caution Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Η συναρμολόγηση είναι ανάξια λόγου - 2 ίδιους sata 3.5άριδες χρειάζεσαι και σε 5 λεπτά θα το έχεις συναρμολογήσει. Από εκεί και πέρα, βάζεις το ICY BOX στο router/switch σου και εφόσον πάρει IP μπορείς να δεις το interface του μέσω ενός browser ( π.χ. Μοzilla ), από εκεί μπορείς να φορμάρεις/ρυθμίσεις RAID/κατεβάζεις torrents ( με κλειστό το laptop - sweet ε; ) και τα λοιπά. Καλύτερα να μείνεις με το LAN και θα βλέπεις τα αρχεία σου "σε δίκτυο" - με μια μικρή τσαχπινιά (DDNS) μπορείς να βλέπεις τα αρχεία σου από οπουδήποτε...!
george_the_jack Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Η συναρμολόγηση είναι ανάξια λόγου - 2 ίδιους sata 3.5άριδες χρειάζεσαι και σε 5 λεπτά θα το έχεις συναρμολογήσει. Από εκεί και πέρα, βάζεις το ICY BOX στο router/switch σου και εφόσον πάρει IP μπορείς να δεις το interface του μέσω ενός browser ( π.χ. Μοzilla ), από εκεί μπορείς να φορμάρεις/ρυθμίσεις RAID/κατεβάζεις torrents ( με κλειστό το laptop - sweet ε; ) και τα λοιπά. Καλύτερα να μείνεις με το LAN και θα βλέπεις τα αρχεία σου "σε δίκτυο" - με μια μικρή τσαχπινιά (DDNS) μπορείς να βλέπεις τα αρχεία σου από οπουδήποτε...! Είσαι μέγιστος! Κοίτα, δεν είμαι άσχετος οπότε αν είναι έτσι πως μου τα λες θα το συναρμολογήσω εύκολα. Γνώσεις δικτύου βέβαια δεν έχω και φοβάμαι μήπως μπερδευτώ λιγάκι με το να έχω πρόσβαση σε αυτό μέσω ρούτερ.Καλή φάση όμως γιατί όπως λες θα μπορώ να έχω και remote access και έτσι επιτυγχάνω ουσιαστικά φορητότητα!!! Ένα άλλο όμως μείζον είναι η ασφάλεια.Όντας 'καρφωμένο' το σύστημα μονίμως στο ίντερνετ, δεν συντρέχουν κίνδυνοι παράνομης πρόσβασης, υποκλοπής, παρακολούθησης κλπ; Πως το διασφαλίζω αυτό; Πραγματικά φίλε μου με έχεις διαφωτίσει πλήρως και αυτό θα κάνω.Χίλια ευχαριστώ και για τις πληροφορίες και για την ανοχή και υπομονή σου!
caution Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Την συναρμολόγηση μην την σκέφτεσαι - υπάρχουν διαγράμματα και οδηγίες και είναι τέτοια η σχεδίαση των καλωδίων που είναι αδύνατο να τα βάλεις ανάποδα Για το δικτυακό του θέματος, αν το router δίνει αυτόματα ips (DHCP service) τότε απλά το συνδέεις και με το κατάλληλο IP στην address bar του mozilla θα δεις το interface. Αν δίνεις χειροκίνητα IPs (το προτείνω) το μόνο που έχεις να προσέξεις είναι και οι 3 συσκευές να είναι μέσα στο ίδιο ip range, πχ: Λάπτον 192.168.2.50 Ρούτερ 192.168.2.1 ICY BOX 192.168.2.100 και η μάσκα του δικτύου θα είναι 255.255.255.0 ( παρατηρείς ότι τα 3 πρώτα μέρη των IPs είναι ίδια ενώ αλλάζει μόνο το τελευταίο ) Για την ασφάλεια το DDNS από μόνο του παρέχει κάποια ασφάλεια και η πρόσβαση σαφώς έχει κλειδιά, επιπλέον (λογικά) μπορείς να προσθέσεις επιπλέον πρωτόκολλα και υπογραφές, αλλά σαφώς ότι κλειδώνει - ξεκλειδώνει. Για 100% ασφάλεια το αφήνεις μόνο στο τοπικό δίκτυο ( πάντως λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα )... Αυτάά... μην αγχώνεσαι με τα πολλά νούμερα και ονόματα... one step each time και θα τα καταφέρεις καρντάσι
george_the_jack Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Την συναρμολόγηση μην την σκέφτεσαι - υπάρχουν διαγράμματα και οδηγίες και είναι τέτοια η σχεδίαση των καλωδίων που είναι αδύνατο να τα βάλεις ανάποδα Για το δικτυακό του θέματος, αν το router δίνει αυτόματα ips (DHCP service) τότε απλά το συνδέεις και με το κατάλληλο IP στην address bar του mozilla θα δεις το interface. Αν δίνεις χειροκίνητα IPs (το προτείνω) το μόνο που έχεις να προσέξεις είναι και οι 3 συσκευές να είναι μέσα στο ίδιο ip range, πχ: Λάπτον 192.168.2.50 Ρούτερ 192.168.2.1 ICY BOX 192.168.2.100 και η μάσκα του δικτύου θα είναι 255.255.255.0 ( παρατηρείς ότι τα 3 πρώτα μέρη των IPs είναι ίδια ενώ αλλάζει μόνο το τελευταίο ) Για την ασφάλεια το DDNS από μόνο του παρέχει κάποια ασφάλεια και η πρόσβαση σαφώς έχει κλειδιά, επιπλέον (λογικά) μπορείς να προσθέσεις επιπλέον πρωτόκολλα και υπογραφές, αλλά σαφώς ότι κλειδώνει - ξεκλειδώνει. Για 100% ασφάλεια το αφήνεις μόνο στο τοπικό δίκτυο ( πάντως λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα )... Αυτάά... μην αγχώνεσαι με τα πολλά νούμερα και ονόματα... one step each time και θα τα καταφέρεις καρντάσι είσαι ωραίος ρε!!!! Δεν βλέπω την ώρα να τα ψωνίσω και να τα πραγματοποιήσω όλα αυτα!!!
george_the_jack Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 ...αν κολλήσεις πουθενά - εδώ είμαστε Έχω μπει ήδη σε διαδικασία 'μαζέματος χρημάτων'! Όπως καταλαβαίνεις φίλε μου, υπήρξες κάτι παραπάνω από πειστικός και κατατοπιστικός! Μια ερώτηση τελευταία(μέχρι νεοτέρας αφού φαντάζομαι όταν τα αγοράσω θα έχω αρκετές ακόμη να απευθύνω), είναι: Υπάρχει περίπτωση κατά τη μεταφορά τόσο ογκώδους υλικού να χαθεί ή να μεταφερθεί 'ελαττωματικά' κάτι από τα αρχεία; Αυτό υπήρξε η μεγαλύτερη αγωνία και σε προηγούμενες τράμπες που είχα κάνει με σκληρούς.
christos.p25 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Η συναρμολόγηση είναι ανάξια λόγου - 2 ίδιους sata 3.5άριδες χρειάζεσαι και σε 5 λεπτά θα το έχεις συναρμολογήσει. Από εκεί και πέρα, βάζεις το ICY BOX στο router/switch σου και εφόσον πάρει IP μπορείς να δεις το interface του μέσω ενός browser ( π.χ. Μοzilla ), από εκεί μπορείς να φορμάρεις/ρυθμίσεις RAID/κατεβάζεις torrents ( με κλειστό το laptop - sweet ε; ) και τα λοιπά. Καλύτερα να μείνεις με το LAN και θα βλέπεις τα αρχεία σου "σε δίκτυο" - με μια μικρή τσαχπινιά (DDNS) μπορείς να βλέπεις τα αρχεία σου από οπουδήποτε...! να έχεις υπόψιν ότι οι ταχύτητες μεταφοράς από και προς τους δίσκους δικτύου θα είναι τραγικές...
caution Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Λογικά θα μεταφέρεις μέσω LAN οπότε είσαι καλυμμένος λόγω 802.3 Τραγικές δεν θα είναι - απλά θα είναι υποδεέστερες από esata σίγουρα ( και ίσως usb2 ανάλογα controller ) αλλά για mp3 το θέλει - bandwidth is not an isuue!
christos.p25 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 φίλε caution έχεις δοκιμάσει δίσκο ethernet προσωπικά; θα έχει ένα maximum 15ΜB/s transfer rate ... και συγνώμη αλλά δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο το 802.3 ... εμείς οι κοινοί θνητοί το λέμε Ethernet... lol http://www.tomshardware.com/reviews/vox-blackbox-nas,2016-5.html
caution Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Ότι 15mb/s δεν σου αρκούν για mp3, το συγκεκριμένο cap είναι από τους μικρούς arm όχι από την δικτύωση... και... όχι δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ΝΑS, ούτε έχω υπολογιστή - θα μου πάρει ο μπαμπάς μου όμως τα Χριστούγεννα Πφφφ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.