Προς το περιεχόμενο

ATI HD5870: Sapphire ή Asus;;

Kostas75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Να φανταστώ ότι οι 5870 είναι ακόμη μέσα στα containers στον Πειραιά λόγω της απεργίας που έγινε;; :P

Oχι.

Απλα η διαθεσιμοτητα των καρτων DX11 της ΑΤΙ αυτη τη στιγμη ειναι πολυ μικρη.

Εξαντλημενη θα ελεγα...:-D

Το εχει παραδεχτει και η ιδια η ΑΜD νομιζω...

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Η διαθεσιμοτητα των μοτοποδηλατων πώς ειναι? :P

Οχι, μονο στα καρα εχει ξεμεινει. Απο μοτοποδηλατα ειναι full...:P

Fixed btw...:-D

Δημοσ.
αν έχει ίδια χαρακτηριστικά και ίδια εγγύηση θα προτιμούσα ότι πιο συμφέρον,θέλω να πιστεύω ότι έχεις και το κατάλληλο χώρο στο pc για να χορέσει το θηρίο,και πάνω από 850 τροφοδοτικό να την αντέξει!

οχι και 850w για μια καρτα....ενα καλο 550 ειναι αρκετό

Δημοσ.
Για την XFX σαν brand, ποια είναι η άποψή σας για τις κάρτες της από εμπειρία του παρελθόντος;;

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι κατασκευαστικά είναι όλες ίδιες. Ότι έχουν τα ίδια specs οι περισσότερες το δέχομαι και φαίνεται (πλην Vapor-X που έχει το δικό της cooler). Αλλά δεν μπορεί όλες οι εταιρίες να έχουν την ίδια ποιότητα PCB. Για παράδειγμα η Asus πρέπει να έχει σαφώς ανώτερο PCB ποιοτικά από π.χ. μια Powercolor.

Επίσης δεν μπορεί στη γραμμή παραγωγής τους όλες οι εταιρίες να έχουν τα ίδια standards κατασκευής αλλά και quality assurance testing.

Για αυτό το λόγο λέμε π.χ. ότι αυτοί που πήραν MSI ή Albatron κάρτες είχαν προβλήματα, σε αντίθεση με αυτούς που πήραν Asus ή Gigabyte.

Για αυτό και τώρα ρωτάω για την XFX αν είναι ποιοτική και αν έχουν παρατηρηθεί συχνά προβλήματα στη συγκεκριμένη εταιρία.

Περιμένω απόψεις!

Όλες σχεδόν οι κάρτες βγαίνουν από τα ίδια εργοστάσια στην taiwan, και σε περίπτωση που έχουν το reference design αλλάζει μόνο το αυτοκόλλητο. Διαφορές μπορείς να βρεις στην υποστήριξη, στο bundle που πουλιούνται καθώς και μερικές φορές στο BIOS τους.

Με άλλα λόγια όχι, δεν υπάρχει κατασκευαστική διαφορά μεταξύ των reference design (σε ποιότητα PCB ή αλλού). Ούτε καν κατά διάνοια.

Δημοσ.

Πήρα τηλέφωνο στο Πλαίσιο για την Sapphire 5870 Vapor-X και μου είπαν ότι μάλλον την περιμένουν μετά τις 18 Δεκέμβρη!! Τα νεύρα μου!

Αμάν με αυτή τη κάρτα! Μου θυμίζει το iPhone 3GS που έρχεται σιγάαααα σιγάα, λίγα κομμάτια κάθε φορά εδώ στην Ελλάδα και ας έχει τρελή ζήτηση.

Έτσι και η Vapor-X, αλλά και όλες οι 5870 έρχονται με το "σταγονόμετρο", μια μια, δυο δυο, αντε τρεις! Και ας την έχουν ζητήσει 153 άτομα!

Μετά σου λέει δεν υπάρχει ζήτηση και έχουν μειώσει τη παραγωγή με αποτέλεσμα να διώχνουν και κόσμο οι εταιρίες! Αλλά εγώ δεν βλέπω μείωση της ζήτησης, πόσο μάλλον των καλών προϊόντων της αγοράς. Κάθε άλλο, υπάρχει και παραπάνω ζήτηση πιστεύω. Οπότε ή μας δουλεύουν ή κάποιοι δεν βλέπουν τι πραγματικά συμβαίνει γύρω τους..

Δημοσ.

Κώστα εάν διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά τα εδώ γύρω threads, θα δεις ότι είναι γνωστό ότι υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας παγκοσμίως. Και η ίδια η ΑΤΙ έχει σχολιάσει το γεγονός, ενώ Άννας από τους σημαντικότερους λόγους είναι τα προβλήματα παραγωγής.

Δημοσ.

Δηλαδή ποιά είναι τα προβλήματα παραγωγής;; Δεν καταλαβαίνω. Όταν θέλεις να πουλήσεις ένα προϊόν που έχει ζήτηση πρέπει να έχεις και μεγάλη παραγωγή, κοινή λογική είναι αυτό, δεν χρειάζεται να είσαι και "πυρηνικός φυσικός" για να το καταλάβεις.

Αν τώρα είναι για θέμα "green policy" (= μειωμένη παραγωγή για ελάττωση κατανάλωσης πρώτων υλών και ενέργειας), τότε μόνο πάω πάσο (σαν οικολογικά ευαισθητοποιημένος που είμαι! :-) )!

Σιγά μην είναι αυτός ο λόγος όμως, από πότε οι Αμερικάνοι απέκτησαν "πράσινη" συνείδηση... Πιστεύω ότι είναι θέμα κακού προγραμματισμού και λανθασμένης πολιτικής εταιρίας.

Δημοσ.

Μια ερώτηση σχετική με την ΑΤΙ HD5870: Με την nVidia 9800GX2 (όπως και σε όλες τις νέες κάρτες της nVidia) υπάρχει το CUDΑ, με το οποίο μπορείς να χρησιμοποιείς την GPU για Video decoding/encoding, με αποτέλεσμα οι εν λόγω διαδικασίες να επιταχύνονται σημαντικά. Παράδειγμα είναι το DVDFab, το οποίο χρησιμοποιεί αυτή τη τεχνολογία για να επιταχύνει το encoding για Blu ray, κατά τη διάρκεια της διεργασίας από BD-50 σε ΒD-9 για παράδειγμα.

Η ερώτηση είναι: Υπάρχει κάποιος αντίστοιχος με το nVidia CUDA μηχανισμός στις κάρτες HD5870 της ATI για τη χρησιμοποιήση της GPU σε διάφορα processes, όπως π.χ. το encoding κτλ.;;;

Δημοσ.

Βρήκα και το CTM για την ATI. Αλλά πάλι λέει ότι είναι πολύ πιο low level οπότε και πιο δύσκολο και όχι τόσο εύχρηστο όσο το CUDA ώστε να χρησιμοποιηθεί από τους developers.

Οπότε να υποθέσω nVidia δαγκωτό με υποστήριξη CUDA για encoding κτλ. processes που περιέγραψα στο προηγούμενο post μου;;

Βέβαια κάπου διάβασα ότι η nVidia ενθαρρύνει και τους ATI developers να χρησιμοποιήσουν την CUDA.

Δεν ξέρω αν γίνεται αυτό, που και να γίνεται βέβαια, αμφιβάλλω ότι η ATI θα δεχτεί με χαρά να υποστηρίξει το CUDA!..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...