Προς το περιεχόμενο

To PC μου αυτός ο άγνωστος

Cue

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντάξει η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Δε μπορώ να καταλάβω αυτά τα μηχανήματα και όσο καιρό και να ασχολούμαι, πάντα θα υπάρχει κάτι καινούριο να μάθω για την ψυχοσύνθεση τους.

Γεγονός,

Το έχω με minimum config, ένα σκληρό, floppy, vga, μία μνήμη.

Ξεκινάει κανονικά και σε τυχαίο σημείο κάθε φορά, η οθόνη σβήνει (σα να μη δίνει σήμα η VGA) και τα φωτάκια στο πληκτρολόγιο (num, caps, scroll) αναβοσβήνουν. Ο δίσκος δεν ακούγεται.

Δοκίμασα διαφορετικές μνήμες και σε άλλες θέσεις, δοκίμασα άλλη VGA, δοκίμασα να αλλάξω μπρίζα, καλώδιο, τπτ! Εκεί έχει μουλαρώσει. Την έβγαλά τελείως την μητρική από το κουτί μπας και βραχυκύκλωνε, πάλι τπτ.

Το θέμα είναι πως τα κάνει σε τυχαίο χρόνο. Επίσης, αν το πάθει, μετά δε κλείνει από το power παρά μόνο αν τραβήξω το καλώδιο της τροφοδοσίας.

Επίσης, μερικές φορές όταν ξαναβάζω το ρεύμα, πέρνει μπροστά, αλλά πάλι δε δίνει σήμα η VGA και τα φωτάκια αναβοσβήνουν πάνω στο πληκτρολόγιο.

ʼλλες φορές πάλι, ξεκινάει, αλλά το πληκτρολόγιο δε δουλεύει.

Ευχαριστώ για όσους κάτσουν και το διαβάσουν όλο αυτό και ακόμα περισσότερο αν βρεθεί λύση!

Going nuts...

Δημοσ.

Χμμμ..

Με μία πρώτη ματιά οι πιθανές αιτίες είναι:

α. Η κακή τροφοδοσία του ρεύματος από το PSU

β. Η υπερθέμανση του NorthBridge-chipset της μητρικής

γ. Κακές καλωδιώσεις στο σύστημα γενικά, οι οποίες με την θερμοκρασία "παίζουν"

Δημοσ.

Έχω χαναπετύχει κάπου κάτι παρόμοιο και τραβούσα τα μαλλιά μου, μέχρι να βρω τί είναι. Συνήθως τα περίεργα τα προβλήματα έχουν σχέση με ρεύματα.

Έλεγξε psu ή αντικατέστησε το προσωρινά, και τσέκαρε όλες τις συνδέσεις ρεύματος μέσα στο κουτί. Αυτό που είχε συμβεί ήταν ότι έπαιζε το βίσμα του psu στο σκληρό και πετούσε όλων των ειδών τα λάθη όποτε ήθελε.

sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...