Προς το περιεχόμενο

q9550 ή να παω σε ΑΜ3 πλατφορμα?

ikaruga24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω στο συστημα μου την μητρικη της DFI T2RS (κοινως Asus Eagle) socket 775 με core 2 duo E8200. Επειδη η αναβαθμιση μου περιλαμβανει μια HD 5850 και win 7 σκεφτομαι να περασω σε εναν 4πυρηνο. Συμβαινει το εξης ομως, ενας καινουργιος Q9550 ειναι κοντα στα 210 ευρω αγορα (δεν δινω τοσοα εκτος και αν τον βρω σε καλη ευκαιρια μεταχειρισμενο) αλλα βλεπω γυρω γυρω και τους επεξεργαστες της ΑMD και συγκεκριμενα Phenom 2 955 o οποιος βγαινει στα 140. Το προβλημα ειναι οτι θα χρειαστω και motherboard οποτε η τιμη ερχεται στα ιδια.

Το ερωτημα μου ειναι το εξης, συμφερει να ψαξω για μεταχειρισμενο Q9550 (η ακομα και στην τελικα να τον αγορασω καινουργιο) ή να περασω σε πλατφορμα AM3 και Phenom 2 (να πουλησω δηλαδη την τωρινη motherboard + cpu + μνημες)?

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Να πας σε καινούριο Q9550 το ξεχνάς. Δεν αξίζει.

Τώρα αν τον βρεις πραγματικά φθηνά, δώσεις και τον Ε8200 σε μια καλή τιμή, το συζητάμε.

Το να πουλήσεις μητρική/επεξεργαστή/μνήμες σε καλή τιμή και να πας σε ΑΜ3 ακούγεται ακόμα καλύτερο.

Δημοσ.
Εχω στο συστημα μου την μητρικη της DFI T2RS (κοινως Asus Eagle) socket 775 με core 2 duo E8200. Επειδη η αναβαθμιση μου περιλαμβανει μια HD 5850 και win 7 σκεφτομαι να περασω σε εναν 4πυρηνο. Συμβαινει το εξης ομως, ενας καινουργιος Q9550 ειναι κοντα στα 210 ευρω αγορα (δεν δινω τοσοα εκτος και αν τον βρω σε καλη ευκαιρια μεταχειρισμενο) αλλα βλεπω γυρω γυρω και τους επεξεργαστες της ΑMD και συγκεκριμενα Phenom 2 955 o οποιος βγαινει στα 140. Το προβλημα ειναι οτι θα χρειαστω και motherboard οποτε η τιμη ερχεται στα ιδια.

Το ερωτημα μου ειναι το εξης, συμφερει να ψαξω για μεταχειρισμενο Q9550 (η ακομα και στην τελικα να τον αγορασω καινουργιο) ή να περασω σε πλατφορμα AM3 και Phenom 2 (να πουλησω δηλαδη την τωρινη motherboard + cpu + μνημες)?

Κοιτα κατι σε AM3 ή σε s1156 που πανε στην ιδια τιμη...

Δημοσ.

Παιδια επειδη πριν κανενα 2μηνο αγορασα για το PC της sister εναν phenom 2 X2 550 με 4 GB DDR2 στα 800Mhz και το μηχανημα φυσαει με μολις 140 ευρω. Πραγματικη εντυπωση μου εκανε που παιζει τοσο καλα (και μια 4850 κιολας στα 88 ευρω) και γι αυτο αρχισα να κοιταω σε AMD μερια. Αν παιζει ετσι το X2 τοτε το Χ4 θα ειναι σιγουρα κορυφη. Η τιμη ειναι ο βασικος μετοχος που κοιταω και εκει καθως μνημες + motherboard + CPU θα μου βγει σχεδον στα ιδια οσο ενας Q9550.

Βεβαια δεν εχω ψαξει ακομα για μετεχειρο Q9550 να δω στο περιπου που βρισκεται επειδη ειναι και παλιο τσιπακι. Αν παει κανενα κατοσταρικο μετεχειρος τον χτυπαω παντως.

Δημοσ.
Παιδια επειδη πριν κανενα 2μηνο αγορασα για το PC της sister εναν phenom 2 X2 550 με 4 GB DDR2 στα 800Mhz και το μηχανημα φυσαει με μολις 140 ευρω. Πραγματικη εντυπωση μου εκανε που παιζει τοσο καλα (και μια 4850 κιολας στα 88 ευρω) και γι αυτο αρχισα να κοιταω σε AMD μερια. Αν παιζει ετσι το X2 τοτε το Χ4 θα ειναι σιγουρα κορυφη. Η τιμη ειναι ο βασικος μετοχος που κοιταω και εκει καθως μνημες + motherboard + CPU θα μου βγει σχεδον στα ιδια οσο ενας Q9550.

Βεβαια δεν εχω ψαξει ακομα για μετεχειρο Q9550 να δω στο περιπου που βρισκεται επειδη ειναι και παλιο τσιπακι. Αν παει κανενα κατοσταρικο μετεχειρος τον χτυπαω παντως.

Φαντασου ποσο κορυφη θα ειναι και ο 750 που βγαινει καλυτερος απο τον phenom II 955/965 :P και ειναι στα ιδια λεφτα ;)

Δημοσ.

Χαχαχαχα....από Celeronaki τον Nehalem με μητρικές στο 1156 που ανατινάζονται, έγινε κορυφή τώρα. Έχεις πλάκα ρε φιλαράκι, συνέχισε να γράφεις.

Και στα ίδια λεφτά ε, μην ξεχνιόμαστε.

21od1g8.jpg

Δημοσ.
Χαχαχαχα....από Celeronaki τον Nehalem με μητρικές στο 1156 που ανατινάζονται, έγινε κορυφή τώρα. Έχεις πλάκα ρε φιλαράκι, συνέχισε να γράφεις.

Δεν σκανε αν δεν διαλεξει μητρικη με foxconn parts. Φυσικα ο 750 ειναι ανωτερος απο phenom II. Και τωρα πεταγεσαι για να πεταχτες. Σε αντιστοιχα ποστ και εσυ τα ιδια λες... ;)

Δημοσ.

Και στα ίδια λεφτά ε, μην ξεχνιόμαστε.

21od1g8.jpg

750 ειπαμε οχι 860. Πρεπει να το σταματησεις αυτο καθε φορα... Με τετοιες ηλιθιοτητες δειχνεις μονο οτι ποσταρεις για να ποσταρεις και δεν διαβαζεις στην ουσια τι λεμε ;) επισης εχεις βαλει ενα συστημα με 2 επεξεργαστες :P ελεος...

Δημοσ.

Δες καμιά τσοντούλα με τον Core i7 920 και άσε τι κάνω εγώ και οι υπόλοιποι χρήστες που ΔΕΝ αγοράζουν CPU για να δείχνουν το τσουτσουνι τους στο insomnia και αλλού.

Δεν σκανε αν δεν διαλεξει μητρικη με foxconn parts. Φυσικα ο 750 ειναι ανωτερος απο phenom II. Και τωρα πεταγεσαι για να πεταχτες. Σε αντιστοιχα ποστ και εσυ τα ιδια λες... ;)
Δημοσ.
Δες καμιά τσοντούλα με τον Core i7 920 και άσε τι κάνω εγώ και οι υπόλοιποι χρήστες που ΔΕΝ αγοράζουν CPU για να δείχνουν το τσουτσουνι τους στο insomnia και αλλού.

Ε καποιοι δουλευουν και καποιοι περνουν ι5 για να ποσταρουν ολη τη μερα στο insomnia και να χαιρονται που ανεβαινει το ποστ count τους προσπαθοντας να δειξουν οτι ξερουν κατι παραπανω απο τους αλλους μπας και βρουν γκομενα και σταματησουν τις τσοντες. Αλλα καποιος να τους ενημερωσει οτι σε τεχνολογικα forum δεν βρισκουν πολλες γυναικες... ;) Μαν καλυτερα πηγαινε να βρεις καμια δουλεια για να μπορεσεις να παρεις και εσυ i7 αντι να καθεσαι και να ποσταρεις ολη μερα στο insomnia... Και ασε εμας που τρεχουμε photoshop κανουμε encoding και τρεχουμε simulations στον i7 να λυπομαστε που δωσαμε κατι παραπανω για να κανουμε τη δουλεια μας. Και στον ελευθερο μας χρονο να bencharουμε για να γουσταρουμε ;) Tελικα πρεπει να εισαι υπερβολικα κομπλεξικος για να βγαζεις σπυρακια οταν καποιος εχει καλυτερο συστημα απο το δικο σου... Οταν ακους i7 παθαινεις αμοκ...

Δημοσ.

Δεν ειναι ιδια τιμη παιδια, 140 εχει ο phenom 2 και σχεδον 180 ο i5. Βαλε και την ακριβοτερη motherboard που σιγουρα θα χρειαστει ο i5 και ετσι δημιουργειται μια μεγαλη ψαλιδα στην τιμη. Γενικα προτιμω intel αλλα τα review που ειδα σε πραγματικες συνθηκες οι 2 CPU ειναι σχεδον ιδιες στις επιδοσεις και ο ΑΜ3 εχει το προβαδισμα οτι δεν θα αλλαξει συντομα.

Δεν ξερω αυτη τη φορα το σκεφτομαι σοβαρα να παω σε AMD γιατι μου διχνει καλυτερο value for money που λεμε.

Δημοσ.

Μια άποψη και μία ερώτηση στον TS:

Άποψη: Βρες φθηνό Q9550 και είσαι άνετος.

Ερώτηση: "DFI T2RS (κοινως Asus Eagle) " <---- ΕΕεεε;

Δημοσ.

Ερώτηση: "DFI T2RS (κοινως Asus Eagle) " <---- ΕΕεεε;

Μήπως εννοεί το codename του P45 που είναι Eaglelake; Asus Eagle δύσκολο να υπάρχει..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...