Προς το περιεχόμενο

επιλογή Σκληρού Δίσκου 750gb ..

Dimitris_il_mix

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω δει στο e-shop δύο δίσκους 750gb:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303604 και

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301684 .

Έχουν ίδια τιμή! Ποιον προτείνετε ?? Βέβαια ο δεύτερος δεν είναι διαθέσιμος προς το παρόν!

Αξίζει να περιμένω να γίνει διαθέσιμος ή να παρω τον WESTERN DIGITAL ?

Και κάτι άλλο.. είχε πάρει καπου το μάτι μου οτι κάποιοι δίσκοι BARRACUDA ήταν προβληματικοί (μια παρτίδα.. κάπως ετσι). Θυμάστε ποιοι το είχαν ?

(Πριν λίγες μέρες όταν επέλεγα να μου εμφανιστούν δίσκοι στο e-shop 750gb μου έβγαζε πολλές επιλογές! Τώρα μόνο 2 !! Που πήγαν οι άλλες ενας θεός ξέρει!!)

Δημοσ.

Αν σκοπεύεις να στήσεις λειτουργικό πάνω,θα έλεγα να μην πας στον WESTERN DIGITAL WD7500AAVS 750GB CAVIAR GREEN SATA2,κυρίως λόγω στροφών(rpm).

Επίσης αν θες οπωσδήποτε από e-shop(*),θα σου έλεγα είτε να περιμένεις λίγο να ξαναβάλουν 750ρηδες είτε να πας σε έναν 640gb,δηλαδή WESTERN DIGITAL WD6401AALS 640GB CAVIAR BLACK SATA2 ή και τον WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA(με προτίμηση στον 1ο,τον οποίο θέλω να τσιμπήσω κι εγώ κάποια στιγμή για να κάνει παρέα στο 2ο,τον οποίο ήδη έχω,όπως και το μισό insomnia).

Για Seagate δε μιλάω λόγω μη ολοκληρωμένης γνώσης,αλλά και μιας μικρής(κι ηλίθιας) προκατάληψης,οπότε περίμενε γνώμες από άλλα παιδιά.

Για τους Seagate που λες ότι είχαν πρόβλημα,νομίζω αναφέρεσαι στους Seagate Barracuda 7200.11.Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

(*)Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή το plaisio έχει λίγο μεγαλύτερη ποικιλία.

Δημοσ.
Αν σκοπεύεις να στήσεις λειτουργικό πάνω,θα έλεγα να μην πας στον WESTERN DIGITAL WD7500AAVS 750GB CAVIAR GREEN SATA2,κυρίως λόγω στροφών(rpm).

Επίσης αν θες οπωσδήποτε από e-shop(*),θα σου έλεγα είτε να περιμένεις λίγο να ξαναβάλουν 750ρηδες είτε να πας σε έναν 640gb,δηλαδή WESTERN DIGITAL WD6401AALS 640GB CAVIAR BLACK SATA2 ή και τον WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA(με προτίμηση στον 1ο,τον οποίο θέλω να τσιμπήσω κι εγώ κάποια στιγμή για να κάνει παρέα στο 2ο,τον οποίο ήδη έχω,όπως και το μισό insomnia).

Για Seagate δε μιλάω λόγω μη ολοκληρωμένης γνώσης,αλλά και μιας μικρής(κι ηλίθιας) προκατάληψης,οπότε περίμενε γνώμες από άλλα παιδιά.

Για τους Seagate που λες ότι είχαν πρόβλημα,νομίζω αναφέρεσαι στους Seagate Barracuda 7200.11.Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

(*)Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή το plaisio έχει λίγο μεγαλύτερη ποικιλία.

Δεν σκοπεύω να στήσω λειτουργικό σε αυτόν!! Τον χρειάζομαι απλά σαν έναν έξτρα δίσκο για data ! Δεν θέλω οποσδήποτε απο e-shop.. και απο το πλαισιο μια χαρα! Απλά θα προτιμούσα 750gb !! Αν έχετε να μου προτείνετε κάτι καλό δεκτό . . :-)

O seαgate 750gb που ανέφερα ( (1) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301684 ) πως σας φαίνετε ??

Στο πλαίσιο παίζει και ο Western Digital : (2) http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/WD-Caviar-Black-WD7501AALS-750GB-HDD-32MB-Cache-7200RPM-Sata-II-WD7501AALS.htm !!

Μεταξύ των δύο τελευταίων ποιον προτιμάτε :S ?? (ελπίζω να είναι εντάξει και οι δύο)

Ρε παιδια μπερδεύτηκα.. βρήκα και άλλον εναν Western Digital : (3) http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Western-Digital-AV-GP-Green-1TB-HDD-32MB-Cache-7200-rpm-Sata-2-WD10EVDS.htm !

Βλεπω οτι ο (2) με τον (3) έχουν τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά εκτός απο την χωρητικότητα (ο (3) ειναι 1ΤΒ !) ! Είναι δηλαδή ακριβώς οι ίδιοι στην λειτουργία τους και διαφέρουν μόνο στην χωρητικότητα?? Γιατι αν ναι, δίνω 6 ευρώ παραπάνω και παίρνω τον δίσκο με το 1ΤΒ !

Δημοσ.

Εφόσον είναι αποκλειστικά για data storage,μια χαρά θα την κάνει τη δουλειά του ο δίσκος.Ωστόσο,εγώ θα επέλεγα κάτι άλλο,με το σκεπτικό ότι υπάρχει πιθανότητα στο μέλλον(κοντινό ή μακρινό),είτε μετά από κάποια αναβάθμιση,είτε μετά από(χτύπα ξύλο) ζημιά στον κύριο σκληρό μου να χρειαστεί να περάσω λειτουργικό στον καινούριο αυτό δίσκο.Οπότε ας έχω και τον καινούριο 2ο σκληρό στα ίδια ή και καλύτερα χαρακτηριστικά.

Μεταξύ των 2 που είπες,θα προτιμούσα τον WD...Αλλά ήταν προφανής η προτίμησή μου,βάσει των λεγομένων μου στο προηγούμενο post μου.

Ο (2) με τον (3) δεν είναι ακριβώς ίδιοι(πέρα απ'τη χωρητικότητα βεβαίως).Ο (3) είναι κι αυτός 5400-7200rpm,συμπεριφέρεται δηλαδή λειτουργικά σαν αυτόν για τον οποίο ρωτούσες στο 1ο σου post(απλώς δεν είναι και πολύ σωστό το "σκέτο" 7200 rpm που αναφέρεται στον τίτλο του δίσκου).Γενικά οι Western Digital με την λέξη Green ή GP στην ονομασία τους δεν δουλεύουν σταθερά στις 7200rpm.

Και πάλι στο λέω για να μην παρεξηγηθώ:μια χαρά θα σου βγουν οι δίσκοι αυτής της σειράς αν τελικά του επιλέξεις.Θεωρούνται αξιόπιστοι,απ'όσα διαβάζω κι έχω ακούσει.Απλώς σου έδωσα στην αρχή και κάποιους λόγους να επιλέξεις κάτι άλλο.

Τελικώς,σου προτείνω τους 2 δίσκους που ανέφερα στο 1ο μου post(640gb) κι αυτόν(750gb).Κι αν θες να πας στο 1TB,αν διάβασεις κι άλλα topics του insomnia,παντού προτείνεται αυτός ο Samsung(στα τεστ πάντως φαίνεται να πετάει).

Δημοσ.

Συνοπτικά, o Seagate είναι σαφώς πιο γρήγορος και ο WD πιο αργός και λίγο πιο κρύος, και οι δύο είναι αξιόπιστοι, up to you ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...