τεύχος του Lucky Luke ήταν...:-) )

(...από αυτό με τον Jeronymo ίσως......; Το Canyon Apache δλδ.....;

...αλλά μπα........)

Δημοσ.

Δεν το θυμαμαι, αλλα θα προσπαθησω να το βρω απο φιλο που εχει (αν τα εχει κρατησει λογω γαμου...) ολα τα τευχη.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 09:44 ----------

H pci μπορεί να δώσει μεχρι 130Mb/s περίπου. Οπότε ναι θα έχει μειωμένη απόδοση.

Ο διαυλος ide τι ταχυτητα μπορει να δωσει;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...