caution Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δεν υπάρχει ένωση αγωγών χωρίς πτώση τάσης, Ιούδα...
phanispal Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Βέβαια, αυτό το review (αν και όχι φρεσκότατο) θέλει να αποδείξει ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο δραματική όσο θέλουν να "περάσουν" μερικοί σπέρνοντας FUD, αλλά το θέμα είναι ότι όντως υπάρχει voltage drop και άλλα issues με τα modular psu's.
caution Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δεν λέω ότι θα "τραβιέσαι" αν πάρεις modular - αλλά (εφόσον δεν έχεις στριμοκW&ο case) να πληρώσεις ακριβότερα ένα (έστω και ελαφρώς) υποδεέστερο προϊόν - δεν μου πάει καλά...
The_Judas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Ο tomshardware όπως πάντα υπερβάλλει και δαιμονοποιεί... "οι επαγγελματίες κατασκευαστές συστημάτων προτιμουν non-modular"... σαν τηλεοπτική διαφήμιση του SKIP μου ακούγεται αυτό Πόσο τεράστιες μπορεί να είναι άλλωστε οι απώλειες? Υπάρχουν συγκριτικά τεστ που να δείχνουν την πτώση τάσης? Αυτό που αναφέρει για φθορά και κάψιμο των συνδέσεων δεν πιστεύω να έχει συμβεί σε κανέναν αλλά ούτε καν σε εργαστηριακό τεστ. http://www.motherboards.org/articles/guides/1488_1.html Someone once said that a modular connector's pins have as much resistance as two feet of wire. I can't recall where that came from, but I think our five subjects have shown us that there's actually as much as four times as much voltage lost in a mere 18 inches of cable than there is in a modular connector. And when thinking about a loss in voltage in a modular connector, one shouldn't look just at the fact that a power supply has a modular connector, but perhaps how that modular connector is made.
caution Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 ...μου έχει τύχει να έχω και τα δύο 525 της enermax καινούργια ( pro & modu ) και πάντα το pro έβγαινε λίγο πάνω σε voltage under load - τώρα θα μου πεις 2 psu δεν είναι ικανό δείγμα, πράγματι... Πάντως δεν πιστεύω να ισχυρίζεσαι ότι οι επιπλέον ενώσεις σε αγωγούς που μεταφέρουν μερικές δεκάδες ampere είναι κάτι θετικό, που θα πρέπει να επιδιώκουμε και να πληρώνουμε για αυτό
The_Judas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δεν είπα οτι προσφέρουν κάτι περισσότερο αλλά οχι και να τα απορρίπτουμε πλήρως. Το πρώτο κριτήριο είναι η ποιότητα του τροφοδοτικού και μετά όλα τα υπόλοιπα. Σαφώς και είναι προτιμότερο να πάρει κάποιος για παράδειγμα ένα μη modular Corsair παρά ένα noname modular στην ίδια τιμή, πληρώνοντας μόνο τα καλώδια. Αλλά σίγουρα η modular διάταξη δεν αποτελεί κριτήριο κακής ποιότητας.
caution Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 ...μα σαφώς, το modular/μη modular δεν είναι πανάκεια - και η εν λόγω συζήτηση ξεκίνησε με την αντιπρόταση μου, για το ΙΔΙΟ ποιοτικότατο psu σε μη modular μορφή ( post #5 ), για τα υπόλοιπα του #21 είμαι απόλυτα +1
The_Judas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 ααα οκ... κατάλαβα. Σαφώς και δεν αξίζει τα +20 ευρώ για το modular enermax. Συγνώμη για τα οφτοπικ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.