pournaras Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Ρε συ pournara, προσπαθώ να κρατηθώ με νύχια και με δόντια να πάρω μέρος στην κουβέντα, αλλά seriously, διαβάζω αυτά που γράφεις και μου ανεβαίνει ο πυρετός. Τι λιγούρηδες και νομοταγείς, έχεις ιδέα για ποιους μιλάς; Και έλεος με την καραμέλα "άμα σηκωνόταν ένα ακροδεξιό site" μπλα-μπλα-μπλα. Δεν θα σηκωνόταν ακροδεξιό site, όσο απόλυτο και αν ακούγεται. Και δεν γίνεται σε ένα τέτοιο φανταστικό παράδειγμα να διαμαρτυρηθούν οι ακροδεξιοί για την υποτιθέμενη φίμωση της ελευθερίας του λόγου και των ιδεών τους γιατί : α. Είναι κωμικό. β. Δεν έχουν ιδέες. Κατ' αρχην χαλαρωσε μην μας παθεις και τιποτε, αυτο με τον πυρετο να το κοιταξεις. Το αν εχω ιδεα για ποιους μιλαω, εχω και παραεχω οσο κι αν σου φαινεται παραξενο, και θα συνεχισω να τους λεω οπως τους ειπα. Κανεις δεν ειναι παραπανω απο μενα, ωστε να σκεφτω "αν εχω ιδεα με ποιους μιλαω". Στην τελικη μιας και νομιοζεις οτι δεν εχουμε ιδεα για ποιους μιλαμε, δεν μας διαφωτιζεις λιγο; Τωρα για το αλλο, αν δεν μπορεις να καταλαβεις τι σημαινει υποθετικη ερωτηση, αυτο εχει να κανει με τις γνωσεις γραμματικης σου, δε σου φταιμε εμεις. Υποθετικη ηταν η ερωτηση, κι εσυ μου απαντας με το αν ειναι η οχι εφικτο. Ειναι σαν να σε ρωταω "Αν πηγαιναμε στον Αρη, πως θα βλεπαμε απο εκει τη γη" και να μου απαντας "Δεν θα παμε στον Αρη, γιατι δεν μπορουμε".
liopyr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Κατ' αρχην χαλαρωσε μην μας παθεις και τιποτε, αυτο με τον πυρετο να το κοιταξεις.Το αν εχω ιδεα για ποιους μιλαω, εχω και παραεχω οσο κι αν σου φαινεται παραξενο, και θα συνεχισω να τους λεω οπως τους ειπα. Κανεις δεν ειναι παραπανω απο μενα, ωστε να σκεφτω "αν εχω ιδεα με ποιους μιλαω". Στην τελικη μιας και νομιοζεις οτι δεν εχουμε ιδεα για ποιους μιλαμε, δεν μας διαφωτιζεις λιγο; Τωρα για το αλλο, αν δεν μπορεις να καταλαβεις τι σημαινει υποθετικη ερωτηση, αυτο εχει να κανει με τις γνωσεις γραμματικης σου, δε σου φταιμε εμεις. Υποθετικη ηταν η ερωτηση, κι εσυ μου απαντας με το αν ειναι η οχι εφικτο. Ειναι σαν να σε ρωταω "Αν πηγαιναμε στον Αρη, πως θα βλεπαμε απο εκει τη γη" και να μου απαντας "Δεν θα παμε στον Αρη, γιατι δεν μπορουμε". Kάτι τέτοιο περίμενα ως απάντηση, γι'αυτό μετάνιωσα ήδη που πόσταρα. Πάντως, επειδή παρεξήγησες, όταν λέω αν έχεις ιδέα για ποιους μιλάς εννοώ αν έχεις ιδέα ως προς το τι πρεσβεύουν οι απόψεις τους, και όχι ως το προς ποιοί είναι αυτοί σε σύγκριση με εσένα. Επίσης απάντησα και στο υποθετικό παράδειγμά σου, παρ'ολο που το θεώρησα λάθος, αλλά δεν θα κάνω ξανά το λάθος να το συζητήσω περαιτέρω κι ας κατάλαβες ότι κατάλαβες.
pournaras Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Kάτι τέτοιο περίμενα ως απάντηση, γι'αυτό μετάνιωσα ήδη που πόσταρα.Πάντως, επειδή παρεξήγησες, όταν λέω αν έχεις ιδέα για ποιους μιλάς εννοώ αν έχεις ιδέα ως προς το τι πρεσβεύουν οι απόψεις τους, και όχι ως το προς ποιοί είναι αυτοί σε σύγκριση με εσένα. Επίσης απάντησα και στο υποθετικό παράδειγμά σου, παρ'ολο που το θεώρησα λάθος, αλλά δεν θα κάνω ξανά το λάθος να το συζητήσω περαιτέρω κι ας κατάλαβες ότι κατάλαβες. Μα δεν με ενδιαφερουν οι ιδεες τους, ουτε τι πρεσβευουν, ας εχουν οτι ιδεες θελουν και ας πρεσβευουν οτι θελουν, ας το κανουν ομως αυτο σε δικο τους χωρο, και με δικα τους money και με τις ιδιες επιπτωσεις απο το νομο που εχει και το δικο μου site, και του hal, και ολωνων. Αν δεν θελετε να το καταλαβετε, και το αναγαγετε σε μεγα προβλημα φιμωσης της ελευθερης σκεψης, με γεια σας με χαρα σας. Τον κοσμο που πειραξε, δεν τον πειραξαν οι ιδεες του και το τι πρεσβευει, αλλα το οτι το κανει στο τζαμπα, και πισω απο την κουρτινα του ασυλου. Το ειπα εκατο φορες θα το πω κι αλλες τοσες, αν νομιζετε οτι αυτο που γινεται ειναι σωστο, βγειτε και φωναξτε να εχουμε ολα τα site την ιδια αντιμετωπιση, και να μπορουμε ολοι να μπουμε κατω απο τη σκεπη του ασυλου. Κι εδω χωρος διακινησης ελυθερων ιδεων ειναι, και καπου καπου με ευχαριστηση θα ηθελα να ριξω και κανα δυο μπινελικια σε καποιο πολιτικο, αλλα δεν μπορω γιατι το site και ο υπευθυνος του θα εχουν νομικες κυρωσεις.
gpower2 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Η εκπαίδευση, με τη στενή της σημασία και όπως αυτή χρησιμοποιείται σήμερα στην επιστήμη της παιδαγωγικής, σημαίνει τη συστηματική και την οργανωμένη διαδικασία της αγωγής και της μάθησης, που αφενός προγραμματίζεται από την πολιτεία ή από οποιονδήποτε άλλο φορέα, δημόσιο ή ιδιωτικό (Π. Ξωχέλλης,1986,1997), και αφετέρου υλοποιείται από τους φορείς αυτούς. Επειδή όμως η εκπαίδευση είναι ένα δημόσιο αγαθό, γι’αυτό την εποπτεία και την ευθύνη για την υλοποίησή της την έχει, και οφείλει να την έχει, εξολοκλήρου η Πολιτεία. Επίσημος ορισμός της εκπαίδευσης όπως διδάσκεται στα διάφορα τμήματα της Παιδαγωγικής. Έχουμε πάρει την τρίχα και την κάνουμε τριχιά. Αν επιμένετε ότι ένα site like Indymedia είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα, πάω πάσο. Προσωπικά διαφωνώ. Και όσο για την αρχή όλων αυτών, πραγματικά είναι ΑΣΧΕΤΗ. Αυτή τη στιγμή, εγώ μπορεί να καταπατώ 10 νόμους και να μην το ξέρω. Αν κάποιος τσάκαλος το ανακαλύψει και μου κάνει καταγγελία, θα κάτσω να τη φάω, καθώς άγνοια νόμου δε συγχωρείται. Το γιατί μου έκανε καταγγελία είναι πραγματικά άσχετο, όταν η καταγγελία είναι σωστή.
xkon2007 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 2ον)Με το να χρησιμοποιούν πόρους του πανεπιστημίου με κάνει να πιστεύω ή ότι είναι «τζαμπατζήδες» ή ότι καταλαβαίνουν ότι αυτό που κάνουν είναι παράνομο για αυτό και χρησιμοποιούν το άσυλο. έχω απαντήσει για τα υπόλοιπα που διαφωνώ αλλά πρέπει να ρωτήσω το παράνομο σε αυτό που κάνουν ποιο είναι? αναφέρεσαι στο forum και όχι στο πανεπιστήμιο, δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το παράνομο στο forum Ίσως να μην κάνουν κάτι παράνομο Ποιός είπε με σιγουριά κάτι τέτοιο. Μπορεί μα μην κάνουν κάτι παράνομο αλλά απλά να είναι «τζαμπατζήδες». Αλλά γιατί κάποιος χρειάζεται το άσυλο για να κάνει κάτι και να πει τη γνώμη του? Όποιος θέλει να πει κάτι στη δημοκρατία το λέει ΕΛΕΥΘΕΡΑ και έχει τη δυνατότητα να το διεκδικήσει ΕΙΡΗΝΙΚΑ στους δρόμους. Για παράδειγμα, έχουμε δει ότι πολλοί βουλευτές έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα αλλά δεν έχουν τιμωρηθεί γιατί προστατεύονται από την ασυλία τους. Μήπως συμβαίνει και εδώ κάτι ανάλογο?
GrandGamer Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Κατ' αρχάς, η ελευθερία της έκφρασης του λόγου πρεσβεύεται από το Σύνταγμα, αυτό σημαίνει ότι μπορείς να λες ότι θες σε οποιοδήποτε server και όχι μόνο κάτω από άσυλο όσο ακραίες και αν είναι οι ιδέες σου. Η δίωξη δεν έγινε για τις ιδέες που εκφράζει το indymedia, τουλάχιστον όχι άμεσα, αλλά για τις προκηρήξεις που βρήκαν στο site και οι προκηρήξεις δεν έχουν καμία σχέση με την ελευθερία του λόγου. Αφήστε λοιπόν τα αριστεροί και δεξιοί, αναρχικοί και φασίστες κλπ.
oneofthem Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Αν αυριο αλλαξει ο πρυτανης, και σκασει μυτη καποιος ακροδεξιος ο οποιος κλεισει με συνοπτικες διαδικασιες το τωρινο site και στη θεση του ανοιξει ενα που να προωθουνται οι ακροδεξιες ιδεες, ποια θα ειναι η σταση σας;στο τελευταίο σε έχω προλάβει απλά ήταν μεγάλο post και μπορεί να μην το διάβασεςαν αύριο αλλάξει ο πρύτανης και σβήσει το site με τη δική του λογική κι όχι επειδή δέχεται πιέσεις, θα περάσει ασχολίαστο από εμένα, είναι στη δικαιοδοσία και τη κρίση του αλλά είναι και μικρό θέμα το αν ένας πρύτανης βγάλει κάτι από το server του, αν οι εκεί ενεργοί φοιτητές διαφωνούν τότε ας εκφράσουν την διαφωνία τους στον πρύτανη, είναι εσωτερικό θέμα εξ' ορισμού είναι αρμοδιότητά του ακόμη και εάν είχε λάθος δεν θα ήταν μεγάλο θέμα για μένα, όπως έχω ήδη γράψει σωστά το έθεσες πάντως για τα υπόλοιπα τα είπες λογικά πιστεύω στο συγκεκριμένο post και με κάλυψες και στις δύο πλευρές ακόμη και εάν διαφωνείς με τη μία ή την άλλη - Δεν πρόκειται για φίμωση. Απ'ότι κατάλαβα το θέμα είναι να φύγει από τους server του πανεπιστημίου το site. Μπορεί να πάει σε όποιον Server θέλει. όχι, τουλάχιστον αυτή είναι μία απορίαυποθέτω εκτός του server με αντίστοιχο τρόπο θα προσπαθήσουν να κλείσουν το site ή να πιέσουν τους χρήστες (?) μοιάζει συνομωσιολογικό αλλά αν δεν υπάρχει αυτή η προοπτική τότε δεν νομίζω πως θα υπήρχαν πιέσεις δλδ το πρόβλημα τους λες να είναι σε ποιον server θα βρίσκεται το site? αν είναι αυτό τότε να πάει στο δ το κ site δεν έχω πρόβλημα με αυτό, αν δεν υπάρχει θέμα φίμωσης - @ GrandGamer έχουν απαντηθεί αυτά που έγραψες εγώ ιδεολογία τυποποιημένη δεν έχω, ούτε σχέση με αριστερούς ή δεξιούς όταν γράφεις πως 'οι προκηρύξεις δεν έχουν καμία σχέση με την ελευθερία του λόγου' αυτό σημαίνει πως οι κατηγορούμενοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα, αν το καταννοείς ότι είναι το ίδιο πράγμα και το πιστεύεις i rest my case
@@sos@@ Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 σκίτσο του Ιωάννου http://www.onlinepress.gr/?p=24408
zanzavar Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Διάβασα 97 σχόλια... το τελευταίο δε μετράει!! Είναι γαμάτο!! Δε ξέρω τι να γράψω πρώτα και φοβάμαι ότι θα παρανοηθώ! Ας αρχίσουμε από την αρχή όμως.... Είστε σίγουροι ότι ξέρετε το αιτιολογικό της δίωξης, το περιεχόμενο αυτής καθώς και από που ξεκίνησε αυτή η ιστορία? Διότι είναι άσχετη με τις προκυρήξεις καί ότι άλλο ακούω και διαβάζω... Και βασικό, πότε ασκήθηκε και ποιός την ζήτησε? Δίνω για αρχή μερικά στοιχεία έτσι για να αρχίσουν κάποιοι να ψάχνουν διότι μάλλον το internet το έχουν για να αισθάνονται την επίφαση της ελευθερίας που διαφημίζει o κάθε ISP και όχι για την ενίσχυση της αντικειμενικής πληροφόρησης... A) OTE ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ Γ) Η δίωξη είναι πλημμελειματικού χαρακτήρα εις βάρως της πρυτανικής αρχής. Αν υπήρχε κάποια αξιόποινη πράξη από κάποιον θα ήταν κακουργηματικού χαρακτήρα και μάλιστα σε συγκεκριμένο/α πρόσσωπο/α και όχι σε θεσμούς και θεσμικά όργανα. Δ) Η δυνατότητα (και υποχρέωση) ανάρτησης της όποιας πληροφορίας, ιδέας, γνώμης κ.ο.κ. στα έντυπα (ηλεκτρονικά ή μη) οποιουδήποτε ΑΕΙ είναι ελέυθερη και προκύπτει από το Σύνταγμα, το νόμο-πλαίσιο και τους κανονισμούς που θέτει το κάθε ίδρυμα. Πριν καταδικάσετε ή δικαιώσετε κάτι/κάποιον μάθετε τα γεγονότα όπως είναι και όχι όπως μας τα πλασάρουν τα ΜΜΕ ή όποιος άλλος/οι.... Αυτά για την ώρα, ελπίζω να σταματήσω να διαβάζω σχόλια από άτομα που δεν έχουν γνώση των πραγμάτων, των γεγονότων και φυσικά της βασικής νομοθεσίας. Όπως και φασιστικές ή φιλελέυθερες ακόμα και ψευτο-αριστερές απόψεις χωρίς ίχνος οποιουδήποτε ιδεολογικού υπόβαθρου. Και αφού πιστέυω ότι θα παρεξηγηθώ ότι και να δηλώσω δεν έχει νόημα να πάρω θέση σε κάτι άσχετο με την ουσία των πραγμάτων, εκτός αν διαβάσω κάτι που αξίζει. (Υπάρχουν μερικά σχόλια κάποιες σελίδες πίσω που αξίζουν αλλά δεν έχει νόημα να τα επαναλάβω εδώ/τώρα)
mits@kos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Ας κλείσει το indymedia, η πηγή κάθε αρχέγονου κακού που ταλανίζει αυτόν τον τόπο κι ας καταδικαστεί ο πρύτανης του ΕΜΠ που τόλμησε να σεβαστεί το συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης και το φιλοξένησε. Δε γ@μιόμαστε λέω εγώ...
dimitris2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Το topic έχει ξεφύγει αρκετά. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή
Προτεινόμενες αναρτήσεις