Προς το περιεχόμενο

PC καινούργιο, Windows 7?

ermis01

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχήν καλησπέρα.

Σε λίγο καιρό ετοιμάζομαι να πάρω νέο PC. Τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι επεξεργαστής i5, 4GB Ram (τα υπόλοιπα υπό έρευνα).

Το ερώτημα είναι: ποιο λειτουργικό να βάλω?? Προσανατολίζομαι προς Windows 7 αλλά με απασχολούν διάφορα:

1) έκδοση 32bit ή 64bit? Τι ουσιαστικές διαφορές έχουν και τι απαιτήσεις?

2) Με drivers και συμβατότητα γενικά τι γίνεται? Γιατί αν είναι να λιώσω ψάχνοντας updates για κάθε κάρτα ή συσκευή να μου λείπει

3) Μη αυθεντικά Windows 7 μπορούν να εγκατασταθούν? Θυμάμαι όταν είχαν πρωτοβγεί τα Vista, είχα ακούσει ότι όχι μόνο δεν μπορείς να εγκαταστήσεις "σπασμένα" αλλά ούτε από αυθεντικό δισκάκι σε άλλο υπολογιστή!

Δημοσ.

Ρίξε κανένα ψάξιμο φιλαράκι, όλα αυτά που λες έχουν απαντηθεί.

Εν ολίγοις

1) 64άρια θα βάλεις για να σου βλέπουν όλη τη μνήμη και όχι, με προγράμματα δε θα έχεις πρόβλημα

2) Ούτε με drivers θα έχεις πρόβλημα κατά μεγάλο ποσοστό, 95% των συσκευών σου θα δουλεύουν, και drivers να μην έχεις θα στους βρει το windows update

3) Τα πάντα μπορούν να γίνουν, αλλά τζιζ τέτοιες ερωτήσεις.

Δημοσ.

Πίστεψέ με, αφιέρωσα αρκετή ώρα διαβάζοντας το φόρουμ πριν ανοίξω θέμα. Αλλά σχεδόν κάθε topic, πάνω που πηγαινε να βγάλει νόημα, χανόταν πάλι σε αντιδικίες και πλατειασμούς που εκτείνονταν σε δεκάδες σελίδες.

Δεν κατηγορώ φυσικά κανέναν, απλά αιτιολογώ :-)

1) Μία-δύο διευκρινήσεις ακόμα: όλα τα hardware είναι συμβατά με 64bit windows? Και ποιο είναι το τίμημα για τα extra που σου δίνουν έναντι των 32bit Windows? Μόνο οικονομικό?

2)Οπότε ΟΚ.

3)Εντάξει, το καταλαβαίνω, αλλά γενιά των 700 ευρώ είμαι :-(

Σ'ευχαριστώ πολύ για τον κόπο και τον χρόνο σου!

Δημοσ.

Καλημερα Ερμη.

πριν μερικους μηνες αρχισα να ψαχνομαι για να κανω καποιες βελτιωσεις και προσθηκες στον η/υ μου. Τυχαια βρηκα το ινσομνια και απο την πρωτη στιγμη αισθανθηκα να βουταω σε ενα ωκεανο ακαταληπτης (απο εμενα τουλαχιστον) γνωσης. Πραγματι και γω οπως και εσυ μπερδευομουν απο τις διαφορετικες αποψεις των ανθρωπων που μιλουν και βοηθουν για διαφορα θεματα. Ωστοσο με τον καιρο καταλαβα πως αυτη η ποικιλια αποψεων οφειλετε στις διαφορετικες αναγκες του καθενος, πραγμα λογικο και οχι στις ιδιοτροπιες και τις παραξενιες τους. Ετσι με προσοχη και κατανοηση μετα απο πολλους μηνες πλεον αρχισα να αποκομιζω πολυτιμες γνωσεις απο σχεδον ολους εδω μεσα. Πλεον εχω λυσει πολλες αποριες, εχω κατανοησει αρκετα τους μυστηριους και ιδιοτροπους υπολογιστες και απολαμβανω τις ποικιλες συζητησεις. Δεν ειναι ομως δικαιο να ζηταω εγω η καποιος αλλος (κατα τη γνωμη μου) να κανεις και συ το ιδιο ξοδευοντας πολλες ωρες και μηνες διαβαζοντας και ψαχνοντας αυτα που χρειαζεται να μαθεις. Εαν εχεις υπομονη και σωστες ερωτησεις σιγουρα αρκετοι θα σπευσουν να σε βοηθησουν.

Στο θεμα σου λοιπον ο afterforever σε καλυψε και απο τις λιγες γνωσεις που εχω αποκομισει:

1) Δεν υπαρχει οικονομικο τιμημα αφου η εκδοση που θα αγορασεις θα σου προσφερει και τα δυο (χ86 ητοι 32βιτ και χ64 αρα 64βιτ). Επισης το hardware που θα χρησιμοποιησεις εναι απολυτα συμβατο με τα 64μπιτα λειτουργικα συστηματα των "παραθυρων". Στην περιπτωση σου δε, επιβαλονται αφου θελεις να εχεις 4 γιγα μνημης.

3) εγω προς το παρον ειμαι γενια των 400...με επιδοτει το κρατος για να κανω διακοπες...χεχεχε (ανεργος γαρ).

Δημοσ.

Προς θεού, δεν έκανα το συγκεριμένο σχόλιο για να θίξω πρόσωπα ή καταστάσεις!

Άλλωστε επανηλημένα στο παρελθόν έχω βοηθηθεί από τα forum του insomnia.

Απλά εξήγησα στον AfterForever γιατί άνοιξα θέμα για κάτι που έχει ήδη συζητηθεί.

Ευχαριστώ για την βοήθεια και καλή επαγγελματική αποκατάσταση;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...