lakis350 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Γειά σας. Δεν ξέρω αν έχει ξαναρωτησει κάποιος κάτι τέτοιο. Έχω ηχεία 5.1 της CREATIVE για υπολογιστή και σκέφτομαι αν υπάρχει κάποιος τρόπος νά τα συνδέσω στην τηλεόραση για καλύτερο ήχο. Στον υπολογιστή μου είναι περιττά τέτοια ηχεία και γιαυτό σκέφτηκα κάτι τέτοιο. Έχω τηλεόραση Panasonic viera 42 plasma. Ευχαριστώ για όποιο ενδιαφέρον.
micos000 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Απ' ότι βλέπω στο link ΕΔΩ και στην παρακάτω photo, η tv που δείχνουν έχει otpical audio out. Αν έχει και η δικιά σου (δεν αναφέρεις το ακριβές μοντέλο), αυτό σημαίνει ότι αν το 5.1 σύστημα έχει είσοδο για οπτική ίνα (ούτε ποιο ακριβώς είναι το '5.1 της creative'),τότε ναι, μπορείς. Θα χρειαστείς ένα καλώδιο optical.
lakis350 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Την τηλεόραση δεν την έχω μπροστά μου αλλά απ' ότι θυμάμαι δέν έχει καθόλου οπτική θύρα. Είναι μοντέλο του 2007. Το σύστημα που έχω είναι για υπολογιστή. Είναι το creative inspire T6100. Ρωτάω λοιπόν αν υπάρχει κάποια πατέντα να τα χρησιμοποιήσω με την τηλεόραση. Ευχαριστώ καί πάλι.
micos000 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δες το ακριβές μοντέλο της tv γιατί αλλιώς χλομό το βλέπω. Συνήθως τα 5κάναλα ηχεία συνδέονται στην συσκευή αναπαραγωγής (dvd, blu ray, pc) και όχι στην tv. Τα τηλεοπτικά προγράμματα μέχρι πρωτίστως το καλύτερο που μπορούσαν να αποδώσουν ήταν στερεοφωνικός ήχος και αυτό όχι σε όλα τα κανάλια (μιλάω για Ελλάδα). Δεν ξέρω τα digital τι κάνουν.
kastel Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Και να είχε audio out η TV πάλι δε θα μπορούσε να συνδέσει τα ηχεία με αυτή αφού στην καλύτερη περίπτωση η έξοδο θα ήταν 2ch. Όπως και να 'χει ο ήχος θα πρέπει να περάσει από ενισχυτή πριν καταλήξει στα ηχεία. Συνήθως τα 5κάναλα ηχεία συνδέονται στην συσκευή αναπαραγωγής (dvd, blu ray, pc) και όχι στην tv. Οι συσκευές αναπαραγωγής micos000 δεν συνδέονται με τα ηχεία αλλά με την προενίσχυση ενός ενισχυτή, είτε αυτός είναι ένας απλός ενισχυτής audio είτε είναι Home Cinema είτε μια κάρτα ήχου σε ένα PC.
micos000 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Συμφωνώ με αυτό που λες kastel αλλά τα ηχεία της creative έχουν ήδη δικό τους σύστημα ενίσχυσης και φαντάζομαι ότι αν συνδεθούν σε ένα dvd player που έχει 5κάναλη έξοδο ήχου ή οπτική ίνα θα δουλέψουν κανονικά.
gehior Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 ε ναι θα δουλεψουν μονο που θελουν 3 ανταπτορες!για τα jack τιποτα αλλο!αν συνδεθουν εννοω στο dvd!για τηλεοραση τωρα δεν συνδεοντε παρα μονο αν ειναι οπτικα ή αν ειναι 2.1 !τα 5.1 δεν παιζουν σε τηλεροραση (μη οπτικα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.