Προς το περιεχόμενο

q9550 ή να παω σε ΑΜ3 πλατφορμα?

ikaruga24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε grimpr ελεος τον 750 ειπε ο ανθρωπος και εσυ μου βαζεις τον 860 για να τονισεις τη διαφορα τιμης. Βαλε και τον 975 την αλλη φορα. Ειπαμε amdακιας αλλα λες και δουλευεις στην amd κανεις. (λες???)

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μήπως εννοεί το codename του P45 που είναι Eaglelake; Asus Eagle δύσκολο να υπάρχει..

Αν είναι αυτό, 3 hey για την φαντασία του N.I.C :lol:

Δημοσ.
Μια άποψη και μία ερώτηση στον TS:

Άποψη: Βρες φθηνό Q9550 και είσαι άνετος.

Ερώτηση: "DFI T2RS (κοινως Asus Eagle) " <---- ΕΕεεε;

Το codename του chip eιναι. Το ονομα της motherboard ειναι αυτο που ειπα αν και στο Everest μου εμφανιζει σαν ονομα motherboard "Asus Eagle" και motherboard chip "unknown".

Αυτο ειναι το καμαρι μου :P

http://img87.imageshack.us/i/ddks04lq7.jpg/

Δημοσ.

N.I.C φορ πρέσιντεντ :lol:

Σκέψου και αυτό, ένα συμπαθητικός Q9550 μπορεί στη μητρική σου να είναι σε 490Mhz για 24/7 ;)

Δημοσ.
N.I.C φορ πρέσιντεντ :lol:

:lol::lol::lol:

Αν ψάξετε θα δείτε τρελά bug του Εverest :-D

Σκέψου και αυτό, ένα συμπαθητικός Q9550 μπορεί στη μητρική σου να είναι σε 490Mhz για 24/7 ;)

Μέσα στο μυαλό μου είσαι ;)

+1 Q9550

Δημοσ.

Κοιτα το μονο που ξερω ειναι οτι ο Q9550 ειναι πολυ γρηγορος με 12 MB cache. Το θεμα ειναι μηπως με κατι αλλο στα ιδια λεφτα βγω καλυτερα? Μεσα στο anandtech βγαζουν τον Phenom 2 955 καλυτερο απο τον Q9550 και κονταροχτυπιεται με τον i5. To ζητημα ειναι οτι θα πρεπει να επενδυσω σε ολοκληρωμενο νεο συστημα δηλαδη motherboard + CPU + DDR3 αν κανω την αλλαγη.

Αυτο που καταλαβα ως τωρα παντως ειναι οτι ο Q9550 σιγουρα δεν αξιζει τα λεφτα του -πλεον- σαν καινουργιο (207 ευρω ειναι αυτα ντε). Αν κανω την αλλαγη και παω σε AMD θα εχει CPU (142 ευρω), motherboard (σιγουρα κανενα 60 - 80 ευρω) και DDR3 μνημες 4 GB (βαλε κανενα 50αρικο και αυτες) και βγαζουμε ενα συνολο γυρω στα 250 ευρω. Δηλαδη αρκετα πανω απο αυτο που υπολογιζα. Το βασικο ερωτημα ειναι "αξιζει την αλλαγη αυτη σε αλλη πλατφορμα, εχει δηλαδη την διαφορα που χρειαζεται σε επιδοσεις ή καλυτερα να παω να ψαχτω σε κανενα μετεχειρο quad core (κατα προτιμηση με το λιγοτερο 6MB cache)"?

Δημοσ.
To ζητημα ειναι οτι θα πρεπει να επενδυσω σε ολοκληρωμενο νεο συστημα δηλαδη motherboard + CPU + DDR3 αν κανω την αλλαγη.

Ακριβώς αυτό, πρέπει να γίνει αλλαγή σε όλα (και κρίμα είναι κατα τη γνώμη μου). Σαφώς και καινούριος 9550 δεν αξίζει και τόσο, οπότε ψάξε καμιά αγγελία πρώτα, αν βρεις κάτι σε καλή τιμή κάτι και πράττεις ανάλογα (δίνεις και τον 8200 και είσαι οκ ;) όπως είπε και ο φάνης στην αρχή)... Από κει και έπειτα πιστεύω πως αν κινηθείς προς AMD πλευρά θα'ναι καλύτερα για την τσέπη σου, από επιδόσεις με τον 750 πάνω κάτω στα ίδια παίζουν..

Δημοσ.
Με used Q9550 θα εισαι κομπλε

+1 (παίζουν από 120 μέχρι 140 ευρώ)

Αν όμως βρεις και πουλήσεις τα δικά σου σε πολύ συμφέρουσα τιμή τότε άλλαξε πλατφόρμα.

Σε αυτή την περίπτωση εγώ μάλλον θα πήγαινα σε i5.

Δημοσ.
+1 (παίζουν από 120 μέχρι 140 ευρώ)

Αν όμως βρεις και πουλήσεις τα δικά σου σε πολύ συμφέρουσα τιμή τότε άλλαξε πλατφόρμα.

Σε αυτή την περίπτωση εγώ μάλλον θα πήγαινα σε i5.

Με αρεσει ο i5 και σαν ανθρωπος που προτιμαει περισσοτερο τους intel θα πηγαινα σε αυτον με κλειστα τα ματια αλλα υπαρχουν σοβαροι λογοι για να προτιμησω ΑΜ3 αν τελικα αλλαξω την πλατφορμα.

Αν παντως κανεις απο εσας γνωριζει κανεναν η πουλαει ο ιδιος για τον οποιονδηποτε λογο κανεναν Q9550 ας μου στηλει κανενα Pm. Ξεκιναω ψαξιμο αν ειναι απο τωρα και οτι βρω (αν βρω) βρηκα.

• Super Moderators
Δημοσ.
Γίνεται να διαλέξεις s1156 μητρική (και όχι μόνο) χωρίς Foxconn parts;

μόνο αν επιλέξει την EVGA P55 Classified :o

Δημοσ.

1.Ή used Q9550

2.Ή Am3 με συνολικό κόστος γύρω στο 200€.Δεν χρειάζεται να πας και στον 955.Και με έναν 720 στο 90€(που παίζει και να γίνει quad) ή έναν 925 στα 120€ μια χαρά gaming χρήση θα κάνεις.Σιγά πόσο θα σε κόψει η cpu.Όταν χρειαστείς κάτι περισσότερο αναβαθμίζεις.Δώρο στα γαριδάκια θα τους έχουν τους 955/965 σε λίγο όπως πάει το πράγμα.Και τα μισά λεφτά για να αγοράσεις τα γαριδάκια θα τα πάρεις από την πώληση του παλιού.

750 ειπαμε οχι 860. Πρεπει να το σταματησεις αυτο καθε φορα... Με τετοιες ηλιθιοτητες δειχνεις μονο οτι ποσταρεις για να ποσταρεις και δεν διαβαζεις στην ουσια τι λεμε ;) επισης εχεις βαλει ενα συστημα με 2 επεξεργαστες :P ελεος...

Αν το εννοείς αυτό με τους δύο επεξεργαστές πες μας τι καις ρε φίλε.Μαζούτ;Κάρβουνο;Τι όμως;

Y.Γ.Φτιάξε ένα συστηματάκι 200€ με τον 750 μέσα να το κάνουμε σημαία.Όλοι αυτό θα προτείνουμε.

Δημοσ.

+1 στα παραπάνω posts. Το θετικό είναι ότι θα έχεις άλλο ένα σύστημα (αν πας σε AM3, s1156, άλλη πλατφόρμα τέλος πάντων), το οποίο είτε το κρατάς είτε το δίνεις είτε δεν ξέρω και 'γω τι..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...