Προς το περιεχόμενο

προκαθορισμενη εκτυπωση

mcmannos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ξέρει κάποιος πως μπορεί να εκτυπωθεί ένα έγγραφο σε συγκεκριμένη ώρα και μέρα, που θα του ορισουμε εμεις και να εκτελεσει την εντολη οταν ερθει η ωρα και η μερα!. υπαρχει καποιο προγραμμα?, Ευχαριστω.

Δημοσ.

φίλε δεν ξέρω αλλά αν κάποιος ξέρει θα ήθελα πολύ να μάθω τον τρόπο. πολύ καλή ερώτηση. Να περνάς κάλά και ελπίζω σύντομα να βρεις λύση στο ερώτημα σου (και εγώ μαζί με εσένα)

Δημοσ.

Για αρχείο απλού κειμένου, είναι εξαιρετικά απλό: Φτιάχνεις ένα batch file σαν το παρακάτω (αλλάζοντας κατάλληλα εννοείται path και όνομα/θύρα εκτυπωτή):

>@echo off
print X:\Path_To_File\File.txt > PRINTER_DEVICE_OR_PORT

και δημιουργείς ένα νέο task στον Task Scheduler των Windows που θα εκτελεί το συγκεκριμένο batch file όταν έρθει η ημέρα και ώρα που θέλεις.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την άμεση parsifal απάντηση αν μπορείς να γίνεις ποιο συγκεκριμένος κάποια είναι κατανοητά κάποια δεν ξέρω εγώ τι είναι π.χ

@echo off (τι είναι?)

print X(τι είναι?):\Path_To_File (είναι η διαδρομη του εγγραφου)\File.txt(το ονομα του αρχειου) > PRINTER_DEVICE_OR_PORT(είναι το ονομα του υπολογιστη???)

ο εκτυπωτής είναι συνδεμένος με usb.

για έγγραφα word-excel μπορεί να γίνει αυτό?.

Δημοσ.

Οι δύο σειρές που βλέπεις μέσα στο πλαίσιο «Κώδικας» είναι το περιεχόμενο ενός υποθετικού batch file, δηλαδή ένα αρχείο κειμένου που έχει κατάληξη .bat ή .cmd. Μπορείς να φτιάξεις ένα δικό σου, ανοίγοντας το Notepad των Windows, κάνοντας copy-paste τις δύο αυτές γραμμές και σώζοντάς το οπουδήποτε. Αρκεί μετά να αλλάξεις την κατάληξη από .txt σε .bat ή .cmd. Α, και έκανα ένα λαθάκι, η εντολή της 2ης γραμμής πρέπει να γίνει type αντί για print.

Η πρώτη γραμμή είναι προαιρετική, αν θες μπορείς να μην τη βάλεις, μικρή διαφορά θα κάνει.

Στην επόμενη γραμμή, όντως η πρώτη παράμετρος είναι η διαδρομή και το όνομα του αρχείου txt που θέλεις να τυπώσεις. Η δεύτερη παράμετρος (μετά το σύμβολο > ) είναι η θύρα που χρησιμοποιεί ο εκτυπωτής. Μπορεί όμως και να είναι μία διαδρομή δικτυακού πόρου UNC που έχουμε αντιστοιχίσει στον εκτυπωτή. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα μέσω του Printer Sharing των Windows. Παράδειγμα: Έστω ότι ο εκτυπωτής μας είναι συνδεδεμένος σε PC το οποίο έχει δικτυακό όνομα mypc. Αν ορίσουμε ως κοινόχρηστο τον εκτυπωτή και δώσουμε στο share το όνομα myprinter, τότε η αντίστοιχη διαδρομή θα έχει τη μορφή \\mypc\myprinter. Και η εντολή θα γίνει:

>type X:\Path_To_File\File.txt > \\mypc\myprinter

Για έγγραφα τύπου Word και Excel δυστυχώς δε νομίζω πως δουλεύουν τα παραπάνω. Θα πρέπει το αρχείο να τυπωθεί μέσα από τις αντίστοιχες εφαρμογές, καθώς δεν πρόκειται για απλά αρχεία κειμένου αλλά για binary formats που η κάθε εφαρμογή μόνο γνωρίζει πώς να τα ερμηνεύσει (και άρα, να τα τυπώσει). Θα γινόταν, αν οι αντίστοιχες εφαρμογές παρείχαν ένα command line switch για εκτύπωση, αλλά απ' ό,τι βλέπω εδώ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εκεί χρειάζεται άλλου είδους αυτοματισμός, κάποιο macro ίσως ή ένα 3rd party automation tool όπως AutoIt κλπ.

edit: Oρίστε κι ένα ενδιαφέρον link που βρήκα σχετικά με τα παραπάνω:

http://www.autohotkey.com/forum/topic10600.html

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...