therock Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Επειδη θελω να εχω προσβαση μεταξυ 2 οροφων τι θα ηταν καλυτερο, να παρω ενα ζευγαρι powerline ή ενα δευτερο ρουτερ? Και τα 2 στις ιδιες τιμες παιζουν. Τι και αν παρω το ζευγαρι στα 80 η ενα μετριο ρουτερακι παλι 80-100 ευρω κοιταω, αλλα δεν ξερω τι ειναι πιο πρακτικο. Το Powerline ειναι και πιο φορητο αν θελω να το μεταφερω και σε αλλο σπιτι σε σχεση με το ρουτερ, αλλα ειναι εξισου πρακτικο?
eliask Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δεν καταλαβα καλά το αλλο router τι θα το κανεις ? Πως θα το συνδεσεις ? Η καλυτερη λυση ειναι να κατεβασεις καλώδιο απο τον ενα οροφο στον αλλο. Αλλιως powerline.
poulinos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 ΕΝΝΟΕΙ να αγορασει ενα repeater για να δωσει απο το ενα στο αλλο.αλλα πρεπει να ειναι σιγουρος οτι παλι θα φτασει το σημα και θα χρειαστει μαλλον παραπανω ρυθμισεις για να παιξει απο οτι ενα Powerline.powerline δεν εχω βαλει απο την αλλη για να πω ποσο καλα θα παιξει οταν υπαρχουν τριφασικα οταν υπαρχουν πολυπριζα ασφαλειας κτλ.απο την αλλη το καλωδιο ναι ειναι εγγυυση
eliask Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Aaaaa τωρα το 'επιασα . ήταν βραδυ χτες και δεν ειχα καλή επικοινωνία με τον εγκεφαλο μου ( aς είναι καλά το linksys .,,,,,) powerline και πολυμπριζα ή τριφασικα δεν πανε μαζί . Εχώ βαλει και έχω δει τις διαφορες . Εαν δεν έχει τετοια θεμα τα βαζει. Καλώδιο πάντα το καλύτερο ¨-)
therock Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Καλώδιο τώρα είναι τρελή φασαρία. Repeater οντως δεν ξερω παλι αν θα παιξει. Πρεπει να το στειλω κοντα στην σκαλα που επικοινωνει με τον πανω ωροφο και το λαπτοπ πανω να ειναι κοντα στο πλατυσκαλο. Δλδ παιζει να το παρω και να ειναι αμφιροπη η λειτουργια. Τριφασικο παντως ακουα πως πλεον δεν εχουν προβλημα το Powerline. Γιατι να εχουν αραγε? Σε πολυμπριζα πανωτς (ασφαλειας και μη) δεν πιανει ε?
eliask Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 εγώ που έβαζα κατι linksys πανω σε πολύμπριζο και μετα απευθειας σε πριζες εβλεπα διαφορά 30-40 % . Π.χ τα 85αρια με πολυμπριζο έπεζαν στα 28-30 και απευθειάς στισ μπριζες 50-55. Τώρα έχω κατι belkin ( gigabit ) αλλά δεν έχουν κα΄ποιο προγραμματάκι όπως τα linksys . Ta linksys παντως ταινίες με με πολλά κοψίματα . Στο σαλόνι αναγκάστικα και τραβηξα καλώδιο και ησύχασα. Στο υπνοδωματιο έχω βάλει τα powerline kai συνδεω το wd live player για ταινιες .
therock Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Τι προγραμματακι εννοεις? Τα λινκsys τι ειχαν? Belkin powerline gigabit μιλας τωρα?
eliask Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Τα linksys είχαν ένα προγραμματακι στο cd που με την εγκατασταση σου έδινε την δυνατοτητα να βλέπεις σε τι ταχυτητα γινοταν η μεταφορα απο τα powerline . Aπο εκει αναφέρω τις μετρησεις που είχα. Οσο για τα κοψιματα στις ταινίες αυτα τα έβλεπα με τα ματια μου ¨-) Για τα belkin ναι για τα gigabit powerline μιλάω. Αυτα δεν έχουν κατι παρομοιο σαν τα Linksys οποτε δεν μπορώ να σου πω σαν μετρησεις και δεν το έχω κοιταξει με μεταφορα αρχειων για να σου πω . Ταινιες όμωε που βλέπω μέχρισ στιγμης βλέπω ανετα .
therock Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Αυτα εδω λες ε? http://www.plaisio.gr/Peripherals/Wireless-Networking/Powerline/Belkin-F5D4076CR-Powerline-Gigabit-Kit-F5D4076CR.htm 150 ευρω παει πολυ το μαλλι ομως. Και υπαρχει αραγε καποιο προγραμμα τριτου που να δειχνει την κινηση τους. Παντως λογικο να μην εχεις σπασιματα στις ταινιες. Και στ ο 30% να λειτουργουν παλι 300 θα χτυπας που ειναι υπεραρκετα. Ενω στο αλλο, το 30% του 85 παει πολυ λιγο...
eliask Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Καλά μην πιστευεις ότι πιανουν 1000αρι. Σε καμία περιπτωση . Σε κάτι Reviews που διαβασα τους ψιλοκραζουν . Λιγο καλύτερα από τα 200αρι είναι( που και το 200αρι δεν πιανει 200 κ.ο.κ). Πάντως έαν παρεις powerline το λιγότερο έιναι τα 200αρια. Αλλιώς καναλάκι προσεγμένη δουλειά σιγα σιγα και καλωδιο που θα σου κοστίσει κανα 40αρικο ολα μαζί (max ) και θα έχεις την καλύτερη λύση μακράν ........ τα 85αρια παιζουν κοντα στα 50 τα 200αρια στα 100-120 το gigabit max 300
therock Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Γενικοτερα παιζει μπαμπεσιες η μπελκιν δυστυχως. Εχει καλη αισθητικη και για καποιο λιγο τα τραβαει το ματι μου τα προιοντα τους, αλλα διαβασα στην wikipedia πως πλερωνε προσωπικο να δινει θετικα review στο amazon και τετοια. Τωρα αμα μου λες πως τα gigabit τα οποια τα χρεωνει 50 ευρω παραπανω αποδιδουν σαν 200αρια τοτε ξεφευγει το ζητημα. Μηπως δεν ειναι gigabit και ειναι "εως gigabit"? Οπως η adsl ειναι εως 24 αλλα πιανουν μεχρι 15!
eliask Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Κοιτα και τα 200αρια δεν είναι 200αρια . Αυτο το εως ισχυει και εδώ κανονικα . παιζουν πολλά πραματα και εδώ ρολο . ( αποσταση καλώδια etc etc ) Για 40 παραπάνω πέρνεις περιπου την διπλασια ταχύτητα οποτε λογική η τιμή 110-150. Οσο για αυτό που λες για την belkin θα συμφωνήσω απολυτα .... Ωραιο design αλλά......
poulinos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Καλώδιο τώρα είναι τρελή φασαρία. Repeater οντως δεν ξερω παλι αν θα παιξει. Πρεπει να το στειλω κοντα στην σκαλα που επικοινωνει με τον πανω ωροφο και το λαπτοπ πανω να ειναι κοντα στο πλατυσκαλο. Δλδ παιζει να το παρω και να ειναι αμφιροπη η λειτουργια. Τριφασικο παντως ακουα πως πλεον δεν εχουν προβλημα το Powerline. Γιατι να εχουν αραγε? Σε πολυμπριζα πανωτς (ασφαλειας και μη) δεν πιανει ε? ναι το repeater ειναι λιγο σχετικο και δεν μπορει να σου εγγυηθει κανενας οτι θα παιξει full speed το pc που θα παιρνει απο το repeater.
giorgosb83 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Αγόρασα το power line της linksys αλλά ρε παιδιά δεν καταλαβαίνω κάτι βασικό! Αφού το router μου που είναι στο Α όροφο θα δώσει στην μια συσκευή και από τον Β όροφο θα πάρω από την άλλη συσκευή, στον Α όροφο πως θα έχω internet? Αφού δεν έχει άλλη έξοδο... αν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει παρακαλώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.