Προς το περιεχόμενο

Another ECDL topic [info needed]

tolis_01

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά. Έψαξα τα υπόλοιπα τόπικ περί ecdl αλλά έλεγαν κυρίως για την ανανέωση και αν χρειάζεται και για τα προγράμματα που χρησιμοποιούν. Εξακολουθώ να έχω κάποιες απορίες και άνοιξα το τόπικ. Κυρίως περί των φροντιστηρίων και τις τιμές. Η κατάσταση εχει ως εξής:

Με πήραν από το φροντιστήριο που έκανα αγγλικά (interlingua) και μου είπαν πως ο ομιλός τους στην πληροφορική (intered) κάνει έκπτωση 50% στους σπουδαστές της interlingua. Συζήτησα με τον υπεύθυνο εκεί, αλλά περισσότερο με μπεέρδεψε παρά με διαφώτισε :-( :cry:

Αυτοί μου είπαν πως:

- Η τιμή είναι με την έκπτωση περίπου 400 ευρώ. Συν τα παράβολα για κάθε ενότητα που θα δίνουμε.

- Μου είπαν ότι οι πιστοποιημένοι φορείς είναι έξι. Οι ecdl, keycert, microsoft και άλλοι τρεις που δεν θυμάμαι (η εκπαιδευτική σύμβουλος που μίλησα προσπαθουσε να μας πείσει πως της ms έχει περισσότερο κύρος).

- Μιλάμε για το "μεσαίο" πρόγραμμα κάθε φορέα, το αντίστοιχο με το lower των αγγλικών απ'ότι μου είπε (το μικρό λέει δεν αξίζει καν, το μεγάλο είχε απαγορευτική τιμή).

Και έρχονται οι απορίες μου:

1) Είναι όντως καλή η τιμή; Γιατί απ'ότι κατάλαβα, μαζί με τα παράβολα (7 ενότητες νομίζω, επί 50 ευρώ πχ στην περίπτωση του cambrige) θα πάω στα 700 ευρώ, που μάλλον είναι η τιμή που έχουν παντού. Ή μήπως οι άλλοι είναι πιο ακριβοί; (700 ευρώ δηλαδή συν τα παραβολα; )

2)Τα βιβλία πόσο κάνουν περίπου;

3) Ποιον φορέα να επιλέξω; Υπάρχει κάποιος πιο εύκολος; (πχ στα αγγλικά είναι κάπως γνωστό πως το michigan είναι πιο ευκολο απ'το cambrige).

Thanks in advance :-)

Δημοσ.

Είχα δώσει το 2005 το ECDL CORE ( αυτό με τις 7 ενότητες), δε ξέρω αν ονομάζεται κάπως έτσι, έδινες για κάθε ενότητα 25 ευρώ ( μιλάω για τα εξέταστρα) και γύρω στα 40 ευρώ για να σου βγάλουν την κάρτα εξεταζόμενου. Τα βιβλία κάνουν γύρω στα 12 ευρώ για κάθε ενότητα ανάλογα τις εκδόσεις και υπάρχουν και βιβλία που έχουν όλες τις ενότητες μαζί .

Έδωσα και τις 7 ενότητες αλλά τα βιβλία τα δανείστηκα από συγγενή μου και αγόρασα ένα βιβλίο με τεστάκια και ένα με ασκήσεις. Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος είχα πάρει αυτά που βγάζουνε για τις πιστοποιήσεις ( αν μπεις στο site θα δεις τιμές, έχει για διάφορους φορείς πιστοποίησης βιβλία).

Αν δε θες την πιστοποίηση άμεσα για δημόσιο δεν σου συνιστώ να δώσεις καν. Όλες αυτές οι πιστοποιήσεις είναι υπερκτιμημένες, πιο πολύ χρησιμεύουν για να αποδείξεις ότι ξέρεις Ms Office σε εργοδότες μικρών επιχειρήσεων, σε πιο μεγάλες επιχειρήσεις ένα τεστ αγγλικών και μία βασική εξέταση σε Word, ταχύτητα δακτυλογράφησης έχω περάσει, δεν τους έλεγε και πολλά ότι έχω Lower και ότι έχω ECDL. Μιλάω πάντα για τις προσωπικές μου εμπειρίες στην αναζήτηση εργασίας.

Τα βιβλία είναι αρκετά αναλυτικά, έχουν και ασκήσεις για εξέταση με CD με απαντήσεις αν κολλήσεις κάπου, ειδικά το βιβλίο με τα τεστάκια που έκανα ήταν αρκετά δυσκολότερο από τις πραγματικές εξετάσεις.

Για το ECDL πιστεύω ότι πρέπει να ξέρεις πάρα πολύ καλά κάθε εντολή που βρίσκεται και τους διαφορετικούς τρόπους για κάθε εντολή ( π.χ. για την εντολή "επικόλληση" ή θα πας να ψάξεις στο μενού, ή με δεξί κλικ στο μενού συντόμευσης, ή συνδυασμός πλήκτρων Ctrl+V ), για αυτό θέλει ένα στοιχειώδες διάβασμα. Δεν σου ζητάει π.χ. να φτιάξεις ένα έγγραφο από την αρχή, π.χ. ένα βιογραφικό και για αυτό θεωρώ ότι τέτοιες εξετάσεις είναι της πλάκας.

Απόφυγε τα πολυμελή τμήματα, πάρε τα βιβλία , μελέτησε και για απορίες σου κάνε κανα ιδιαίτερο. Για τις πιστοποιήσεις ρώτα στο εξεταστικό κέντρο, ρώτα πόσα πάνε τα εξέταστρα χωρίς μαθήματα, δεν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις μαθήματα.

Δημοσ.

Thanks για τις συμβουλές σου. Χμ, τα μαθήματα θα τα κάνω γιατί είμαι κάπως άσχετος από office :-D

Πάντως απ'όσο ρώτησα, η τιμή που μου έκαναν στο συγκεκριμένο φροντιστήριο είναι καλή. Από office τι χρησιμοποιούν; Το ms office 2003; Ή εξαρτάται απ'το φροντιστήριο;

Δημοσ.
Thanks για τις συμβουλές σου. Χμ, τα μαθήματα θα τα κάνω γιατί είμαι κάπως άσχετος από office :-D

Πάντως απ'όσο ρώτησα, η τιμή που μου έκαναν στο συγκεκριμένο φροντιστήριο είναι καλή. Από office τι χρησιμοποιούν; Το ms office 2003; Ή εξαρτάται απ'το φροντιστήριο;

Εξαρτάται από το φροντιστήριο, από ότι είδα βγήκα και βιβλία για το ΕCDL για το Μs Office. Σε κάποιο topic περί ECDL είχε αναφερθεί ότι σιγά σιγά τα φροντιστήρια βάζουν Ms Office 2007, άλλα έχουν Μs Office 2003. Για τις άλλες πιστοποιήσεις δε ξέρω τι παίζει.

Δημοσ.

Όπως είπε κ η black_widow αν δεν το χρειάζεσαι άμεσα για δημόσιο/βιογραφικό μην το κάνεις τώρα.

Το κόστος 400€ δεν είναι τρελή προσφορά αλλά είναι πολύ καλή τιμή. Άλλα φροντηστήρια το έχουν στα 450 (μαζί με βιβλία κλπ).

Τα office είναι συνήθως τα 2003 καθώς η ECDL δεν έχει κάνει πλήρως συμβατά τα προγράμματα εξέτασης με τα 2007 ακόμα. Κάποια φροντηστήρια έχουν πάρει το ρίσκο κ έχουν γυρίσει σε 2007. Προσωπική μου άποψη: ψάξε για φροντηστήριο με 2007....

Και για να κλείσουμε....αν δεν το έχεις άμεση ανάγκη μην το κάνεις τώρα...

Δημοσ.

Thanks παιδιά. Απ'ότι φαίνεται μπορεί να μην πάω για οικονομικούς λόγους (τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι γονείς μου. Εκείνοι εξάλλου με έπρηξαν να πάω για το ecdl -που με τη σειρά τους τους έπρηξαν άλλοι συγγενείς :P - ), οπότε ίσως να'ναι και καλύτερα, γιατί άμεσα μάλλον δεν θα το χρειαστώ.

Δημοσ.
Thanks παιδιά. Απ'ότι φαίνεται μπορεί να μην πάω για οικονομικούς λόγους (τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι γονείς μου. Εκείνοι εξάλλου με έπρηξαν να πάω για το ecdl -που με τη σειρά τους τους έπρηξαν άλλοι συγγενείς :P - ), οπότε ίσως να'ναι και καλύτερα, γιατί άμεσα μάλλον δεν θα το χρειαστώ.

Αθάνατη Ελλαδάρα!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...