warewolf Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 ενας φιλος για πρωτη φορα θα αποκτησει pc για να γραφει κειμενο στο pc. προσπαθωντας να τον βοηθησω να επιλεξει μια σωστη και συναμα οικονομικη οθονη, παρατηρησα οτι στα καταστηματα (πλαισιο,multirama κ.τ.λ.) εχουν καποιες οθονες συνδεμενες οπου κατα 99% παιζουν μονιμα ταινιες, παιχνιδια, trailer του καταστηματος κ.ο.κ. εγω λοιπον που θελω να δω ποσο καθαρο ειναι το κειμενο σε μια οθονη πως θα το καταφερω. ? δεν θελω να του υποδειξω καποιο μοντελο και υστερα να παραπονεθει οτι βλεπει θολα, κουραζονται τα ματια του κτλ. η ηλικια του ειναι σχετικα μεγαλη, οποτε δεν τον ενδιαφερουν design παιχνιδια, ταινιες κ.τ.λ. μονο το word θα χρησιμοποιει. δυστυχως, απο οικονομικης αποψης δεν μπορει να υπερβει τα 200 ευρω (+-). παρατηρω οτι πολλα καταστηματα εχουν κατακλυστει απο samsung, lg, και τιποτε αλλο. δεδομενου οτι εχουμε γυρισει αρκετα καταστηματα και δεν βγαλαμε ακρη (αλλα ειχαν ελαχιστα μοντελα, αλλα επαιζαν μονο ταινιες κλπ) σκεφτηκα μηπως καποιος μπορει να προτεινει ενα μονιτορ για ευαναγνωστο κειμενο και μονο, ολα τα αλλα ειναι δευτερευον θεμα. δεν διευκρινιζω acpect ratio και ιντσες γιατι πιστευω οτι οποιος μου προτεινει καποια οθονη θα εχει σκεφτει και ποιες ιντσες, acpect ratio ειναι πιο καταλληλα σε αυτα τα χρηματα. σιγουρα παντως μιλαμε για οθονη 19'' και οχι μικροτερη. μην αρχισετε να μου λετε οτι σε αυτα τα χρηματα υπαρχουν 22-24 ιντσες με full-hd, ειπαμε, μονο κειμενο τον ενδιαφερει και θα ηθελα αν καποιος εχει δει με τα ματια του καποια οθονη ξεκουραστη για κειμενο, παρακαλω ας βοηθησει.
pcos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 φιλε μου όλες οι οθόνες TFT αν είναι σωστά ρυθμισμένες είναι κορυφή για κείμενο σε σχέση με τα μπαούλα που είχαμε πριν. οποτε αν πας σε οποιαδήποτε φθηνή LG 22" με 1680x1050 δεν θα απογοητευτείς. http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-W2254TQ-PF-TFT-Monitor-22-W2254TQ-PF.htm και για 19" με 1280x1024 λόγος 4:3 νομίζω πιο καλά για κείμενο από ότι μια 16:9 http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-19-L1942S-SF.htm
warewolf Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 φιλε μου όλες οι οθόνες TFT αν είναι σωστά ρυθμισμένες είναι κορυφή για κείμενο σε σχέση με τα μπαούλα που είχαμε πριν. οποτε αν πας σε οποιαδήποτε φθηνή LG 22" με 1680x1050 δεν θα απογοητευτείς.http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-W2254TQ-PF-TFT-Monitor-22-W2254TQ-PF.htm και για 19" με 1280x1024 λόγος 4:3 νομίζω πιο καλά για κείμενο από ότι μια 16:9 http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-19-L1942S-SF.htm κοιτωντας στο πλαισιο μια samsung και διπλα της μια lg (δεν θυμαμαι μοντελα) καποια στιγμη που απεικονισαν κειμενο απο το μενου ενος game παρατηρησα οτι η samsung εδειχνε πολυ θολα τα γραμματα. και οι δυο ηταν σε παρομοια κατηγορια τιμης (160-180 ευρω περιπου, δεν θυμαμαι) αυτος ειναι και ο λογος που ζητω βοηθεια, γιατι εστω και για ελαχιστα δευτερολεπτα παρατηρησα θαμπο κειμενο σε μια απο τις 2 οθονες στην ιδια σχετικα κατηγορια τιμης.
pcos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 δεν νομίζω να είναι αξιόπιστο το test που έκανες. εσύ φαντάζομαι θες να δουλεύεις word οποτε ότι και να πάρεις... απλά σου προτείνω LG λόγω του 0 pixel εγγύηση που έχουν. τώρα αν όντως δεν σου κάνει η οθόνη μπορεις να την πας για αλλαγή, για σιγουριά όμως ρωτα το αυτό. θυμάμαι παλιότερα έχω αλλάξει πράγματα στο ΠΛΑΙΣΙΟ αρκεί να μην έχει περάσει μια βδομάδα από την αγορά. ίσως όμως σου βάλουν να δεις και κείμενο εκείνη τη στιγμή αν τους πεις την απορία σου
sukalas Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δεν είναι σωστά ρυθμισμένες για να τις συγκρίνεις
warewolf Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 δεν νομίζω να είναι αξιόπιστο το test που έκανες. εσύ φαντάζομαι θες να δουλεύεις word οποτε ότι και να πάρεις...απλά σου προτείνω LG λόγω του 0 pixel εγγύηση που έχουν. τώρα αν όντως δεν σου κάνει η οθόνη μπορεις να την πας για αλλαγή, για σιγουριά όμως ρωτα το αυτό. θυμάμαι παλιότερα έχω αλλάξει πράγματα στο ΠΛΑΙΣΙΟ αρκεί να μην έχει περάσει μια βδομάδα από την αγορά. ίσως όμως σου βάλουν να δεις και κείμενο εκείνη τη στιγμή αν τους πεις την απορία σου σαφως και δεν εκανα τεστ. υποψιαζομαι δε, οτι αυτο που προλαβα να δω για ελαχιστα δευτερολεπτα ηταν απλα video του παιχνιδιου που απεικονιζε καποια στιγμη το μενου του. ομως αυτο ειναι το προβλημα στο καταστημα πλαισιο (το μικρο της στουρναρη) δεν δεχτηκαν να μας δειξουν οποιαδηποτε οθονη σε κειμενο. μονο αυτο που επαιζαν συνδεδεμενες εκεινη την στιγμη. ποιο καταστημα εχει αρκετες οθονες ανοιχτες, πολλες μαρκες και μοντελα ωστε να προσπαθησω εκει να τις δω σε κειμενο γνωριζει καποιος. ? (μεχρι τωρα πηγα σε πλαισιο, multirama, κανα δυο άλλα στην στουρναρη)
IMAndreas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Όπως σου είπαν και τα παιδιά πιο πάνω με μια φτηνή σε 19 4:3 ας πούμε είναι μια χαρά....ρυθμίζεις την φωτεινότητα να μην σε κουράζει και είσαι οκ. Τώρα σε όλα αυτά τα μαγαζιά που πήγες πόσες οθόνες είδες? Γενικά για κείμενο και για διάβασμα πάνω κάτω όλες ίδιες είναι....δεν αξίζει να πας σε κάτι πολύ ακριβό και η οθόνη που θα πάρεις δεν θα σε κουράσει.... Μην πας σε άλλα καταστήματα και κουράζεσαι τσάμπα....απλά δες πιο μέγεθος σε βολεύει περισσότερο και πάρτη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.