Vurt Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2001 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2001 Από τον Ιούνιο του 2001 συντελείται μια κατάφωρη αδικία εις βάρος των 7.500 και πλέον εκπαιδευτικών που έλαβαν μέρος με επιτυχία στον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, αλλά δεν περιλαμβάνονται στον πίνακα διοριστέων. Το ΥΠΕΠΘ βάζει τους επιτυχόντες στην ίδια ή και χειρότερη μοίρα με τους συναδέλφους τους που απέτυχαν ή δεν έλαβαν μέρος στις εξετάσεις, στερώντας τους όχι μόνο το δικαίωμα να εργαστούν έστω και προσωρινά - στη δημόσια εκπαίδευση, αλλά και τη δυνατότητα απόκτησης προσαυξήσεων για τον επόμενο διαγωνισμό. <BR>Ενδεικτικό είναι ότι σε πρόσφατη συνάντηση εκπροσώπων μας με τον κ. Πετσάλνικο, ο υφυπουργός επέμενε ότι σύμφωνα με τον νόμο δεν υπάρχουν επιτυχόντες(!), ενώ στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι το αίτημά μας είναι δίκαιο «ηθικά και πρακτικά».<BR>Πρόσκληση για ενημέρωση - κινητοποιήσεις των άμεσα ενδιαφερομένων στη σελίδα: <BR><A HREF="http://homepages.pathfinder.gr/kepea2000/" TARGET=_blank>web page</A>
wwwtasos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2001 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2001 Ase re file!!!<P>Ego den eimai ekpaideutikos vevaia alla ston 1o diagonismo tou ASEP efaga para poly ksylo opos kai tosoi alloi asxetoi me tin ekpaideusi gia na min perasei autos o toso adikos nomos!<P>Eseis, pigate kai dosate eksetaseis, xoris na sas niaksei gia to aima pou xithike ekso apo ta eksetastika, kai tora paraponieste giati den diorizeste!<P>Den to kserate oti auto tha pathete??? Tora ti na sou po, kala na pathete? Den eimai mnisikakos...<P>Alla eixate toso empistosini stin kyvernisi pou pigate san ta provata sti sfagi...<P>Isos tora na einai arga kai isos an eixate voithisei kai seis tote na min eixe perasei alla ego ena pragma exo na po:<P>Parte ti zoi sas sta xeria sas kai diekdikiste auto pou sas anikei kai sas aksizei ekso apo tous kratikous mixanismous!<P>Filika,<BR>Tasos.
s_christos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2001 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2001 RE ante kai piaste kamia alhthinh douleia, poy moy 8elete dhmosio oloi sas gia na ara3ete.
Vurt Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2001 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2001 Συγγνώμη ρε παιδιά αν παρεξηγήθηκα αλλά το νόημα του topic ήταν να ενημερώσω τους ΑΜΕΣΑ ενδιαφερόμενους (επιτυχόντες μη διοριστέους) για τις εξελίξεις στο θέμα αυτό, που τυχόν είναι insomniacs και δεν έχουν ενημερωθεί. Σε καμμία περίπτωση δεν ζητώ, ούτε εκλιπαρώ, τη συμπάθειά σας, ούτε την κατανόησή σας για το πρόβλημά μου... Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του όποιες κι αν είναι αυτές, το ξέρω καλά αυτό... Φίλε wwwtaso κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν είχες καμμιά δουλειά έξω από από τον πρώτο διαγωνισμό, εφόσον δεν σε αφορά άμεσα το θέμα αυτό... Όσο για σένα φίλε s_christo ενδιαφέρουσα η άποψή σου, ποτέ δεν το είχα σκεφτεί έτσι... Ποιες είναι οι αληθινές δουλειές κατά τη γνώμη σου? Το γεγονός ότι προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις μας και την εκπαίδευσή μας, δε σημαίνει ότι πρέπει να αισθανόμαστε παράσιτα της κοινωνίας! Καθένας έχει το δικαίωμα να διεκδικεί αυτό που θεωρεί καλύτερο για εκείνον...
timour Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2001 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2001 Φιλε μου και γω κατανοώ αυτά που λες αλλα θα πρέπει να βλέπουμε κάποια στιγμή τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν γνωρίζω την ηλικία σου, αλλά εγώ την επετηρίδα στους καθηγητές και δασκάλους την ξέρω απο τότε που με θυμάμαι. Και γω σε κάποια φάση της ζωής μου μαθηματικός ήθελα να γίνω αλλά γνώριζα οτι με αυτή μου την απόφαση υπήρχε πιθανότητα να πεινάσω. Επιλογή σου (και μαγκιά σου φυσικά) που έγινες δάσκαλος/καθηγητής αλλά μην έχεις και την απαίτηση τώρα να σε βολέψει το κράτος. ʼνοιξε φροντιστήριο , δούλεψε σε φροντιστήριο ή κάνε ιδιαίτερα. Αυτό είναι που έχει φάει την Ελλάδα δεν το καταλαβαίνετε? Η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι ανύπαρκτη και το όνειρο πολλών είναι να γίνουν κάποια στιγμή κρατικοδίαιτοι. Έχει δίκιο ο wwwtasos και μαγκιά του που μπορεί και κινητοποιείται ακόμα και αν δεν τον "αφορά" τουλάχιστον αυτός μάχεται είναι ακέραιος εσύ τι κάνεις? Πας και συμμετέχεις σε μια παρωδία? που είναι το αίσθημα της συναδελφικότητας? Οι άλλοι που περίμεναν τόσα χρόνια τί είναι? Αισθάνομαι ντροπή φίλε μου όταν βλέπω μελλοντικούς ηθοπλάστες και παιδαγωγούς , που δουλειά τους είναι να βγάζουν σωστούς ανθρώπους απο τα σχολεία με τέτοια νοοτροπία χωρίς τιμή χωρίς ακεραιότητα.
Vurt Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2001 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2001 Φίλε timour, είμαι 34 χρονών και είμαι μαθηματικός. Βλέπεις εγώ τόλμησα ν' ακολουθήσω το όνειρό μου. Φυσικά δε φαντάζομαι να πιστεύεις οτι κάθομαι χωρίς αν κάνω τίποτα και περιμένω από το κράτος να με βολέψει... ασχολούμαι με ιδιαίτερα από το δεύτερο έτος και τα τελευταία 7 χρόνια λειτουργώ ένα μικρό φροντιστήριο λίγο έξω από Θεσσαλονίκη. Δουλεύω από τις 3 το μεσημέρι έως και τις 10, 11 και 12 το βράδυ μερικές φορές. Τα χρήματα που βγάζω υπερβαίνουν αρκετά αυτά που θα μου δίνει το δημόσιο σαν καθηγητή. Επίσης αν αυτό δεν πήγαινε καλά θα μπορούσα άνετα να ασχοληθώ επαγγελματικά με τα έπιπλα, που τώρα το κάνω σαν χόμπυ (ο πατέρας μου ήταν επιπλοποιός ). Το θέμα εδώ όμως είναι η ποιότητα ζωής (βλέπω τη γυναίκα μου που δουλεύει σε τράπεζα μόνον τα σαββατοκύριακα, καλά αυτό δεν είναι και πολύ κακό ). Όσο για το θέμα του διαγωνισμού και της επετηρίδας πιστεύω οτι πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις νέες συνθήκες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γιατί αλλιώς κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε γραφικοί. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα υπερασπιστεί τις επιλογές του υπουργείου παιδείας (έτσι κι αλλιώς τα έχουν τελείως παιγμένα οι άνθρωποι). Μη βιάζεσαι λοιπόν να αισθανθείς ντροπή για μένα, αλλά μη στενοχωριέσαι κιόλας γιατί βλέπω πάντα όλες τις κριτικές καλοπροαίρετες Όσο για το αίσθημα της συναδελφικότητας ψάξε στο δικό σου χώρο εργασίας κι αν το βρείς δείξτο και σε μένα! you're in the jungle baby!!!
wwwtasos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2001 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2001 Κοίτα φίλε, ας μην το πάμε σε προσωπικό επίπεδο το θέμα.<P>Να σου πω και γω από την πλευρά μου ότι έχω μια πολύ καλή δουλειά, είμαι μόλις 22 χρονών και αισιοδοξώ για το μέλλον γιατί όλα πηγαίνουν καλά.<P>Αλλά από την άλλη πλευρά δεν ανέχομαι ούτε το να ύπάρχουν χιλιάδες άνεργοι γύρω μου, ούτε το να υπάρχουν φτωχοί και ούτε βέβαια την αδικία.<P>Ξέρω επίσης ότι κάποια μέρα θα έρθει και μένα η σειρά μου.<P>Και γιαυτό το λόγο στάθηκα στο πλευρό αυτών που κατάλαβαν την απάτη του υπουργειου και έφαγα ξύλο μαζί τους. <P>Και θα το ξανακάνω χωρίς να έχω προσωπικό λόγο, αλλά γιατί καταλαβαίνω ότι είμαστε στο ίδιο στρατοπεδο, το στρατόπεδο των καταπιεσμένων.<P>Και όντως ρε φίλε δεν σας αξίζει τέτοια μεταχείρηση. Και αν τους ζαλίσετε κιάλλο θα φάτε και ξύλο!! Από τα γουρούνια!<P>Αλλά ρε φίλε μη νομιμοποιείτε τόσο εύκολα τα σχέδια του υπουργείου και του κράτους!<P>Εσείς ξέρετε τι σας αξίζει, όχι αυτοί! <P>Φιλικά,<BR>Τασος<P>Υ.Γ. Όσο θέλεις το συζητάμε πάντως ε?
Vurt Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2001 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2001 Σωστός φίλε wwwtaso, σε παραδέχομαι... Συγγνώμη αν ήμουν λίγο εριστικός πιο πάνω αλλά μερικές φορές μπουκώνεις κι όποιον πάρει ο χάρος Sorry ρε παιδιά αλλά αγανακτήσαμε πια... Γι' αυτό μ' αρέσει τελικά αυτό το forum Ελπίζω τουλάχιστον να το είδε κανένας επιτυχόν - αποτυχόν και να πήρε χαμπάρι την π.....ά πού μας παίχτηκε. Τέλος πάντων, τι να πεις, στην Ελλάδα ζούμε... Τρομάρα μας
Γηρυόνης Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2001 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2001 "Marching or protest don't stopping the war"<P> Πολύ σοφά λόγια ενός τεράστιου τραγουδιστή/ανθρώπου/δημιουργού. Δεν πιστεύω ότι οι διαμαρτυρίες, πορείες κλπ θα μπορέσουνε να αλλάξουνε τα μυαλά της κυβέρνησης. Μην ξεχνάτε ότι ΕΣΕΙΣ τους ψηφίσατε και τώρα διαμαρτύρεστε από πάνω. Το ΑΣΕΠ ήτανε μία δικαιολογία ώστε να κατευνάσουνε τα πνεύματα (<<στρίβειν δια του αρραβώνος>> όπως είπε και ένας ηθοποιός στην αξέχαστη Ελληνική ταινία <<Ο Ατσίδας>> ). Σας (μας) κοροϊδεύουνε. Είναι δυνατόν ποτέ οι επιτυχόντες και οι αποτυχόντες (όσον αφορούνε τις εξετάσεις πάντα) να δίνουνε μαζί μαθήματα; Τι είναι αυτά τα πράγματα; Μόνο στην Ελλάδα μπορούνε να γίνουνε αυτά. Πόσο καιρό θα μας πάρει ακόμα μέχρι να καταλάβουμε ότι τα αδυσώπητα, ύπουλα και άπληστα κτήνη που λέγοντε πολιτικοί δεν έχουνε μπέσα; Δε ζω Ελλάδα αλλά ρε γμτ πατρίδα μου είναι και στενοχωριέμαι όταν βλέπω τελειόφοιτους να αγωνίζοντε για μία θέση εργασίας (έστω και αν αυτή είναι για ένα κομμάτι ψωμί). Ένα έχω να πω. Αγωνιστήτε και μην τους αφήνεται να σας κάνουνε μαριονέτες. Πάρτε αυτό που σας αξίζει. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΛΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Χάρη τους κάνετε.<BR> Τα είπα και ξεθύμανα. Ελπίζω μόνο να μη μιλάω σε ανθρώπους που όλη τους η ζωή είναι ένας αγώνας για μία θέση στο δημόσιο.<p>[ 06-09-2001: Message edited by: Γηριόνης ]
anla Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2001 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2001 Xiliades atoma einai adikimenoi apo tin adikaiologiti auti katastasi tis kybernisis pou nomothethei kai argotera autoanarei ta nomothetimena me allous nomous...<BR>omos ligoi einai autoi pou organomena antidroun kai prospathoun na dikaiothoun.<BR>mipos mas aresei na mas pianoun "malakes" kai<BR>na to katapinoume gargara ????<BR>oloi griniazoun alla ligou prospathoun !!!<BR>ginan oi exetaseis ASEP-2000 gia aidablitous diorismous kai tha dioristoun telika oi tis <BR>epetiridas. perissotero den ekneurizomai <BR>gia tis adikies alla apo tin apatheia.<BR>oti exie kerdithei stin patrida mas einai <BR>mesa apo agones kai exergeseis !!!!<BR>as xypnisoume !!!! mas exoun anthypobalei !!!!!!!!
Vurt Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2001 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2001 Επιτέλους, εσύ ελπίζω να είσαι ομοιοπαθής! Απ' ότι βλέπω από Πάτρα... Ενημερώνεσαι για τις εξελίξεις των κινητοποιήσεών μας?
bandito Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2001 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2001 Mporei na mou e3igisei kapios, pos itan palia to sistima (epetirida)?
anla Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2001 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2001 den exo kamia sxesi me ton ASEP (software enginneer se id.epixeirisi) alla pliroforoume afenos men logo tou oti exo filous pou pernane autin tin dyskoli dokimasia kai kata deuteron olous mas prepei na mas apasxolei ti ginetai eis baros ton <BR>neon filodoxon epaggelmation !!!!!<BR>elpizo na pane ola kala kai na dikaiothite !!!
Vurt Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2001 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2001 Παιδιά όσοι διαβάζετε το post και έχετε φίλους, γνωστούς κλπ. ενημερώστε τους ότι γίνονται κινητοποιήσεις. Η μαζικότητα είναι το παν αυτή τη στιγμή. Μας το είπανε ξεκάθαρα: αν δεν είστε πολλοί δεν γίνεται τίποτα! ανεξαρτήτως αιτήματος! Στην Ελλάδα ζούμε... Δεν χωράνε δικαιολογίες του στυλ: τρέξτε εσείς και αν γίνει τίποτα πάρτε μας τηλέφωνο! Το σημαντικό ζήτημα αυτή τη στιγμή, είναι να κατεβούμε στο Υπουργείο Παιδείας το δυνατόν περισσότεροι. Κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα που έρχεται. Καμμιά φορά σκέφτομαι τι τραβάτε και σεις οι Αθηναίοι με όλες αυτές τις διαδηλώσεις και τα κλεισίματα των δρόμων... Εφιάλτης!!! Εμείς στη θεσσαλονίκη, μια έκθεση έχουμε και κάθε χρόνο ακινητοποιούμε τα αυτοκίνητά μας μέχρι να τελειώσει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.