Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με μνημες RAM


spike

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια, :P

 

Έχω ένα προβληματάκι και δεν μπορώ να το λύσω μόνος μου.

 

Έχω την μητρική P5E64 WS Evolution(με το τελευταίο bios update) με τον επεξεργαστή q9550(δεν του έχω κάνει O/C), επίσης έχει πάνω και τις μνήμες της Corsair 1600C7DHX.(είναι 4Gb, 4χ1024)

 

To πρόβλημα μου είναι το εξής, όταν βάζω και της τέσσερις μνήμες πάνω και επιλέγοντας το XMP profile το pc μπαίνει κανονικά στα windows αλλά μετά από λίγο τρώει κόλλημα και μόνο με reset επαναφέρεται.

 

Αν βάλω όμως μόνο της δυο μνήμες πάνω(dual channel) με το ΧMP profile το PC παίζει μια χαρά.

Είναι δοκιμασμένα και τα δυο κιτ εναλλάξ και παίζουν χωρίς πρόβλημα.

 

Υπάρχει τρόπος να έχω και τις τέσσερις μνήμες πάνω και να είναι στα 1600mhz ?

Δημοσ.

Απο O/C δεν ξερω τιποτα :P

 

Edit: To NB ειναι ηδη 1,8 ποσο παραπανω να παει ?

 

Εχει κανεις κανενα turotrial ?

Δημοσ.

ΝΒ 1.8 αποκλείεται να πήγε από μόνο του (ή τα παίξε το m/b και δίνει αβέρτα ρεύμα), εκτός αν εννοείς vDDR 1.8... Όπως είπε ο Φάνης, ανέβασε την τάση στο Northbridge (έχεις και 4χ1 οπότε θα ζορίζεται). Επίσης, καλύτερα να αποφύγεις το XMP, και να δώσεις καρφωτά τις ρυθμίσεις για τις μνήμες σου (1600 7-7-7-20 κλπ).

Δημοσ.

Περιτο να πω οτι τα περισσοτερα τα βλεπω κινεζικα:P μιας και δεν εχω ξανακανει Ο/C ποτε μονο οτι εχω διαβασει.

Θα παω στα bios να δω και ο θεος βοηθος :D

 

Το NB ειναι στο auto ποσο πρεπει να το παω ? τι αρχικη τιμη να βαλω ?

Δημοσ.

Το είχα στο 1,29 ολη την μερα και πριν ενα 20λεπτο με το ξανα εκανε...

Τωρα το εχω 1,31 και βλεπουμε.

Αλλα οι υπολοιπες επιλογες ειναι στο auto ομως...

Αυτη η μητρικη εχει παρα πολλες επιλογες στο manual των μνημων, εχω χασει τον μπoυσουλα :S

 

Edit: Aν βαλω το FDB 400 και CPU Ratio 7.5 τι CPU Voltage , CPU GTL Voltage και CPU PLL Voltage να βαλω για αρχη ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...