FUNKER_3 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 η μανα μου με ειπε οτι ειδε στις ειδησεις οτι θα καταργειθει η βαση του 10..... γνωριζεται τιποτα?και με μια προχειρη αναζητηση βρηκα αυτο http://www.cosmo.gr/News/Hellas/255682.html
jimarass Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 η μανα μου με ειπε οτι ειδε στις ειδησεις οτι θα καταργειθει η βαση του 10.....γνωριζεται τιποτα?και με μια προχειρη αναζητηση βρηκα αυτο http://www.cosmo.gr/News/Hellas/255682.html ...ναι , για να κινηθεί λιγάκι και η οικονομία........με τους νέους άσχετους!!
Dakonblackblade Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Άντε γιατί είχαν μαραζώσει τα 1000τμήματα ΤΕΙ και ΑΕΙ σε πόλεις και χωριά με τόσο λίγο κόσμο. Φαντάσου , εύρισκες σπίτι εύκολα. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πράγματα. Πως θα ανέβουν τα ενοίκια?
FUNKER_3 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 εχει κανεις τις βασεις που υπηρχαν πριν υπαρξει η βαση του 10?
slipknot Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Και τι σχέση έχουν οι βάσεις πριν; Η "βάση του 10" επιτρέπει την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μόνο όσων έχουν συγκεντρώσει τουλάχιστον 10.000 μόρια ή έχουν Βαθμό Πρόσβασης τουλάχιστον 10. Από εκεί και πέρα οι βάσεις εξαρτώνται από τις προτιμήσεις και τη βαθμολογία των υποψηφίων.
black_widow Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Φοβούνται τα ΚΕΣ μη τους πάρουν την "πελατεία"... Για να μην πιάσεις την βάση πρέπει να είσαι τουρίστας πολλά χρόνια στο σχολείο, αδυνατώ να καταλάβω πώς κάποιος δεν πιάνει το 10. Την πρώτη φορά που έδωσα πανελλαδικές εξετάσεις στην γ' λυκείου ήμουνα τουρίστρια, κοπανατζού ( αφού στεναχωρέθηκα που μου μείνανε 10 απουσίες δικαιολογημένες αχρησιμοποίητες), ασχολιόμουνα μόνο με τα προσωπικά μου, ήμουνα σε κατεύθυνση που θέλει διάβασμα ( θεωρητική), ούτε στις εξετάσεις δεν αξιωνόμουνα να διαβάσω ( πήγα να γράψω ΑΟΘ με hangover) και έπιασα σχεδόν ένα 14 ( σε χρονιά με εύκολα θέματα). Και μόνο που πρέπει να πας στα μαθήματα, πόσες απουσίες να κάνεις πια όλο και κάτι σου μένει και για να έχεις φτάσει γ'λυκείου σημαίνει ότι δεν θα έχεις κενά χρόνων να μην μπορείς να ανταπεξέλθεις στο επίπεδο των μαθημάτων. Επίσης μετράνε και οι προφορικοί βαθμοί ( ακόμα και σε αυστηρά λύκεια ένα 10-12 το βάζουνε χαριστικά). Δεν μπορώ να βλέπω φοιτητές να κάνουν πάρα πολλά ορθογραφικά λάθη, να δυσκολεύονται πολύ στην σύνταξη γραπτού λόγου, να βλέπουν μαθηματικά και να τρομοκρατούνται ή ακόμα και να μην έχουν τέτοια προβλήματα απλά να βαριούνται να διαβάσουν ή να κάνουν μία εργασία και να παίρνουν πτυχίο με σκονάκια , αντιγραφές και γλύψιμο για να περηφανεύονται ο μπαμπάς και η μαμά ότι βγάλανε παιδί επιστήμονα. Για να μη μιλήσω για τις κοπελίτσες που πάνε και κολλάνε στους καθηγητές για να περάσουν το μάθημα.Μιλάω για το τμήμα ΤΕΙ που σπουδάζω που έχει βάση εισαγωγής αρκετά πάνω από το 10, δεν θέλω να φανταστώ τι επικρατεί σε τμήματα με βάση κοντά στο 10. Ας μάθουν καμία τέχνη, δεν είναι κακό, αμάν πια με αυτά τα κόμπλεξ.Αν σκέφτεστε το πώς θα πιάσετε τη βάση και να ελπίζετε ότι θα καταργηθεί η βάση μη χάνετε το χρόνο σας με σπουδές, δε θέλετε να διαβάσετε. Κάποιοι θέλουμε να σπουδάσουμε πραγματικά και να έχουμε ένα υψηλό επίπεδο σπουδών, όχι να πρέπει να εξηγούν οι καθηγητές στο ΤΕΙ πώς φτιάχνουμε διαγράμματα και πώς λύνονται συστήματα δύο αγνώστων:shock: Το ξέρω ότι είμαι τελείως offtopic αλλά δεν μπορώ με αυτά που βλέπω ...
Lucifer Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Μετά το ποστ της ουήντο σκέφτομαι σοβαρά να γίνω καθηγητής.
slipknot Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Βιολογίας, Χημείας, Μαθηματικών; Δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας; ΤΙ;
Cue Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Ωραία. Περισσότεροι "μόνιμοι" φοιτητές. Α ξέχασα, έχουν το upper limit των 7 ετών.
Physics_Rulez Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Φοβούνται τα ΚΕΣ μη τους πάρουν την "πελατεία"... Ναι καλά... φοβούνται τους ιδιοκτήτες και τους καταστηματάρχες στις πόλεις αυτές που ζούσαν από 1-2 ΤΕΙ. Για την ποιότητα σπουδών που σου προσέφεραν ούτε λόγος. Το ότι κάποιος πρέπει να σπουδάσει σε πανεπιστημιούπολη και όχι σε ένα μέρος με 1-2 σχολές, δεν το θίγουμε επίσης. Είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και πάλι. (και η παιδεία συνεχίζει να αναβαθμίζεται) Γνώμη μου: Αν θέλεις να στηρίξεις με αυτό τον τρόπο τις μικρές πόλεις, τουλάχιστον μετέφερε τα τμήματα από τις μεγάλες πόλεις εκεί. Θα ακολουθήσουν οι καθηγητές; Η λύση του να κρατάμε ανοιχτά τμήματα τα οποία ιδρύσαμε χωρίς να υπάρχει ακαδημαϊκός λόγος και αιτία, δεν είναι μόνο πρόχειρη, βεβιασμένη, παρακμιακή και εξοργιστική, είναι λόγος για να εκφραστείς έτσι ώστε να πάρεις παρατήρηση από τον Snoob. O οποίος μάλλον δεν μπήκε σήμερα στο forum, γιατί αν είχε μπει, θα είχε σβήσει 1-2-posts (3-4) μαζί με παρατηρήσεις
De@th L0rd Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Άντε κ μπαίνεις.Αν πέσεις σε καμιά σχολή ΣΤΕΦ που έτυχε να έχει χαμηλό βαθμό,τη φούτσισες κανονικά,αν δεν έχεις έστω βασικές γνώσεις.Η μόνη λύση για την παιδεία είναι μερικές ατομικές βόμβες ή μάλλον κάντε τες υδρογόνου.Ή μάλλον για να μείνουν τα κτίρια ανέπαφα,ας είναι καλύτερα νευροτοξίνες.
black_widow Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Άντε κ μπαίνεις.Αν πέσεις σε καμιά σχολή ΣΤΕΦ που έτυχε να έχει χαμηλό βαθμό,τη φούτσισες κανονικά,αν δεν έχεις έστω βασικές γνώσεις.Η μόνη λύση για την παιδεία είναι μερικές ατομικές βόμβες ή μάλλον κάντε τες υδρογόνου.Ή μάλλον για να μείνουν τα κτίρια ανέπαφα,ας είναι καλύτερα νευροτοξίνες. Δεν αντιλέγω για τις σχολές ΣΤΕΦ των ΤΕΙ, αλλά υπάρχουν πολλά τμήματα σε ΤΕΙ που μπορείς να αποφοιτήσεις χωρίς να ξέρεις τίποτα ( αναφέρομαι για ΣΔΟ πιο πολύ). Για παραιατρικά τμήματα πιστεύω ότι όλο και κάτι θα μαθαίνουνε αφού κάνουνε και εργαστηριακά μαθήματα με πρακτική στα νοσοκομεία. Στα πανεπιστήμια δεν αναφέρομαι γιατί δεν γνωρίζω τι γίνεται, μόνο ακούω από φοιτητές γνωστούς μου που δεν είναι ικανοποιημένοι από τις σχολές τους.
jimarass Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Από την άλλη, από το να πηγαίνουν στον Τυρί και στον Ζαμπόν καλύτερα σε δημόσιο, αλλά από την άλλη γιατί να πληρώνουν οι φορολογούμενοι αυτούς που δε σεβάστηκαν 12 χρόνια τα λεφτά των φορολογουμένων??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.