Black Demis Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Πως μπορείτε να έχετε τα προσωπικά σας δεδομένα από το Mozilla Firefox όπου και αν είστε Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να έχετε τα προσωπικά σας δεδομένα όπως Bookmarks/passwords/preference/history κλπ του Mozilla firefox οπου και αν βρίσκετε χωρίς να χρειάζεται να έχετε μαζί σας κάποιο usb flash η κάποιο άλλο μέσο αποθήκευσης Τι θα χρειαστείτε: 1. Mozilla Firefox 3.5 η 2. Να εγκαταστήσετε αυτό το πρόσθετο 3. Λίγη προσοχή στο tutorial αυτό Καθώς κατεβάσετε και εγκαταστήσετε το πρόσθετο θα σας ζητηθεί να κάνετε επανεκκίνηση το Firefox κάντε το και μετά από την επανεκκίνηση του πιγεντε στο Εργαλεια->Weave->Preferences εκεί διαλέγετε την επιλογή "Create Mozilla Weave Account" συμπληρώστε τα στοιχεία που σας ζητάει και είστε έτυμοι με τον λογαριασμό σας(δεν θα χριστεί να το ξανακάνετε στο άλλο pc) Μόλις κάνετε Login με το λογαριασμό που δημιουργήσατε σας έχει 3 επιλογές : 1. Merge this Computer's data with data on your weave account 2. Replace everything on this computer with the data from my other device λοιπόν εσείς στην πρώτη φάση διαλέγετε την επιλογή 1 και πατάτε "Start sincing now" περιμενετε να σινγχρονιστουνε τα data sas με το server και ειστε οκ(να πατάτε την επιλογή "Εργαλεια->Weave-> sinc now" οταν κάνατε αλλαγές στο profile σας px προσθέτετε και άλλα bookmarks κλπ αν και το κανει αυτόματα κάλου κακού να το πατάτε κάποιες φορές ) Λοιπόν φτάνουμε στο τέλος:) όταν εσείς πάτε πχ σε ένα άλλον υπολογιστή και χρειαζόσαστε τα data σας απο το Firefox δεν έχετε πάρα να κατεβάσετε το addon αυτό και να κάνετε login με τον λογαριασμό που δημιουργήσατε μόλις. Κάνετε login πατάτε την επιλογή 2 και έχετε όλα σας τα στοιχειά Σε περίπτωση που ο υπολογιστής που θα συγχρονίσετε τα δεδομένα σας δεν είναι δικός σας ι απλός δεν θέλετε να κάνετε καμία αλλαγή στο υπάρχον profile που έχει(δλδ να μην πειραχτούν τπτ στο forefox) κάνετε το εξής: 1. Κλεινετε τελειος το Firefox 2. Πάτε Έναρξη->εκτέλεση και πληκτρολογείτε firefox -P 3. Στην καρτέλα που θα εμφανιστεί πατάτε δημιουργία νέου profile του δίνετε ότι όνομα θέλετε πχ "προσωρινό" και πατάτε το κουμπάκι "Εκκίνηση του Firefox" 4. Μόλις πατήσετε το κουμπάκι "Εκκίνηση του Firefox" θα εκκινιθει το firefox σαν να ανοίξει για πρώτη φορά τότε κάνετε όλες τις παραπάνω ενεργεις για να συγχρονίσετε τα δεδομένα σας 5. Στο τέλος όταν θα φεύγετε η απλός θέλετε να σβήσετε τα δεδομένα σας και να ξαναγυρίσει το firefox όπως ήτανε πριν κλείνετε τέλειος το firefox πάτε έναρξη->εκτέλεση και πληκτρολογείτε πάλι firefox -P και σβήνετε profile που δημιουργήσατε στην περίπτωση μας θα έχει όνομά "προσωρινό" λοιπόν Good Luck:)
alexzzz Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Εγώ τα bookmarks και τους κωδικούς μου τους έχω εδώ και πολύ καιρό συγχρονισμένους με το xmarks. Οι επιλογές και το ιστορικό δεν με ενδιαφέρουν και πολύ... υπάρχει και κάτι άλλο καλό για να το δοκιμάσω;
Black Demis Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 ρίξε ματιά https://mozillalabs.com/weave/
Members gsarig Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Members Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 καλά ακόμα beta είναι αυτό; Από πέρισυ το θυμάμαι... κι εγώ πάντως foxmarks χρησιμοποιώ για αυτή τη δουλειά και είμαι ευχαριστημένος. Βέβαια, το incremental sync που έχει το wave ακούγεται ενδιαφέρον, μιας και ένα από τα πράγματα που δεν μου αρέσουν στο foxmarks είναι πως όταν συγχρονίζει δεν σε αφήνει να χρησιμοποιήσεις τον browser
alexzzz Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 κι εγώ πάντως foxmarks χρησιμοποιώ για αυτή τη δουλειά και είμαι ευχαριστημένος. Βέβαια, το incremental sync που έχει το wave ακούγεται ενδιαφέρον, μιας και ένα από τα πράγματα που δεν μου αρέσουν στο foxmarks είναι πως όταν συγχρονίζει δεν σε αφήνει να χρησιμοποιήσεις τον browser εκσυγχρονίσου.... xmarks έγινε εδώ και καιρό και πόση ώρα κάνει να συγχρονίσει που σε ενοχλεί;;; εμένα τσάκα- τσάκα κάνει...
antonl Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 εκσυγχρονίσου.... xmarks έγινε εδώ και καιρό και πόση ώρα κάνει να συγχρονίσει που σε ενοχλεί;;; εμένα τσάκα- τσάκα κάνει... Αλήθεια λέει. Και για τα δύο
DDoS Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Πολυς κοπος για το τιποτα φιλε μου. Απλα σωζεις το φακελλο mozilla στο appdata......... και εχεις παρει backup τα παντα στο firefox
antonl Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Πολυς κοπος για το τιποτα φιλε μου. Απλα σωζεις το φακελλο mozilla στο appdata......... και εχεις παρει backup τα παντα στο firefox Και πώς θα έχεις τα προσωπικά σας δεδομένα όπως Bookmarks/passwords/preference/history κλπ του Mozilla firefox οπου και αν βρίσκετε χωρίς να χρειάζεται να έχετε μαζί σας κάποιο usb flash η κάποιο άλλο μέσο αποθήκευσης με τον τρόπο που περιγράφεις;
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Backup απο xmarks μπορουμε να παρουμε καποια στιγμη ωστε αν κανουμε καποιο λαθος και τα διαγραψουμε και συγχρονισουμε μετα να μπορουμε να τα επαναφερουμε ?
antonl Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Backup απο xmarks μπορουμε να παρουμε καποια στιγμη ωστε αν κανουμε καποιο λαθος και τα διαγραψουμε και συγχρονισουμε μετα να μπορουμε να τα επαναφερουμε ? Απ όσο βλέπω, το xmarks κρατάει οnline τα bookmarks των προηγούμενων 6 μηνών.
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Απ όσο βλέπω, το xmarks κρατάει οnline τα bookmarks των προηγούμενων 6 μηνών. Ευχαριστω.Μπορουμε να επαναφερουμα απο αυτα συγεκριμενη ημερομηνια αν χρειαστει ?
antonl Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Ναι, ακριβώς. Μπορείς να κάνεις και preview του εκάστοτε set από bookmarks. Απ ό,τι καταλαβαίνω δημιουργείται νέο set κάθε φορά που αλλάζεις κάτι σ αυτά.
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Ναι, ακριβώς. Μπορείς να κάνεις και preview του εκάστοτε set από bookmarks. Απ ό,τι καταλαβαίνω δημιουργείται νέο set κάθε φορά που αλλάζεις κάτι σ αυτά. Ευχαριστω.Απο που κανουμε προεπισκοπηση και επαναφορα ?
Members gsarig Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Members Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 εκσυγχρονίσου.... xmarks έγινε εδώ και καιρό και πόση ώρα κάνει να συγχρονίσει που σε ενοχλεί;;; εμένα τσάκα- τσάκα κάνει... σωστός για το xmarks για τον συγχρονισμό των bookmarks, φαντάζομαι πως παίζει ρόλο και το πόσα έχεις - εντάξει, δε λέω ότι καθυστερεί και τόσο πολύ (κάποια δευτερόλεπτα κάνει σε μένα) αλλά αν μπορείς να το αποφύγεις δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνεις. Έτσι κι αλλιώς τον λογαριασμό στο weave τον έχω ήδη φτιάξει εδώ και καιρό (το είχα δοκιμάσει όταν είχε πρωτοβγεί, ψάχνοντας για αντικαταστάτη του google browsersync τότε) - αν δεν βαρεθώ μπορεί να το δοκιμάσω
antonl Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Ευχαριστω.Απο που κανουμε προεπισκοπηση και επαναφορα ? Απ το interface του συγκεκριμένου addon.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.