faklan Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Λέω να βάλω διπλό διακοπτάκι ON/OFF στα +5v και +12v σε εσωτερικό σκληρό δίσκο για να τον δουλεύω μονο οταν χρειαζεται . Θα δουλέψει το σύστημα όταν το PC λειτουργει ή θα έχουμε τσικαΒΟΟΜ ?
koumos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Ενδιαφερον...! χθες το εκανα σε ενα ανεμιστηρι με αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806154 και μου εχει μεινει ενα slot με διακοπτη on/+5/+12...Αν το κανεις ποσταρε πισω να πεις αν δουλευει! Μπορεις να δοκιμασεις να το κανεις σε μια προεκταση ενος καλωδιου για να μην κοψεις το καλωδιο του PSU σου λογικα..
DioNiSis_000 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 ακριβως το ιδιο ηθελα να κανω και εγω σε 3 εσωτερικους δισκους. αν ειναι ρυθμισμενοι να δουλεβουν σε ahci mode απο το bios γινεται. αρκει στο κλεισιμο να κανεις ασφαλη καταργηση στα win οπως και με ενα usb πριν κλεισεις το διακοπτη. το προβλημα ειναι οπως μου ειπαν και σε ενα αλλο φορουμ που το εψαχνα οτι κατα το ανοιγμα/κλεισιμο του διακοπτη μπορει να δημηουργηθει καποιο spike που ισως χαλασει το δισκο. αυτο εξαρτατε απο τον καθε δισκο και τι προστασια εχει το κυκλωμα του, και απο το ποσο καλλος θα ειναι ο διακοπτης. ετσι το αφησα και μάλλον θα παρω αργοτερα κατι τετοιο http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Accessories/Lian-Li-Ex-H33A-Hot-Swap-Hdd-Kit-Silver-C89-EXH33A-00.htm που εχει και μια επιπλεων προστασια να ειμαι σίγουρος.
faklan Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Ευχαριστώ για το χρόνο σας το spike ίσως να λύνεται με πυκνωτές αλλα τρέχα-γύρευε ... μάλον αυτο που έγραψες DioNiSis_000 ειναι καλή λύση !
The_Judas Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Ενα δίσκος που είναι σε αδράνεια καταναλώνειπόσο? 0.5-1 watt? Δεν αξίζει να τον κλείσεις. Αλλωστε ο δίσκος καταπονείται απο τις πολλές εγγραφές και βαριά χρήση όχι απο την αδρανή κατάσταση που απλά γυρνάει. Ακόμη και η διαδικασία συνεχούς ανοιγοκλεισίματος πιο πολύ φθορά θα προσδώσει παρά οτιδήποτε άλλο. Υπάρχει πάντως ένα πρόγραμμα για την δουλεια που θέλεις να κάνεις: http://revosleep.realspooky.de/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.