Προς το περιεχόμενο

Απορία για Homeplug

theanob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Μήπως κάποιος ξέρει αν το Homeplug δουλεύει σε 3οροφο σπίτι που κάθε όροφος έχει τον δικό του πίνακα που καταλήγουν όμως σε ένα κεντρικό;

Δημοσ.

εχουν αναφερει χωρις να το εχω δοκιμασει οτι πλεον παιζουν και σε τριφασικα ρευματα αυτα και με πολυπριζα και με Ups αλλα ποσο γρηγορα θα παιζει ειναι το θεμα.αν οι 3 πινακες παιρνουν πιο πριν απο την ιδια γραμμη λογικα ναι θα παιξει.αν ειναι τριφασικο και η καθε φαση δινει σε αλλο πινακα παμε σε πιο δυσκολα.

Δημοσ.

Παντως επειδη με ενδιαφερει και εμενα μια τετοια λυση με λιγο ψαξιμο ειδα οτι αυτο με τις φασεις το εχουν φτιαξει πλεον.

Και μια παραθεση απο wiki

Due to problems with early (pre-HomePlug 1.0) powerline technology propagating signals effectively across electrical phases in a house, there is a perception that powerline is an unreliable solution which only works in newer houses, or over short distances. This problem was effectively solved with HomePlug 1.0, and succeeding specifications such as HomePlug AV have made further improvements in whole home coverage.

Ολοκληρο το αρθρο εδω: HomePlug

Αν τελικα επιλεξεις κατι τετοιο πες μας εντυπωσεις.

Δημοσ.

Τα Devolo που έχω εγώ και ακολουθούν το πρωτόκολλο AV παίζουν κανονικά σε δύο διαφορετικούς πίνακες και σε τριφασική εγκατάσταση. Η ταχύτητα σύνδεσης είναι ικανή για divx quality, αλλά όχι για HD 720.

Δημοσ.
Παντως επειδη με ενδιαφερει και εμενα μια τετοια λυση με λιγο ψαξιμο ειδα οτι αυτο με τις φασεις το εχουν φτιαξει πλεον.

Και μια παραθεση απο wiki

Ολοκληρο το αρθρο εδω: HomePlug

Αν τελικα επιλεξεις κατι τετοιο πες μας εντυπωσεις.

Το επιβεβαιώνω απο προσωπική εμπειρεία. Με το ένα μαραφέτι στο ισόγειο, έχω δίκτυο μέχρι 2 ορόφους επάνω και 1 όροφο κάτω (δεν έχει και πιο κάτω να ελέγξω). Χρησιμοποιώ 2 συσκεύες της netgear των 85mbps και μια των 10mbps. Βέβαια οι ταχύτητες είναι κατα πολυ μικρότερες αλλά η δουλεία γίνεται.

Δημοσ.
Το επιβεβαιώνω απο προσωπική εμπειρεία. Με το ένα μαραφέτι στο ισόγειο, έχω δίκτυο μέχρι 2 ορόφους επάνω και 1 όροφο κάτω (δεν έχει και πιο κάτω να ελέγξω). Χρησιμοποιώ 2 συσκεύες της netgear των 85mbps και μια των 10mbps. Βέβαια οι ταχύτητες είναι κατα πολυ μικρότερες αλλά η δουλεία γίνεται.

απλα εσενα ειναι και σε εναν πινακα.απο εκει και περα επειδη πετυχαινεις παντα μικροτερο απο αυτο που παιρνεις μετα η λυση ειναι να παρει τα 1000αρια.και αφου εφτιαξαν και αυτο με τους πινακες μια χαρα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Θα δοκιμάσω να πάρω τα 1000αρια αν αντέξει η τσέπη και θα επιστρέψω με εντυπώσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...