Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μου απαντας μονο στη γραμμη του ασυλου, με το προβλημα που ειχε δημιουργηθει στο blogme. Και σου λεω οτι τον ιδιο φοβο εχουν παρα πολλα sites και forums, που απαγορευουν αναφορες σε κομματα και πολιτικα προσωπα, οχι απο βαρεμαρα αλλα απο φοβο μην φανε κυνηγητο σαν το blogme. Οποτε δεν ειναι καλυτερα ολα αυτα τα (εκατονταδες ισως) sites να μαζευτουνε και να πανε να ζητησουν ασυλο μεσα στο παν/μιο; Θα τους δεχτουνε;

Να τον φερεις καποια στιγμη πισω, τον θελουμε να μας λεει τετοια ωραια :-)

Για να παρει χωρο για σελιδα μια "ομαδα" πρεπει να εχει καταστατικο σαν ομαδα. Δεν παει οποιος θελει μεσα στη σχολη και σηκωνει site αν δεν εχει καταστατικο ποσο μαλλον αν δεν ειναι φοιτητης...

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Για να παρει χωρο για σελιδα μια "ομαδα" πρεπει να εχει καταστατικο σαν ομαδα. Δεν παει οποιος θελει μεσα στη σχολη και σηκωνει site αν δεν εχει καταστατικο ποσο μαλλον αν δεν ειναι φοιτητης...

Τοτε ή ολοι οσοι εργαζονται στο εν λογω site ειναι φοιτητες, ή απλα χρειαζεται εναν, που να υπογραψει για την δημιουργια του. Το πρωτο μου φανταζει αδυνατο, το δευτερο μπορουμε να το κανουμε ολοι, να βρουμε απο εναν και να τον κανουμε μπροσταρη. Αν ειναι να κερδισουμε και το τζαμπα (σε πολλα sites δεν ειναι διολου ευκαταφρονητο ετησιο ποσο), και ασυλο, οσους θες βρισκουμε.

Δημοσ.

Διάβασα όλα τα πόστ και οφείλω να ομολογήσω με κάλυψαν αρκετά.(είχα και και καιρό να επισκεφτώ την ιστοσελίδα).

Έχω να παρατηρήσω 2 πραγματα 1) το να εφαρμοστεί ο νόμος στο συγκεκριμένο θέμα είναι πανεύκολο μιας και δεν χρειάζεται ιδιάιτερη γνώση για την ερμηνεία της προτροπής για παράνομες πράξεις.Δεν θέλω να μπώ σε λεπτομέρειες μιας και θα πρέπει να δώσω παράδειγμα!..πολύ ελαφρά και με δόση χιούμορ λέω ότι άμα ποστάρεις το μαγαζί κάποιου με οδό και αριθμό και κάνεις υποκινητικά σχόλια ε αυτό μπορεί να ανήκει στα πλαίσια της Έρευνας που εχεις κάνει αλλά η είναι για εμπορικό σκοπό ή για κατανάλωση μολότοφ!

2) είμαι και εγώ κατά τις φίμωσης αλλά και των τσάμπα μαγκών, άμα θέλουν ιστοσελίδα να την κάνουν όχι όμως με την κάλυψη του ιδρύματος.

Υ.Σ. τον ομοφυλλόφιλο τον κάνουμε με τον δικό μας λώλο όχι με άλλου!;)

Δημοσ.

1) Καταρχήν δεν έχω καταλαβει ποια είναι η ΣΟ του indymedia? Πως γίνεται κάποιος ΣΟ? Εδώ έχουμε τον παρεδώσε, τον χαλ, έχουνε εμφανιστεί στην τηλεόραση κλπ. και στην τελική δεν διαμορφώνουν συνειδησεις. Οι του indymedia δεν ξέρουμε ποιοι είναι και έχουν την ευθύνη της διαχείρισης

2) Πως δημιουργήθηκε το ελληνικό indymedia? Ποιος πήρε το franchise? Και από ποιους. Τι έτσι εμφανίσθηκε ξαφνικά στον κυβερνοχώρο? Και με ποια credentials το πήραν αυτοί. Τεστ γνώσεων στην παραπληροφόρηση, στον αντικομμουνισμό, υποταγή στο κεφάλαιο κλπ.

3)Η ιδεολογία του είναι αναρχική. Σεβαστό. Αλλά όλοι οι αναρχικοί (εκτός από κάποιες εξαιρεσεις που όμως δεν είχαν λαϊκή απήχηση) πρότειναν την ταξική πάλη, με απεργίες, συλλαλητήρια κλπ. Ποτέ όμως δεν γράφουν τπτ για τα ταξικά συνδικάτα. Λες και δε γίνονται απεργίες, δε δίνονται μάχες στους χώρους δουλειάς κλπ. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι μπάτσοι και οι φασίστες. Λες και αυτοί είναι το κεφάλαιο. Οπότε λειτουργεί προβοκατόρικα εις βάρος του λαικού κινήματος

4)Πως γίνεται να είσαι εναντίον του κράτους, αλλά παράλληλα να χρησιμοποιείς τους πορους του και αυτό να σε προστατεύει. Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Η το κράτος είναι ηλίθιο (που δεν είναι, η αστική τάξη και οι οι ιμπεριαλιστές καλά κουμαντάρουν τόσα χρόνια το λαό, τάζοντας τους ψίχουλα) ή είναι όργανα του κράτους, δηλαδή της κυρίαρχης αστικής τάξης.

5)Πως στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης κόβεις απόψεις άλλων. Εσύ πρώτος καταπατάς το άσυλο.

Αλλά δεν μπορώ επίσης να καταλάβω, που κολλάνε κάποιοι χρήστες σε ένα τεχνολογικό φόρουμ όταν το 99,9% τον δημοσιεύσεων τους έχουν σχέση με κοινωνία, μπλα-μπλα, -κάτι να περάσει η ώρα-, αλλά καμία σχέση με τεχνολογία.

Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι, αλλά όταν θα πιάσεις την πρώτη σου δουλειά, θα δεις τι καλά που είναι. Τώρα όσον αφορά τη τεχνολογία, οι περισσότεροι από εδώ μπορούμε πλέον να διαπιστώσουμε ότι η 5970 είναι μαρκετίστικο τέχνασμα. Δε χρειάζεται συζήτηση.

Δημοσ.
Αλλά δεν μπορώ επίσης να καταλάβω, που κολλάνε κάποιοι χρήστες σε ένα τεχνολογικό φόρουμ όταν το 99,9% τον δημοσιεύσεων τους έχουν σχέση με κοινωνία, μπλα-μπλα, -κάτι να περάσει η ώρα-, αλλά καμία σχέση με τεχνολογία.

Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι, αλλά όταν θα πιάσεις την πρώτη σου δουλειά, θα δεις τι καλά που είναι. Τώρα όσον αφορά τη τεχνολογία, οι περισσότεροι από εδώ μπορούμε πλέον να διαπιστώσουμε ότι η 5970 είναι μαρκετίστικο τέχνασμα. Δε χρειάζεται συζήτηση.

Μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις τι εννοείς;

Δημοσ.
Αν σχετίζεται το indymedia με την ελευθερία του λόγου και το ΕΜΠ, τότε να πάω κι εγώ στο ΕΜΠ, να βάλω ότι σελίδες γουστάρω με ότι περιεχόμενο να ναι, να μη πληρώνω και hosting αλλού, και όταν είναι να πάνε να τις κλείσουν να επικαλεστώ την 'ελευθερία του λόγου'...δεν έχω πρόβλημα γενικά με οποιαδήποτε σελίδα, έχω πρόβλημα όμως να πληρώνω έμμεσα σαν φορολογούμενος πράγματα που δεν πρέπει..

σε βιάζουν και σε κλεβουν καθε μέρα τα λαμογια που ψηφίζεις και σε πειραξε τωρα ενα site?

αν η φορολογία σου και ο φόρος που καταβαλεις νομιζεις οτι θιγεται απο το site του εμπ και όχι απο όσα συμβαίνουν γύρω σου στη ζωη σου καθε μερα είσαι το minimum γραφικός

Δημοσ.
σε βιάζουν και σε κλεβουν καθε μέρα τα λαμογια που ψηφίζεις και σε πειραξε τωρα ενα site?

αν η φορολογία σου και ο φόρος που καταβαλεις νομιζεις οτι θιγεται απο το site του εμπ και όχι απο όσα συμβαίνουν γύρω σου στη ζωη σου καθε μερα είσαι το minimum γραφικός

Εμένα δε με πείραξε το Site. Με πείραξε η κουτοπονηριά των κρετίνων που το έχουν.Ξέρεις τι εύκολα κάνω κι εγώ το μάγκα στους καρχαρίες αν είμαι μέσα στο κλουβί;Που να δεις πίσω από το πληκτρολόγιο! Μπορώ να βρίσω άφοβα τον οποιονδήποτε χωρίς καμία συνέπεια και να το παίζω νταής,γιατί τα κάνω εκ του ασφαλούς.Αυτοί δεν είναι αναρχικοί, θρασύδειλοι είναι.

Δημοσ.

Με πειράζουν και τα δύο. Θα πάψω να ασχολούμαι με το ένα γιατί το άλλο είναι πιο σημαντικό ή με ενδιαφέρει περισσότερο; δεν το νομίζω.

Δημοσ.

Οπουδήποτε βλέπω λεφτά φορολογουμένων να αξιοποιούνται λάθος (κατά τη ταπεινή μου άποψη βεβαίως βεβαίως) το εκφράζω, όπως έκανα και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν με πείραξε ένα site, έλεος.... Αν συζητάγαμε για τους άπειρους αστυνομικούς που χτυπάει ο ένας τον φραπέ του άλλου,θα σου έλεγα πάλι ότι με ενοχλεί, το ίδιο για το στρατό, το ίδιο για ένα σωρό άλλα πράγματα που δυστυχώς τα ανακαλύπτεις όσο μεγαλώνεις. Αν εσύ δεν θες να αντιδράς και να εκφράζεις τη γνώμη σου για οτιδήποτε σε ενοχλεί, όπως αγαπάς. Και για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, δεν είμαι κατά του Indymedia, όπως νομίζω ότι δεν είναι κατά κανείς από εδώ, αλλά το δίκαιο είναι εφ' όσον θες να εκφράζεσαι άνετα, χωρίς να εξαρτιέσαι από το ίδιο το κράτος, ας μαζέψουν οι παράγοντες κάποια χρήματα μεταξύ τους και ας νοικιάσουν ένα server -στο εξωτερικό κατά προτίμηση για να μην υπάρχει φόβος παρεμπόδισης της "ελληνικής δικαιοσύνης"- και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ δεν το ήξερα τόσα χρόνια ότι φιλοξενείται από το ΕΜΠ...

Με λίγα λόγια όχι μόνο κάνουμε καταλήψεις μέσα στα πανεπιστήμια χωρίς να μπορεί κανείς να μας κάνει τίποτα (λόγω του ασύλου), αλλά έχουμε και τζάμπα σελιδάρα στην οποία γράφουμε ό,τι θέλουμε και δεν μπορεί κανείς να μας κάνει τίποτα.

Άλλος για επανάσταση;

Μια ζωή αυτό. Ορίστε να αγοράσετε hosting, επώνυμα, και ορίστε να κάνετε κατάληψη μήνες ολόκληρους στην τοπική σας νομαρχία. Εκεί να χαρώ εγώ επανάσταση με κόστος.

Πειράζω τους καρχαρίες μέσα από το κλουβί που είπε και ο φίλος από πάνω.

Δημοσ.

συμφορουμίτες, νομίζω βγαίνουμε πάλι εκτός θέματος

τουλάχιστον εμένα προσωπικά το τι κάνει το indymedia δεν με ενδιαφέρει, το θεωρώ μικρό θέμα για να το σχολιάσω, μεμονωμένα άτομα που δεν με απασχολούν, ότι και αν γράψετε συμφωνώ να πάνε σε άλλο server αλλά δε με ενδιαφέρει πολύ

περισσότερο με απασχολεί αν η πολιτεία δικαιολογημένα παρεμβαίνει ή αν βλέπει τη συγκεκριμένη περίπτωση με λανθασμένα κριτήρια παίζοντας στα όρια σωστού και λάθους, κάποιοι γράφουν ότι σωστά έπραξε εγώ ακόμη αναρωτιέμαι αλλά προς το παρόν μου φαίνεται λάθος αλλά αυτό είναι νομίζω το θέμα που αξίζει να σχολιαστεί και όχι οι απόψεις και οι χαραχτήρες στο indymedia, σιγά το πολυέλαιο

Δημοσ.
συμφορουμίτες, νομίζω βγαίνουμε πάλι εκτός θέματος

τουλάχιστον εμένα προσωπικά το τι κάνει το indymedia δεν με ενδιαφέρει, το θεωρώ μικρό θέμα για να το σχολιάσω, μεμονωμένα άτομα που δεν με απασχολούν, ότι και αν γράψετε συμφωνώ να πάνε σε άλλο server αλλά δε με ενδιαφέρει πολύ

περισσότερο με απασχολεί αν η πολιτεία δικαιολογημένα παρεμβαίνει ή αν βλέπει τη συγκεκριμένη περίπτωση με λανθασμένα κριτήρια παίζοντας στα όρια σωστού και λάθους, κάποιοι γράφουν ότι σωστά έπραξε εγώ ακόμη αναρωτιέμαι αλλά προς το παρόν μου φαίνεται λάθος αλλά αυτό είναι νομίζω το θέμα που αξίζει να σχολιαστεί και όχι οι απόψεις και οι χαραχτήρες στο indymedia, σιγά το πολυέλαιο

Το οτι η πολιτεια ευκαιρια εψαχνε για να βγαλει αυτο το αγκαθι, αυτο το ξερουν και οι πετρες. Προφανως ομως οι ιδιοκτητες του συγκεκριμενου site, ειτε ειναι απο αλλο πλανητη και δεν το ακουσαν, ειτε ειναι πολυ μαγκες και θεωρησαν οτι θα περασουν αλωβητοι.

Οταν εχεις ενα τετοιο site προσπαθεις να εισαι στα "παρασκηνιακα" σου οσο το δυνατον πιο αθορυβος, πιο χαλαρος, αλλα και πιο νομοταγης, ωστε να μη σε κουναει κανενας, διοτι αφου χτυπας το κρατος, το κρατος λογικο ειναι να ψαχνει τροπο να σε εξοντωσει. Αρα αν θεωρεις τον εαυτο σου σοβαρο, δεν δινεις τοσο ανετα πατηματα στο κρατος για να σε ξεσκισει, εκτος κι αν θες να σε πουν λιγουρη για 100 ευρω το χρονο, και τζαμπα μαγκα που βρυχαται πισω απο το ασυλο. Αν δεν τα θες αυτα, και νιωθεις οτι θες να χτυπησεις το συστημα, κανε ενα site με εδρα καπου που να μην σε ακουμπανε, εστω και στη σεληνη (αλλα να το πληρωσεις απο την τσεπη σου), και με το θαρρος του ονοματεπωνυμου σου, κραξε ολα τα κακως κειμενα και ολοι θα σε υποστηριξουν.

Τωρα το να λεμε οτι ειναι λιγα τα λεφτα και δεν σωνεται κανενας με το bandwidth αυτο κλπ τετοια, η να το ριχνουμε στην ελευθερια της σκεψης και του λογου, ολα αυτα καλα ειναι, αλλα δυο πραγματα θα (ξανα)ρωτησω.

Αν μαθευοταν καποιο πολιτικο οτι φιλοξενει το site του σε κρατικο πανεπιστημιο, θα μιλαγαμε ολοι για σκανδαλο, εστω κι αν χρηματικα κοστιζει ουτε 100 ευρω το χρονο;

Αν αυριο αλλαξει ο πρυτανης, και σκασει μυτη καποιος ακροδεξιος ο οποιος κλεισει με συνοπτικες διαδικασιες το τωρινο site και στη θεση του ανοιξει ενα που να προωθουνται οι ακροδεξιες ιδεες, ποια θα ειναι η σταση σας;

Δημοσ.
Αν μαθευοταν καποιο πολιτικο οτι φιλοξενει το site του σε κρατικο πανεπιστημιο, θα μιλαγαμε ολοι για σκανδαλο, εστω κι αν χρηματικα κοστιζει ουτε 100 ευρω το χρονο;

Αν αυριο αλλαξει ο πρυτανης, και σκασει μυτη καποιος ακροδεξιος ο οποιος κλεισει με συνοπτικες διαδικασιες το τωρινο site και στη θεση του ανοιξει ενα που να προωθουνται οι ακροδεξιες ιδεες, ποια θα ειναι η σταση σας;

Η ίδια. Το θέμα δεν είναι το τι ιδέες προωθεί το site αλλά το τι άλλο παράνομο κάνει, όπως στο indymedia υπάρχουν προκηρήξεις και ποιος ξέρει τι άλλο. Και το Rapidshare έχει παράνομα αρχεία στους server του αλλά το έχει κάνει ξεκάθαρο ότι δεν ευθήνεται γι αυτά και όποιο ανακαλύπτει το σβήνει. Το indymedia γιατί δεν έκανε το ίδιο; γιατί προφανώς δεν ήθελαν, άρα καλά τους κάνουν και τους κυνηγάνε στην τελική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε συ pournara, προσπαθώ να κρατηθώ με νύχια και με δόντια να πάρω μέρος στην κουβέντα, αλλά seriously, διαβάζω αυτά που γράφεις και μου ανεβαίνει ο πυρετός.

Τι λιγούρηδες και νομοταγείς, έχεις ιδέα για ποιους μιλάς;

Και έλεος με την καραμέλα "άμα σηκωνόταν ένα ακροδεξιό site" μπλα-μπλα-μπλα.

Δεν θα σηκωνόταν ακροδεξιό site, όσο απόλυτο και αν ακούγεται.

Και δεν γίνεται σε ένα τέτοιο φανταστικό παράδειγμα να διαμαρτυρηθούν οι ακροδεξιοί για την υποτιθέμενη φίμωση της ελευθερίας του λόγου και των ιδεών τους γιατί :

α. Είναι κωμικό.

β. Δεν έχουν ιδέες.

Physics_Rulez, διαβάζω αυτό το "κανείς δεν μπορεί να τους κάνει τίποτα" και αναρωτιέμαι:

Σαν τι θα έπρεπε να τους κάνει δηλαδή;

Και τι πάει να πει "πειράζουν τους καρχαρίες μέσα από το κλουβί";

Το κλουβί αυτό, δεν είναι δώρο κανενός, είναι κατάκτηση.

Με νεκρούς.

Το αν το χρησιμοποιούν λανθασμένα και χάνουν και το όποιο δίκιο τους, είναι μία κουβέντα που μπορεί να αναλυθεί σε εντελώς διαφορετική βάση.

Προσωπικά, πριν αρχίσουν να πέφτουν οι ταμπέλες, δεν τρέφω καμία ιδιαίτερη εκτίμηση για το indymedia, ούτε για τον τρόπο που λειτουργεί, ούτε για πολλά από αυτά που υποστηρίζει.

Αλλά το γεγονός είναι ότι ενοχλεί.

Και με την σειρά μου ενοχλούμαι κι εγώ με την έμμεση φίμωσή του.

Επεξ/σία από liopyr
Δημοσ.

Δεν πρόκειται για φίμωση.

Απ'ότι κατάλαβα το θέμα είναι να φύγει από τους server του πανεπιστημίου το site.

Μπορεί να πάει σε όποιον Server θέλει.

Όταν όλοι μας πληρώνουμε για hosting, είναι άδικο να λειτουργεί κάποιος το site του χρησιμοποιώντας Server πληρωμένο με τους φόρους μας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...