Προς το περιεχόμενο

Acs/αντικαταβολη

sofiathereal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα εχω μια απορια σχετικα με μεταφορικες τυπου Acs,σε περιπτωση που αγορασω ενα αντικειμενο και επιλεξω αντικαταβολη μπορω πριν πληρωσω τον ταμια να ανοιξω το πακετο για να ειμαι σιγουρος οτι δεν αγορασα κανα τουβλακι?

Δημοσ.

...ούτε καν το σελοτέηπ "του πακέτου της μεταφορικής" δεν μπορείς ν' ανοίξεις, αν

α) δεν πληρώσεις/παραλάβεις πρώτα

ή

β) δεν έχει προηγηθεί ΓΡΑΠΤΗ εξουσιοδότητηση (email/fax) για άνοιγμα από τον παραλήπτη, πριν την εξόφληση αντικαταβολής του αποστολέα, στον σταθμό παραλαβής.

Δημοσ.

Σόρι τότε για την παραπληροφόρηση, δεν ήξερα οτι αυτή είναι η επίσημη γραμμή.

Μάλλον μου έτυχε να με εξυπηρετήσουν αμελείς υπάλληλοι.

Δημοσ.
Από τις λίγες φορές που δε λέει να γκρινιάξεις για υπαλληλική αμέλεια
Mέχρι να τον πάνε (τον αμελή υπάλληλο) για απλή συνέργεια και φάει κανα δίμηνο στη ψειρού,ως ότου κάποιος ευσυνείδητος σαγγελεύς τον βγάλει μέχρι τη δικάσιμο (που θάρθει έτσι κι αλλοιώς).

Για να μη λέτε ότι δεν έχουν δικαίωμα οι υπάλληλοι στο να ανοίξουν κάποιο δέμα...:lol:

Δεν θέλω ου.Τριάντα(παρά κάτι) χρόνια τραβιόμουνα με δαύτα,σε πολλά επίπεδα...B)

Δημοσ.
...ούτε καν το σελοτέηπ "του πακέτου της μεταφορικής" δεν μπορείς ν' ανοίξεις, αν

α) δεν πληρώσεις/παραλάβεις πρώτα

ή

β) δεν έχει προηγηθεί ΓΡΑΠΤΗ εξουσιοδότητηση (email/fax) για άνοιγμα από τον παραλήπτη, πριν την εξόφληση αντικαταβολής του αποστολέα, στον σταθμό παραλαβής.

ετσι ειναι .... you must pay first:p

Δημοσ.
Για να μη λέτε ότι δεν έχουν δικαίωμα οι υπάλληλοι στο να ανοίξουν κάποιο δέμα...:lol:

...αν εννοείς "βαβαίως και μπορούν να ανοίξουν δέμα αντικαταβολής για να το τσεκάρεις πριν στο παραδώσουν", κάθετα όχι, ειδικά αν μιλάμε για ACS. Διότι σε περίπτωση που δεν το παραλάβεις, και επιστρέψει στον αποστολέα, ο αποστολέας σε κάνει κώλο άνετα.

Γι' αυτό και η μαμά-εταιρία έχει ρήτρες και μέχρι και πόιντ-σύστεμ για τους κατά τόπους,,,αντιπροσώπους.

Το οποίο σημαίνει ότι ο απλός υπάλληλος που θα διανοηθεί να σου ανοίξει πακέτο χωρίς να το έχεις παραλάβει (υπογραφή, και μαλλί αν πρόκειται για αντικαταβολή), παίζει εκείνη τη στιγμή από τη θέση του έως το ποσό της αντικαταβολής από την τσέπη του θεωρητικά. Πρακτικά, κι ανάλογα τα κέφια (και τα ποσά που παίζονται σχετικά με το πακέτο), τσιμπάει από παρατήρηση έως απόλυση.

Τα περί δικαστηρίων ουδεμία σχέση έχουν με τα επίγεια.

Δημοσ.

...αν εννοείς "βαβαίως και μπορούν να ανοίξουν δέμα αντικαταβολής για να το τσεκάρεις πριν στο παραδώσουν", κάθετα όχι, ειδικά αν μιλάμε για ACS. Διότι σε περίπτωση που δεν το παραλάβεις, και επιστρέψει στον αποστολέα, ο αποστολέας σε κάνει κώλο άνετα.

Γι' αυτό και η μαμά-εταιρία έχει ρήτρες και μέχρι και πόιντ-σύστεμ για τους κατά τόπους,,,αντιπροσώπους.

Το οποίο σημαίνει ότι ο απλός υπάλληλος που θα διανοηθεί να σου ανοίξει πακέτο χωρίς να το έχεις παραλάβει (υπογραφή, και μαλλί αν πρόκειται για αντικαταβολή), παίζει εκείνη τη στιγμή από τη θέση του έως το ποσό της αντικαταβολής από την τσέπη του θεωρητικά. Πρακτικά, κι ανάλογα τα κέφια (και τα ποσά που παίζονται σχετικά με το πακέτο), τσιμπάει από παρατήρηση έως απόλυση.

Τα περί δικαστηρίων ουδεμία σχέση έχουν με τα επίγεια.

Δεν με προσέχεις...παράπονο τόχω...

Πες ότι είσαι Ξάνθη και σου στέλνω ένα κουτί με αντικαταβολή.Επειδή έχουν ακουστεί πολλά για τις απατεωνιές μου και ο courierάκος είναι dj στο μπαράκι που τα πίνεις το βράδυ στην όμορφη πόλη σου και το προηγούμενο βράδυ είχατε "πάρει" παρέα μια γκομενούλα (λέω εγώ τώρα...),λες άμα του πεις να σου ανοίξει το δέμα να δεις τι σου στέλνω πριν τον πληρώσεις,λες λοιπόν να σου αρνηθεί;:P

Λες επίσης ότι αν δεν σου κάνει αυτό που σου στέλνω και του το γυρίσεις πίσω,θα του τη πουν "έως απόλυσις";Ποιός;Ο σαμπκοντράκτορας;Ο μπατζανάκης της ξαδέρφης της γκομενούλας που λέγαμε στο παραπάνω παράδειγμα;:lol:

Κοίτα

γι αυτό και αποφεύγω τα κουριεράδικα μιας και στη πλατούλα μου παίξαν μπιλιάρδο όλα τα λαμόγια της επικράτειας

ότι ώρα του καβλώσει του κουριερά ανοίγει όποιο δέμα θέλει.Τώρα,αν τύχει όλως τυχαίως και είσαι μπροστά και ξανα όλως τυχαίως τυχαίνει να σε αφορά η παραλάβή,ε,τι να κάνουμε,έτυχε...Σφραγίδες και τέτοιες μλκιες ξέχνα τα,όπως και τις δήθεν εσωτερικές απειλές για απόλυση και καλά.Ιδίως αυτή την εποχή,με τους νοικιασμένους εργαζόμενους.

Λυπάμαι αν στη χαλάω.:cry:

Δημοσ.

...μαΓκαζάτωρ μου, αλληλοαγαπιόμαστε, κι αν δεν το μάθει η γυναίκα σου όλα καλά, και δεν πρόκειται ούτε να με χαλάσεις, ούτε ούτε να σε χαλάσω,

ΑΛΛΑ

παρ' όλη τη γλαφυρότητα της περιγραφής, και την ευστοχότητα της κατά περίπτωση λειτουργίας των επαρχιακών κοινωνιών, δεν γίνεται έτσι με τις αντικαταβολές της ACS, εξόν κι αν μιλάμε για κάποιον "σαμπκοντράκτορα" που έτσι που το πάει (μη τηρώντας έναν πολύ βασικό κανόνα, άρα γενικώς είναι χημείο) θα ξαναγυρίσει σύντομα στα πρόβατα του μπαμπά του, κι ο μπαμπάς θα του αποπληρώσει τα χρέη του στις τράπεζες.

Με το σφραγίδες δεν ξέρω τί εννοείς - πάντως σφραγίδες δεν υφίστανται. Αυτό που υφίσταται, είναι πρόστιμα από τη μαμά στο κατάστημα που κάνει παπαριά, οποιαδήποτε παπαριά, τα οποία δεν έχουν διάθεση να πληρώνουν οι υπεργολάβοι που τα έχουν, και να βρεθούν σε δυσμένεια, και να ψάχνουν για εταιρία στα καλά καθούμενα, όταν την επόμενη φορά θα δώσει η μαμά το υποκατάστημα σε άλλους. Γι' αυτό και όλα ξεκινάνε από το τέλος, τον υπάλληλο δηλαδή που θα κάνει το μέγα λάθος να σκαλίσει έστω το κουτί, και αν γυρίσει στον αποστολέα χωρίς να έχει πληρωθεί η αντικαταβολή, θ' αρχίσει το πανηγύρι, διότι ο αποστολεύς έχει και μια τάση να ζητάει την αντικαταβολή του, από την επομένη, σύνολο καμμιά 50αριά φορές μέχρι να του αποδοθεί, πράγμα που μεταφρασμένο σημαίνει θέλει τα λεφτά του απ' την πρώτη στιγμή κι όλας, και δεν τον πολυνοιάζει καν το γιατί, αν δεν έχει παραλάβει ο παραλήπτης. Πόσο μάλλον αν τυχόν γυρίσει ανοιγμένο. Κι επειδή κανείς δεν έχει διάθεση ούτε σε διαδικασίες διακριτικού ανοίγματος να μπαίνει, και το κεφάλι του στον ντορβά να βάζει, για κάτι που κανένα όφελος δεν έχει, καθαρίζει με την σαφή υπόδειξη της εταιρίας : δεν πειράζεται ούτε τρίχα απ' την αποστολή. Γι' αυτό και το δε εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, το δις ανδρός πολύ μαλάκα, και το τρις ανδρός απολυμένου, και δεν είναι θέμα απειλής. Είναι θέμα από κακιάς στιγμής, έως προβληματικού για την επιχείρηση εργαζόμενου. Αυτό με τους νοικιασμένους δεν το έπιασα, αλλά μια φορά δεν θεωρητικολογώ για όσα είπα.

Δεν ξέρω τι ακριβώς έχεις ζήσει εσύ, αυτό που περιέγραψες πάντως είναι ο ορισμός της αυτοχειρίας ενός κούριερ.

Δημοσ.

Καλά.

Αισθάνομαι όμως την υποχρέωση να σου επισυνάψω τρία:

Α0ν)courierάκος από Θεσσαλονίκης 125 (για τους επαΐοντες...) παραλαβαίνει σφραγισμένο τούβλο (πάλι για τους επαΐοντες),με συνοδευτικό :έγγραφα.Παλιάάά,στις δραχμές,θυμάσαι πόσα ήταν το τούβλο σε πεντοχίλιαρα;Πάει control και σπάει ο διάλος το ποδάρι του και τον μαζεύουν τρία τετράγωνα πριν.Μικτό,μαζί και υπηρεσία εγαγωγής συναλλάγματος.Κινητά τότε είχε μόνο ο Βαρδινολάτσης.Ρε που είναι ο τάδε (o dispatcher),όπου νάναι φτάνει,καθυστέρησε λίγο την εξαγωγή,εντάξει,η ώρα περνάει,τα πράματα φύγαν κι αυτός μέσα να προσπαθεί να πείσει τους κρατικούς λειτουργούς ότι προσωπικά δεν ανήκει σε κάνένα κύκλωμα που σμπρώχνει δραχμές στην Ευρώπη και ότι αυτή είναι μια συνηθισμένη αποστολή που διακινείται τακτικά από την ως άνω δ/ση ειδικών λειτουργιών...

Μη στα παραλέω,δυό μέρες μέσα,αποτυπώματα,ανακρίσεις,οι (ανα)αρμόδιοι να κάνουν το παγώνι,ο τυπάκος να τάχει δεί όλα,κάποιος τον λυπήθηκε και βγήκε με την προϋπόθεση να δίνει παρόν μέχρι τη δίκη,αθωώθηκε φυσικά,τους πήρε και τα σώβρακα,αρκετά εκατομύρια αποζημίωση.Τότε δεν υπήρχαν blogs και τροκτικά,ούτε internet...

Και μου λες ότι δεν μπορεί να ανοίξει να δει τι έχει μέσα;Α και πούσαι,άγνοια νόμου δεν επιτρέπεται.Κουβαλάς κάτι,πας αυτόφωρο μέχρι ο τσέος (=κεφάλ-στου-χαντακ) να βαθμονομήσει τις προτεραιότητες των τεκμηρίων.

Β0ν)Βιοτεχνάκος γυναικείων ενδυμάτων στέλνει Ζάκυνθο τη σαιζόν.Τπτ σπουδαίο,τρεις κούτες,διπλάσια νουνού σε μέγεθος,λίγα λεφτά κι αυτά σε πέτσινη έξι μηνών.Ο τοπικός αντιπρόσωπος,αξιοσέβαστο πρόσωπο της τοπικής κοινωνίας,όλως τυχαίως είχε κι αυτός μαγαζί με γυναικεία και θεώρησε καλό να ψυρίσει το περιεχόμενο,να τα βιτρινιάσει και να πουλάει εκ του ασφαλούς.

Ο βιοτέχνης,άφηνε τις μέρες να περνάνε(που να ενοχλείς τώρα τον άνθρωπο,έτσι κι αλλοιώς από Σεπτέμβρη θα τη μοιράσουμε στη γύρα στους προμηθευτές),ο πελάτης (ο original) το ίδιο (κάτι θα τούτυχε του ανθρώπου,να,σήμερα-αύριο θα σκάσουν τα ρούχα,είχε κι άλλες ασχολίες,κάτι νοικιάρικα μηχανάκια,λίγα δωματιάκια,κάτι χωραφάκια,τεςπάν πέρναγε ο καιρός και ξυπνήσανε κάποια στιγμή.Τηλέφωνα,κόντρα τηλέφωνα,στάστειλα,δεν τάλαβα,να μας πει ο αντιπρόσωπος,ποιός;lol,αυτός είχε πουλήσει τα μισά,τα υπόλοιπα τάχε βάλει τσάτρα πάτρα στο κουτί και τάστειλε με μεταφορική στην Αθήνα,στον αποστολέα.

Ναι,φυσικά μπορούσαν να τον κυνηγήσουνε στα τοπικά δικαστήρια,με τον δικαστή,τον δικηγόρο,τον κλητήρα επιφανή στοιχεία της τοπικής κοινωνίας.Και πρέπει να πας εκεί να απαιτήσεις το δίκιο σου.Με όλς τις αναβολές που (ίσως) θα πάρει.Είπαμε με ποιούς τοπικούς παράγοντες.Για κάτι δεκάδες χιλιάδες δραχμές...

Και μου λες ότι ο τοπικός αντιπρόσωπος θα γυρίσει στα πρόβατα του πατέρα του;Μα άντρα μου,όλη οι κοινωνία είναι η στρούγκα του,δεν την έχεις ανθιστεί,ε,κε Προβατίδη;)(όχι εσύ,μην τρελλαίνεσαι,μακρυά γαϊδούρα παίζουμε τώρα...)

Γ0ν)Πάει μία κάτι έγγραφα από Κωνσταντινούπολη σ' ένα χαλέπετο στη Φυλής,πάει δύο (απ' τον ίδιο αποστολέα) σε μια φωλιά αραπαραίων στη Καραμανλάκη,τρεις στην Αλυσίδα όλα από Χρονοπόστ (μεγάάάλη διακινήτρια/πλυντήριο πανευρωπαϊκής εμβέλειας και τώρα έβαλε και δω πόδι,αγόρασε μέσω άλλης διαπλεκόμενης μερίδιο στα Ελληνικά δρώμενα).λες του πούστη,πάει στου δ/ντή το γραφείο.Στήνεται μηχανή,σαγγελείς,μπατσαίοι,τελώνες,εκτελωνιστές,όλα καλά,σταμάτησε η διακίνηση.

Και μου λές ότι υπάρχει ρητή εντολή απ' την εταιρεία να μην πειραχτεί ούτε τρίχα απ' το δέμα;

lol

Δεν πρόκειται να ξαναματαδευτερολογήσω,σταματάω εδώ και ρώτα κάποιον χασοδίκη αν έχει διακαίωμα ο courier σαν μεταφορέας να γνωρίζει επακριβώς τι περιέχει μέσα το πακέτο που κουβαλάει.Αν σου πει όχι,εγώ θα φάω το πτυχίο μου (ευτυχώς,δεν έχω πτυχίο,κάτι κατάγματα και κάτι ρευματοπιασίματα κληρονόμησα,πιάνονται ; )

Δημοσ.

Και μου λες ότι δεν μπορεί να ανοίξει να δει τι έχει μέσα;

Ναι...Δηλαδή, όχι...

Α και πούσαι,άγνοια νόμου δεν επιτρέπεται.Κουβαλάς κάτι,πας αυτόφωρο μέχρι ο τσέος (=κεφάλ-στου-χαντακ) να βαθμονομήσει τις προτεραιότητες των τεκμηρίων.

...είναι καλυμμένος ο μεταφορέας από τις διατάξεις περί λειτουργίας με βάση το καταστατικό λειτουργίας των...αλλίμονο αν δεν ήταν...

Και μου λες ότι ο τοπικός αντιπρόσωπος θα γυρίσει στα πρόβατα του πατέρα του;

...αν θέλει, ας γυρίσει - μια φορά εκεί θα γυρίσει αν το πάει έτσι, γι' αυτό και φροντίζουν να μην το πάνε...

Και μου λές ότι υπάρχει ρητή εντολή απ' την εταιρεία να μην πειραχτεί ούτε τρίχα απ' το δέμα;

...ακριβώς....ουδεμίας περίπτωσης εξαιρουμένης...

Δεν πρόκειται να ξαναματαδευτερολογήσω,σταματάω εδώ και ρώτα κάποιον χασοδίκη αν έχει διακαίωμα ο courier σαν μεταφορέας να γνωρίζει επακριβώς τι περιέχει μέσα το πακέτο που κουβαλάει.Αν σου πει όχι,εγώ θα φάω το πτυχίο μου (ευτυχώς,δεν έχω πτυχίο,κάτι κατάγματα και κάτι ρευματοπιασίματα κληρονόμησα,πιάνονται ; )

...νηστικός θα μείνεις απόψε...(κάνει καλό στα γεροντόπαχα όμως...)...βεβαίως κι έχει δικαίωμα να γνωρίζει, γι' αυτό και ο αποστολέας είναι υποχρεωμένος να αναφέρει το περιεχόμενο εάν ρωτηθεί, και ο σταθμός να το αναφέρει στο δελτίο αποστολής,ούτως ώστε αν αναρωτηθεί ο σταθμός παραλαβής για το περιεχόμενο, να ξέρει........στη θεωρία και δίνοντας καλή πίστη στα πιθανά λόγια του αποστολέα...

Μέχρι εκεί όμως πάει το δικαίωμα που είπες, και σταματάει στο να το ανοίξει.

Αν δεν σταματήσουν και τα χέρια του όμως, μια θα πάει, δυο θα πάει η στάμνα στη βρύση, και είτε ο μεταφορέας θα ψάχνει για δουλειά, είτε ο αντιπρόσωπος για εταιρία (ή πρόβατα) γιατί θα έχει βγάλει κακό όνομα συν τοις άλλοις για "ψαχουλάκιας"...

Γι' αυτό ο/η sofiathereal που άνοιξε το θέμα, αν ρωτήσει στο υποκατάστημα που περιμένει το δέμα, αν μπορεί να το ανοίξει πριν το πληρώσει, αρνητική απάντηση θα πάρει....

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.
Καλησπερα εχω μια απορια σχετικα με μεταφορικες τυπου Acs,σε περιπτωση που αγορασω ενα αντικειμενο και επιλεξω αντικαταβολη μπορω πριν πληρωσω τον ταμια να ανοιξω το πακετο για να ειμαι σιγουρος οτι δεν αγορασα κανα τουβλακι?

Καλησπερα και συγγνωμη που ειμαι λιγο offtopic ,αλλα θα ηθελα να ρωτησω αν εχεισ παραγειλει καποιο προιον μεσο ιντερνετ με αντικαταβολη και δεν το παραλαβεις (δηλαδη ερθει ο courier και δεν σε βρει κτλ κτλ) εχεις καμια οικονομικη επιβαρυνση αν τελικα δε παραλαβεις ποτε το προιον? Ρωταω γιατι ο κουριερ ηρθε αλλη ωρα απο αυτη που ειχαμε συμφωνησει, και δεν με βρηκε και σκοπευω τωρα να παω ο ιδιος να αγορασω το προιον γιατι το χρειαζομαι αμεσα

Δημοσ.

Αν δεν το παραλάβεις, πώς να έχεις οικονομική επιβάρυνση;

(που δεν θα έχεις, και 3 φορές τη μέρα για 15 μέρες που θα είναι το πακέτο στο γραφείο να περνάει ο κούριερ μέχρι να σε βρει) (που στην πράξη θα περάσει 1-2 φορές το πολύ ακόμα, και στην καλύτερη θα σε πάρει τηλ. , αν το είχες δώσει)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...